Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Φυστικ αραπικ......με λατινικα...:P
Απάντηση: με μαχαίρι
Απάντηση: απολαυστικο φαγητο!
Απάντηση: γιατι αηδιαζεις? :Ρ μπορει να σου αρεσει αλλοι τρωνε γατες και σκυλους
Απάντηση: • Δέστε το μαρούλι τις ρόκες και τα μυρωδικά (άνηθος, μαϊντανός, μέντα, δυόσμος) σε ματσάκια, τοποθετήστε τα σε ποτήρια με λίγο νερό και ...
Απάντηση: Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγο...
Απάντηση: Τρωω 1-2 φορες τη βδομαδα.. Δεν θα θελα να το κοψω.. χάνεις πολλά σημαντικά στοιχεία
Απάντηση: κοιταξε σε κανα στρατιωτικο πρατηριο.
Απάντηση: Θα τις ξεπλύνετε με νερό.Άν η γεύση τους είναι ακόμα έντονη,αφήστε τις μια μέρα στο νερό.
Απάντηση: Δεν ξερω,φαε πεστροφα καπνιστη.
 

γκαλοπ για μια μικρη επιχηρηση. θα αγοραζαται εν ντοπιες κοτες κοτες στην διπλασια τιμη απο αυτες του εμποριου?

Πόσο κάνει μια κότα?
γιατί στην διπλάσια τιμή ? έχουν κρυφά ταλέντα ? παίζουν,πχ πιάνο,χορεύουν κλακέτες,τραγουδάνε σε όπερα,... ? οι ντόπιες κότες που διατίθενται στην αγορά από (διπιστωμένες τοπικές) φάρμες,στην ίδια τιμή με αυτές του εμπορίου πωλούνται,αλλιώς θα έκλειναν οι φάρμες.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο arhimides

<<διαπιστωμένες>>
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:26:08
πόσο κάνει μια κότα?
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:54:07
σφαγμένη ? από 2,90 - 3,60 το κιλό ζωντανή ? θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:56:40
ζωντανή..
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:57:39
λοιπόν,από αγγελίες http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67782 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67071 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=62015 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=59568 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=38038 οπότε,μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την τιμή αγοράς τους. σκέψου όμως ότι ως κοτοπουλάκια λίγων ημερών,με αμφίβολη επιβίωση,κοστίζουν γύρω στα 2 ευρώ.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:12:36
Δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ πάνω κάτω. Και τώρα το ερώτημα: Για 10 ευρώ σκοτώνουν τα σκυλιά τους που τους έφαγαν 2 κότες οι σκατόπουστες? Στη πυρά ρε!
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:15:46
πρόληψη αντί καταστολή. γιατί υπάρχει η άποψη οτι αν το ζώο δοκιμάσει το είδος (εδώ,κότα) θα το ξανακάνει κάποτε. έτσι το θανατώνουν ..
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:25:12
Το ότι μπορούν να περιφράξουν τις κότες δεν το σκέφτηκαν...Σκατόμυαλοι κωλόβλαχοι.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:28:20
διάβασα,πριν,οτι κάποια σκυλιά εκτός του ότι σκάβουν τρύπες,δαγκώνουν το συρματόπλεγμα μέχρι να το κόψουν και να δημιουργηθεί τρύπα,και μετά κάνουν πάρτυ με τις κότες.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:30:24
Ας βάλει ξύλινο φράκτη και τσιμέντο γυρω απο το φρακτη ώστε να μην μπορεί να σκάψει. Αλλά να δώσουν λεφτά για κάτι τετοιο? όχι , το τουφέκι ή το μαχαίρι και τελος.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:42:58
Απαντω στον Αρχιμηδη: 1)Η ημιμάθεια είναι χειροτερη από την αμάθεια. 2)Το κοτόπουλο που πιθανον τρώς είναι εξελιγμένης σε εργαστηριο ράτσας, δηλαδή είναι το λεγόμενο υβρίδιο το οποίο τρέφεται επί 21 ώρες το εικοσιτετραωρο (ειδικο πρόγραμμα φωτισμού με λάμπες "ημέρας") και το αργότερο για 33 ημέρες για να γίνει 1,5 εως 2 κιλά σφάγιο βαρος. Επειδή είναι υβρίδιο τρώει μονο ειδικές τροφές (φύραμα) με βάση την μεταλαγμένη σόγια στην οποία τροφή προστιθεται ανελλειπως αντιβιοτικο, επιτρεπόμενο παρακαλω και από την ευρωπαϊκή ενωση.Ο κλειστος ειδικα κλιματιζόμενος χωρος διαβίωσης του αυτες τις 33 ημερες ειναι λιγο μεγαλύτερος από τον ογκο του. Η μετατρεψιμότητα τροφης του ειναι 2/1 δηλαδή για κάθε 2 κιλά τροφης βάζει 1 κιλό βάρος. Η θνησιμοτητά του είναι σχεδον ασήμαντη. Λάβε υπόψη σου οτι αν αρωστήσει ενα μέσα σε 8 ώρες θα αρωστησουν και τα 30.000 !!! με τα οποία συστεγάζεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κατεστραμένων ορνιθοτροφων που δεν πρόλαβαν κάποια αρώστεια.πιο κατω η συνεχεια
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:20:31
konsak πες κι άλλα... πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:27:03
Ετσι λοιπόν το κόστος του κοτόπουλου εμποριου ειναι από 0.80 έως 1.2€/κιλο. Ερχομαι τωρα στο ντόπιο ελληνικο κοτόπουλο για το οποίο κάνεις λάθος οτι πουλιεται στην ιδια τιμη. Το πραγματικά ντόπιο ελληνικο ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο πουλιέται (προσοχή μόνο από τα ιδια τα χέρια του παραγωγού) 8-10 € το κιλο σε αντίθεση με τα 3-4 €/κιλο του εμπορίου. Για να γίνει δε αντιστοίχως 1,5-2 κιλά χρειαζεται 4 εως 6 μηνες ζωής και ναι δεν παιζει πιάνο, χορεύει όμως και κελαιδάει στο χωράφι, πεταει ανεβαίνει στα δέντρα ερωτεύεται και ζευγαρώνει, δεν μπορείς να φανταστείς δε, με πόση επιμέλεια μεγαλώνει τους απογόνους του. Εχει στην διαθεσή του τροφή αγρια χόρτα και σπόρους και λίγο ντόπιο σταρακι που του το δίνει μια φορά την μερα ο εκτροφέας του. Εδω δεν υπάρχει ιχνος φαρμάκων, ορμονών η μεταλαγμένες (γενετικα τροποποιημένες τις λένε) τροφες. Αν τελικά βρείς και φάς (προσοχή υπομονη στο μαγείρεμα) τέτοιο κοτόπουλο δεν θα μπορέσεις ΠΟΤΕ πια να φάς από το άλλο. Καλο ψάξιμο και καλή ορεξη.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:41:35
το "ΠΟΤΕ" σου με βάζει σε σκέψεις... από σήμερα είμαι προς αναζήτηση ντόπιου κοτόπουλου...
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:53:00
Προσθέτω: το κόστος του ελληνικου ντόπιου κοτόπουλου δεν είναι τοσο στο κόστος της διατροφής του αλλά ο κοπος του παραγωγού για τους 4-6 μήνες. Μερικες γνώσεις να γνωρίζεις τα ελευθέρας βοσκής από τα σταβλίσια κοτόπουλα σε σφάγιο. α)Τα σταβλίσια (κυριως ασπρα broiler) έχουν καφετιά κόκαλα (δεν προλαβαίνουν στις 33 ημερες να αφομιώσουν ασβέστιο) και ασπρο (σαν άχυρο) κρέας, ενω τα ελεύθερα το αντίθετο ασπρα κόκαλα και καφετί (δεμένο) κρέας. β)Τα ελευθέρας βοσκής πωλούνται με ολόκληρα πόδια με νύχια φαγωμένα και πέλματα ροζιασμένα, συνηθως τα βλέπεις ζωντανα. Δεν νομίζω οτι μπορούν να βρεθουν σαν σφάγιο σε κρεωπολείο γ) η γεύση...!!! μμμ...χωρις σχόλια.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 12:07:56
δεν υπάρχουν διπιστωμένες τοπικές φαρμες... φυσικά και οι ντοπιεσ ειναι πιο ακριβές, διοτι είναι πολυ πιο ανθεκτικές κλωσούν συνέχεια, ζούνε πιο πολύ και είναι υπο εξαφάνισει.Πολλοί λένε ότι πουλάνε ντόπιες κότες αλλά είναι υβρίδια...Δείτε ένα καλό site: http://sites.google.com/site/ntopieskotes/ Αυτές είναι κότες.....
Με το κατάλληλο marketing πουλάς ότι θέλεις. Εάν η ντόπια κότα συνοδευόταν από μια αίσθηση εμπιστοσύνης από τον "φίλο" χασάπη τότε ναι μπορεί (αν κατάλαβα μιλάς για τελικό καταναλωτή)

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο computerakias

Ναι, βεβαιως στα αστικά κέντρα πρέπει ολοι να εχετε τον "δικο σας" χασάπη γιατι ετσι θα υπάρξει με τον καιρο σχεση εμπιστοσύνης. Ομως να ξέρετε οτι δύσκολο εως αδύνατο για αυτον είναι να βρεί ντοπιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο. Αυτό που μπορεί να βρεί είναι το χωριάτικο (δεν υπάρχει ως ορος στην ορνιθοτροφία) κοτόπουλο που τρέφεται σε σταυλο με εμπορικες τροφές που περιέχουν 30% μεταλαγμένη σόγια (μη σας κοροιδέυουν δεν υπάρχει πια αλλη σόγια). Η διαφορά σε αυτή την εκτροφή είναι οτι έχει στην διαθεσή του μικρο αύλιο χώρο για όταν το επιτρέπει ο καιρός. Και σε αυτού του τύπου εκτροφη επιτρέπεται από την ευρωπαική ένωση η παροχή αντιβιοτικων. Η ράτσα των χωριάτικων που κυκλοφορουν στην ελλάδα είναι υβρίδια από την αμερικάνικη ρατσα rhode island reds. Εχουν συγκεκριμένη βιοσιμότητα και σε συνθηκες ελεύθερης βόσκησης για πάνω από 4 μηνες ελάχιστα επιβιώνουν. Στην ελλάδα έρχονται ως νεοσοί σε ηλικία 1-2 ημερων από Ιταλία και Ισραήλ
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 16:34:05
Μεγαλώνουν σε πτηνοτροφεία (Μέγαρα κλπ) για 20-25 ημέρες με φύραμα σε κλιματιζόμενο χωρο και μετα διοχετευονται ανα την ελλάδα προς 2-2,2 €. Σημειωτέο στην ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μοναδα παραγωγής νεοσσών. Αυτα λοιπόν τα κοτόπουλα εχουν προκαθορισμένη διαρκεια ζωης σε συγκεκριμενες συνθήκες οι δε απογονοί τους έχουν σκάρτο γενετικο κώδικα και δεν επιβιώνουν εκτος από μερικές τυχαίες περιπτώσεις. Πίσω από ολα αυτα είναι μια πολυεθνικη εταιρεία (οι ψαγμένοι την ξέρουν) που "ορίζει" τα πάντα και φυσικά εμείς οι καταναλωτές που τα "χαύτουμε" και τα τρώμε. Ασχετο αλλά χρήσιμο: Ξερετε οτι το 72% των καταναλισκωμένων κρεάτων στην ελλάδα είναι εισαγώμενα? Ελληνικο λοιπόν κοτόπουλο (είναι πάντα ελευθέρας βοσκης) υπάρχει ακόμη σε περιορισμένες εστίες (θεσσαλία, δυτικη Μακεδονία, νησια αιγαίου κ.α.) ειναι δύσκολο να βρεί κανείς. Το ελληνικο κοτόπουλο είναι διαφόρων χρωμάτων σε πολλές υποράτσες φθάνει δε σε βάρος 2 κιλών το θηλυκο και 3 κιλών το αρσενικο. Για τυχον απορίες εδώ.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 17:01:06
Σχετικές ερωτήσεις
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια!
Θράψαλο λέγεται.
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
 
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος.
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
θαλασσινό παρόμοιο με το καλαμάρι, με χαμηλότερη τιμή αγοράς
Απάντηση:
Θράψαλο λέγεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
θελω να καλλιεργισω συκιεσ για φρεσκα συκα οχι αποξραμενα
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικ αραπικ......με λατινικα...:P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
απολαυστικο φαγητο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι αηδιαζεις? :Ρ μπορει να σου αρεσει αλλοι τρωνε γατες και σκυλους Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
• Δέστε το μαρούλι τις ρόκες και τα μυρωδικά (άνηθος, μαϊντανός, μέντα, δυόσμος) σε ματσάκια, τοποθετήστε τα σε ποτήρια με λίγο νερό και αφήστε τα στο ψυγείο. Ετσι, δεν θα μαραθούν ακόμα και αν τα κρατήσετε για μία εβδομάδα. • Αποφύγετε να αγοράζετε υπερβολικά ώριμα φρούτα γιατί εκτός του ότι χαλούν γρήγορα, δεν έχουν και τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών. Ειδικότερα, αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να αποδίδουν περισσότερες θερμίδες, ενώ αλλοιώνεται και η γεύσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγοράζω πολύ τακτικά από το σουπερ μάρκετ Μετρο και είναι δικής του παραγωγής και όχι γνωστής μάρκας και μαλιστά αρκετά φθηνότερο από τα γνωστά. Δυστυχώς τα περισσότερο διάσημα νοθεύονται. Βέβαια μπορείς να ψάξεις και στο οικολογικό κατάστημα του Παπανικόλα στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα εκεί θα βρεις σίγουρα, αλλά θα είναι πιο ακριβό, αφού θα είναι και βιολογικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρωω 1-2 φορες τη βδομαδα.. Δεν θα θελα να το κοψω.. χάνεις πολλά σημαντικά στοιχεία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοιταξε σε κανα στρατιωτικο πρατηριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα τις ξεπλύνετε με νερό.Άν η γεύση τους είναι ακόμα έντονη,αφήστε τις μια μέρα στο νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξερω,φαε πεστροφα καπνιστη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε υγιεινή διατροφή και λιγοστέψεται την ποσότητα του φαγητού σας. Διαβάστε περισσότερα...
Ειμαι 45 ετων αποστρατος υπαξιωματικος του πολεμικου ναυτικου αμεα με μολις 6 ετη υπηρεσιασ[αποτο 1985-1991]για λογους υγειας.απο το 1991-1993 παρακολουθησα μαθηματα σε τ.ε.λ.και το 1993 αποφοιτησα με πτυχιο μηχανολογου.απο το 2009 μεχρι και σημερα ειμαι εγγαμος με την συζηγο μου,η οποια κ αυτη ειναι αμεα με την ιδια παθηση,επιθυμω να εγγραφω αμεσα σε δημοσιο ιεκ μαγειρικης τεχνης,για σεφ.γινεται;
Απάντηση:
Για δημόσιο λίγο δύσκολο αλλά για ιδιωτικό δεν υπάρχουν κολλήματα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μανιτάρια,αλλά και μπαλλίτσες με σοκολάτα και μπισκότο με επικάλυψη τρούφας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λιτρο ειναι μοναδα μετρησης ογκου (υγρα) Τα γραμμαρια μοναδα μετρησης βαρους (μαζας) Δεν μπορεις να πεις ποσα γραμμαρια ειναι κατι το υγρο Διαβάστε περισσότερα...
Τι τρώμε? Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη; Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον 1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης. 3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. 4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά. 5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν. 6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα. 7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών. 8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids). 9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. 10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη). 11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές. 12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. 13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων. 14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης. Το πολύ ενδιαφέρον μέρος Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης
Απάντηση:
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα;Οτι ενώ το βούτυρο που είναι φυσικό προιόν μπορεί να το επεξεργαστεί ο ανθρώπινος οργανισμός,την μαργαρίνη δεν μπορεί να την μεταβολίσει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στις αρτηρίες μέχρι που τις αποφράσσει. Διαβάστε περισσότερα...
Ρε παιδιά ,τί ώρες τρώτε το μεσημεριανό σας συνήθως; Όχι ,απλά ρωτάω γιατί λόγω του ότι τρώω μεσημεριανό συνήθως 12:30-13:00 ,οι περισσότεροι γύρω μου ,ακόμα και η μητέρα μου με λένε ότι "τρώς νωρίς". Εγώ φταίω που τρώω αυτή την ώρα ,άμα ξυπνάω από τις 7 και πιάνω δουλειά στις 13:00 ή 14:00 ; Είναι τόσο παράλογο ;
Απάντηση:
Καλημέρα κατ αρχάς αν και μεσημέριασε.Όχι συνήθως,πάντα μετά τις 15:00 το μεσημέρι μιας και εκείνη την ώρα μαζευόμαστε στο τραπέζι.Δεν είναι παράλογο να τρὠς πιο νωρίς απο τη στιγμή που θέλει γύρω στις 2 ώρες να χωνευτεί η τροφή και επίσης έχεις πάρει πρωινό απο αρκετά νωρίς.Παράλογο είναι να τρώμε στις 12μιση το βράδυ και στη μία και μισή να πέφτουμε για ύπνο.Καλό σου μεσημέρι και καλή βάρδια μιας και φεύγω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΞΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΠΕΡΙΑ ΤΡΙΜΕΝΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μούχλα στα τυριά είναι απαραίτητη καθώς χωρίς αυτήν τα τυριά δε θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Οι μύκητες που υπάρχουν στα τυριά είναι επιλεγμένοι από τους παραγωγούς μετά από χρόνια ερευνών με σκοπό να δίνουν το επιθυμητό άρωμα. Οι μύκητες αναπτύσσονται πάνω στα τυριά καθώς τρέφονται από τα θρεπτικά συστατικά που έχει το τυρί (πρωτεΐνες, λιπαρά). Καλό θα είναι όταν τρώμε ένα τυρί με μούχλα να το καθαρίζουμε πρώτα καθώς μερικοί μύκητες παράγουν και τοξικές ουσίες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχω δοκιμασει και δεν καταλαβα καμια ουσιαστικη διαφορα..... Νομιζω απο την γευση πως πρεπει να εχει μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε νερο... απο το κοινο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φαγωσιμες ελιές : χαρακωνουμε καλαμων ελιές για 8 ημέρες και τους αλλάζουμε το νερό καθημερινά , ύστερα τις αλάτιζουμε μέσα σε λαδι και ξύδι ... Και ειναι ετοιμες Διαβάστε περισσότερα...
Ποιό είναι το πιο ακριβό ψάρι σε εστιατόριο και πόσο κοστίζει το κιλό;
Απάντηση:
Μια ιδιαίτερη ποικιλία τόνου κόστιζε 700 ευρώ το κιλό... δε θυμάμαι λεπτομέρειες δυστυχώς... Όσο για ένα πιο συνηθισμένο ακριβό ψάρι στην Ελλάδα, ο ροφός πάει στα 35 ευρώ το κιλό άνετα... Διαβάστε περισσότερα...
1. Θα παραγγειλετε ή θα φατε κατι σπιτικο; 2. Πιτσα / γυρο, σουβλακια, κρεατικα γενικοτερα / ποπ κορν / τοστακια, σαντουιτς / κατι αλλο;
Απάντηση:
εννοειται θα παραγγειλουμε,οταν βλεπεις ταινια δεν υπαρχει χρονος και διαθεση για σπιτικο,χρειαζεται λιγη βρωμια....πιτσα και μπυρες!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγω το βαζω στο ψηγειο μου και το σκεπαζω με χαρτοπεσετα, πιανει σε μενα!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως να το βρασεις πριν το βαλεις στο φούρνο; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πλούσια διατροφική αξία των ψαριών έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά. Τα ψάρια περιέχουν αρκετά μέταλλα και βιταμίνες. Η σάρκα των αλιευμάτων και κυρίως των ψαριών, χαρακτηρίζεται κατά βάση από υψηλή (18-25%) περιεκτικότητα πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής σημασίας. Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λίπη, βιταμίνες ( Α, Β, Ε, D, και Κ ), και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.