Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτε...
Απάντηση:  
Απάντηση: νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης
Απάντηση:  
Απάντηση: Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγε...
Απάντηση:  
Απάντηση: γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι
Απάντηση:  
Απάντηση: επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http:// www.rotise.gr/ erotisi/epidotisi- gia-kaliergeia- rodion-gia-to-2011- yparchoy...
Απάντηση: Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους.
 

Καλιεργεια κοτσι μπερι

Το γκότζι μπέρι (Lycium barbarum) κατάγεται από την Κίνα και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική λόγω των ιδιαίτερων θρεπτικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων του καρπού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι 450 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του πορτοκαλιού, ενώ ο αριθμός των περιεχόμενων αντιοξειδωτικών μονάδων αγγίζει τις 25000! Περιέχει, επίσης, βιταμίνη Ε, β- καροτίνη, αμινοξέα και καροτενοειδή. Το όνομά του το πήρε από την κινέζικη λέξη Gou Qi Zi πο

υ είναι το όνομα του ζευγαριού που ανακάλυψε τυχαία τους καρπούς στα βουνά της περιοχής Ningxia της Κίνας. Το φυτό ανήκει στην οικογένεια των Σολανίδων (όπως η τομάτα), είναι φυλλοβόλο και μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμα και τα 3 μέτρα. -Ανθίζει το καλοκαίρι το καλοκαίρι και οι καρποί ωριμάζουν το φθινόπωρο (Αύγουστο- Οκτώβριο) -Τα άνθη του είναι ερμαφρόδιτα και επικονιάζονται με τις μέλισσες. -Διαμορφώνεται, συνήθως, σε βραχύκορμο κύπελλο -Φυτεύεται σε απόσταση 2 μέτρων, πάνω σε γ

ραμμές φύτευσης που απέχουν μεταξύ τους 3 μέτρα -Κλαδεύεται το χειμώνα και μπαίνει σε καρποφορία στο δεύτερο έτος της ηλικίας του. Το φυτό έχει την τάση να παράγει πολλά παραβλαστήματα από τη βάση του τα οποία θα πρέπει να αφαιρούνται, καθώς επίσης και οι λαίμαργοι βλαστοί που έχουν κατακόρυφη και ταχεία ανάπτυξη. Το φυτό είναι ανθεκτικό στο κλάδεμα και μπορεί να ξαναβλαστήσει ακόμα και σε παλαιό ξύλο -Πολλαπλασιάζεται με σπόρο (σε θερμοκήπιο- νωρίς την άνοιξη), με μόσχευμα ημίσκληρου ξύλου (με τακούνι – Ιούλιο/Αύγουστο) ή με μόσχευμα σκληρού ξύλου (σε ψυχρό σπορείο- Φθινόπωρο/ Χειμώνας) -Μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και σε φτωχά εδάφη , αλλά όταν καλλιεργείτε εμπορικά θα πρέπει να επιλέγεται ένα έδαφος μέσης σύστασης, καλά στραγγιζόμενο και με σχεδόν ουδέτερο Ph -Λόγω του εκτεταμένου ριζικού συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμμώδη και σαθρά εδάφη για τη συγκράτηση του χώματος. -Το φυτό αγαπά τον ήλιο, αλλά αντέχει και σε μερική σκιά -Είναι πολύ ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες (-15C) και στις παραθαλάσσιες φυτεύσεις.
Σχετικές ερωτήσεις
Μπορεί να μην εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, ανήκοντας όμως στην κατηγορία των super foods αρχίζει ήδη να...
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σ...
 
 
Ένα φυτό από την Κίνα έρχετα να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοέ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης
Απάντηση:
Μπορεί να μην εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, ανήκοντας όμως στην κατηγορία των super foods αρχίζει ήδη να γνωρίζει ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης και σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές αποδόσεις, σκαρφαλώνει ψηλά στη λίστα με τις πλέον προσοδοφόρες εναλλακτικές καλλιέργειες. Το γκότζι μπέρι, ένα ξενόφερτο φρούτο που πριν από μερικά χρόνια το αγνοούσαμε στην Ελλάδα, αυξάνει διαρκώς τις «μετοχές» του και αρχίζει να γίνεται αρεστό από καταναλωτές και βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φυτό από την Κίνα έρχετα να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας και αποτελεί μία εναλλακτική καλλιέργεια, για την οποία ενδιαφέρον επιδεικνύουν κυρίως οι νέοι αγρότες. Το «Γκότζι Μπέρι» άρχισε να καλλιεργείται σε πειραματικό στάδιο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα δέντρα είναι μικρά και δεν μπορούν οι γεωπόνοι να μιλού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Σαν καλλιέργεια μπορεί να πει κανείς οτι ειναι απαιτητική. Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται με σπορο. Η πιο συχνές εργασίες που γίνονται στο χωράφι ειναι το ξεβοτάνισμα ( η αφαίρεση δηλαδή των ζιζανίων) και η συγκομιδή. Αλλες εργασίες ειναι το καθάρισμα το πλύσιμο και η συσκευασία. Το καθάρισμα απαιτεί χρόνο και πολλά εργατικά χέρια. Γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http://www.rotise.gr/erotisi/epidotisi-gia- kaliergeia-rodion-gia-to-2011-yparchoyn.html? msg=50#ixzz1Q5jYO0ge Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικι αραπικο καλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντισμα πατατας Διαβάστε περισσότερα...
πως καλιεργειται , απο που βρισκω σπορο ποσο κοστιζει , τι χρειαζεται για γινει σωστα , που μπορω να το πουλησω καλυτερα, και τι κερδος αποδιδει;
Απάντηση:
αγορά μικρών φυτών αλόης μπορεί να γίνει και onlne από εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe. Για την απόδοση της καλλιέργειας της αλόης θέλει πολύ ανάλυση το θέμα και αρκούν μερικές γραμμές. Για πληροφορίες για την απόδοση της καλλιέργειας αλόης επικοινωνήστε εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe#!contact-us/c11m6 Διαβάστε περισσότερα...
ενδιαφερομαι για καλιεργια σαλιγγαριον
Απάντηση:
Θα απευθυνθείς στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες της ροδιάς ανάλογα με την περιεκτικότητα του χυμού τους σε οξέα χωρίζονται σε γλυκές, ημίγλυκες και ξινές. Η πλέον δημοφιλής ποικιλία στην Ελληνική επικράτεια είναι η Αμερικάνικη ποικιλία wonderful που αποτελεί την γνωστότερη ποικιλία παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρατάμε τα κουκουτσια απο τωρα τον Ιουνιο.... Τα τοποθετουμε σε σκιερο μερος ωστε να στεγνώσουν.......Αρχες Χειμωνα (Νοεμβρη-Δεκεμβρη) τα φυτευουμε στη γη .....Οχι πολυ βαθια ....και βαζουμε 2-3 ......Ετσι θα φαει τα κρυα του χειμωνα την ζεστη του καλοκαιριου και την ανοιξη με τοκαλο το κουκουτσι θα γινεται δεντρακι....... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελεί μια νέα δυναμική καλλιέργεια καθώς ο καρπός συμβάλλει στην ενίσχυση της υγείας του οργανισμού, θωρακίζοντάς τον από οποιαδήποτε πάθηση. Το ετήσιο κόστος καλλιέργειας και συγκομιδής διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση φτάνει στα 1.000-1.200 κιλά. Η τιμή του προϊόντος κυμαίνεται μεταξύ 4-5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε μια «καλή χρονιά» τα έσοδα μπορεί να φτάσουν τα 5.000-6.000 ευρώ και το καθαρό κέρδος στα 4.000-4.500 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτοδίδακτος καλλιεργητής, πήρε για µπούσουλά του το ξενόγλωσσο βιβλίο περί µανιταροκαλλιέργειας. Υπό τις οδηγίες του, ο 33 χρονών Δηµήτρης Τσακίρης έχει στήσει εδώ και δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη τον δικό του µικρό «µπαξέ», όπου φύτεψε και παράγει πλέον συστηµατικά τα µανιτάρια του! Επί δέκα µήνες τον χρόνο, µε εξαίρεση ένα δίµηνο το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερµοκρασιών, καταφέρνει κι έχει στην κουζίνα του σχεδόν δέκα κιλά φρέσκα µανιτάρια µηνιαίως, εκατό κιλά δηλαδή τον χρόνο. Τόσα πολλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
οτι θες αυτη την εποχη...τι σου αρεσει? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγω πτοσωπικα τιποτα...μονο κατι φακες στο δημοτικο :Ρ Η γιαγια μου φυτευει στην αυλη διαφορα...κρεμμυδακια,πιπεριες,κολοκυθια, βασιλικο..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι, με τη μορφή που καλλιεργείται σήμερα, θεωρείται ότι προέρχεται από το άγριο μαρούλι που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Στην Ελλάδα το μαρούλι καλλιεργείται όλο το χρόνο αλλά κυρίως από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη. Οι ποικιλίες του χωρίζονται σε τρεις τύπους, δηλαδή: α) στο φυλλώδη, β) στο κεφαλωτό, γ) στο τύπο Ρωμάνα Το μαρούλι περιέχει διάφορες βιταμίνες (Α, Β, C και Ε) αλλά και υψηλά ποσοστά ασβεστίου που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ακό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όσο προχωράει η ωρίμανση των βολβών, το στέλεχος και τα φύλλα των φυτών χάνουν τη σταθερότητά τους, με αποτέλεσμα η ωρίμανση του βολβού να συνοδεύεται από πτώση του υπέργειου τμήματος του φυτού. Σαν άριστος χρόνος συγκομιδής θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο έχει πέσει το 80% των κορυφών. Στην Ελλάδα, η μέθοδος συγκομιδής που εφαρμόζεται είναι ένας συνδυασμός χειρωνακτικής και μηχανοποιημένης μεθόδου. Περίπου 10 ημέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής, όταν ήδη έχει αρχίσει και πέφτει το υπέργ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 27 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: