Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Γύρω στις 90 θερμίδες η καπνιστή με 4% λίπος. Η βραστή νομίζω λιγότερες
Απάντηση: 1 λιτρο = 1 κιλο αρα 130 λιτρα
Απάντηση: Ναι εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και επίσης οι φακές με ρύζι! Φασουλόρυζο δηλαδή!!!
Απάντηση: Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμό...
Απάντηση: τιμη μπριγγετας
Απάντηση: 1 1/2 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 ματσάκι μάραθο 2 κουταλιές δυόσμος φρέσκος ψιλοκο...
Απάντηση: Ρωτησα την αντιπροσωπεια σημερα και μου ειπαν οτι κανουν κανονικα χωρις κανενα προβλημα...
Απάντηση: δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετου...
Απάντηση: ορεστου 21 κοντα χαλκιδικης με β.ολγας.ειναι εξαιρετικο
Απάντηση: Είναι πολύ απλό, θα ψήσεις κρέας και θα το τεμαχίσεις σε μικρά κομμάτια.
 

Γιουβετσι μοσχαρι στη γαστρα;

ΣυστατικάΣτα γρήγοραΚατηγορίαΜοσχάριΣερβίρει6-8 1 κιλό μοσχάρι 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ ελαιόλαδο 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά) 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα) Κριθαράκι ή χυλοπίτες 250 γρ κοκκινο κρασί 3 ώριμες ντομάτες 2 κουταλιές πελτέ 2 κουταλιές ζάχαρη φέτα παρμεζάνα Οδηγίες 1.Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας). 2.Αδειάζουμε το περι

εχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο ,το κριθαράκι (ανάλογα πόσο χώρο στην γάστρα σας έχετε), το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον. 3.Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο . 4.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και

ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα. 5.Να το κοιτάτε. Λίγα μυστικά ακόμαΕίναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...
Σχετικές ερωτήσεις
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 ...
1-1.5 κιλό αρνάκι τεμαχισμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 ποτηράκι κρασί (χρη...
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση ελιά) 2 ώριμες ντομάτες 2 πιπεριές 1 κρεμμύδι 3 μέτριες πατάτες 2-3 λιασ...
μοσχάρι σε μερίδες 1 κιλό (ελιά) κριθαράκι 500 γρ. κρεμμύδι τριμμένο 1 σκόρδο 1 σκ. λευκό κρασί 1 κούπα ντομάτες τριμμένες 2 κούπες ...
ΜΕ ΞΥΝΟΓΑΛΟ
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Παραδοσιακή κουζίνα

Απάντηση:
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 κιλό πατάτες Μαστέλο πήλινο Σίφνου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ παίρνουμε το αρνί και το πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα. το βάζουμε σε μια λεκάνη για να πλυθεί καλά το κρέας με το κόκκινο κρασί. καθαρίζουμε τα αμπελοκλαδα με ενα μαχαίρι και τα πλένουμε καλά. μετά τα βάζουμε μέσα στο μαστέλο έτσι ώστε να σχηματιστεί σαν σχάρα. πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
Πώς φτιάχνουμε αρνακι στη γαστρα?
Απάντηση:
1-1.5 κιλό αρνάκι τεμαχισμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 ποτηράκι κρασί (χρησιμοποιώ Σαμιώτικο λευκό ή μοσχάτο) 1 ½ χάρτινο κουτί πολτός ντομάτας ή πολτός φρέσκιας ντομάτας (βάλτε λίγο παραπάνω σε αυτή την περίπτωση) Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,λίγο μπαχάρι,1 φύλλο δάφνης. 1 1/2 κ.γλ ζάχαρη(Αν βάλω μοσχάτο κρασί βάζω λιγότερη ζάχαρη) Εκτέλεση: 1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το λάδι και θωρακίζουμε το κρέας μας. 2. Προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
συνταγη για μοσχαρακι εξοχικο στη γαστρα
Απάντηση:
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση ελιά) 2 ώριμες ντομάτες 2 πιπεριές 1 κρεμμύδι 3 μέτριες πατάτες 2-3 λιαστές ντομάτες(και λίγο απ΄το λαδάκι τους) 1/3 φλιτζάνι λαδί 1 λεμόνι(το ξύσμα και τον χυμό του) 1 κουταλάκι μουστάρδα αλάτι-πιπέρι 2 δαφνόφυλλα 300 α κεφαλογραβιέρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτέ το μοσχάρι πρώτο-πρώτο στη γάστρα, αλατοπιπερώστε το και από πάνω στρώστε κομμένα σε ροδέλες τα λαχανικά, ενδιάμεσα να αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Αφού βάλετε όλα τα λαχανι... Διαβάστε περισσότερα...
Το μοσχάρι να γίνει πολύ μαλακό
Απάντηση:
μοσχάρι σε μερίδες 1 κιλό (ελιά) κριθαράκι 500 γρ. κρεμμύδι τριμμένο 1 σκόρδο 1 σκ. λευκό κρασί 1 κούπα ντομάτες τριμμένες 2 κούπες φρέσκια ρίγανη μπαχάρι ελαιόλαδο αλατοπίπερο Πλύντε καλά το κρέας και βράστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε και στραγγίστε το. Βάλτε το σε γάστρα ή σε ένα πυρέξ. Περιχύστε με το λάδι , το κρασί και καλύψτε το με νερό. Αφήστε το να βράσει καλά στην γάστρα για 40 λεπτά . Κατόπιν βάλτε την ντομάτα , το σκόρδο, το μπαχάρι, την φρέσκια ρίγανη και το κρεμμύδι κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η φετα γαλοπυλας που βαζουμε στο τοστ
Απάντηση:
Γύρω στις 90 θερμίδες η καπνιστή με 4% λίπος. Η βραστή νομίζω λιγότερες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 λιτρο = 1 κιλο αρα 130 λιτρα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και επίσης οι φακές με ρύζι! Φασουλόρυζο δηλαδή!!! Διαβάστε περισσότερα...
αν χρειαζονται νερο , λαδι και ποση ωρα θελουν για να γινουν
Απάντηση:
Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού 500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί αλάτι κατά προτίμηση πιπέρι κατά προτίμηση κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση ρίγανη κατά προτίμηση μαϊντανός κατά προτίμηση Οδηγίες: Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τιμη μπριγγετας Διαβάστε περισσότερα...
Νόστιμη σπιτική συνταγή για αρνάκι κλέφτικο;
Απάντηση:
1 1/2 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 ματσάκι μάραθο 2 κουταλιές δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο Θυμάρι Θρούμπι Πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτησα την αντιπροσωπεια σημερα και μου ειπαν οτι κανουν κανονικα χωρις κανενα προβλημα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετουλες λεμονιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ορεστου 21 κοντα χαλκιδικης με β.ολγας.ειναι εξαιρετικο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι πολύ απλό, θα ψήσεις κρέας και θα το τεμαχίσεις σε μικρά κομμάτια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
¼ φλ. Καλαμποκέλαιο 2 1/2 φλ. Νερό 1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλάτι 1/8 φλ. Ξύδι 4 1/2 φλυτζ. Αλέυρι για όλες τις χρήσεις 1 μεγάλο στρογγυλό ταψί περίπου 40 cm Γέμιση 1/2 kg. θρυματισμένη φέτα 800 gr. Ανθότυρο ή μυζήθρα 4 μεγάλα αυγά 1 κουταλ. γλυκού αλάτι 1. Βάλτε στο μίξερ (χρησιμοποιώντας το γάντζο ) όλα τα υλικά για το φύλλο και αρχίστε το ζύμωμα στη μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά ή έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μπάλα ζύμης η οποία ξεκολάει από τα τοιχώματα το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγή για σουτζουκάκια πολίτικα - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE% BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE% B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%90%CE% BA%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια καλή συνταγή μαγειρικής για σπετζοφάϊ - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%90-%CF%80%CE%B7%CE% BB%CE%AF%CE%BF%CF%85 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανένα 5λεπτάκι αν έχεις εμπειρία. Αλλιώς πας για 3ωρο. Ελπίζω να βοήθησα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνονται οι χοχλιοί μπουμπουριστοί;
Απάντηση:
εισαι ηλιθιος να θες να μαγειρευσεις χοχλιους.τους χοχλιους τους βραζουν ζωντανους.αν δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο βουτα θε μια κατσαρολα βραστου νερου να δουμε αν θα σου αρεσει. Διαβάστε περισσότερα...
Γεια σας θα ήθελα μερικές συνταγές παραδοσιακές κρητικές
Απάντηση:
Κρητικές Παραδοσιακές Συνταγές Σαλάτα με πατάτες και αυγά 1 κιλό πατάτες, 5-6 αυγά, 2 ντομάτες, 1 κρεμμύδι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 αγγουράκι, μια χούφτα ελιές, ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους). Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΦΙΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ. Η ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΤΕΡΑΚΙΑ, ΓΛΥΚΑΔΙΑ, ΣΚΕΠΙ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ Ή ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΦΡΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ-ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ Ή ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕΡΑΚΛΙΔΕΣ. Νόνιος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νόστιμη συνταγή για ταραμοκεφτέδες - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%84%CE%B1%CF%81%CE% B1%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CE% B4%CE%B5%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πρωτεινουχες τροφες - http://www.sidages.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE% B1/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF% 81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΟΣΤΟΥλικά: •2 κιλά κρέας χοιρινό •1/2 κιλό πατάτες •1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί •2 κουταλιές βούτυρο • Χυμό 2 λεμονιών • Λίγη κανέλα •Αλάτι •Πιπέρι Περιγραφή: Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την κανέλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις πιει το νερό που θα βγάλει, δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το λεμόνι και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Υλικα: 2 μεγάλα χωριατικα λουκάνικα 1 κιλό πιπεριές κέρατο 1 κονσερβα ντοματάκι ψιλοκομμένο ή ακόμη καλύτερα 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες 1/2 κούπα χυμο ντοματας 1/2 κουπα ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι άνιθος (επίσης αν θες λίγη καυτερή πιπερίτσα) αλάτι πιπέρι Βάζεις σε ένα τηγάνι το μισό λαδάκι και ρίχνεις τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια, τα τηγανίζεις ελαφρώς και τα κρατάς στην άκρη. Εγώ αυτό το λάδι το πετάω. Έπειτα σε καθαρόσκευος ριχνεις το υπόλοιπο λάδι, σωτάρεις τις πιπεριές ... Διαβάστε περισσότερα...
πως φτιαχνεται το αρνι αντικριστο;
Απάντηση:
Αρνί αντικριστό Υλικά Αρνί κατά προτίμηση σπάλα 2-3κιλα αλάτι 30-40 γρ. μια σούβλα ανοξείδωτη περίπου70-80 εκ.,μερικά ξύλα (ελιάς κατά προτίμηση ) Εκτέλεση Σε απόσταση60-70 εκατοστά από το κέντρο των ξύλων τοποθετούμε μερικές πέτρες σταθερά και σε ύψος 40 -60 εκατοστών .Τοποθετούμε το κρέας που έχουμε πέραση στη σούβλα και το έχουμε αλατίσει και βάζουμε φωτιά στα ξύλα .Για να τοποθετήσουμε το κρέας στη σούβλα, κόβουμε στο πέμπτο πλευρό τη σπάλα και την ανοίγουμε να διαχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οταν το τοστ θερμενεται τοτε λιωνει και το τυρι,το οποιο σημαινει πως βγαζει ολα τα υγρα που εχει. δεν εχει να κανει με το αλαντικο η το ψωμι που θα ζεσταθε,οταν το ζεστανεις διχως τυρι τοτε δεχεσαι τις ιδιες θερμιδες ειτε ψημενο ειτε αψητο. ωστοσω,εχω ακυσει πως αν πιεις ενα μικρο τενεκεδακι coca cola zero μιση/μια ωρα μετα το γευμα, δεν δεχεσαι τοσες θερμιδες, δεν ξερω γιατι αλλα ισως οφειλεται στην χωνεψη που σε βοηθαει να κανεις ή στο ρεψιμο....αλλα δεν ξερω αν ισχυει Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: