Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ενα καφέ καί μιά φρυγανιά μέ λίγο μέλι..
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ (Για 8 άτομα) 600γρ. απλό γιαούρτι 100γρ. μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα με ψαλίδι (μαϊντανός, εστ...
Απάντηση: δεν ξερω
Απάντηση: Ανάλογα τι διαθέτει το κατάστημα, βάλε σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
Απάντηση: Πωλείται στα super market και στα καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων. Είναι τριμένη καυτερή πιπεριά.
Απάντηση: Ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιντα παθες μωρέεεεεεεεε!!!
Απάντηση: Ναι ,αλλά ποιος λέει όχι σε ένα πακέτο δρακουλίνια ή τσιπς ? (τσακίρις τα τσιπς κατά προτίμηση και με ρίγανη) Ποιος μπορεί να αρνηθεί τη...
Απάντηση: Να βρεις αγοραστή στη Γερμανία κάποιον έμπορο π.χ. μέσω Ελληνογερμανικού εμπορικού επιμελειτηρίου.
Απάντηση: Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτ...
Απάντηση: Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κά...
 

γκαλοπ για μια μικρη επιχηρηση. θα αγοραζαται εν ντοπιες κοτες κοτες στην διπλασια τιμη απο αυτες του εμποριου?

Πόσο κάνει μια κότα?
γιατί στην διπλάσια τιμή ? έχουν κρυφά ταλέντα ? παίζουν,πχ πιάνο,χορεύουν κλακέτες,τραγουδάνε σε όπερα,... ? οι ντόπιες κότες που διατίθενται στην αγορά από (διπιστωμένες τοπικές) φάρμες,στην ίδια τιμή με αυτές του εμπορίου πωλούνται,αλλιώς θα έκλειναν οι φάρμες.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο arhimides

<<διαπιστωμένες>>
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:26:08
πόσο κάνει μια κότα?
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:54:07
σφαγμένη ? από 2,90 - 3,60 το κιλό ζωντανή ? θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:56:40
ζωντανή..
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:57:39
λοιπόν,από αγγελίες http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67782 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67071 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=62015 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=59568 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=38038 οπότε,μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την τιμή αγοράς τους. σκέψου όμως ότι ως κοτοπουλάκια λίγων ημερών,με αμφίβολη επιβίωση,κοστίζουν γύρω στα 2 ευρώ.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:12:36
Δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ πάνω κάτω. Και τώρα το ερώτημα: Για 10 ευρώ σκοτώνουν τα σκυλιά τους που τους έφαγαν 2 κότες οι σκατόπουστες? Στη πυρά ρε!
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:15:46
πρόληψη αντί καταστολή. γιατί υπάρχει η άποψη οτι αν το ζώο δοκιμάσει το είδος (εδώ,κότα) θα το ξανακάνει κάποτε. έτσι το θανατώνουν ..
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:25:12
Το ότι μπορούν να περιφράξουν τις κότες δεν το σκέφτηκαν...Σκατόμυαλοι κωλόβλαχοι.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:28:20
διάβασα,πριν,οτι κάποια σκυλιά εκτός του ότι σκάβουν τρύπες,δαγκώνουν το συρματόπλεγμα μέχρι να το κόψουν και να δημιουργηθεί τρύπα,και μετά κάνουν πάρτυ με τις κότες.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:30:24
Ας βάλει ξύλινο φράκτη και τσιμέντο γυρω απο το φρακτη ώστε να μην μπορεί να σκάψει. Αλλά να δώσουν λεφτά για κάτι τετοιο? όχι , το τουφέκι ή το μαχαίρι και τελος.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:42:58
Απαντω στον Αρχιμηδη: 1)Η ημιμάθεια είναι χειροτερη από την αμάθεια. 2)Το κοτόπουλο που πιθανον τρώς είναι εξελιγμένης σε εργαστηριο ράτσας, δηλαδή είναι το λεγόμενο υβρίδιο το οποίο τρέφεται επί 21 ώρες το εικοσιτετραωρο (ειδικο πρόγραμμα φωτισμού με λάμπες "ημέρας") και το αργότερο για 33 ημέρες για να γίνει 1,5 εως 2 κιλά σφάγιο βαρος. Επειδή είναι υβρίδιο τρώει μονο ειδικές τροφές (φύραμα) με βάση την μεταλαγμένη σόγια στην οποία τροφή προστιθεται ανελλειπως αντιβιοτικο, επιτρεπόμενο παρακαλω και από την ευρωπαϊκή ενωση.Ο κλειστος ειδικα κλιματιζόμενος χωρος διαβίωσης του αυτες τις 33 ημερες ειναι λιγο μεγαλύτερος από τον ογκο του. Η μετατρεψιμότητα τροφης του ειναι 2/1 δηλαδή για κάθε 2 κιλά τροφης βάζει 1 κιλό βάρος. Η θνησιμοτητά του είναι σχεδον ασήμαντη. Λάβε υπόψη σου οτι αν αρωστήσει ενα μέσα σε 8 ώρες θα αρωστησουν και τα 30.000 !!! με τα οποία συστεγάζεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κατεστραμένων ορνιθοτροφων που δεν πρόλαβαν κάποια αρώστεια.πιο κατω η συνεχεια
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:20:31
konsak πες κι άλλα... πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:27:03
Ετσι λοιπόν το κόστος του κοτόπουλου εμποριου ειναι από 0.80 έως 1.2€/κιλο. Ερχομαι τωρα στο ντόπιο ελληνικο κοτόπουλο για το οποίο κάνεις λάθος οτι πουλιεται στην ιδια τιμη. Το πραγματικά ντόπιο ελληνικο ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο πουλιέται (προσοχή μόνο από τα ιδια τα χέρια του παραγωγού) 8-10 € το κιλο σε αντίθεση με τα 3-4 €/κιλο του εμπορίου. Για να γίνει δε αντιστοίχως 1,5-2 κιλά χρειαζεται 4 εως 6 μηνες ζωής και ναι δεν παιζει πιάνο, χορεύει όμως και κελαιδάει στο χωράφι, πεταει ανεβαίνει στα δέντρα ερωτεύεται και ζευγαρώνει, δεν μπορείς να φανταστείς δε, με πόση επιμέλεια μεγαλώνει τους απογόνους του. Εχει στην διαθεσή του τροφή αγρια χόρτα και σπόρους και λίγο ντόπιο σταρακι που του το δίνει μια φορά την μερα ο εκτροφέας του. Εδω δεν υπάρχει ιχνος φαρμάκων, ορμονών η μεταλαγμένες (γενετικα τροποποιημένες τις λένε) τροφες. Αν τελικά βρείς και φάς (προσοχή υπομονη στο μαγείρεμα) τέτοιο κοτόπουλο δεν θα μπορέσεις ΠΟΤΕ πια να φάς από το άλλο. Καλο ψάξιμο και καλή ορεξη.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:41:35
το "ΠΟΤΕ" σου με βάζει σε σκέψεις... από σήμερα είμαι προς αναζήτηση ντόπιου κοτόπουλου...
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:53:00
Προσθέτω: το κόστος του ελληνικου ντόπιου κοτόπουλου δεν είναι τοσο στο κόστος της διατροφής του αλλά ο κοπος του παραγωγού για τους 4-6 μήνες. Μερικες γνώσεις να γνωρίζεις τα ελευθέρας βοσκής από τα σταβλίσια κοτόπουλα σε σφάγιο. α)Τα σταβλίσια (κυριως ασπρα broiler) έχουν καφετιά κόκαλα (δεν προλαβαίνουν στις 33 ημερες να αφομιώσουν ασβέστιο) και ασπρο (σαν άχυρο) κρέας, ενω τα ελεύθερα το αντίθετο ασπρα κόκαλα και καφετί (δεμένο) κρέας. β)Τα ελευθέρας βοσκής πωλούνται με ολόκληρα πόδια με νύχια φαγωμένα και πέλματα ροζιασμένα, συνηθως τα βλέπεις ζωντανα. Δεν νομίζω οτι μπορούν να βρεθουν σαν σφάγιο σε κρεωπολείο γ) η γεύση...!!! μμμ...χωρις σχόλια.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 12:07:56
δεν υπάρχουν διπιστωμένες τοπικές φαρμες... φυσικά και οι ντοπιεσ ειναι πιο ακριβές, διοτι είναι πολυ πιο ανθεκτικές κλωσούν συνέχεια, ζούνε πιο πολύ και είναι υπο εξαφάνισει.Πολλοί λένε ότι πουλάνε ντόπιες κότες αλλά είναι υβρίδια...Δείτε ένα καλό site: http://sites.google.com/site/ntopieskotes/ Αυτές είναι κότες.....
Με το κατάλληλο marketing πουλάς ότι θέλεις. Εάν η ντόπια κότα συνοδευόταν από μια αίσθηση εμπιστοσύνης από τον "φίλο" χασάπη τότε ναι μπορεί (αν κατάλαβα μιλάς για τελικό καταναλωτή)

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο computerakias

Ναι, βεβαιως στα αστικά κέντρα πρέπει ολοι να εχετε τον "δικο σας" χασάπη γιατι ετσι θα υπάρξει με τον καιρο σχεση εμπιστοσύνης. Ομως να ξέρετε οτι δύσκολο εως αδύνατο για αυτον είναι να βρεί ντοπιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο. Αυτό που μπορεί να βρεί είναι το χωριάτικο (δεν υπάρχει ως ορος στην ορνιθοτροφία) κοτόπουλο που τρέφεται σε σταυλο με εμπορικες τροφές που περιέχουν 30% μεταλαγμένη σόγια (μη σας κοροιδέυουν δεν υπάρχει πια αλλη σόγια). Η διαφορά σε αυτή την εκτροφή είναι οτι έχει στην διαθεσή του μικρο αύλιο χώρο για όταν το επιτρέπει ο καιρός. Και σε αυτού του τύπου εκτροφη επιτρέπεται από την ευρωπαική ένωση η παροχή αντιβιοτικων. Η ράτσα των χωριάτικων που κυκλοφορουν στην ελλάδα είναι υβρίδια από την αμερικάνικη ρατσα rhode island reds. Εχουν συγκεκριμένη βιοσιμότητα και σε συνθηκες ελεύθερης βόσκησης για πάνω από 4 μηνες ελάχιστα επιβιώνουν. Στην ελλάδα έρχονται ως νεοσοί σε ηλικία 1-2 ημερων από Ιταλία και Ισραήλ
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 16:34:05
Μεγαλώνουν σε πτηνοτροφεία (Μέγαρα κλπ) για 20-25 ημέρες με φύραμα σε κλιματιζόμενο χωρο και μετα διοχετευονται ανα την ελλάδα προς 2-2,2 €. Σημειωτέο στην ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μοναδα παραγωγής νεοσσών. Αυτα λοιπόν τα κοτόπουλα εχουν προκαθορισμένη διαρκεια ζωης σε συγκεκριμενες συνθήκες οι δε απογονοί τους έχουν σκάρτο γενετικο κώδικα και δεν επιβιώνουν εκτος από μερικές τυχαίες περιπτώσεις. Πίσω από ολα αυτα είναι μια πολυεθνικη εταιρεία (οι ψαγμένοι την ξέρουν) που "ορίζει" τα πάντα και φυσικά εμείς οι καταναλωτές που τα "χαύτουμε" και τα τρώμε. Ασχετο αλλά χρήσιμο: Ξερετε οτι το 72% των καταναλισκωμένων κρεάτων στην ελλάδα είναι εισαγώμενα? Ελληνικο λοιπόν κοτόπουλο (είναι πάντα ελευθέρας βοσκης) υπάρχει ακόμη σε περιορισμένες εστίες (θεσσαλία, δυτικη Μακεδονία, νησια αιγαίου κ.α.) ειναι δύσκολο να βρεί κανείς. Το ελληνικο κοτόπουλο είναι διαφόρων χρωμάτων σε πολλές υποράτσες φθάνει δε σε βάρος 2 κιλών το θηλυκο και 3 κιλών το αρσενικο. Για τυχον απορίες εδώ.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 17:01:06
Σχετικές ερωτήσεις
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια!
Θράψαλο λέγεται.
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
 
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος.
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
θαλασσινό παρόμοιο με το καλαμάρι, με χαμηλότερη τιμή αγοράς
Απάντηση:
Θράψαλο λέγεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
θελω να καλλιεργισω συκιεσ για φρεσκα συκα οχι αποξραμενα
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα καφέ καί μιά φρυγανιά μέ λίγο μέλι.. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ Η ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ (Για 8 άτομα) 600γρ. απλό γιαούρτι 100γρ. μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα με ψαλίδι (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασσο ή αλλιώς chives) 1 μετρίου μεγέθους ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κυβάκια μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή 4 σταγόνες ταμπάσκο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Απλώς αμναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και η σάλτσας σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Tip: - Το ψαλίδισμα αποτρέπει από το να βγουν οι χυμοί από τα μυρωδικά, κάτι που συμβαίνε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα τι διαθέτει το κατάστημα, βάλε σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο. Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω τί είδος είναι.και πού πωλείται.
Απάντηση:
Πωλείται στα super market και στα καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων. Είναι τριμένη καυτερή πιπεριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιντα παθες μωρέεεεεεεεε!!! Διαβάστε περισσότερα...
http://www.e-papadakis.gr/ta_epsilon.htm
Απάντηση:
Ναι ,αλλά ποιος λέει όχι σε ένα πακέτο δρακουλίνια ή τσιπς ? (τσακίρις τα τσιπς κατά προτίμηση και με ρίγανη) Ποιος μπορεί να αρνηθεί την σοκολάτα και τα διάφορα κέικ ή τα κρουασάν? Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω εξαγωγη φασολια στην γερμανια τη διαδικασια χρειαζεται να κανω
Απάντηση:
Να βρεις αγοραστή στη Γερμανία κάποιον έμπορο π.χ. μέσω Ελληνογερμανικού εμπορικού επιμελειτηρίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Βοηθούν: -Στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. -Στην απώλεια βάρους: Χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένας δερματολόγος μπορεί να σε ενημερώσει σχετικά, θα σε συμβούλευα να τον επισκεφτείς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατασκευαζω,συσκευζω,διασκευαζω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 8 κουτ.σούπας αλεύρι 4 κουτ.σούπας φυτίνη 1 λίτρο γάλα φρέσκο 3 αυγά αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 1 φλυτ. τσαγιού τυρί τριμμένο Οδηγίες 1.Βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το τυρί, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, σε μία κατσαρόλα και μετά ανάβετε το μάτι της κουζίνας. 2.Μέ ένα αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος ρίχνετε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί. Λίγα μυστικά ακόμαΠροσοχή στο αλάτι γιατί αν μπεί και το τυρί χρειάζε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φτιαχνεις τιη σουπα που θελεις να κανεις κανονικα και στο τελος περνας απο το μιξερ τα υλικα,πατατα κολοκυθακια,κρεμυδια καροτα ..οτι εχεις χρησιμοποιησει τελοσπαντων για να κανεις τη σουπα.. αυτη ειναι η αγαπημενη μου βελουτε σουπα 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1/2 ματσάκι μυρώνια 200 ml κρέμα γάλακτος 200 ml ζωμό κότας 4 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές κρουτόν Αλάτι Πιπέρι Βράζετε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια μέχρι να μαλα... Διαβάστε περισσότερα...
Αυτη την ερωτηση παντως εγω δεν την εχω ξαναδει οποτε την ρωταω αφοβα... Εγω τρελενομαι για τουρτες-παστες και τετοια αλλα και ολα τα σχετικα του σουφλε!! :Ρ
Απάντηση:
καρμποναρα και παστιτσιο..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν νομιζω γιατι εχουνε νερο εκτος και αμα τα τριψεις και παλι http://www.mwrakia.gr/smf/index.php?topic=9146.0 χλωμο. Διαβάστε περισσότερα...
τι ξερετε για τα κουκια?
Απάντηση:
Η κουκιά (Ελληνικά: Κύαμος ο κοινός, Λατινικά: Faba vulgaris ή Vicia faba) είναι ποώδες, ετήσιο φυτό της οικογένειας των Κυαμοειδών, του γένους Βίκος (Vicia) που καλλιεργείται για τους καρπούς του. Τα φύλλα της είναι σύνθετα πτερωτά, τα άνθη της σχηματίζουν βότρυες και μοιάζουν με αυτά της μπιζελιάς. Είναι χρώματος λευκού ή μοβ έχοντας μία χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα σε κάθε πέταλο. Το ύψος του φυτού φτάνει το 1 μέτρο και η συγκομιδή των καρπών είναι σχετικά εύκολη αφού ο βλαστός του είναι ίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το εμα σου ινε ροζ γιατι πινις πολι νερο κ αρεοσε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα είδος αλλαντικού το οποίο είναι εξαιρετικά νόστιμο. Ταιριάζει πολύ ωραία με πεπόνι, ή σαλάτα. Μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από σούπερ μάρκετ, μπακάλικο (ψαγμένο όμως) ή από την πηγή που είναι στην Ιταλία. Ένα εξαιρετικό εγχώριο προιόν όμως, είναι το προσούτο Καρπενησίου από την εταιρεία Στρεμένος στο χωριό Προυσός Ευρυτανίας...(έτσι για να τιμάμε και τη χώρα μας...) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομίζω οι σεφταλιές Διαβάστε περισσότερα...
Τι τρώμε? Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη; Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον 1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης. 3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. 4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά. 5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν. 6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα. 7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών. 8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids). 9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. 10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη). 11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές. 12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. 13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων. 14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης. Το πολύ ενδιαφέρον μέρος Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης
Απάντηση:
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα;Οτι ενώ το βούτυρο που είναι φυσικό προιόν μπορεί να το επεξεργαστεί ο ανθρώπινος οργανισμός,την μαργαρίνη δεν μπορεί να την μεταβολίσει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στις αρτηρίες μέχρι που τις αποφράσσει. Διαβάστε περισσότερα...
Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων.. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. [Βίντεο] HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα. Που βρίσκονται, με ποιο τρόπο και από ποιες εταιρείες.
Απάντηση:
Πω πω, καλή μας όρεξη. Θα ξεράσω! Να τους καεί το air condition, τις εταιρείες, αλλά και αυτούς που επιτρέπουν να τα εισάγουν! Δε σέβονται τίποτα πια; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμω το ξυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρνούμαι με τις αγαπημένες μου τομάτες να κάνω αυτό το τεστ ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΡΟΚΟΜΟ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.