Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Η ζύμη αν...
Απάντηση: πατε ειναι τονος με μαγιονεζα ειναι λατινικι λεξη
Απάντηση: παιφκομελο και ανθομελο
Απάντηση: σοκολατα οπουδηποτε
Απάντηση: Εγώ τρελαίνομαι ειδικά όποτε πάω παραλία πέρνω ένα μεγάλο πύραυλο και στο καπάκι και μια μπύρα! Αλλά και το χειμώνα που και πού χτυπάω έν...
Απάντηση: σκορδα ψιλοκομενα με ξυδι
Απάντηση: 105;! εγώ είμαι στην ίδια ηλικια με εσένα και είμαι 70.. κάνε γυμναστική και πήγαινε διαιτολόγο!
Απάντηση: 180 βαθμοί
Απάντηση: ξινιζει και κιτρινιζει
Απάντηση: Δεν εχει ανηψιο, γιατι δεν ειχε αδερφια.
 

γκαλοπ για μια μικρη επιχηρηση. θα αγοραζαται εν ντοπιες κοτες κοτες στην διπλασια τιμη απο αυτες του εμποριου?

Πόσο κάνει μια κότα?
γιατί στην διπλάσια τιμή ? έχουν κρυφά ταλέντα ? παίζουν,πχ πιάνο,χορεύουν κλακέτες,τραγουδάνε σε όπερα,... ? οι ντόπιες κότες που διατίθενται στην αγορά από (διπιστωμένες τοπικές) φάρμες,στην ίδια τιμή με αυτές του εμπορίου πωλούνται,αλλιώς θα έκλειναν οι φάρμες.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο arhimides

<<διαπιστωμένες>>
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:26:08
πόσο κάνει μια κότα?
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:54:07
σφαγμένη ? από 2,90 - 3,60 το κιλό ζωντανή ? θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 13:56:40
ζωντανή..
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 13:57:39
λοιπόν,από αγγελίες http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67782 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=67071 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=62015 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=59568 http://www.poulato.gr/pets/ pets_ad_details.php? ad_id=38038 οπότε,μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για την τιμή αγοράς τους. σκέψου όμως ότι ως κοτοπουλάκια λίγων ημερών,με αμφίβολη επιβίωση,κοστίζουν γύρω στα 2 ευρώ.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:12:36
Δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ πάνω κάτω. Και τώρα το ερώτημα: Για 10 ευρώ σκοτώνουν τα σκυλιά τους που τους έφαγαν 2 κότες οι σκατόπουστες? Στη πυρά ρε!
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:15:46
πρόληψη αντί καταστολή. γιατί υπάρχει η άποψη οτι αν το ζώο δοκιμάσει το είδος (εδώ,κότα) θα το ξανακάνει κάποτε. έτσι το θανατώνουν ..
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:25:12
Το ότι μπορούν να περιφράξουν τις κότες δεν το σκέφτηκαν...Σκατόμυαλοι κωλόβλαχοι.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:28:20
διάβασα,πριν,οτι κάποια σκυλιά εκτός του ότι σκάβουν τρύπες,δαγκώνουν το συρματόπλεγμα μέχρι να το κόψουν και να δημιουργηθεί τρύπα,και μετά κάνουν πάρτυ με τις κότες.
σχολίασε ο arhimides  - 2012-01-15 14:30:24
Ας βάλει ξύλινο φράκτη και τσιμέντο γυρω απο το φρακτη ώστε να μην μπορεί να σκάψει. Αλλά να δώσουν λεφτά για κάτι τετοιο? όχι , το τουφέκι ή το μαχαίρι και τελος.
σχολίασε η openminded  - 2012-01-15 14:42:58
Απαντω στον Αρχιμηδη: 1)Η ημιμάθεια είναι χειροτερη από την αμάθεια. 2)Το κοτόπουλο που πιθανον τρώς είναι εξελιγμένης σε εργαστηριο ράτσας, δηλαδή είναι το λεγόμενο υβρίδιο το οποίο τρέφεται επί 21 ώρες το εικοσιτετραωρο (ειδικο πρόγραμμα φωτισμού με λάμπες "ημέρας") και το αργότερο για 33 ημέρες για να γίνει 1,5 εως 2 κιλά σφάγιο βαρος. Επειδή είναι υβρίδιο τρώει μονο ειδικές τροφές (φύραμα) με βάση την μεταλαγμένη σόγια στην οποία τροφή προστιθεται ανελλειπως αντιβιοτικο, επιτρεπόμενο παρακαλω και από την ευρωπαϊκή ενωση.Ο κλειστος ειδικα κλιματιζόμενος χωρος διαβίωσης του αυτες τις 33 ημερες ειναι λιγο μεγαλύτερος από τον ογκο του. Η μετατρεψιμότητα τροφης του ειναι 2/1 δηλαδή για κάθε 2 κιλά τροφης βάζει 1 κιλό βάρος. Η θνησιμοτητά του είναι σχεδον ασήμαντη. Λάβε υπόψη σου οτι αν αρωστήσει ενα μέσα σε 8 ώρες θα αρωστησουν και τα 30.000 !!! με τα οποία συστεγάζεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κατεστραμένων ορνιθοτροφων που δεν πρόλαβαν κάποια αρώστεια.πιο κατω η συνεχεια
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:20:31
konsak πες κι άλλα... πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:27:03
Ετσι λοιπόν το κόστος του κοτόπουλου εμποριου ειναι από 0.80 έως 1.2€/κιλο. Ερχομαι τωρα στο ντόπιο ελληνικο κοτόπουλο για το οποίο κάνεις λάθος οτι πουλιεται στην ιδια τιμη. Το πραγματικά ντόπιο ελληνικο ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο πουλιέται (προσοχή μόνο από τα ιδια τα χέρια του παραγωγού) 8-10 € το κιλο σε αντίθεση με τα 3-4 €/κιλο του εμπορίου. Για να γίνει δε αντιστοίχως 1,5-2 κιλά χρειαζεται 4 εως 6 μηνες ζωής και ναι δεν παιζει πιάνο, χορεύει όμως και κελαιδάει στο χωράφι, πεταει ανεβαίνει στα δέντρα ερωτεύεται και ζευγαρώνει, δεν μπορείς να φανταστείς δε, με πόση επιμέλεια μεγαλώνει τους απογόνους του. Εχει στην διαθεσή του τροφή αγρια χόρτα και σπόρους και λίγο ντόπιο σταρακι που του το δίνει μια φορά την μερα ο εκτροφέας του. Εδω δεν υπάρχει ιχνος φαρμάκων, ορμονών η μεταλαγμένες (γενετικα τροποποιημένες τις λένε) τροφες. Αν τελικά βρείς και φάς (προσοχή υπομονη στο μαγείρεμα) τέτοιο κοτόπουλο δεν θα μπορέσεις ΠΟΤΕ πια να φάς από το άλλο. Καλο ψάξιμο και καλή ορεξη.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 11:41:35
το "ΠΟΤΕ" σου με βάζει σε σκέψεις... από σήμερα είμαι προς αναζήτηση ντόπιου κοτόπουλου...
σχολίασε ο computerakias  - 2012-08-31 11:53:00
Προσθέτω: το κόστος του ελληνικου ντόπιου κοτόπουλου δεν είναι τοσο στο κόστος της διατροφής του αλλά ο κοπος του παραγωγού για τους 4-6 μήνες. Μερικες γνώσεις να γνωρίζεις τα ελευθέρας βοσκής από τα σταβλίσια κοτόπουλα σε σφάγιο. α)Τα σταβλίσια (κυριως ασπρα broiler) έχουν καφετιά κόκαλα (δεν προλαβαίνουν στις 33 ημερες να αφομιώσουν ασβέστιο) και ασπρο (σαν άχυρο) κρέας, ενω τα ελεύθερα το αντίθετο ασπρα κόκαλα και καφετί (δεμένο) κρέας. β)Τα ελευθέρας βοσκής πωλούνται με ολόκληρα πόδια με νύχια φαγωμένα και πέλματα ροζιασμένα, συνηθως τα βλέπεις ζωντανα. Δεν νομίζω οτι μπορούν να βρεθουν σαν σφάγιο σε κρεωπολείο γ) η γεύση...!!! μμμ...χωρις σχόλια.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 12:07:56
δεν υπάρχουν διπιστωμένες τοπικές φαρμες... φυσικά και οι ντοπιεσ ειναι πιο ακριβές, διοτι είναι πολυ πιο ανθεκτικές κλωσούν συνέχεια, ζούνε πιο πολύ και είναι υπο εξαφάνισει.Πολλοί λένε ότι πουλάνε ντόπιες κότες αλλά είναι υβρίδια...Δείτε ένα καλό site: http://sites.google.com/site/ntopieskotes/ Αυτές είναι κότες.....
Με το κατάλληλο marketing πουλάς ότι θέλεις. Εάν η ντόπια κότα συνοδευόταν από μια αίσθηση εμπιστοσύνης από τον "φίλο" χασάπη τότε ναι μπορεί (αν κατάλαβα μιλάς για τελικό καταναλωτή)

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο computerakias

Ναι, βεβαιως στα αστικά κέντρα πρέπει ολοι να εχετε τον "δικο σας" χασάπη γιατι ετσι θα υπάρξει με τον καιρο σχεση εμπιστοσύνης. Ομως να ξέρετε οτι δύσκολο εως αδύνατο για αυτον είναι να βρεί ντοπιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο. Αυτό που μπορεί να βρεί είναι το χωριάτικο (δεν υπάρχει ως ορος στην ορνιθοτροφία) κοτόπουλο που τρέφεται σε σταυλο με εμπορικες τροφές που περιέχουν 30% μεταλαγμένη σόγια (μη σας κοροιδέυουν δεν υπάρχει πια αλλη σόγια). Η διαφορά σε αυτή την εκτροφή είναι οτι έχει στην διαθεσή του μικρο αύλιο χώρο για όταν το επιτρέπει ο καιρός. Και σε αυτού του τύπου εκτροφη επιτρέπεται από την ευρωπαική ένωση η παροχή αντιβιοτικων. Η ράτσα των χωριάτικων που κυκλοφορουν στην ελλάδα είναι υβρίδια από την αμερικάνικη ρατσα rhode island reds. Εχουν συγκεκριμένη βιοσιμότητα και σε συνθηκες ελεύθερης βόσκησης για πάνω από 4 μηνες ελάχιστα επιβιώνουν. Στην ελλάδα έρχονται ως νεοσοί σε ηλικία 1-2 ημερων από Ιταλία και Ισραήλ
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 16:34:05
Μεγαλώνουν σε πτηνοτροφεία (Μέγαρα κλπ) για 20-25 ημέρες με φύραμα σε κλιματιζόμενο χωρο και μετα διοχετευονται ανα την ελλάδα προς 2-2,2 €. Σημειωτέο στην ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μοναδα παραγωγής νεοσσών. Αυτα λοιπόν τα κοτόπουλα εχουν προκαθορισμένη διαρκεια ζωης σε συγκεκριμενες συνθήκες οι δε απογονοί τους έχουν σκάρτο γενετικο κώδικα και δεν επιβιώνουν εκτος από μερικές τυχαίες περιπτώσεις. Πίσω από ολα αυτα είναι μια πολυεθνικη εταιρεία (οι ψαγμένοι την ξέρουν) που "ορίζει" τα πάντα και φυσικά εμείς οι καταναλωτές που τα "χαύτουμε" και τα τρώμε. Ασχετο αλλά χρήσιμο: Ξερετε οτι το 72% των καταναλισκωμένων κρεάτων στην ελλάδα είναι εισαγώμενα? Ελληνικο λοιπόν κοτόπουλο (είναι πάντα ελευθέρας βοσκης) υπάρχει ακόμη σε περιορισμένες εστίες (θεσσαλία, δυτικη Μακεδονία, νησια αιγαίου κ.α.) ειναι δύσκολο να βρεί κανείς. Το ελληνικο κοτόπουλο είναι διαφόρων χρωμάτων σε πολλές υποράτσες φθάνει δε σε βάρος 2 κιλών το θηλυκο και 3 κιλών το αρσενικο. Για τυχον απορίες εδώ.
σχολίασε ο konsak  - 2012-08-31 17:01:06
Σχετικές ερωτήσεις
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια!
Θράψαλο λέγεται.
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
 
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος.
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
θαλασσινό παρόμοιο με το καλαμάρι, με χαμηλότερη τιμή αγοράς
Απάντηση:
Θράψαλο λέγεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
θελω να καλλιεργισω συκιεσ για φρεσκα συκα οχι αποξραμενα
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα ροδιές. Αν επιμένεις, δε χρειάζοντε κάποια ιδιαίτερη περιποίηση εκτός του κλαδέματος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, έπειτα κόβεται σε λωρίδες και στη συνέχεια σε πολύ μικρά τετράγωνα. Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν γινόταν στο χέρι, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, εί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πατε ειναι τονος με μαγιονεζα ειναι λατινικι λεξη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιφκομελο και ανθομελο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σοκολατα οπουδηποτε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ τρελαίνομαι ειδικά όποτε πάω παραλία πέρνω ένα μεγάλο πύραυλο και στο καπάκι και μια μπύρα! Αλλά και το χειμώνα που και πού χτυπάω ένα οικογενειακό.... Αν δεν ήταν και παχυντικά θα ήταν τέλεια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σκορδα ψιλοκομενα με ξυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
105;! εγώ είμαι στην ίδια ηλικια με εσένα και είμαι 70.. κάνε γυμναστική και πήγαινε διαιτολόγο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ξινιζει και κιτρινιζει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν εχει ανηψιο, γιατι δεν ειχε αδερφια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp? rid=1570&mid=10&sid=59&sid2=null.αν και μαγειρας δεν εχω ιδεα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω μεσα σε πολυπαγκ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 χρόνια τα πηγαίνω εκεί. τηλ: 2422026228 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι και εγγυος και δεν μπορω να διαλεξω (οχι οτι αν δεν ειμουν δε θα τα ετρωγα)
Απάντηση:
τρουφακιααααααααααααααααααααα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
λευκη σοκολατα, cookies και baileys. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνετε ένα κουτάκι Coca Cola και το αδειάζετε στην κατσαρόλα.Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνετε να βράσει για λίγη ώρα το αναψυκτικό.Στη συνέχεια αδειάζετε το αναψυκτικό και αφήνετε την κατσαρόλα να μουλιάσει με νερό και σαπούνι για να μαλακώσει και το υπόλοιπο καμμένο υπόλειμμα φαγητού που δεν βγήκε και θα καθαρίσει πολύ πιο εύκολα απο ότν αν τρίβατε με τις ώρες.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
ΑΓΟΡΑ ΦΑΚΩΝ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ
Απάντηση:
μπορουμε να σας στείλουμε όπου ειστε απο την Εγκλουβή Λευκάδας. τηλ.6939170464 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιντα παθες μωρέεεεεεεεε!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΑΚΕΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μηπως δεν ειναι τοσο γευστικο το βοτυρο; Αν αλλαζες βουτρο; Όσο για το αλ΄΄ατι προσθεσε επιπλεον στον τελος! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα σουπερ μαρκετ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://greekcook.gr/syntages/apoxiransi_frouton !!! τσεκαρε λγ ;) Διαβάστε περισσότερα...
Πέστε τη δική σας μικρή αμαρτία για το φαί που λατρεύετε και το γλυκό που δεν μπορείτε να του αντισταθήτε.
Απάντηση:
Μμμμ.... ! Ότι νόστιμο και καλομαγειρεμένο είναι πειρασμός. Δε θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι τούρτα καραμέλα ή σοκολάτα γενικότερα, όσο για φαγητά, έχω φοβερή αδυναμία στις πατάτες. Μπορώ να τρώω και κάθε μέρα - μόνο πατάτες! :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα με ενάμιση ευρώ το πολύ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.