Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: πας σε δερματολογο και στις βγαζει με εγχειρηση λειζερ.
Απάντηση: Όνομα του εχθρού: Κομβονηματώδεις: Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne chitwoodii), Ψευδο Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne f...
Απάντηση: Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια.
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή είναι γνωστή στη βιομηχανία των ελιών ως μάτι ψαριού ή αεριοπάθηση. Ο βαθμός αλλοιώσεως του ελαιοκάρπου από την α¬σθένεια...
Απάντηση: Η σπορά του γίνεται το φθινόπωρο με σπόρο που σπέρνεται απευθείας στο χωράφι στα πεταχτά ή σε γραμμές που απέχουν μεταξύ τους 40-50 εκατ.
Απάντηση: Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέ...
Απάντηση: Πλουσιότατη και πολύ παλαιά υπήρξε η χρήσης ως φαρμάκων των διαφόρων ειδών «της μούχλας» από τον λαό μας. Την βλέπουμαι όχι μόνο αυτούσια...
Απάντηση: πού θα βρω σπόρους ζεας
Απάντηση: Είναι κοινός τόπος ότι βερικοκιά από κουκούτσι βγαίνει.....Το θέμα είναι ότι το πιθανότερο είναι να βγει αν όχι άγρια σίγουρα ημιάγρια .....
Απάντηση: Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα...
 

Φυτευμα παντζαρια;

Σχετικές ερωτήσεις
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνο...
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη.
μην το κανεις... βγαίνει άγριο και δεν κανει τον καρπό που περιμένεις
Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια.
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μην το κανεις... βγαίνει άγριο και δεν κανει τον καρπό που περιμένεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πας σε δερματολογο και στις βγαζει με εγχειρηση λειζερ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Κομβονηματώδεις: Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne chitwoodii), Ψευδο Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne fallax), Κομβονηματώδεις αγρού (Meloidogyne hapla), Κομβονηματώδεις θερμοκηπίου (Meloidogyne incognita), Κομβονηματώδεις της Ιάβας (Meloidogyne javanica), Κομβονηματώδεις της άμμου (Meloidogyne arenaria) Εύρος ξενιστών: Οι κομβονηματώδεις είναι κυρίως πολυφάγοι. Αυτά οι εχθροί τρέφονται στις ρίζες των δικοτυλήδονων φυτών και ζιζανίων. Όλοι τους μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή είναι γνωστή στη βιομηχανία των ελιών ως μάτι ψαριού ή αεριοπάθηση. Ο βαθμός αλλοιώσεως του ελαιοκάρπου από την α¬σθένεια αυτή εξαρτάται από το βαθμό μολύνσεως του με κολιβακτηρίδια, από τη θερμοκρασία στο χώρο συντηρήσεως του, την περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι και πιθανόν και απ' άλλους παράγοντες. Η υψηλή θερμο¬κρασία και η μικρή περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ευνοούν την εκδήλωση της ασθένειας και την έντο¬νη αλλοί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά του γίνεται το φθινόπωρο με σπόρο που σπέρνεται απευθείας στο χωράφι στα πεταχτά ή σε γραμμές που απέχουν μεταξύ τους 40-50 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989, το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Τι μπαίνει στο καζάνι; Αν και υπάρχουν πολλές «συνταγές» -εξού και τα ούζα με διαφορετικό άρωμα και γεύση-, τα βασικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλουσιότατη και πολύ παλαιά υπήρξε η χρήσης ως φαρμάκων των διαφόρων ειδών «της μούχλας» από τον λαό μας. Την βλέπουμαι όχι μόνο αυτούσια να χρησιμοποιείται επιτιθεμένη επί πληγών, αλλά και εσωτερικώς, ενώ ποικίλες είναι οι μορφές προελεύσεως, υπό τις οποίες και παρείχετο αυτή ως φάρμακο. Από έρευνα μας κατά το δυνατόν ευρεία ανά την χώρα μας, συγκεντρώσαμε ενδιαφέροντα στοιχεία, τα όποια δεν κρίνουμε άσκοπο να δώσουμε με τη μελέτη μας αυτή. Είδη αντιβιοτικώς δρώντα, χρησιμοποιηθέντα από ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πού θα βρω σπόρους ζεας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι κοινός τόπος ότι βερικοκιά από κουκούτσι βγαίνει.....Το θέμα είναι ότι το πιθανότερο είναι να βγει αν όχι άγρια σίγουρα ημιάγρια .... Δηλαδη θα χρειαστεί προφανώς μπόλιασμα στο προσεχώς μέλλον !!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα χρειάζεται περίπου 30 cm), είναι κατάλληλα. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύστημα αυτό αποτελείται από ανεμιστήρες μικρής ταχύτητας και μεγάλου όγκου που αναρροφούν τον αέρα του θερμοκηπίου και τον διοχετεύουν στο εξωτερικό του θερμοκηπίου. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται υποπίεση στο εσωτερικό του θερμοκηπίου αναγκάζοντας τον εξωτερικό αέρα να περάσει από το πορώδες υγρό τοίχωμα που είναι τοποθετημένο στη μία πλευρά του θερμοκηπίου. Ο αέρας κατα τη διέλευση του από το υγρό τοίχωμα, εμπλουτίζεται με υγρασία και ταυτόχρονα ψύχεται. Το σύστημα αυτό λειτουργεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης Το ενδιαφέρον για ελληνικό αράπικο φιστίκι είναι διαρκώς αυξανόμενο και σε αυτό βοήθησε η αύξηση των τιμών του εισαγόμενου φιστικιού κυρίως από την Κίνα και η μέτρια ποιότητά του. Με τις τιμές των ποιοτικά κατώτερων προϊόντων από την Κίνα να κινούνται στα επίπεδα των εγχώριων ξηρών καρπών, εύλογα παρατηρείται μια έντονη στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα. Μάλιστα, η ζήτηση για το αράπικο φιστίκι δεν περιορίζεται εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά αρκετές χώρες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η επιστημονική του ονομασία ειναι "μούσα" ή "παραδείσια". (του γένους μούσα,της οικογένειας των μουσιδών) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό.H καταγωγή του είναι από την νοτιοανατολική Ασία. Είναι φυτό το οποίο μπορεί να φτάσει τα δυο μέτρα ύψος ,δεν έχει φύλλα παρά μόνο βλαστό και άνθη τα οποία εμφανίζονται στην κορυφή σαν ταξιανθία και είναι μικρά λευκοπράσινα. Οι βάσεις των φύλλων του φυτού διογκώνονται καισχηματίζουν τον υπόγειο βλαστό , που αποτελεί το γνωστό κρεμμύδι(τολαχανικό). Γνωστό και με τα ονόματα Κρόμμυον ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα 1.700€ ανά στρέμμα αγγίζουν τα κέρδη Με τη στρεμματική απόδοση στην καλλιέργεια της φραγκοσυκιάς να κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 2 έως και 3 τόνους, τα έσοδα ανά στρέμμα σε ετήσια βάση μπορούν να προσεγγίσουν τα 1.700 ευρώ. Οι τιμές στη διεθνή αγορά ποικίλλουν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Οι καρποί της πωλούνται από 2 - 5 ευρώ το κιλό, ενώ στα κλαδόφυλλα που χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή η τιμή τους εξαρτάται από το μέγεθός τους από 0,7 - 70 ευρώ το τεμάχιο. Το αλκοολούχο π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr εδω θα βρεις αυτο που θες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθαλμισμός. Όσα δέντρα λοιπόν έχουν την φλούδα τους παχιά και ζουμερή όπως η συκιά, η κερασιά και μερικές ελιές αυτά στην φλούδα κεντρώνονται αλλά θέλουν επιδέξια. Έχε από πριν ένα ξύλο πελεκημένο σαν παλούκι μικρό από σκληρό ξύλο και αυτό βάνε στη φλούδα σιγά σιγά με πολύ επιμέλεια να μην σχιστεί. Έπειτα έχε το κεντρί έτοιμο και όταν βγάλεις το ξύλο βάλε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να μαζεύει δροσερά φρούτα το δάσους, όχι σε κάποιο πυκνό μονοπάτι ή σε κάποιο ορεινό ξέφωτο, αλλά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας; Κι όμως αυτό μπορεί να γίνει και να είναι για σας μια επιπλέον καλοκαιρινή απόλαυση. Τα περισσότερα από αυτά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε φρούτα των δάσους δεν είναι παρά διάφορα είδη μούρων και άλλων μικρόκαρπων φρούτων. Πέρα από το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά έχουν νόστιμη γεύση είτε ωμά είτε σαν συστατικό σε διάφορα τρόφιμα,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευση, λίπανση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων και καταστροφή όλων των αφίδων. Τετράνυχος – Κίτρινα φύλλα που ξεραίνονται. Πάνω τους υπάρχουν μικρές κίτρινες ή κόκκινες κηλίδες. Εμφανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντιμετωπίζεται με εντομοκτόνο σαπούνι, 3 φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους τετράνυχους, πράσινους χρύσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαθύ όργωμα φρεζάρισμα καταπολέμηση ζιζανίων, Απολύμανση (η παρασιτική χλωρίδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα) Μυοκτονία ( εάν υπάρχουνε ποντίκια ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί ωριμάζουν σε 35-55 ημέρες από την πλήρη άνθηση, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Εμπορικά, τα είδη του Cucumis melo L συλλέγονται στο στάδιο του <ημι-ώριμου> .Σ’ αυτό το στάδιο, ένα μέρος του μίσχου παραμένει ενωμένο με τον καρπό για παράδειγμα ο ιστός αποκοπής δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Τα σάκχαρα και το άρωμα δεν είναι ιδανικά σ’ αυτό το στάδιο αλλά θα αυξηθούν κατά το στάδιο του <πλήρους ώριμου>. Το στάδιο είναι αυτό στο οποίο ο μίσχος διαχωρίζεται καθαρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: