Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι ...
Απάντηση: Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά γίνεται αραίωση σε μερικούς βλαστούς αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και αφήνουμε επιλεκτικά τους βλαστ...
Απάντηση: Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και...
Απάντηση: 15 μπαλες η 350 κιλα
Απάντηση: στα πλάγια υπάρχουνε λαμαρίνες ή μπετόν με 30 – 50 εκατοστά μέσα στο έδαφος (προστασία από τρωκτικά ) – προτιμάμε το μπετόν λόγω μεγα...
Απάντηση: Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η...
Απάντηση: Το σημαντικότερο πρόβλημα της εμπορικής καλλιέργειας της ροδιάς είναι το σχίσιμο των καρπών το οποίο και μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη δι...
Απάντηση: Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, ...
Απάντηση: Φεβρουάριο κόβεις μόνο τα ξερά.
Απάντηση: Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια.
 

Καλειεργεια μπατζαριου;

Σχετικές ερωτήσεις
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, υπ...
Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είνα...
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη ...
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http:// www.moa.gov.cy/moa/ da/da....
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση φρέσκων: 50-95 ημέρες μετά την μετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Oncology». Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα σταυρανθή λαχανικά έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο μαστού σε σχέση με όσες δεν καταναλώνουν. Η νέα έρευνα στηρίζει τη σχέση μεταξύ φτωχής διατροφής και καρκίνου του στόματος, εξηγεί το British Dental Heal... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είναι χαρακτηριστικός μύκητας εδάφους και μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα που μπορεί να μπερδευτούν με αυτά που προκαλούν άλλα παθογόνα. Εύρος ξενιστών: Το παθογόνο είναι εξαιρετικά πολυφάγο, έχει πάνω από εκατό ξενιστές, αλλά η πατάτα είναι ένας από αυτούς που προτιμά περισσότερο. Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο μύκητας εδάφους εμφανίζεται σε όλα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να κατάγονται από το άγριο είδος Hordeum spontaneum, που συναντά κανένας σε όσες χώρες βρίσκονται ανάμεσα από την Ερυθρά θάλασσα, την Κασπία θάλασσα και τον Καύκασο. Το spontaneum μοιάζει εντελώς σχεδόν με το δίστοιχο κριθάρι έχει όμως αρθρωτή ράχη, πιο μακριά και σκληρά άγανα, και περισσότερες τρίχες.Ωστόσο το εξάστοιχο κριθάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά γίνεται αραίωση σε μερικούς βλαστούς αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και αφήνουμε επιλεκτικά τους βλαστούς προς το μέρος που θέλουμε να πάρει κατέυθυνση... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΛΨ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Απάντηση:
Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και εκείνων που εμποδίζουν τον καλό φωτισμό και αερισμό του δέντρου,εφόσον ,εννοείται, το δέντρο έχει καταρτισθεί και έχει οριστικοποιηθει το σχήμα του σε κύπελο. ΛΙΠΑΝΣΗ: Τα παραγωγικά με σύνθετα λιπάσματα με ιχνοστ. ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Φθινοπωρ-χειμερινοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.Ανοξιάτι- κοι,στο μπουμούκιασμα με βορδιιγάλιο και ΚΑΠΤΑΝ.Μετά τη καρπόδε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
15 μπαλες η 350 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα πλάγια υπάρχουνε λαμαρίνες ή μπετόν με 30 – 50 εκατοστά μέσα στο έδαφος (προστασία από τρωκτικά ) – προτιμάμε το μπετόν λόγω μεγαλύτερης διάρκειας αντοχής και ισχυρότερης θεμελίωσης μεταλλικός σκελετός ( όπως στα θερμοκήπια) από πάνω είναι σκεπασμένο από δίχτυ (Σκίανσης 80 - 90%) όπως στα θερμοκήπια για να προσφέρει προστασία από τον ήλιο και από πουλιά Σκέπαστρα ή “φωλιές” από ξύλο , ανθεκτικό στο χρόνο ( συνήθως πεύκο ή έλατο ) - μοιάζουν αρκετά σαν κουφάλες από π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σημαντικότερο πρόβλημα της εμπορικής καλλιέργειας της ροδιάς είναι το σχίσιμο των καρπών το οποίο και μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη διακύμανση μεταξύ ημερήσιας και νυχτερινής θερμοκρασίας, απότομες εναλλαγές της εδαφικής υγρασίας, στην καθυστέρηση της συγκομιδής, σε τις προσβολές από έντομα και ασθένειες καθώς και την έλλειψη βορίου σε νεαρούς καρπούς.Επίσης ορισμένες ποικιλίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθιάια στο σχίσιμο των καρπών. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί καρπόπτωση η οποία συ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η κρανιά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, παρόλο που είναι πλούσια πηγή των παραπάνω στοιχείων. Ακριβώς για αυτό τον πλούτο των στοιχείων θεωρείται καλλιέργεια με προοπτικές καταληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας. Περιγραφή Η κρανιά ή και κρανειά (επιστημονική ονομασία Cornus), ανήκει στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φεβρουάριο κόβεις μόνο τα ξερά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Ανταρκτική τούντρα συναντάται στην Ανταρκτική και σε μερικά ανταρκτικά και υπόανταρκτικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Νοτίου Γεωργίας και των Νοτίων Σάντουιτς Νήσων καθώς και των Νήσων Κεργκουέλεν. Η Ανταρκτική είναι βασικά πολύ κρύα και στεγνή για να υποστηρίξει βλάστηση και το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου καλύπτεται από περιοχές πάγου. Ωστόσο, κάποια μέρη της ηπείρου , ιδιαίτερα η Ανταρκτική Χερσόνησος, διαθέτουν περιοχές βραχώδους εδάφους ικανών να υποστηρίξουν την ύπαρξη τούντρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχω την εντύπωση πως δεν κλαδεύετε η διπλαδένια. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια ενός θάμνου με ιστορία χιλιάδων χρόνων υπόσχεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα στους Ελληνες αγρότες. Ο λόγος για το ιπποφαές, ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), όπως είναι η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη και το τζίνσενγκ, διαθέτοντας 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Το ιπποφαές είναι ένας πολυετής, φυλλοβόλος και ακανθωτός θάμνος, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 3 μέτρα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα παντζάρια, έχουν μέτριες απαιτήσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, το χώμα θα πρέπει να είναι καλά λιπασμένο με κομπόστ. Ποτίζετε τακτικά. Το ξερό έδαφος, θα αυξήσει τη ζώνωση στο παντζάρι (χλωμοί δακτύλιοι στο πατζάρι). Το ιδανικό pH του εδάφους είναι 6,5 με 7. Μη φυτεύετε τα παντζάρια στο ίδιο μέρος με πατάτες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σπόρος του καρπουζιού φυτρώνει σε θερμοκρασίες μεταξύ 200C -350C. Η σπορά πρέπει να καθυστερείται ώσπου να περάσει ο κίνδυνος παγετού. Όταν γίνει νωρίτερα, πολλοί παραγωγοί συμπληρώνουν την πρώτη σπορά με μια δεύτερη 7-10 μέρες αργότερα δεδομένου ότι κάποιοι σπόροι θα χαθούν από το ψύχος. Αυτή είναι μια δαπανηρή μέθοδος όταν χρησιμοποιούνται υβρίδια και δεν αντισταθμίζεται με τα έσοδα από τα πρώιμα καρπούζια. Μοσχεύματα: Τα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται συχνότερα επειδή ο σπόρος κοστίζει πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή και τρόποι φύτευσης: Ο βασιλικός όταν θα καλλιεργηθεί υπό κά- λυψη φυτεύεται την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που οι θερμοκρασίες είναι κάπως ψηλές ώστε να προλάβει να αναπτυχθεί, ενώ όταν θα καλ- λιεργηθεί σε ανοιχτούς χώρους φυτεύεται αρχές Απριλίου. Οι αποστά- σεις φύτευσης είναι μεταξύ των γραμμών 40-45 εκατ. και επί των γραμ- μών 30-40 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες τουλίπας με υβριδισμό. Οι σημαντικότερες ποικιλίες είναι η Appeldroorn και η Golden Appeldroorn. Αυτό που χαρακτηρίζει και τις ανωτέρω ποικιλίες είναι το ότι δεν παρουσιάζουν πρόβλημα άνθησης και παράγουν καλής ποιότητας άνθη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki Σπανάκι σε γλάστρα Για να πω την αλήθεια δεν είναι ακριβώς γλάστρα αλλά ένας μεγάλος κουβάς απο μαγιονέζα γνωστής εταιρίας. Έχω κάνει συμφωνία με την γειτονική πιτσαρία και μου δίνουν τους κουβάδες που αδειάζουν εδώ και ένα χρόνο, βολική λύση, οικολογική και πάνω από όλα φτηνή. Το σπανάκι μεγάλωσε φυσιολογικά με σκέτο πότισμα και προσεχώς μάλλον θα καταλή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος του μαρουλιού, η συχνότητα των ποτισμάτων του πρέπει να είναι τακτική με μικρές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο παραμένει συνεχώς υγρό το επιφανειακό έδαφος που είναι αναγκαίο για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού. Αντίθετα, μεγάλες διακυμάνσεις της υγρασίας του εδάφους λόγω ακανόνιστων ποτισμάτων μπορεί να προκαλέσουν πίκρισμα των φύλλων. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δεν είναι επιθυμητή, ιδιαίτερα κατά την εποχή που σχηματίζεται η κεφαλή, γιατί μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ι πρέπει να κόβετε; Όλα τα νεκρά και άρρωστα ξυλώδη τμήματα (σαπισμένα κλαδιά στις κερασιές, σημάδια έλκους στους σφένδαμους κ.λπ.). Κλαδιά που τρίβονται μεταξύ τους και προκαλούν τραυματισμούς στο φλοιό, ακόμα και σε πρώιμο στάδιο, κόψτε τα, αν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό. Οτιδήποτε εμποδίζει την ασφαλή διέλευση από τα μονοπάτια το χειμώνα. Μαλακούς βλαστούς στην κορυφή των φυτών και τα μπουμπούκια τους που δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα, μπουμπούκια που έχουν ανθίσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο λάχανο είναι φυτό περισσότερο ανθεκτικό στις χαμηλές παρά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η άριστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή του είναι 15– με 18 βαθμούς Κελσίου. Παρά το γεγονός ότι αντέχει τόσο σε παγετούς όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, σε πολλές ποικιλίες διαταράσσεται ο παραγωγικός κύκλος αν επικρατήσουν για μακρά περίοδο θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου ή πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε περισσότερα...
πως κλαδευουμε τη γραδενια
Απάντηση:
Το κλάδεμα της Γαρδένιας γίνεται κατά το τέλος της Καλοκαιρινής ανθοφορίας ή έστω του κάθε κύκλου ανθοφορίας. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: