Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: οπως ηπε και καποιος παραπανω, σαν την σπιτικια πιτσα δεν ειναι τιποτα καλητερο,αρκη να ξερεις να φτιαξης τη ζυμη που και αυτη ειναι παρ...
Απάντηση: http:// www.toarkoudi.gr/ Recipes/2005-11/ Sucking- pig+roasted+with+hon ey/fullstory.php? id=33162 http://www.trome.gr/ article.php? articleI...
Απάντηση: http:// trans.kathimerini.gr /4dcgi/ _w_articles_qsite7_1 _03/12/2009_311390
Απάντηση: Τα βαζεις σε ενα ταψι,ριχνεις αλατι ,πιπερι,βαζεις και πιπεριες αν θες και τα ψηνεις στο γκριλ με λιγο νερακι να μην κολλησουν.
Απάντηση: Πιτσααααα!!! Την εμπιστευομαι πιο πολυ απο τα σουβλακια :P Τα περισσοτερα σουβλατζιδικα στην Αθηνα ειναι αθλια! Ε, που και που και κ...
Απάντηση: και γιατι δεν κανεις τις πατατες στο φουρνο και τα σουβλακια στην ψησταρια μια χαρα ταιριαζουν
Απάντηση: ποσ το φτιαχνουμε
Απάντηση: Αυτες οι δυο συνταγες θα σε καλυψουν πιστευω http:// www.rotise.gr/ erotisi/ goyroynopoylogemisto christoygeniatiko.ht ml http://www.rot...
Απάντηση: 1 γουρουνόπουλο γάλακτος 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 150 γρ. κουκουνάρι Μπαχαρικά διάφορα 1/2 κιλό κάστανα 3 ντομάτες κομμένη σε κομματά...
Απάντηση: ενα πρακτικο για να κανις τους γυτονες να τρεχουν τα σαλιατους τα κρεατα τα διαλεγης απο τον κρεοπολη της γυτονιας σου αφου τα ατιμασεις...
 

Γουρουνοπουλο στη σουβλα

Πως φτιαχνουμε γουρουνοπουλο στη σουβλα γυρω στα 7 κιλα
Σχετικές ερωτήσεις
πλένουμε πολυ καλά το γουρουνόπουλο . καίμε με φλόγηστρο τις τρίχες σε όλο το σώμα . κάνουμε απο μία μαχαιριά στο μέσα μέρος απο τα μπο...
Το γουρουνόπουλο της σούβλας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά (μέχρι το πολύ και 8 κιλά). Σουβλίζεται όπως και το αρνί (βλ. συνταγή ...
υποθέτω εννοείς σε κρετικό... εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, έχει μπιφτέκι, κεμπαπ, λουκάνικο και κοτομπέικον (δούλευα ταμείο σε ψητο...
Για 4-6 άτομα (8-12 σουβλάκια) Εμπνευσμένο από τούρκικη συνταγή. ΥΛΙΚΑ Για τη μαρινάδα: * 5 κρεμμύδια, τα 2 ψιλοκομμένα * 4...
Τα παιδικά μας χρόνια πέρασαν και μαζί τους πέρασαν και κάποιες υποχρεώσεις σε εμάς που μεγαλώσαμε. Η υποχρέωση-έθιμο αλλά και ευχαρίστησ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
πλένουμε πολυ καλά το γουρουνόπουλο . καίμε με φλόγηστρο τις τρίχες σε όλο το σώμα . κάνουμε απο μία μαχαιριά στο μέσα μέρος απο τα μπούτια (με μικρό μαχαίρι επειδή δεν θέλουμε να φύγουν ζουμιά όταν θα ψήνεται) αλατοπιπερώνουμε μέσα το γουρουνόπουλο. προσθέτουμε σκελίδες σκόρδου μέσα στο κουφάρι στον ανοιγμένο λαιμό καθώς και στις μαχαιριές που κάναμε εσωτερικά στα μπούτια. σουβλίζουμε και πρίν δέσουμε με σύρμα τα χέρια , ράβουμε τον ανοιγμένο λαιμό, στην συνέχεια δένουμε με σύρμα διπλό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γουρουνόπουλο της σούβλας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά (μέχρι το πολύ και 8 κιλά). Σουβλίζεται όπως και το αρνί (βλ. συνταγή «αρνί στη σούβλα») και ψήνεται στην αρχή σε πολύ σιγανή φωτιά, αλείφεται δε μόνο με λάδι εκλεκτό, μέχρι ν’ αρχίσει να ροδίζει η πέτσα του. Τότε, ανακατεύουμε, μαζί με το λάδι, αλάτι και λεμόνι και συνεχίζουμε να αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το μίγμα τους, μέχρι ν’ αποψηθεί εντελώς. Έτσι, η πέτσα του θα γίνει ροδοψημένη και τραγανιστή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υποθέτω εννοείς σε κρετικό... εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, έχει μπιφτέκι, κεμπαπ, λουκάνικο και κοτομπέικον (δούλευα ταμείο σε ψητοπωλείο, και είμαι ενημερωμένη :P εκεί μάλιστα μπορούσες να βάλεις και κοντοσούβλι ή κοκορέτσι(!) αλλά δε νομίζω να γίνεται αυτό σε πολλά σουβλατζίδικα :P ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για 4-6 άτομα (8-12 σουβλάκια) Εμπνευσμένο από τούρκικη συνταγή. ΥΛΙΚΑ Για τη μαρινάδα: * 5 κρεμμύδια, τα 2 ψιλοκομμένα * 4 κουταλιές ελαιόλαδο * 1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο * 4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι * 2 φύλλα δάφνης, και επιπλέον 8-10 για τα σουβλάκια * 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή μαντζουράνα * αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι * 1 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο φιλέτο κοτόπουλο (από πόδι ή μπούτι, ή από στήθος) κομμένο σε κύβους 4 εκ. * σουμάκι για να πασπαλίσετε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα παιδικά μας χρόνια πέρασαν και μαζί τους πέρασαν και κάποιες υποχρεώσεις σε εμάς που μεγαλώσαμε. Η υποχρέωση-έθιμο αλλά και ευχαρίστηση του ψησίματος του Πασχαλινού αρνιού την Κυριακή του Πάσχα είναι μια διαδικασία που δεν είχα σκεφτεί ότι θα την έκανα ο ίδιος. Θα σας την μεταφέρω εδώ με τη απειρία του αρχάριου και την πείρα των μεγαλύτερων. Το πασχαλινό αρνί συνήθως σφάζεται μια ημέρα πριν, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, από όπου τα εντόσθια φυλάγονται για την μαγειρίτσα ή το κοκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπως ηπε και καποιος παραπανω, σαν την σπιτικια πιτσα δεν ειναι τιποτα καλητερο,αρκη να ξερεις να φτιαξης τη ζυμη που και αυτη ειναι παρα πολυ ευκολη, διαδικασια 5 λεπτων και λιγο χρονο να φουσκοση η ζυμη, μετα παιδια μου προσθετεται οτι σας ερχετε στο μιαλο,απο τα σηνιθησμενα,ζαμπον τυρι,μπεικον σαλαμι.. εως ,κιμα,κοτοπουλο στηθος,(ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΗΡΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ) τονο,μανιταρια,αυγα, κ τοσα αλλα πραγματα,αληθεια εχετε δοκιμαση πιτσα με ανανα???? (κομποστα σε φετες) ειναι το κατι αλλο, η λεγο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2005-11/Sucking- pig+roasted+with+honey/fullstory.php?id=33162 http://www.trome.gr/article.php?articleId=2742 http://www.va-portal.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=16599:2011-12- 25-07-49-02&catid=19:cookfood&Itemid=149 http://www.syntages.gr/r/1191/%CF%83%CF%85%CE%BD% CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD% CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81% CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB% CE%BF-%CF%88... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/ _w_articles_qsite7_1_03/12/2009_311390 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα βαζεις σε ενα ταψι,ριχνεις αλατι ,πιπερι,βαζεις και πιπεριες αν θες και τα ψηνεις στο γκριλ με λιγο νερακι να μην κολλησουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιτσααααα!!! Την εμπιστευομαι πιο πολυ απο τα σουβλακια :P Τα περισσοτερα σουβλατζιδικα στην Αθηνα ειναι αθλια! Ε, που και που και κανα σαντουιτς απο κοτοπουλαδες,για αλλαγη :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
και γιατι δεν κανεις τις πατατες στο φουρνο και τα σουβλακια στην ψησταρια μια χαρα ταιριαζουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποσ το φτιαχνουμε Διαβάστε περισσότερα...
ΥΛΙΚΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Απάντηση:
Αυτες οι δυο συνταγες θα σε καλυψουν πιστευω http://www.rotise.gr/erotisi/ goyroynopoylogemistochristoygeniatiko.html http://www.rotise.gr/erotisi/syntagh-gia- goyroynopoylo-psito.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 γουρουνόπουλο γάλακτος 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 150 γρ. κουκουνάρι Μπαχαρικά διάφορα 1/2 κιλό κάστανα 3 ντομάτες κομμένη σε κομματάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο Χυμός 4 λεμονιών Αλάτι Πιπέρι Λάδι ΟΔΗΓΙΕΣ Ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο (και την κοιλιά τους) και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεματάμε το συκώτι του γουρουνόπουλου και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα πρακτικο για να κανις τους γυτονες να τρεχουν τα σαλιατους τα κρεατα τα διαλεγης απο τον κρεοπολη της γυτονιας σου αφου τα ατιμασεις τα σουβλακια θα τα βαζης σε μια πιατελα καθε στροση που θα κανης θα τα ραντιζης με λιγω κονιακ και θα τα αφυσης να συτεψουν στο ψυγιο τουλαχιστον για δυο με τρεις ημερες μετα βαλτα στα καρβουνα για ψυσιμο και αν σε αρεσουν απαντισε μας μετα Διαβάστε περισσότερα...
Καλησπέρα σας θα ήθελα μια συνταγή για γουρουνόπουλο ψητό
Απάντηση:
Συστατικά * Ένα κομμάτι χοιρινό με πέτσα * λάδι * αλάτι - πιπέρι * κληματόβεργες # Αφού πλύνουμε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη). # Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimarika-me- solomo.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο. Αλείφουμε ξανά με Flora Soft με βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, «σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γρήγορη συνταγή για ορτύκια - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BF%CF%81%CF%84%CF% 8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%81%CE% B1%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 μεγάλο λαυράκι γύρω στο 1.5 κιλό 4 πατάτες 1-2 κρεμμύδια 2 καρότα 3 κλωνάρια σέλινο 1 φύλλο δάφνης ή ένα κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια 1 αυγό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο. Εκτέλεση Καθαρίζετε το λαυράκι αφαιρώντας τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια και τα πλένετε πολύ καλά. Καθαρίζετε όλα τα είδη λαχανικών και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Από πάνω τοποθετείτε το ψάρι. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε νερό, τόσο ώστε το ψάρι να σκεπάζεται μόλις και βάζετε το φαγη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζοντας την διαδικασία εξαγωγής λαδιού στα ελαιοτριβεία, μου είχε μπει μια ιδέα να βρω πως φτιαχνότανε το ελαιόλαδο παλιά χωρίς μηχανήματα. Η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου από ελιές είναι σίγουρα από τις πιο παλιές τεχνικές που γνώριζε ο άνθρωπος μέσα στην ιστορία. Πως λοιπόν έφτιαχναν οι άνθρωποι το λάδι στο σπίτι τους πριν υπάρξουν τα ελαιοτριβεία και τα μηχανικά μέσα που απλοποιούν την διαδικασία; Ρώτησα λοιπόν κάποιους μεγαλύτερους από χωριά και ταυτόχρονα κάποιους μετανάστες που... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θες για ρύζι ? το κοτσύφι,πέταξε ... :( Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η καλυτερη σαλτσα για μακαροναδα ειναι..Παιρνουμε ενα κουτι πουμαρο σαλτσα κοκκινη.. και ενα χαρτινο κουτι κρεμα γαλακτος.. Μπεικον σε φετες.. σε ποσοτητα.. αναλογα με τα ατομα που θα εχουμε στο τραπεζι μας.. Μανιταρια και αυτα αναλογα με το πως θελουμε την σαλτσα μας..Τυρι σκληρο για τριψιμο πανω απο την σαλτσα μας.. μαρκα αναλογα της αρεσκειας μας..ολα αυτα μαζι στο τιγανη τα προσθετουμε τα σιγοβραζουμε και προσθετουμε αλατι και πιπερι αναλογα με τις προτιμησεις μας..Προσοχη το μπεικον βγα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Είναι δύσκολο να φτάξεις μόνος σου γάλα ρυζιού. Καλύτερα να το βρεις και να το αγοράσεις έτοιμο. Γάλα Ρυζιού: Ανά φλιτζάνι 120 θερμίδες, 2,5 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 0 γραμμ. κορεσμένα), 23 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 10 γραμμ. σάκχαρα), 100 mg νάτριο, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 1 γραμμ. πρωτεΐνες. Γεύση Ελαφριά, νερουλή και γλυκιά. Υπέρ: Οι υδατάνθρακες. «Πιες ένα ποτήρι πριν ή μετά την άσκηση – παρέχει τους υδατάνθρακες για την ενέργεια και τα υγρά για την ενυδάτωση και, όπω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μαγιονεζα,ζαμπον πιπερι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με κρεμα γαλακτος,σκορδο και βασιλικο.Γευστικα δεν θα ειναι τοσο πετυχημενο ομως.Ο τοννος ειναι καλυτερος με κοκκινη σαλτσα.Δηλαδη σοταρεις κρεμμυδι και μετα νερακι,λαδι pumarro,αλατι,πιπερι,πιπεριες,βασιλικο και τοννο.Βραζουν ολα μαζι και ειναι απιστευτο.Δοκιμασε το κι ετσι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε στο γκριλ. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Αφού θερμάνουμε καλά, ρίχνουμε το σουσάμι, το καβουρδίζουμε έως ότου πάρει χρώμα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη σε ένα τηγάνι, μαζί με το μέλι και το θυμάρι και την αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Προσθέτουμε το σουσάμι που έχουμε καβουρδίσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το ψη... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 50 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: