Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψ...
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του.
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο.
Απάντηση: την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο.
Απάντηση: εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταμα...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσ...
Απάντηση: Το σέσκουλο ή σέσκλο ή Βέτα η Σικελική είναι ποώδες, διετές συνήθως φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών και ανήκει στο γένος Βέτα ή Μ...
Απάντηση: τελοσ τισ ανοιξησ
 

Γιατί το γιασεμι μου δεν ανθιζει;

Σχετικές ερωτήσεις
μηπωσ φταει το κλιμα?
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί.
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει....
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό.
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae)....
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σέσκουλο ή σέσκλο ή Βέτα η Σικελική είναι ποώδες, διετές συνήθως φυτό της οικογένειας των Χηνοποδιοειδών και ανήκει στο γένος Βέτα ή Μπέτα. Καλλιεργείται στις Μεσογειακές περιοχές ,στη Βόρεια Αφρική και γενικά στις Εύκρατες περιοχές. Θεωρείται ότι κατάγεται από τα Κανάρια Νησιά. Τα φύλλα του είναι μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά. Τα άνθη του έχουν πρασινωπό ή κοκκινωπό χρώμα και διατάσσονται κατά σωρούς στη μέση του φυτού. Η αναπαραγωγή γίνεται με σπόρο. Το σέσκουλο αρέσκετ... Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη φυτευονται τα ρεβυθια,που βρισκω σπορο,και τι συνθηκες χρειαζονται;
Απάντηση:
τελοσ τισ ανοιξησ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπούν τις χαμηλές θερμοκρασίες, για αυτό και καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο. Μια μικρή συμβουλή καλλιέργειας…. Αυτό το μήνα, πολλοί από εσάς που δοκιμάσατε να καλλιεργήσετε μπρόκολο, είστε πια έτοιμοι να συλλέξετε τους καρπούς των κόπων σας. Το σημείο του φυτού που συγκομίζεται είναι το άνθος! Ναι, ο κεφαλωτός αυτός σχηματισμός που έχουμε όλοι στο μυαλό μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο μπουκέτο από μικροσκοπικά ανθάκια. Κόψτε με κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Αυτό σημαίνει οτι σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλες ημέρες αναπτύσσει στέλεχος με άνθη οπότε και μειώνεται η εμπορική αξία του προϊόντος. Τα όξινα εδάφη πρέπει να αποφεύγονται. Το ιδανικό pH εδάφους για την καλλιέργεια είναι 6-7. Τα αμμοπηλώδη επίσης, εδάφη είναι τα καταλληλότερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή ποιότητα των κονδύλων. Όσοι χειρισμοί θα γίνουν κυρίως για περονόσπορο και λίτα θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Για την καταπολέμηση ασθενειών εδάφους και νηματώδων συνίσταται να γίνεται αμειψισπορά 2ετης ή 3ετης πχ σιτηρά-ψυχανθές-πατάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γενικά σε μαγαζιά-σπορεία είναι διαθεσιμοι όχι μόνο σπόροι σκόρδου αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με καλλιέργεια λαχανικών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Το σκόρδο καλλιεργείται σε εύκρατο κλίμα στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, που ως ένα βαθμό το βοηθούν στην ανάπτυξη. Υψηλά ποσοστά υγρασίας καθυστερούν την ωρίμανση και μεγαλώνει ο κίνδυνος για ανάπτυξη μυκήτων. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το έδαφος πρέπει να οργώνεται βαθειά ώστε να αφρατοποιείται προκειμένου να εισέρχονται εύκολα οι σκελίδες κατά τη φύτευση και να απορροφάται ικανοποιητικά το νερό. Το έδαφος πρέπε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
«Πρωταθλητισμό» στις αποδόσεις κάνουν οι νέες δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες. Όπως το ιπποφαές, το μύρτιλλο, το ρόδι, το βατόμουρο, η μαύρη τρούφα, τα σαλιγκάρια, η αλόη βέρα και το ράσμπερι. Δημιουργούνται μοναδικές ευκαιρίες απασχόλησης για χιλιάδες κατοίκους των πόλεων, που αναζητούν επαγγελματική κατεύθυνση, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση. Αλλά και για παραδοσιακούς αγρότες, που απομακρύνονται από τις παραδοσιακές καλλιέργειες και από τον βραχνά των επιδοτήσεων. Ήδη, σε περιο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Potato Virus Α (ακρωνύμιο: PVA), Potato Virus Χ (ακρωνύμιο: PVX), Potato Virus M (ακρωνύμιο: PVM), Potato Virus S (ακρωνύμιο: PVS) Εύρος ξενιστών: Κυρίως σε όλες τις καλλιέργειες και τα ζιζάνια της οικογένειας Solanaceae, σπάνια σε άλλα ζιζάνια ή καλλωπιστικά φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Αυτοί οι ιοί απαντώνται σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου καλλιεργείται η πατάτα. Αν και δεν είναι ορατοί, μερικές φορές προκαλούν λανθάνουσα μόλυνση, αλλά βρίσκονται και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το πιο πιθανο ειναι να θελει σιδηρο η να φταει το πολυ νερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα. Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημα πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, να επιστρέψει στην Πατρίδα της η Ζέα, το πανάρχαιο αυτό Δημητριακό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και τα υψηλά αμινοξέα, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κυρίως και δυστυχώς με ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την καλλιέργειά της και με τους οποίους συναποφασίσαμε να δοθεί στους αγρότες/ενδιαφερόμενους, σε συμβολική τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σαλιγκάρια αποτελούν μια εξαιρε­τικά θρεπτική τροφή, χαμηλή σε θερμίδες. Τα 100 γρ. δίνουν 90 θερμίδες, 16,1% πρωτεΐνες και μόνο 1,4% λιπαρά. Ωστόσο οι τιμές που αναφέρουμε αφορούν τα σκέτα σαλιγκάρια. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα λιπαρά και τις θερμίδες. Επιπλέον, τα σαλιγκάρια έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων (3,3%), ιδιαίτερα δε σιδήρου (περισσότερο και από το κόκκινο κρέας), καλίου κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ρίγανης εννοείς Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki Σπανάκι σε γλάστρα Για να πω την αλήθεια δεν είναι ακριβώς γλάστρα αλλά ένας μεγάλος κουβάς απο μαγιονέζα γνωστής εταιρίας. Έχω κάνει συμφωνία με την γειτονική πιτσαρία και μου δίνουν τους κουβάδες που αδειάζουν εδώ και ένα χρόνο, βολική λύση, οικολογική και πάνω από όλα φτηνή. Το σπανάκι μεγάλωσε φυσιολογικά με σκέτο πότισμα και προσεχώς μάλλον θα καταλή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάνε πιάτσα στην Ομόνοια , όλο και κάποιος θα σε γαμήσει ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 57 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: