Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΚΟΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ
Απάντηση: ψησταριές για έτοιμο αρνάκι σούβλας
Απάντηση: τη σενοιαζει πως γινεται πανε απτο σουπερ και παρτο ετοιμο, υπαρχει
Απάντηση: Η κονσερβα οσο καλα και να εχει συντηρηθει εχει λιγοτερα θρεπτικα συστατικα απο ενα αντιστοιχο φρεσκο, χωρις ομως να σημαινει οτι ειναι κ...
Απάντηση: Σαλατα και ψωμι. Ουτε ταραμα, ουτε χταποδι κρασατο γτ δεν μαρεσει τιποτα απο αυτα .
Απάντηση: Το μόνο που ξέρω,ειναι ότι... Ο animalia κυκλοφορεί και οπλοφορεί.
Απάντηση: Τυρί κίτρινο με αρκετά λιπαρά. Λιώνει στο ψήσιμο.
Απάντηση: εχμ νομιζω οτι θα μπορουσες να πας σε εναν πλαστικο χειρουργο!
Απάντηση: μπορουμε να σας στείλουμε όπου ειστε απο την Εγκλουβή Λευκάδας. τηλ.6939170464
Απάντηση: Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα;Οτι ενώ το βούτυρο που είναι φυσικό προιόν μπορεί να το επεξεργαστεί ο ανθρώπινο...
 

γκαλοπ για μια μικρη επιχηρηση. θα αγοραζαται εν ντοπιες κοτες κοτες στην διπλασια τιμη απο αυτες του εμποριου?

Πόσο κάνει μια κότα?
γιατί στην διπλάσια τιμή ? έχουν κρυφά ταλέντα ? παίζουν,πχ πιάνο,χορεύουν κλακέτες,τραγουδάνε σε όπερα,... ? οι ντόπιες κότες που διατίθενται στην αγορά από (διπιστωμένες τοπικές) φάρμες,στην ίδια τιμή με αυτές του εμπορίου πωλούνται,αλλιώς θα έκλειναν οι φάρμες.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο arhimides

<<διαπιστωμένες>>
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:26:08
πόσο κάνει μια κότα?
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:54:07
σφαγμένη ? από 2,90 - 3,60 το κιλό ζωντανή ? θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:56:40
ζωντανή..
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:57:39
λοιπόν,από αγγελίες http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67782 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67071 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=62015 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=59568 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=38038 οπότε,μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την τιμή αγοράς τους. σκέψου όμως ότι ως κοτοπουλάκια λίγων ημερών,με αμφίβολη επιβίωση,κοστίζουν γύρω στα 2 ευρώ.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:12:36
Δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ πάνω κάτω. Και τώρα το ερώτημα: Για 10 ευρώ σκοτώνουν τα σκυλιά τους που τους έφαγαν 2 κότες οι σκατόπουστες? Στη πυρά ρε!
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:15:46
πρόληψη αντί καταστολή. γιατί υπάρχει η άποψη οτι αν το ζώο δοκιμάσει το είδος (εδώ,κότα) θα το ξανακάνει κάποτε. έτσι το θανατώνουν ..
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:25:12
Το ότι μπορούν να περιφράξουν τις κότες δεν το σκέφτηκαν...Σκατόμυαλοι κωλόβλαχοι.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:28:20
διάβασα,πριν,οτι κάποια σκυλιά εκτός του ότι σκάβουν τρύπες,δαγκώνουν το συρματόπλεγμα μέχρι να το κόψουν και να δημιουργηθεί τρύπα,και μετά κάνουν πάρτυ με τις κότες.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:30:24
Ας βάλει ξύλινο φράκτη και τσιμέντο γυρω απο το φρακτη ώστε να μην μπορεί να σκάψει. Αλλά να δώσουν λεφτά για κάτι τετοιο? όχι , το τουφέκι ή το μαχαίρι και τελος.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:42:58
Απαντω στον Αρχιμηδη: 1)Η ημιμάθεια είναι χειροτερη από την αμάθεια. 2)Το κοτόπουλο που πιθανον τρώς είναι εξελιγμένης σε εργαστηριο ράτσας, δηλαδή είναι το λεγόμενο υβρίδιο το οποίο τρέφεται επί 21 ώρες το εικοσιτετραωρο (ειδικο πρόγραμμα φωτισμού με λάμπες "ημέρας") και το αργότερο για 33 ημέρες για να γίνει 1,5 εως 2 κιλά σφάγιο βαρος. Επειδή είναι υβρίδιο τρώει μονο ειδικές τροφές (φύραμα) με βάση την μεταλαγμένη σόγια στην οποία τροφή προστιθεται ανελλειπως αντιβιοτικο, επιτρεπόμενο παρακαλω και από την ευρωπαϊκή ενωση.Ο κλειστος ειδικα κλιματιζόμενος χωρος διαβίωσης του αυτες τις 33 ημερες ειναι λιγο μεγαλύτερος από τον ογκο του. Η μετατρεψιμότητα τροφης του ειναι 2/1 δηλαδή για κάθε 2 κιλά τροφης βάζει 1 κιλό βάρος. Η θνησιμοτητά του είναι σχεδον ασήμαντη. Λάβε υπόψη σου οτι αν αρωστήσει ενα μέσα σε 8 ώρες θα αρωστησουν και τα 30.000 !!! με τα οποία συστεγάζεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κατεστραμένων ορνιθοτροφων που δεν πρόλαβαν κάποια αρώστεια.πιο κατω η συνεχεια
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:20:31
konsak πες κι άλλα... πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:27:03
Ετσι λοιπόν το κόστος του κοτόπουλου εμποριου ειναι από 0.80 έως 1.2€/κιλο. Ερχομαι τωρα στο ντόπιο ελληνικο κοτόπουλο για το οποίο κάνεις λάθος οτι πουλιεται στην ιδια τιμη. Το πραγματικά ντόπιο ελληνικο ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο πουλιέται (προσοχή μόνο από τα ιδια τα χέρια του παραγωγού) 8-10 € το κιλο σε αντίθεση με τα 3-4 €/κιλο του εμπορίου. Για να γίνει δε αντιστοίχως 1,5-2 κιλά χρειαζεται 4 εως 6 μηνες ζωής και ναι δεν παιζει πιάνο, χορεύει όμως και κελαιδάει στο χωράφι, πεταει ανεβαίνει στα δέντρα ερωτεύεται και ζευγαρώνει, δεν μπορείς να φανταστείς δε, με πόση επιμέλεια μεγαλώνει τους απογόνους του. Εχει στην διαθεσή του τροφή αγρια χόρτα και σπόρους και λίγο ντόπιο σταρακι που του το δίνει μια φορά την μερα ο εκτροφέας του. Εδω δεν υπάρχει ιχνος φαρμάκων, ορμονών η μεταλαγμένες (γενετικα τροποποιημένες τις λένε) τροφες. Αν τελικά βρείς και φάς (προσοχή υπομονη στο μαγείρεμα) τέτοιο κοτόπουλο δεν θα μπορέσεις ΠΟΤΕ πια να φάς από το άλλο. Καλο ψάξιμο και καλή ορεξη.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:41:35
το "ΠΟΤΕ" σου με βάζει σε σκέψεις... από σήμερα είμαι προς αναζήτηση ντόπιου κοτόπουλου...
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:53:00
Προσθέτω: το κόστος του ελληνικου ντόπιου κοτόπουλου δεν είναι τοσο στο κόστος της διατροφής του αλλά ο κοπος του παραγωγού για τους 4-6 μήνες. Μερικες γνώσεις να γνωρίζεις τα ελευθέρας βοσκής από τα σταβλίσια κοτόπουλα σε σφάγιο. α)Τα σταβλίσια (κυριως ασπρα broiler) έχουν καφετιά κόκαλα (δεν προλαβαίνουν στις 33 ημερες να αφομιώσουν ασβέστιο) και ασπρο (σαν άχυρο) κρέας, ενω τα ελεύθερα το αντίθετο ασπρα κόκαλα και καφετί (δεμένο) κρέας. β)Τα ελευθέρας βοσκής πωλούνται με ολόκληρα πόδια με νύχια φαγωμένα και πέλματα ροζιασμένα, συνηθως τα βλέπεις ζωντανα. Δεν νομίζω οτι μπορούν να βρεθουν σαν σφάγιο σε κρεωπολείο γ) η γεύση...!!! μμμ...χωρις σχόλια.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 12:07:56
δεν υπάρχουν διπιστωμένες τοπικές φαρμες... φυσικά και οι ντοπιεσ ειναι πιο ακριβές, διοτι είναι πολυ πιο ανθεκτικές κλωσούν συνέχεια, ζούνε πιο πολύ και είναι υπο εξαφάνισει.Πολλοί λένε ότι πουλάνε ντόπιες κότες αλλά είναι υβρίδια...Δείτε ένα καλό site: http://sites.google.com/site/ntopieskotes/ Αυτές είναι κότες.....
Με το κατάλληλο marketing πουλάς ότι θέλεις. Εάν η ντόπια κότα συνοδευόταν από μια αίσθηση εμπιστοσύνης από τον "φίλο" χασάπη τότε ναι μπορεί (αν κατάλαβα μιλάς για τελικό καταναλωτή)

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο computerakias

Ναι, βεβαιως στα αστικά κέντρα πρέπει ολοι να εχετε τον "δικο σας" χασάπη γιατι ετσι θα υπάρξει με τον καιρο σχεση εμπιστοσύνης. Ομως να ξέρετε οτι δύσκολο εως αδύνατο για αυτον είναι να βρεί ντοπιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο. Αυτό που μπορεί να βρεί είναι το χωριάτικο (δεν υπάρχει ως ορος στην ορνιθοτροφία) κοτόπουλο που τρέφεται σε σταυλο με εμπορικες τροφές που περιέχουν 30% μεταλαγμένη σόγια (μη σας κοροιδέυουν δεν υπάρχει πια αλλη σόγια). Η διαφορά σε αυτή την εκτροφή είναι οτι έχει στην διαθεσή του μικρο αύλιο χώρο για όταν το επιτρέπει ο καιρός. Και σε αυτού του τύπου εκτροφη επιτρέπεται από την ευρωπαική ένωση η παροχή αντιβιοτικων. Η ράτσα των χωριάτικων που κυκλοφορουν στην ελλάδα είναι υβρίδια από την αμερικάνικη ρατσα rhode island reds. Εχουν συγκεκριμένη βιοσιμότητα και σε συνθηκες ελεύθερης βόσκησης για πάνω από 4 μηνες ελάχιστα επιβιώνουν. Στην ελλάδα έρχονται ως νεοσοί σε ηλικία 1-2 ημερων από Ιταλία και Ισραήλ
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 16:34:05
Μεγαλώνουν σε πτηνοτροφεία (Μέγαρα κλπ) για 20-25 ημέρες με φύραμα σε κλιματιζόμενο χωρο και μετα διοχετευονται ανα την ελλάδα προς 2-2,2 €. Σημειωτέο στην ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μοναδα παραγωγής νεοσσών. Αυτα λοιπόν τα κοτόπουλα εχουν προκαθορισμένη διαρκεια ζωης σε συγκεκριμενες συνθήκες οι δε απογονοί τους έχουν σκάρτο γενετικο κώδικα και δεν επιβιώνουν εκτος από μερικές τυχαίες περιπτώσεις. Πίσω από ολα αυτα είναι μια πολυεθνικη εταιρεία (οι ψαγμένοι την ξέρουν) που "ορίζει" τα πάντα και φυσικά εμείς οι καταναλωτές που τα "χαύτουμε" και τα τρώμε. Ασχετο αλλά χρήσιμο: Ξερετε οτι το 72% των καταναλισκωμένων κρεάτων στην ελλάδα είναι εισαγώμενα? Ελληνικο λοιπόν κοτόπουλο (είναι πάντα ελευθέρας βοσκης) υπάρχει ακόμη σε περιορισμένες εστίες (θεσσαλία, δυτικη Μακεδονία, νησια αιγαίου κ.α.) ειναι δύσκολο να βρεί κανείς. Το ελληνικο κοτόπουλο είναι διαφόρων χρωμάτων σε πολλές υποράτσες φθάνει δε σε βάρος 2 κιλών το θηλυκο και 3 κιλών το αρσενικο. Για τυχον απορίες εδώ.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 17:01:06
Σχετικές ερωτήσεις
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια!
Θράψαλο λέγεται.
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
 
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος.
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
θαλασσινό παρόμοιο με το καλαμάρι, με χαμηλότερη τιμή αγοράς
Απάντηση:
Θράψαλο λέγεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
θελω να καλλιεργισω συκιεσ για φρεσκα συκα οχι αποξραμενα
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΚΟΝΗ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψησταριές για έτοιμο αρνάκι σούβλας Διαβάστε περισσότερα...
πωσ=ς μπορω να παρασκευασω αυτο το μηλοξυδο οχι ξυδι μηλοξυδο τι εχει
Απάντηση:
τη σενοιαζει πως γινεται πανε απτο σουπερ και παρτο ετοιμο, υπαρχει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κονσερβα οσο καλα και να εχει συντηρηθει εχει λιγοτερα θρεπτικα συστατικα απο ενα αντιστοιχο φρεσκο, χωρις ομως να σημαινει οτι ειναι και ανθυγιεινο. Τον τονο κονσερβα τον χρησιμοποιουν και οι αθλητες, εε κατι θα ξερουν παραπανω, σιγουρα θα εχει Ω3 λιπαρα! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαλατα και ψωμι. Ουτε ταραμα, ουτε χταποδι κρασατο γτ δεν μαρεσει τιποτα απο αυτα . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που ξέρω,ειναι ότι... Ο animalia κυκλοφορεί και οπλοφορεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τυρί κίτρινο με αρκετά λιπαρά. Λιώνει στο ψήσιμο. Διαβάστε περισσότερα...
eime 18 xronon kai eime 74 kila, an kai eime arketa leptos gia to upsos mou exw megala magoula kai arketo kairo psaxnw tropo gia na ta xasw....fovame omws oti an kanw kati gia na xasw ta magoula 8a adunatiso kai genika sto upolipo swma kai pustepste me den paei allo :P xreiazome loipon mia sumvoulh ti akrivos na kanw gia na xasw ta magoula xwris na xaso kila apo to upolipo soma mou
Απάντηση:
εχμ νομιζω οτι θα μπορουσες να πας σε εναν πλαστικο χειρουργο! Διαβάστε περισσότερα...
ΑΓΟΡΑ ΦΑΚΩΝ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ
Απάντηση:
μπορουμε να σας στείλουμε όπου ειστε απο την Εγκλουβή Λευκάδας. τηλ.6939170464 Διαβάστε περισσότερα...
Τι τρώμε? Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη; Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον 1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης. 3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. 4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά. 5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν. 6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα. 7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών. 8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids). 9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. 10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη). 11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές. 12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. 13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων. 14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης. Το πολύ ενδιαφέρον μέρος Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης
Απάντηση:
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα;Οτι ενώ το βούτυρο που είναι φυσικό προιόν μπορεί να το επεξεργαστεί ο ανθρώπινος οργανισμός,την μαργαρίνη δεν μπορεί να την μεταβολίσει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στις αρτηρίες μέχρι που τις αποφράσσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΘΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΘΘΘΘΘΘΘΘΘΘ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ντοματα το λεμε στην πολη, στα χωρια το λενε τοματα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι σεφ, κόψτε την πλευρά του κρεμμυδιού με το κοτσάνι. 2. Βάλτε την κομμένη, επίπεδη πλευρά κάτω και κόψτε το κρεμμύδι κατά μήκος στη μέση. 3. Βγάλτε τα εξωτερικά ξερά στρώματα του κρεμμυδιού. 4. Βάλτε το ένα μισό του κρεμμυδιού με τη μεγάλη επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Κάντε μερικές οριζόντιες κοψιές από τη μια μεριά του κρεμμυδιού μέχρι την άλλη, προσέχοντας όμως να μην φτάσετε μέχρι την άκρη (τη ρίζα του κρεμμυδιού). Ανάλογα με το πόσο μεγάλα κομμάτια θέλ... Διαβάστε περισσότερα...
πως καθαριζεις γρηγορα μια γαριδα;
Απάντηση:
θρεπτικα συστατικα γαριδασ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κυριο συστατικο της μπυρας ειναι η βυνη και το νερο. Η βύνη κριθαριού είναι το αποτέλεσμα της διεργασίας βυνοποίησης κατά την οποία το αδιάλυτο άμυλο μετατρέπεται μερικώς σε απλούστερα διαλυτά ζάχαρα, μειώνονται οι σύνθετες πρωτεΐνες που μετατρέπονται σε πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους και αμινοξέα, και παράγονται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της μαγιάς και των ενζύμων. Η βύνη αποτελείται κυρίως από άμυλο 60-65%, υδατάνθρακες 7-10%,πρωτεινες 9-12%, καθώς και από μεταλλικά άλατα, βιτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέλι είναι ένα προϊόν του οποίου όλα τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες εξαρτώνται άμεσα από τα φυτά από τα οποία προέρχεται, τα λεγόμενα μελισσοκομικά φυτά ή μελισσοκομική χλωρίδα. Η χλωρίδα αυτή διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή, και μέσα όμως στην ίδια περιοχή μεταβάλλεται από χρονιά σε χρονιά ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Έτσι το χρώμα η γεύση το άρωμα και όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά του μελιού υποτάσσονται θα λέγαμε στη μελισσοκομική χλωρίδα που υπάρχει στον περίγυρο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι ξερω χανουν καποια θρεπτικα στοιχεια και αυτη ειναι η διαφορα τους με τα φρεσκα οτι μπορουμε να εχουμε φρεσκο καλο ειναι να το εχουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φροντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για... την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα. Προσωπική Φροντίδα 1. Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα Μια πάστα από μαγειρική σόδα και 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εν... Διαβάστε περισσότερα...
τι ξερετε για τα κουκια?
Απάντηση:
Η κουκιά (Ελληνικά: Κύαμος ο κοινός, Λατινικά: Faba vulgaris ή Vicia faba) είναι ποώδες, ετήσιο φυτό της οικογένειας των Κυαμοειδών, του γένους Βίκος (Vicia) που καλλιεργείται για τους καρπούς του. Τα φύλλα της είναι σύνθετα πτερωτά, τα άνθη της σχηματίζουν βότρυες και μοιάζουν με αυτά της μπιζελιάς. Είναι χρώματος λευκού ή μοβ έχοντας μία χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα σε κάθε πέταλο. Το ύψος του φυτού φτάνει το 1 μέτρο και η συγκομιδή των καρπών είναι σχετικά εύκολη αφού ο βλαστός του είναι ίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιαούρτι γίνεται από γάλα. Αφού βράσουμε το γάλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει (40-45ο C) και μετά προσθέτουμε τη ζύμη ή μαγιά. Η ζύμη είναικαθαρή καλλιέργεια και αποτελείται από γαλακτοβάκιλους και στρεπτοκόκκους. Η μαγιά είναι λίγο γιαούρτι από προηγούμενο γιαούρτι. Διατηρούμε το μείγμα σε 45ο C περίπου, για 5 ώρες τουλάχιστον και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλήθεια, αν και όλοι σας έχετε φάει και απολαύσει ποπ κορν, σκεφτήκατε ποτέ πως γίνεται αυτό το περίεργο άσπρο πραγματάκι; Όλη η δουλεια ξεκινάει από το καλαμπόκι και αυτό που περιέχει μέσα του. Το καλαμπόκι έχει ένα σκληρό φλοιό, όπου μέσα του περιέχει άμυλο ελαφρώς "υγρασιασμένο". Όταν λοιπόν ζεστάνουμε το καλαμπόκι, τότε το άμυλο μέσα βράζει και δημιουργείται τεράστεια πίεση! Σταδιακά η πίεση αυτή αυξάνεται, και όπως είναι φυσικό, ο φλοιός δεν αντέχει και σπάει ή ακόμα καλύτε... Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2010/12/ti-efage-ta-xristougenna-i-pio-ypervari-gynaika-tou-kosmou/
Απάντηση:
Απάντηση:
Η πλούσια διατροφική αξία των ψαριών έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά. Τα ψάρια περιέχουν αρκετά μέταλλα και βιταμίνες. Η σάρκα των αλιευμάτων και κυρίως των ψαριών, χαρακτηρίζεται κατά βάση από υψηλή (18-25%) περιεκτικότητα πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής σημασίας. Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λίπη, βιταμίνες ( Α, Β, Ε, D, και Κ ), και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορώ να είμαι απόλυτη στην απάντησή μου γιατί υπάρχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θετικό είναι ότι μπορούμε να ταίσουμε άτομα σε χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι πεθαίνουν λόγω της πείνας. Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι τα μεταλαγμένα είναι εύκολο να καλλιεργηθούν. Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι παρενέργειες μπορούν να προκληθούν μακροπρόθεσμα. Πιστεύω ότι δεν θα ήταν πολύ κακό να δώσουμε μεταλαγμένα προιόντα σε τριτοκοσμικές περιοχές ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την ποιότητα ξεκινάει από 2,5 ευρώ το κιλό. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.