Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: οπως ηπε και καποιος παραπανω, σαν την σπιτικια πιτσα δεν ειναι τιποτα καλητερο,αρκη να ξερεις να φτιαξης τη ζυμη που και αυτη ειναι παρ...
Απάντηση: http:// www.toarkoudi.gr/ Recipes/2005-11/ Sucking- pig+roasted+with+hon ey/fullstory.php? id=33162 http://www.trome.gr/ article.php? articleI...
Απάντηση: http:// trans.kathimerini.gr /4dcgi/ _w_articles_qsite7_1 _03/12/2009_311390
Απάντηση: Τα βαζεις σε ενα ταψι,ριχνεις αλατι ,πιπερι,βαζεις και πιπεριες αν θες και τα ψηνεις στο γκριλ με λιγο νερακι να μην κολλησουν.
Απάντηση: Πιτσααααα!!! Την εμπιστευομαι πιο πολυ απο τα σουβλακια :P Τα περισσοτερα σουβλατζιδικα στην Αθηνα ειναι αθλια! Ε, που και που και κ...
Απάντηση: και γιατι δεν κανεις τις πατατες στο φουρνο και τα σουβλακια στην ψησταρια μια χαρα ταιριαζουν
Απάντηση: ποσ το φτιαχνουμε
Απάντηση: Αυτες οι δυο συνταγες θα σε καλυψουν πιστευω http:// www.rotise.gr/ erotisi/ goyroynopoylogemisto christoygeniatiko.ht ml http://www.rot...
Απάντηση: 1 γουρουνόπουλο γάλακτος 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 150 γρ. κουκουνάρι Μπαχαρικά διάφορα 1/2 κιλό κάστανα 3 ντομάτες κομμένη σε κομματά...
Απάντηση: ενα πρακτικο για να κανις τους γυτονες να τρεχουν τα σαλιατους τα κρεατα τα διαλεγης απο τον κρεοπολη της γυτονιας σου αφου τα ατιμασεις...
 

γουρουνοπουλο σουβλα

γουπουνακι σουβλασ τραγανι, πετσα.
Σχετικές ερωτήσεις
πλένουμε πολυ καλά το γουρουνόπουλο . καίμε με φλόγηστρο τις τρίχες σε όλο το σώμα . κάνουμε απο μία μαχαιριά στο μέσα μέρος απο τα μπο...
Το γουρουνόπουλο της σούβλας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά (μέχρι το πολύ και 8 κιλά). Σουβλίζεται όπως και το αρνί (βλ. συνταγή ...
υποθέτω εννοείς σε κρετικό... εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, έχει μπιφτέκι, κεμπαπ, λουκάνικο και κοτομπέικον (δούλευα ταμείο σε ψητο...
Για 4-6 άτομα (8-12 σουβλάκια) Εμπνευσμένο από τούρκικη συνταγή. ΥΛΙΚΑ Για τη μαρινάδα: * 5 κρεμμύδια, τα 2 ψιλοκομμένα * 4...
Τα παιδικά μας χρόνια πέρασαν και μαζί τους πέρασαν και κάποιες υποχρεώσεις σε εμάς που μεγαλώσαμε. Η υποχρέωση-έθιμο αλλά και ευχαρίστησ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
πλένουμε πολυ καλά το γουρουνόπουλο . καίμε με φλόγηστρο τις τρίχες σε όλο το σώμα . κάνουμε απο μία μαχαιριά στο μέσα μέρος απο τα μπούτια (με μικρό μαχαίρι επειδή δεν θέλουμε να φύγουν ζουμιά όταν θα ψήνεται) αλατοπιπερώνουμε μέσα το γουρουνόπουλο. προσθέτουμε σκελίδες σκόρδου μέσα στο κουφάρι στον ανοιγμένο λαιμό καθώς και στις μαχαιριές που κάναμε εσωτερικά στα μπούτια. σουβλίζουμε και πρίν δέσουμε με σύρμα τα χέρια , ράβουμε τον ανοιγμένο λαιμό, στην συνέχεια δένουμε με σύρμα διπλό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γουρουνόπουλο της σούβλας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 κιλά (μέχρι το πολύ και 8 κιλά). Σουβλίζεται όπως και το αρνί (βλ. συνταγή «αρνί στη σούβλα») και ψήνεται στην αρχή σε πολύ σιγανή φωτιά, αλείφεται δε μόνο με λάδι εκλεκτό, μέχρι ν’ αρχίσει να ροδίζει η πέτσα του. Τότε, ανακατεύουμε, μαζί με το λάδι, αλάτι και λεμόνι και συνεχίζουμε να αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το μίγμα τους, μέχρι ν’ αποψηθεί εντελώς. Έτσι, η πέτσα του θα γίνει ροδοψημένη και τραγανιστή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υποθέτω εννοείς σε κρετικό... εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, έχει μπιφτέκι, κεμπαπ, λουκάνικο και κοτομπέικον (δούλευα ταμείο σε ψητοπωλείο, και είμαι ενημερωμένη :P εκεί μάλιστα μπορούσες να βάλεις και κοντοσούβλι ή κοκορέτσι(!) αλλά δε νομίζω να γίνεται αυτό σε πολλά σουβλατζίδικα :P ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για 4-6 άτομα (8-12 σουβλάκια) Εμπνευσμένο από τούρκικη συνταγή. ΥΛΙΚΑ Για τη μαρινάδα: * 5 κρεμμύδια, τα 2 ψιλοκομμένα * 4 κουταλιές ελαιόλαδο * 1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο * 4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι * 2 φύλλα δάφνης, και επιπλέον 8-10 για τα σουβλάκια * 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή μαντζουράνα * αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι * 1 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο φιλέτο κοτόπουλο (από πόδι ή μπούτι, ή από στήθος) κομμένο σε κύβους 4 εκ. * σουμάκι για να πασπαλίσετε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα παιδικά μας χρόνια πέρασαν και μαζί τους πέρασαν και κάποιες υποχρεώσεις σε εμάς που μεγαλώσαμε. Η υποχρέωση-έθιμο αλλά και ευχαρίστηση του ψησίματος του Πασχαλινού αρνιού την Κυριακή του Πάσχα είναι μια διαδικασία που δεν είχα σκεφτεί ότι θα την έκανα ο ίδιος. Θα σας την μεταφέρω εδώ με τη απειρία του αρχάριου και την πείρα των μεγαλύτερων. Το πασχαλινό αρνί συνήθως σφάζεται μια ημέρα πριν, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, από όπου τα εντόσθια φυλάγονται για την μαγειρίτσα ή το κοκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπως ηπε και καποιος παραπανω, σαν την σπιτικια πιτσα δεν ειναι τιποτα καλητερο,αρκη να ξερεις να φτιαξης τη ζυμη που και αυτη ειναι παρα πολυ ευκολη, διαδικασια 5 λεπτων και λιγο χρονο να φουσκοση η ζυμη, μετα παιδια μου προσθετεται οτι σας ερχετε στο μιαλο,απο τα σηνιθησμενα,ζαμπον τυρι,μπεικον σαλαμι.. εως ,κιμα,κοτοπουλο στηθος,(ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΗΡΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ) τονο,μανιταρια,αυγα, κ τοσα αλλα πραγματα,αληθεια εχετε δοκιμαση πιτσα με ανανα???? (κομποστα σε φετες) ειναι το κατι αλλο, η λεγο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2005-11/Sucking- pig+roasted+with+honey/fullstory.php?id=33162 http://www.trome.gr/article.php?articleId=2742 http://www.va-portal.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=16599:2011-12- 25-07-49-02&catid=19:cookfood&Itemid=149 http://www.syntages.gr/r/1191/%CF%83%CF%85%CE%BD% CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD% CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81% CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB% CE%BF-%CF%88... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/ _w_articles_qsite7_1_03/12/2009_311390 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα βαζεις σε ενα ταψι,ριχνεις αλατι ,πιπερι,βαζεις και πιπεριες αν θες και τα ψηνεις στο γκριλ με λιγο νερακι να μην κολλησουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιτσααααα!!! Την εμπιστευομαι πιο πολυ απο τα σουβλακια :P Τα περισσοτερα σουβλατζιδικα στην Αθηνα ειναι αθλια! Ε, που και που και κανα σαντουιτς απο κοτοπουλαδες,για αλλαγη :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
και γιατι δεν κανεις τις πατατες στο φουρνο και τα σουβλακια στην ψησταρια μια χαρα ταιριαζουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποσ το φτιαχνουμε Διαβάστε περισσότερα...
ΥΛΙΚΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Απάντηση:
Αυτες οι δυο συνταγες θα σε καλυψουν πιστευω http://www.rotise.gr/erotisi/ goyroynopoylogemistochristoygeniatiko.html http://www.rotise.gr/erotisi/syntagh-gia- goyroynopoylo-psito.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 γουρουνόπουλο γάλακτος 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 150 γρ. κουκουνάρι Μπαχαρικά διάφορα 1/2 κιλό κάστανα 3 ντομάτες κομμένη σε κομματάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο Χυμός 4 λεμονιών Αλάτι Πιπέρι Λάδι ΟΔΗΓΙΕΣ Ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο (και την κοιλιά τους) και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεματάμε το συκώτι του γουρουνόπουλου και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα πρακτικο για να κανις τους γυτονες να τρεχουν τα σαλιατους τα κρεατα τα διαλεγης απο τον κρεοπολη της γυτονιας σου αφου τα ατιμασεις τα σουβλακια θα τα βαζης σε μια πιατελα καθε στροση που θα κανης θα τα ραντιζης με λιγω κονιακ και θα τα αφυσης να συτεψουν στο ψυγιο τουλαχιστον για δυο με τρεις ημερες μετα βαλτα στα καρβουνα για ψυσιμο και αν σε αρεσουν απαντισε μας μετα Διαβάστε περισσότερα...
Καλησπέρα σας θα ήθελα μια συνταγή για γουρουνόπουλο ψητό
Απάντηση:
Συστατικά * Ένα κομμάτι χοιρινό με πέτσα * λάδι * αλάτι - πιπέρι * κληματόβεργες # Αφού πλύνουμε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη). # Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 4 Συστατικά:180 γρ. πένες βρασμένες½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη1 τομάτα ψιλοκομμένη2/3 κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια¾ κούπας low fat Italian dressing Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ¼ συνταγήςΘερμίδες: 183 kcalΠρωτεΐνη: 5,5 γρ.Υδατάνθρακες: 38,5 γρ.Λίπος: 1 γρ.Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ειναι πολυ ευκολο τα πλενεις πρωτα πολυ καλλα τα βαζεις σε μια κατσαρολα με λιγο νερο. Το νερο να ειναι 3 με 4 δαχτυλα τα βραζεις σε μετρια φωτια για 15 με 20 λεπτα.ελεγχεις αν ειναι μαλακα τα σουρωνεις και τα αφηνεις να κρυωσουν μονο αν εχουν κρυωσε μπαινουν στο ψυγειο οχι ζεστα. Στη συνεχεια τα σερβηρεις με ελαιολαδο λεμονι και αλατι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελει παρα πολυ να κολυμπαει μεσα και καφτο και θελουν 2-3λεπτα το πολυ μεσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω πολυ καλα την συνταγη αλλα ξερω ενα σαιτ που μπορει να βοηθεισει.www.xoriatikes sintages.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σος μέλι-σκόρδο και κρατάτε το μίγμα στην άκρη. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρίτσες στη θέση τους. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη σόγια σος, τον κρόκο και το σησαμέλαιο. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε καλά για να πιάσουν μίγμα πανιού. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα καυτό γουόκ (ή μεγάλο βαθύ τηγάνι), βάζετε μέσα τις μισές γαρίδες, τις ψήνετε για 1 λεπτό μέχρι να κουλουριαστούν και να γίνουν ροζ... Διαβάστε περισσότερα...
ξέρετε την συνταγή;
Απάντηση:
4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ.γ ζάχαρη 1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 300 γρ. Χαλούμι τριμμένο 150 γρ. Κασέρι τριμμένο Ρίγανη Θυμάρι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 4 αραβικές πίτες 4 κρεμμύδια μέτρια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ½ φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά Aλάτι & Πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Έχω πάρει ένα ωραιότατο χταποδάκι και κάνω νηστεία. Καμιά καλή πρόταση για να το μαγειρέψω;
Απάντηση:
Μπορείς να φτιάξεις μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι Υλικά που θα χρειαστείς: • 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό • 1 κιλό χταπόδι • 2-3 κρεμμύδια • 200 γρ. ελαιόλαδο • 400 γρ. ντομάτες φρέσκες • 2 σκελίδες σκόρδο • 1 φύλλο δάφνης • 1 ξυλάκι κανέλας • 1 ποτήρι κρασί λευκό • αλάτι • πιπέρι 1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20'. 2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια. 3. Στην ίδια κατσαρόλα ρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά 500 γρ. στριφτάρια (ή άλλο ζυμαρικό) 300 γρ. ξινομυζήθρα 1/2 φλ.τσ. κατίκι 5 σκ. φρέσκο σκόρδο, πολτοποιημένες 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένες στο γκριλ 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/3 φλ.τσ. τριμμένη σκληρή μυζήθρα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι παρασκευή Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αν είναι παραδοσιακά ζυμαρικά χρειάζονται λιγότερο βράσιμο, γιατί μαλακώνουν εύκολα. Ανακατεύουμε καλά την ξινομυζήθρα με το κατίκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ακουσε με,θα την χτυπησεις να σπασουν τα νευρα,θα την μαριναρεις με λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι,δενδρολιβανο και ενα ποτηρι του κρασιου μαυροδαφνη για καμια ωριτσα αντε δυο,επειτα θα το ψησεις για μιση ωριτσα στους 180 βαθμους.Καλη ορεξη! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένεις τα πράσα, βάζεις νερό στην κατσαρόλα, ρίχνεις τα πράσα μέσα & τα βράζεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρκετές κυρίες, ζουν με την ελπίδα να χάσουν μέσω συγκεκριμένης διατροφής το πλεονάζον λίπος απο τη περιφέρεια τους, τα λεγόμενα “ψωμάκια”. Θα πρέπει να διευκρινισθεί, ότι μία τέτοιου είδους διατροφή, φυσικά και δεν υπάρχει. Διατροφή, σημαίνει να ακολουθηθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφικού πλάνου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε διαιτώμενου, όχι όμως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σώματος του. Δεν νοείται με μία συγκεκριμένη διατροφή, ότι θα χαθεί αποκλειστικά το σωματικό λίπος από... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 83 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: