Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 15 λεπτα
Απάντηση: δες εταιριες πιστοποιησης απο τη σελιδα του υπουργειου γεωργιας
Απάντηση: οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο.
Απάντηση: . Μου ειπαν 2 γεωπονοι οτι ειναι οι αγιου Πετρου. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, παντως εγω τις πηρα Κωνσταντινα.
Απάντηση: Το δέντρο «η σουρβιά» και οι καρποί της στην περιοχή της Καστοριάς. Σούρβα. Δύο ποικιλίες, κίτρινα και κόκκινα. Στα παλαιότερα χρόνια, ...
Απάντηση: Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκο...
Απάντηση: Σε ποιο σημειο πρέπει να κόψω την ανθοταξία αφου τελειωση η ανθοφορία; Εξαρταται από είδος της ορχιδέας που έχετε. Οι Phalaenopsis θα ...
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή οφείλεται στους εδαφικούς μύκητες Fusarium culmorum, F. Oxysporum, F. Monilitorum κ.α. τα συμπτώματα είναι καφέ χρώμα στη...
Απάντηση: Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα. Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημ...
Απάντηση: φιλε μου αν θες φυτα παπαγιας εχω πολλα σε καλη τιμη ...μιχαλης 6987603167
 

Καλειεργεια μπατζαριου;

Σχετικές ερωτήσεις
Εγκατάσταση ελαιοφυτείας Η επιτυχία μιας ελαιοφυτείας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον της, την επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας και...
ΠΩΣ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΡΤΙΛΟ
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ Α...
Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασί...
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Εγκατάσταση ελαιοφυτείας Η επιτυχία μιας ελαιοφυτείας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον της, την επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας και την εφαρμογή της κατάλληλης καλλιεργητικής τεχνικής. Προετοιμασία εδάφους Αν το έδαφος καλύπτεται από δένδρα ή θάμνους, πρέπει να καθαριστεί απ αυτά και να παραμείνει για μια τετραετία τουλάχιστο σε αγρανά¬παυση, ή να σπαρθεί κατά το χρονικό αυτό διάστημα μ ένα αγροστώδες, για να εκλείψει κάθε κίνδυνος προσβολής της ελαιοφυτείας από διάφορους μύκητες ( ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΩΣ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΡΤΙΛΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ( ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ) ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασία. Επισης το έδαφος εμπλουτίζεται συνέχεια με πολύτιμα για τα φυτά στοιχεία, όπως σκόνη από τη Σαχάρα, περιττώματα, νεκρά φυτά και ζώα, ενώ τα σκουλήκια εμπλουτίζουν, ανακατεύουν και αερίζουν το χώμα. Μέσα σε μια γλάστρα όμως, το περιβάλλον είναι δεδομένο. Πολύτιμα στοιχεία σπανία εισέρχονται και το πιο σημαντικό: εμείς βάλαμε το φυτο σε αυτό το περιβάλλον,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με σύστημα ποιότητας ISO Απλή Διαδικασία φάσεων πιστοποίησης: 1) Απόφαση/δέσμευση της ανώτατης διοίκησης, 2) Επιλογή και εκπαίδευση του εκπροσώπου της Διοίκησης και της Συντονιστικής Ομάδας, 3) Εφαρμογή Εσωτερικών Επιθεωρήσεων ποιότητας 4)Προσπάθειες τεκμηρίωσης 5) Επιλογή φορέα πιστοποίησης κλπ.
Απάντηση:
δες εταιριες πιστοποιησης απο τη σελιδα του υπουργειου γεωργιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
. Μου ειπαν 2 γεωπονοι οτι ειναι οι αγιου Πετρου. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, παντως εγω τις πηρα Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το δέντρο «η σουρβιά» και οι καρποί της στην περιοχή της Καστοριάς. Σούρβα. Δύο ποικιλίες, κίτρινα και κόκκινα. Στα παλαιότερα χρόνια, πριν το έτος 1965, όλες οι αγροτικές οικογένειες του Νομού Καστοριάς είχαν και από ένα ή και δύο αμπέλια. Στ’ αμπέλια αυτά υπήρχαν συνήθως και μερικά δέντρα σουρβιάς ή αμυγδαλιάς, που οι ιδιοκτήτες τους τα φρόντιζαν ιδιαίτερα και τ’ αγαπούσαν πολύ. Για τη Σουρβιά (Sorbus sp) domestica αναφέρονται τα παρακάτω σε σχετικό Ιστότοπο του Διαδίκτυου (Internet): ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ποιο σημειο πρέπει να κόψω την ανθοταξία αφου τελειωση η ανθοφορία; Εξαρταται από είδος της ορχιδέας που έχετε. Οι Phalaenopsis θα ανθισουν και δεύτερη φορά. Μετά το τέλος της πρώτης ανθοφορίας , κοβουμε το κοτσάνι του ανθήρα, ακριβώς κάτω από το πρώτο άνθος στο επόμενο μάτι. Για τα υπολοιπα ειδη ορχιδέας , κοβουμε το κοτσάνι του ανθήρα από τη βάση του φυτού. Παραμορφωμένα λουλούδια ; Γιατι ; Ο συνηθης λογος είναι στρες των μπουμπουκιών σε μεγάλη θερμοκρασία και χαμηλή υγρασία η μηχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στους εδαφικούς μύκητες Fusarium culmorum, F. Oxysporum, F. Monilitorum κ.α. τα συμπτώματα είναι καφέ χρώμα στην επιφάνεια της βάσης και στο εσωτερικό ταυτίζονται με αυτά της τραχειομύκωσης γι’ αυτό και είναι πιο έντονα το καλοκαίρι που έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Η ασθένεια αυτή προκαλεί γρήγορο θάνατο των φυτών και ίσως και όλης της φυτείας πριν την ολοκλήρωση της παραγωγής. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια πρέπει η ρίζες να μην είναι τραυματισμένες και το έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα. Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημα πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, να επιστρέψει στην Πατρίδα της η Ζέα, το πανάρχαιο αυτό Δημητριακό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και τα υψηλά αμινοξέα, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κυρίως και δυστυχώς με ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την καλλιέργειά της και με τους οποίους συναποφασίσαμε να δοθεί στους αγρότες/ενδιαφερόμενους, σε συμβολική τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου αν θες φυτα παπαγιας εχω πολλα σε καλη τιμη ...μιχαλης 6987603167 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι αν είναι για λίγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια μανιταριών μπορεί να ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Αρχικά η καλλιέργεια μανιταριών γινόταν σε υπόστρωμα (COMPOST) που παρασκευαζόταν από κοπριά αλόγων πλούσια σε άχυρο. Αργότερα άρχισε να αναπτύσσεται η καλλιέργεια σε συνθετικά υποστρώματα. Μόλις τελειώσει η παστερίωση, το υπόστρωμα μεταφέρεται στους θαλάμους παραγωγής. Όταν γίνει η σπορά των μυκηλίων, τότε τα τελάρα μεταφέρονται στο χώρο καλλιέργειας των μανιταριών. Αφού γίνει η μόλυνση του υποστρώματος, οι μυκηλιακές υφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποια δέντρα πρέπει να φυτεύουμε με σπόρο, ποια με παραβλάσταρα και ποια με κλάδους ή με βέργες Το φύτεμα του δέντρου γίνεται με διάφορους τρόπους. Μερικά δέντρα πρέπει να τα φυτεύουμε με το σπόρο, άλλα με παραβλάσταρα, άλλα με βέργες και άλλα με κλάδους. Με το σπόρο φυτεύονται: Ο φιστικιές, οι λεπτοκαρυές (φουντουκιές), οι αμυγδαλιές, οι καστανιές, οι ροδακινιές, οι δαμασκηνιές, οι κουκουναριές, οι χουρμαδιές, τα κυπαρίσσια, οι δάφνες, οι μηλιές, τα σφεντάμια, τα έλατα, τα πεύκα. Όταν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ!ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΟ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Στην Καστοριά και στις Πρέσπες η σπορά ξεκινάει από τον Απρίλιο και φτάνει μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή όλα τα δέντρα θέλουν ν΄αφήσουν απογόνους αν κόβεις τα αγγουράκια πριν βγάλουν σπόρο η αγγουριά συνεχίζει να βγάζει άλλα για να πραγματοποιήσει το σκοπό της! Αν σποριάσει κάποιο αγγουράκι μετά σταματάει να βγάζει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mε άλλα λόγια, η μεγάλη ζήτηση της στέβιας καθιστά ενδεδειγμένη την καλλιέργειά της είτε από ερασιτέχνες είτε από επαγγελματίες αγρότες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες των νοικοκυριών, καθώς μπορεί να φυτευτεί στη γλάστρα ή σε περιορισμένη επιφάνεια του κήπου και να ακολουθηθεί μέθοδος καλλιέργειας αντίστοιχη με αυτή της γαρδένιας. Καλλιέργεια Στέβιας Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των κουκιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 5 με 10 εκατοστά. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 15 με 20 εκατοστά. Τα φυτά της κουκιάς, δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η καστανή φακή έχει σπόρους μικρότερους, πιο φουσκωτούς στη μέση, κοκκινοπούς ή καστανούς. Το φυτό γίνεται μικρότερο, με στενότερα φυλλίδια. Της καστανής φακής ξεχωρίζουμε 2 παραλλαγές: μία χειμωνιάτικη και μία ανοιξιάτικη. γ). Η πράσινη φακή έχει σπόρους λίγο πλατύτερους και λόγο πιο φουσκωτούς από της καστανής, πράσινους σκέτους ή με μαύρα στίγματα. Το φυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Oι αγρότες που ασχολούνται με υδροπονικές καλλιέργειες αυξάνουν την παραγωγή τους μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, αξιοποιώντας το καθαρό νερό και τη φυσική ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και της βιολογικής φυτοπροστασίας Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». O... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μέτρια ποιότητα καθώς και οι διαρκώς ανοδικές τιμές πώλησης του εισαγόμενου φιστικιού, κυρίως από τη Κίνα έκαναν τον κόσμο να στραφεί στην αγορά του εγχώριου φιστικιού, δηλαδή της Ελληνικής αραχίδας ή αλλιώς του αράπικου φιστικιού. Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τη καλλιέργεια του και πολλοί είναι οι υποψήφιοι καλλιεργητές. Το θετικό είναι ότι το αράπικο φιστίκι δε ζητείται μονάχα από τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Γαλλία. Το κάθε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο από σπόρο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 147 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: