Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψ...
Απάντηση: Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του.
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο.
Απάντηση: την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο.
Απάντηση: εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταμα...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσ...
Απάντηση: υπαρχουν διευθισηs απο καναδα και νοτιο αμερικη
Απάντηση: Είναι ένας μικρός, σκληρός, αειθαλής και πολυετής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 40 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι μικρά, ωοειδή, με γκρίζο χ...
 

Γιατί το γιασεμι μου δεν ανθιζει;

Σχετικές ερωτήσεις
μηπωσ φταει το κλιμα?
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί.
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει....
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό.
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae)....
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χαμηλός φωτισμός, αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υπαρχουν διευθισηs απο καναδα και νοτιο αμερικη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένας μικρός, σκληρός, αειθαλής και πολυετής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 40 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι μικρά, ωοειδή, με γκρίζο χρώμα ενώ τα άνθη του είναι μικρά με ροζ ή λευκό χρώμα. Καλλιεργείται σε όλα σχεδόν τα εδάφη και πολλαπλασιάζεται με σπόρο, ή με παραφυάδες. Φυτεύεται συνήθως το φθινόπωρο. Συλλέγουμε τις ανθισμένες κορφές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και αφού τις αποξηράνουμε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όλο τον χρόνο. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται στη μαγειρική μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το καλύτερο ειναι να κοιτάς το χώμα και να βλέπεις αν εχει στεγνώσει. ολα τα χώματα δεν ειναι ιδια... αλλα εειναι αμμώδης και στραγγίζουν γρήγορα και αλλα οχι. http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html δες και αυτο μπορεί καπου να σου φανεί χρησιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αρχες η τελη Φεβρουαριου αναλογα με τον καιρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Yπάρχει ένας απλός τρόπος να φτιάξετε ένα εκπληκτικό λίπασμα από τα κομμένα κλαδιά, φύλλα και γενικά τα οργανικά απόβλητα του κήπου σας. Αφήστε εκεί που είναι. Ναι καλά διαβάσατε, δεν χρειάζεται να ανακατεύετε ποτέ, δεν χρειάζεται να προσέχετε τίποτα. απλά μαζεύετε σε μια στοίβα ολα το καθάρισμα του κήπου σας και … ξεχάστε τα. Εντος 2 μηνών θα έχει μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3 και θα έχουν απομείνει μόνο τα κλαδιά, τα οποία και μπορείτε να κάψετε σε ένα βαρέλι ή ειδικό χώρο και να σκορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός τους. Τα στελέχη και τα υπολείμματα των φύλλων, μετά την εξαγωγή της “ζάχαρης”, αποτελούν ζωοτροφή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχεις ακούσει για την θαυματουργή δράση της λουΐζας στη δίαιτά σου; Γνωρίζεις πως ένα αφέψημα βαλεριάνας θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα σε χρόνο μηδέν; Βάλε τα αρωματικά βότανα στην κουζίνα σου και χρησιμοποίησέ τα για να αισθανθείς καλύτερα, να διώξεις τους πόνους, ακόμη και για να αδυνατίσεις. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες μερικών από τα πιο σημαντικά βότανα. ΑΝΗΘΟΣ Μπορεί να τον έχεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για βακτήριο που προσβάλει τους κονδύλους προκαλώντας φλύκταινες και έλκη με ρωγμές. Για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια πρέπει να δίνεται προσοχή στο υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό και να εφαρμόζεται αμειψισπορά. Διαβάστε περισσότερα...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Απάντηση:
Δεν γνωρίζω, αλλά αν μάθεις πες και σε μας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω αν υπάρχουν φυτά που παράγουν περισσότερο νέκταρ αλλα ξερω οτι το μηδική ανθίζει οτα τα αλλα φυτά έχουν ρίξει τα άνθη τους. και φυτρώνει και κοντά στην θάλασσα εύκολα και χωρίς νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά στην υδροπονία αναπτύσσονται σε ειδικό υπόστρωμα (περλίτης, πετροβάμβακας, κλπ) ή χωρίς υπόστρωμα με τις ρίζες τους να αναπτύσσονται ελεύθερα σε ένα κανάλι (αυλάκι). Τόσο στο υπόστρωμα όσο και στην περίπτωση που δεν χρεισημοποιείται υπόστρωμα χρειάζεται υποστήλωση. Και στις δύο πείπτώσεις στο μέσο που αναπτύσσονται οι ρίζες περνά συνεχώς νερό με τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία διαλυμένα μέσα του. Ένα σύστημα (υπολογιστής) ρυθμίζει συνεχώς την ποσότητα των θρεπτικών που πρέπει να παίρν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Ιούλιο Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 100-130 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυστυχώς δεν γίνεται !!! Τα μουρέλα ( μικρά φυτά ελιάς ) πέρνονται έτοιμα από φυτώρια γιατί έχουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ....που είναι δύσκολο να την κάνει ο καθένας . Διαβάστε περισσότερα...
ενδιαφερομαι για καλιεργια σαλιγγαριον
Απάντηση:
Θα απευθυνθείς στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας σου. Διαβάστε περισσότερα...
συνθετα,απλα,βιολογικα,κοπρια??απο τι εξαρταται?
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι η κοπριά αλλά που να τη βρεις τόση ποσότητα, βάλε φωσφορο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην παρούσα ανάρτηση θα ασχοληθούμε με την συλλογή και αποθήκευση βρόχινου νερού καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, ώστε αυτό να χρησιμοποιείται καθαρά για αρδευτικούς σκοπούς την καλλιεργητική περίοδο. Είναι μια διαδικασία χρήσιμη ιδιαίτερα σε άνυδρες περιοχές, σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο υδροδότησης ή κάποιο ιδιόκτητο έργο υδρομάστευσης (πηγάδι ή γεώτρηση) που να καλύπτει τις ανάγκες, αλλά και σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες όπου από πηγάδια ή γεωτρήσεις αντλείται υφάλμυρο νερό. Παράλλη... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: