Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψ...
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του.
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο.
Απάντηση: την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο.
Απάντηση: εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταμα...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσ...
Απάντηση: Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
 

Γιατί το γιασεμι μου δεν ανθιζει;

Σχετικές ερωτήσεις
μηπωσ φταει το κλιμα?
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί.
 
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό.
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae)....
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και ανόργανα συστατικά. Η κορυφοξήρα των εσπεριδοειδών, οφείλεται σε ένα Shaeropsidales, τον Phoma traaheiphila. 0 μύκητας αυτός είναι προσαρμοσμένος να ζει πάνω από το έδαφος και μπαίνει στο φυτό κατά κανόνα από τα υπέργεια όργανα. Η κορυφοξήρα είναι ασθένεια πολύ καταστρεπτική, γιατί δεν καταστρέφει την παραγωγή μόνο ενός ή περισσοτέρων ετών, αλλά ολόκληρο τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός τους. Τα στελέχη και τα υπολείμματα των φύλλων, μετά την εξαγωγή της “ζάχαρης”, αποτελούν ζωοτροφή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έλαιο από τους σπόρους του φυτού της ερήμου Simmondsia Chinensis μοιάζει περισσότερο με υγρό κερί, παρά με λάδι. Έχει μη λιπαρή υφή και πολύ καλή συμβατότητα με το δέρμα, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη ομοιότητα με το ανθρώπινο σμήγμα. Tι προσφέρει: Είναι εξαιρετικά ενυδατικό, κατάλληλο για ξηρές, αφυδατωμένες επιδερμίδες και απορροφάται αμέσως. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνη Ε, προσφέροντας πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση. Οι ­εξισορροπητικές και μαλακτικές του ιδιότητες κρατούν σταθερά τα επί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στις ντοματιές αρέσει το καλά λιπασμένο, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Θα πρέπει να φροντίσετε το χώμα να έχει αρκετό λίπασμα (π.χ. κομπόστ, κοπριά). Οι ντοματιές χρειάζονται ασβέστιο για να αναπτυχθούν σωστά. Αν το χώμα δεν περιέχει αρκετό ασβέστιο, τότε μπορείτε να ρίξετε γύρω από τις ντοματιές λευκή άμμο οικοδομής. Το ιδανικό pH του εδάφους είναι: 6,0 με 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά. Ευδοκιμεί σε ασβεστούχα εδάφη με καλή αποστράγγιση και έχει ανάγκη από ήλιο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνουμε την άνοιξη και το φθινόπωρο και με παραφυάδες και μοσχεύματα. Καλλιεργείται και σαν καλλωπιστικό. Συλλέγουμε τους βλαστούς την άνοιξη πριν την άνθηση και τους ξηραίνουμε στην σκιά. Χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και πίνετε σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όπως έχουμε ήδη πει το κομποστ παράγεται από μικροοργανισμούς, έντομα και γεωσκωλήκες. Στην ουσία είναι τα απομεινάρια ενός καλού γεύματος πολλών συνδαιτυμόνων. Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την παράγωγη μας μπορούμε να κάνουμε δυο πράγματα. Να αγοράσουμε έναν απλό κάδο κομποστοποίησης και να ρίξουμε γεωσκωλήκες στο μείγμα μας. Συνηθισμένα είδη γαιοσκωλήκων είναι τα Red Worms: Eisenia Fetida και Eisenia Andrei με παραγωγή περίπου 1 λίτρο βιομάζας σκουληκιών τρώνε 4 λίτρα μείγματος την ημέρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας. Η υψηλή βιωσιμότητα των κατοίκων της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.com na antalaksoume kai apopseis efxaristo giannis Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ανήκετε στην ομάδα ατόμων που δεν θέλουν να βλέπουν το γυμναστήριο ούτε ζωγραφιστό και αποφεύγετε πάγκους, αλτήρες και κάθε λογής μηχανήματα, τότε σας έχουμε κακά και καλά νέα. Τα κακά είναι ότι… εσείς χάνετε, τα καλά είναι ότι οι εναλλακτικές που έχετε είναι αρκετές. Σίγουρα η προπόνηση με βάρη έχει τα μέγιστα οφέλη για το σώμα και την φυσική σας κατάσταση, αλλά υπάρχουν αρκετά αθλήματα τα οποία μπορούν να εξισορροπήσουν – αν όχι να ξεπεράσουν – τις «καμένες» θερμίδες του γυμναστηρίου. Σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιάς 2. Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, κολοκυθάκι, φασόλι και μπιζέλι. Διάδοση και σημαντικότητα: Ο ιός του μωσαϊκού της καρπουζιάς είναι γνωστός στις εύκρατες περιοχές καθώς και στις τροπικές. Έχει αναφερθεί στις περισσότερες χώρες στις οποίες καλλιεργούνται κολοκυνθοειδή. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις τελευταίες χρονιές στα φασόλια των αθηναϊκών κήπων παρουσιάστηκε μια αρρώστια, που φέρνει μεγάλες ζημιές. Τα φύλλα από την επάνω επιφάνεια φαίνονται σαν φουσκαλιασμένα, και από την κάτω επιφάνεια παρουσιάζουν ωχρές, σταχτιές καμιά φορά βούλες. Οι βούλες αυτές είναι μικρά λεπτά πέπλα αράχνης, που τα υφαίνει ένα μικρό άκαρι (μικρότερο από ένα χιλιοστό μήκος). Το άκαρι αυτό (σαν μικρή αραχνίτσα) έχει χρώμα κόκκινο-πορτοκαλί. Τα πόδια του είναι τριχωτά και καταλήγουν στην άκρη σε βεντούζες. Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαρδένια (Gardenia) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό της οικογένειας των Ερυθροδανοειδών της τάξης των Ερυθροδανωδών . Υπάρχουν 250 περίπου είδη που είναι αειθαλείς θάμνοι και μικρά δέντρα. Τα περισσότερα είδη καλλιεργούνται σαν καλλωπιστικά, κυρίως για τα μεγάλα άνθη με τη θαυμάσια μυρωδιά τους. Ο πιο γνωστός αντιπρόσωπος είναι η γνωστή μας γαρδένια. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και την Ασία. Η γαρδένια, θάμνος, με ύψος έως 1,5 μ., πλούσια , στρογγυλά ή λογχοειδή λαμπερά π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: