Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: γεωπονος σαπωνοποιος μπολιαστης ραβδιστης κλαδιστης
Απάντηση: Η υποστύλωση των φυτών γίνεται με καλάμια και πασσάλους στις αναρριχώμενες ποικιλίες.Τα καλάμια δένονται στην κορυφή τους συνήθως ανά τέσ...
Απάντηση: Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το κα...
Απάντηση: Οι πατάτες μπορούν να καλλιεργηθούν στο χωράφι, αλλά ακόμη και στο μπαλκόνι ή την ταράτσα μέσα στην πόλη. Και στις δύο περιπτώσεις, θα π...
Απάντηση: Ο αυστριακός φιλόσοφος Rudolph Steiner έφερε τον όρο βιοδυναμική όταν είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που συντελούν στην ανάπτυξη της...
Απάντηση: Πρόσθετη ενίσχυση θα χορηγείται στους παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών ως στρεµµατική ενίσχυση σε ετήσια βάση σε ορισµένους τ...
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος ...
Απάντηση: δες αυτα λενε πολλα!! Παρότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια μανιταριών στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εισαγωγές χι...
Απάντηση: Αληθώς ο Κύριος!
Απάντηση: Για την κανονική ανάπτυξη των βολβών απαιτείται να υπάρχει στο έδαφος η σωστή αναλογία N-P-K. Μεγάλη ποσότητα αζώτου στο έδαφος μπορεί να...
 

Φυτευμα παντζαρια;

Σχετικές ερωτήσεις
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνο...
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη.
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26...
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα
Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να το...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα ανάλογα υποστυλώματα, πάνω στα οποία θα μπορέσει να αναρριχηθεί το φυτό. Τα υποστυλώματα μπορεί να είναι απλά καλάμια ή ότι άλλο έχετε πρόχειρο. Διαβάστε περισσότερα...
ποια είναι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ελιά
Απάντηση:
γεωπονος σαπωνοποιος μπολιαστης ραβδιστης κλαδιστης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υποστύλωση των φυτών γίνεται με καλάμια και πασσάλους στις αναρριχώμενες ποικιλίες.Τα καλάμια δένονται στην κορυφή τους συνήθως ανά τέσσερα ώστε να στερεώνονται καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το καλύτερο ειναι να κοιτάς το χώμα και να βλέπεις αν εχει στεγνώσει. ολα τα χώματα δεν ειναι ιδια... αλλα εειναι αμμώδης και στραγγίζουν γρήγορα και αλλα οχι. http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html δες και αυτο μπορεί καπου να σου φανεί χρησιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πατάτες μπορούν να καλλιεργηθούν στο χωράφι, αλλά ακόμη και στο μπαλκόνι ή την ταράτσα μέσα στην πόλη. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε το χώμα μέσα στο οποίο θα καλλιεργηθούν να είναι αφράτο και μαλακό ώστε να μπορέσουν οι πατάτες να αναπτυχθούν μέσα σε αυτό και να γίνουν μεγάλες. Να θυμίσω ότι οι πατάτες μεγαλώνουν μέσα στο χώμα. Αν το χώμα είναι σκληρό, οι πατάτες θα δυσκολευτούν να μεγαλώσουν καθώς θα συναντούν αντίσταση από το σκληρό χώμα. Έτσι κατά την περίοδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αυστριακός φιλόσοφος Rudolph Steiner έφερε τον όρο βιοδυναμική όταν είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που συντελούν στην ανάπτυξη της παραγωγής των φυτών εκτός από το φύτεμα και τη συγκομιδή. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα των ασθενειών και των παρασίτων όπως και η μείωση της εδαφολογικής γονιμότητας οφείλονταν στη χρήση των τεχνητών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Από τότε που έδωσε μια σειρά διαλέξεων το 1924, η εργασία έχει συνεχιστεί και το βιοδυναμικό κίνημα έχει τους οπαδούς... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόσθετη ενίσχυση θα χορηγείται στους παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών ως στρεµµατική ενίσχυση σε ετήσια βάση σε ορισµένους τύπους γεωργίας και ιδίως πιστοποιηµένες καλλιέργειες. Ως πιστοποιηµένες καλλιέργειες νοούνται οι βιολογικές καλλιέργειες ελιάς, οι ελαιοκαλλιέργειες ολοκληρωµένης διαχείρισης και οι καλλιέργειες ελιάς σε οριοθετηµένες περιοχές Προστατευόµενης Ονοµασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) τα προϊόντα των οποίων προορίζονται για παραγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος συνοδεύονται και από αλλοιώσεις της γεύσης και της υφής του ελαιοκάρπου. Έτσι ο ελαιόκαρπος αποκτά μια ακαθόριστη γεύση και δεν είναι εμπορεύσιμος. Η ασθένεια αυτή παρατηρείται συνήθως σε μονάδες όπου δεν τηρούνται οι όροι καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους συντηρήσεως του ελαιοκάρπου και όπου χρησιμοποιείται για τη συντήρηση αυτού αραιή άλμη. Υπάρχου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες αυτα λενε πολλα!! Παρότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια μανιταριών στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εισαγωγές χιλιάδων τόνων από χώρες όπως η Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Κίνα κ.α. Η εγχώρια κατανάλωση μανιταριών κυμαίνεται σε 11.000 τόνους όταν η αντίστοιχη παραγωγή φτάνει περίπου στους 3.000 τόνους. Είναι προφανές πως η παραγωγή αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση και χρειάζεται, κατά συνέπεια, η δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής. Από τις αρχές του 2000 η εγχώρια παραγω... Διαβάστε περισσότερα...
Καλημέρα! Χριστός Ανέστη! Έχω σε γλάστρες και μια μικρή ζαρτινιέρα, τουλίπες. Οι μισές άνθισαν και έριξαν τα πέταλά τους. Έλειπα για το Πάσχα και τις βρήκα γυμνές. Έχω τις εξής ερωτήσεις: α) Πώς τις ποτίζουμε σωστά? β) Πότε κόβουμε το λουλούδι, αν θέλουμε να το βάλουμε σε βάζο? γ) Αν δεν κόψουμε το λουλούδι για το βάζο, κόβουμε τον μίσχο έτσι και αλλιώς? δ) Δηλαδή μετά την ανθοφορία τι κάνουμε με τα φύλλα, τα αφήνουμε όπως είναι ή θέλουν τελείως κόψιμο? ε) Τον βολβό τον αφήνουμε μέσα και για πόσο καιρό μας δίνει άνθη? Αντέχει ο ίδιος, για πόσα χρόνια? ζ) Όλο τον υπόλοιπο καιρό που δεν έχει φυτρώσει, μπορούμε να φυτέψουμε κάτι επιφανειακό για να μην μένουν οι γλάστρες κενές? Ευχαριστώ πολύ και Χρόνια Πολλά !!!
Απάντηση:
Αληθώς ο Κύριος! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την κανονική ανάπτυξη των βολβών απαιτείται να υπάρχει στο έδαφος η σωστή αναλογία N-P-K. Μεγάλη ποσότητα αζώτου στο έδαφος μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ανάπτυξη των βολβών και να επηρεάσει την άνθηση. Γενικά όσο μικρότεροι είναι οι βολβοί τόσο περισσότερη λίπανση απαιτείται. Συνήθως ικανοποιητική θεωρείται μια λίπανση N-P-K 1-1-2 ή 1-2-2. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιστορικό στοιχείο : Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρονται στο είδος αυτό με τις ονομασίες κιχόρη ή κιχόριον, ήμερος Σέρις, πικρίδα κ.ά. Ο Γαληνός το ονομάζει “φίλο του συκωτιού”. Πως καλλιεργείται : Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ραδικιού, το άγριο, το ήμερο, το σταμναγκάθι, το ιταλικό, το ραντίκιο, το Witloof ή Βρυξελλών μέχρι και ραδίκι για την παραγωγή υποκατάστατου του καφέ υπάρχει. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να σπείρετε τα καρότα έχετε δύο επιλογές. Αφού προετοιμάσετε το έδαφος, μπορείτε να ρίξετε χύμα τους σπόρους στο μέρος που θα τα καλλιεργήσετε. Στη συνέχεια, σκεπάστε τους ελαφρά με χώμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μία τσουγκράνα. Καθώς "ισιώνετε" το χώμα, οι σπόροι του καρότου θα θαφτούν. Να φυτεύσετε τους σπόρους καρότου οργανωμένα σε σειρές. Η απόσταση των σειρών θα πρέπει να είναι περίπου 20 εκατοστά. Το βάθος σποράς θα πρέπει να είναι 0,5 με 1,0 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες εδω http://kalliergo.gr/home-kalliergo/printblog.html? index_php? view=article&id=185&tmpl=component&print=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αποστάσεις φύτευσης είναι ενδεικτικές και εμπειρικά γραμμένες. Το πρώτο νούμερο αφορά την απόσταση από φυτό σε φυτό στην σειρά και το δεύτερο την απόσταση ανάμεσα στις σειρές (ο διάδρομος δηλαδή που περπατάμε και κάνουμε τις καλλιεργητικές φροντίδες). Αγγούρι 50 x 100 εκ. Καλαμποκι 30 x 80 εκ. Καρότο 5 x 30 εκ. Καρπούζι 90 x 150 εκ. Κολοκύθα 60 x 100 εκ. Κουνουπίδι 60 x 70 εκ. Κρεμμύδι / Σπόρος / Κοκκάρι Ξερό 10 x 25 εκ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαρδένια για πολλούς είναι μπελάς. Κι όμως αν ακολουθήσετε τα παρακάτω η γαρδένια σας θα είναι πάντα γεμάτη λουλούδια και όμορφα πράσινα φύλλα. 1ον Δεν αντέχει τον παγετό 2ον Να μην βάζετε πιατάκι κάτω από την γλάστρα 3ον Να μην την βλέπουν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου ειδικά τους θερμούς μήνες 4ον Χρειάζεται καθημερινό πότισμα από τον Μαϊο εώς και τον Οκτώβριο και σε μέρες με καύσωνα ακόμα και δυο φορές την ημέρα 5ον Χρειάζεται χώμα με χαμηλό ph (όξινο) 6ον Λίπασμα άνοιξη και φθινόπωρο κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που λες ειναι εναντια στους κανονες της φυσης , και οχι φυσικα δεν υπαρχουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαν παιδί της πόλης, η μόνη επαφή που είχα με τα λαχανικά ήταν όταν τα αγοράζαμε έτοιμα από την αγορά και όταν τα καταναλώναμε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είχα δει ποτέ μου τα φυτά από τα οποία προέρχονταν αυτά που τρώγαμε. καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά Θυμάμαι τον εαυτό μου, όχι πολλά χρόνια πριν, όταν αποφάσισα να ξεκινήσω να δοκιμάσω να παράγω τα δικά μας λαχανικά. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία ενθουσιασμός και από την άλλη φόβος και δέος για το άγνωστο. Δεν ήξερα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιζουν πολλα σημασια απο το εδαφοσ τη λιπανση την προευλευση της ντοματας......και γενικα οτι σπερνεισ θεριζεισ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα www.kalliergo.gr και fyta.createforumhosting.com μπορεί κανείς να λύσει πολλές απορίες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι σκληρές και μεγάλες. Αν όμως περιμένετε ακόμη περισσότερο, το φρούτο θα ωριμάσει επιπλέον και θα αλλάξει χρώμα σε κόκκινο, κίτρινο, καφέ ή μωβ. Η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυξάνουν κατακόρυφα όταν η πιπεριά αλλάζει χρώμα. Αν όμως μαζεύετε τις πιπεριές είναι ακόμη πράσινες, τότε το φυτό θα παράγει περισσότερες πιπεριές. Η αναμενόμενη παραγωγή, αν και αυτό εξαρτάται και από την ποικλιία, είναι 5-10 μεγάλες πιπεριές ανά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασία. Επισης το έδαφος εμπλουτίζεται συνέχεια με πολύτιμα για τα φυτά στοιχεία, όπως σκόνη από τη Σαχάρα, περιττώματα, νεκρά φυτά και ζώα, ενώ τα σκουλήκια εμπλουτίζουν, ανακατεύουν και αερίζουν το χώμα. Μέσα σε μια γλάστρα όμως, το περιβάλλον είναι δεδομένο. Πολύτιμα στοιχεία σπανία εισέρχονται και το πιο σημαντικό: εμείς βάλαμε το φυτο σε αυτό το περιβάλλον,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν θες πολυ μικρο (ισα για χομπι, οχι για να καλλιεργησεις κατι σπουδαιο) υπαρχουν ετοιμα με 40€ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυλλοβόλα χάνουν τα φύλλα μόλις αντιληφθούν ότι η διάρκεια της νύχτας αρχίζει να μεγαλώνει. Με ένα δικό τους σύστημα (επειδή δεν έχουν ρολόγια ούτε ημερολόγια τοίχου!) καταλαβαίνουν πότε η νύχτα μεγαλώνει δηλαδή ότι έρχεται ο χειμώνας. Έτσι για να μην παγώσουν και πεθάνουν ρίχνουν τα φύλλα, μπαίνουν σε λήθαργο. Ακόμα και τα αειθαλή μπάινουν σε λήθαργο αλλά είναι ανθεκτικότερα και δεν ρίχνουν όλα τα φύλλα. Ανανέωση φύλλων συμβαίνει και στα αειθαλή αλλά με πολύ αργό ρυθμό και εμείς νομίζουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 35 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: