Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Στις ντοματιές αρέσει το καλά λιπασμένο, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Θα πρέπει να φροντίσετε το χώμα να έχει αρκετό λίπασμα (π.χ. κομπόστ...
Απάντηση: Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει ...
Απάντηση: ποσ εχουνε
Απάντηση: Όπως έχουμε ήδη πει το κομποστ παράγεται από μικροοργανισμούς, έντομα και γεωσκωλήκες. Στην ουσία είναι τα απομεινάρια ενός καλού γεύματο...
Απάντηση: Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέσ...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.c om na antalaksoume kai apops...
Απάντηση: Αν ανήκετε στην ομάδα ατόμων που δεν θέλουν να βλέπουν το γυμναστήριο ούτε ζωγραφιστό και αποφεύγετε πάγκους, αλτήρες και κάθε λογής μηχα...
Απάντηση: Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιά...
Απάντηση: Τις τελευταίες χρονιές στα φασόλια των αθηναϊκών κήπων παρουσιάστηκε μια αρρώστια, που φέρνει μεγάλες ζημιές. Τα φύλλα από την επάνω επιφ...
 

Φυτευμα παντζαρια;

Σχετικές ερωτήσεις
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη.
Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και...
δεν ξερω...... :(
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός...
Το έλαιο από τους σπόρους του φυτού της ερήμου Simmondsia Chinensis μοιάζει περισσότερο με υγρό κερί, παρά με λάδι. Έχει μη λιπαρή υφή κα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και ανόργανα συστατικά. Η κορυφοξήρα των εσπεριδοειδών, οφείλεται σε ένα Shaeropsidales, τον Phoma traaheiphila. 0 μύκητας αυτός είναι προσαρμοσμένος να ζει πάνω από το έδαφος και μπαίνει στο φυτό κατά κανόνα από τα υπέργεια όργανα. Η κορυφοξήρα είναι ασθένεια πολύ καταστρεπτική, γιατί δεν καταστρέφει την παραγωγή μόνο ενός ή περισσοτέρων ετών, αλλά ολόκληρο τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός τους. Τα στελέχη και τα υπολείμματα των φύλλων, μετά την εξαγωγή της “ζάχαρης”, αποτελούν ζωοτροφή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έλαιο από τους σπόρους του φυτού της ερήμου Simmondsia Chinensis μοιάζει περισσότερο με υγρό κερί, παρά με λάδι. Έχει μη λιπαρή υφή και πολύ καλή συμβατότητα με το δέρμα, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη ομοιότητα με το ανθρώπινο σμήγμα. Tι προσφέρει: Είναι εξαιρετικά ενυδατικό, κατάλληλο για ξηρές, αφυδατωμένες επιδερμίδες και απορροφάται αμέσως. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνη Ε, προσφέροντας πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση. Οι ­εξισορροπητικές και μαλακτικές του ιδιότητες κρατούν σταθερά τα επί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στις ντοματιές αρέσει το καλά λιπασμένο, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Θα πρέπει να φροντίσετε το χώμα να έχει αρκετό λίπασμα (π.χ. κομπόστ, κοπριά). Οι ντοματιές χρειάζονται ασβέστιο για να αναπτυχθούν σωστά. Αν το χώμα δεν περιέχει αρκετό ασβέστιο, τότε μπορείτε να ρίξετε γύρω από τις ντοματιές λευκή άμμο οικοδομής. Το ιδανικό pH του εδάφους είναι: 6,0 με 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά. Ευδοκιμεί σε ασβεστούχα εδάφη με καλή αποστράγγιση και έχει ανάγκη από ήλιο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνουμε την άνοιξη και το φθινόπωρο και με παραφυάδες και μοσχεύματα. Καλλιεργείται και σαν καλλωπιστικό. Συλλέγουμε τους βλαστούς την άνοιξη πριν την άνθηση και τους ξηραίνουμε στην σκιά. Χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και πίνετε σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όπως έχουμε ήδη πει το κομποστ παράγεται από μικροοργανισμούς, έντομα και γεωσκωλήκες. Στην ουσία είναι τα απομεινάρια ενός καλού γεύματος πολλών συνδαιτυμόνων. Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την παράγωγη μας μπορούμε να κάνουμε δυο πράγματα. Να αγοράσουμε έναν απλό κάδο κομποστοποίησης και να ρίξουμε γεωσκωλήκες στο μείγμα μας. Συνηθισμένα είδη γαιοσκωλήκων είναι τα Red Worms: Eisenia Fetida και Eisenia Andrei με παραγωγή περίπου 1 λίτρο βιομάζας σκουληκιών τρώνε 4 λίτρα μείγματος την ημέρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί ξεχωριστή λιχουδιά για τους γευσιγνώστες, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά διατροφικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα. Παρουσιάζει αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη, αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν το κρέας των σαλιγκαριών ως έναν από τους θετικούς διατροφικούς παράγοντες της μεσογειακής δίαιτας. Η υψηλή βιωσιμότητα των κατοίκων της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.com na antalaksoume kai apopseis efxaristo giannis Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ανήκετε στην ομάδα ατόμων που δεν θέλουν να βλέπουν το γυμναστήριο ούτε ζωγραφιστό και αποφεύγετε πάγκους, αλτήρες και κάθε λογής μηχανήματα, τότε σας έχουμε κακά και καλά νέα. Τα κακά είναι ότι… εσείς χάνετε, τα καλά είναι ότι οι εναλλακτικές που έχετε είναι αρκετές. Σίγουρα η προπόνηση με βάρη έχει τα μέγιστα οφέλη για το σώμα και την φυσική σας κατάσταση, αλλά υπάρχουν αρκετά αθλήματα τα οποία μπορούν να εξισορροπήσουν – αν όχι να ξεπεράσουν – τις «καμένες» θερμίδες του γυμναστηρίου. Σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιάς 2. Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, κολοκυθάκι, φασόλι και μπιζέλι. Διάδοση και σημαντικότητα: Ο ιός του μωσαϊκού της καρπουζιάς είναι γνωστός στις εύκρατες περιοχές καθώς και στις τροπικές. Έχει αναφερθεί στις περισσότερες χώρες στις οποίες καλλιεργούνται κολοκυνθοειδή. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις τελευταίες χρονιές στα φασόλια των αθηναϊκών κήπων παρουσιάστηκε μια αρρώστια, που φέρνει μεγάλες ζημιές. Τα φύλλα από την επάνω επιφάνεια φαίνονται σαν φουσκαλιασμένα, και από την κάτω επιφάνεια παρουσιάζουν ωχρές, σταχτιές καμιά φορά βούλες. Οι βούλες αυτές είναι μικρά λεπτά πέπλα αράχνης, που τα υφαίνει ένα μικρό άκαρι (μικρότερο από ένα χιλιοστό μήκος). Το άκαρι αυτό (σαν μικρή αραχνίτσα) έχει χρώμα κόκκινο-πορτοκαλί. Τα πόδια του είναι τριχωτά και καταλήγουν στην άκρη σε βεντούζες. Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαρδένια (Gardenia) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό της οικογένειας των Ερυθροδανοειδών της τάξης των Ερυθροδανωδών . Υπάρχουν 250 περίπου είδη που είναι αειθαλείς θάμνοι και μικρά δέντρα. Τα περισσότερα είδη καλλιεργούνται σαν καλλωπιστικά, κυρίως για τα μεγάλα άνθη με τη θαυμάσια μυρωδιά τους. Ο πιο γνωστός αντιπρόσωπος είναι η γνωστή μας γαρδένια. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και την Ασία. Η γαρδένια, θάμνος, με ύψος έως 1,5 μ., πλούσια , στρογγυλά ή λογχοειδή λαμπερά π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όποτε θεωρείς καλύτερο για να διατηρήσει η κόμη το σχήμα που θες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή απλά τους ζεστους μήνες του χρόνου χρειάζεται πιο συχνά κλαδέματα λόγω μεγαλύτερης βλαστικής ανάπτυξης των φυτών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Synchytrium endobioticum Οι κατώτερες μορφές του μύκητα στο έδαφος, χρειάζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες με την σπογγοσπορίωση, αλλά είναι ασθένεια καραντίνας. Εύρος ξενιστών: Ο μύκητας ζει στην πατάτα, και σπάνια σε άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τα κράτη της Ευρώπης, και σπάνια στη Μεσόγειο. Το παθογόνο προτιμά υγρές και κρύες συνθήκες. Η σημασία του έγκειται στο ότι είναι σε κατάσταση καραν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο Διαβάστε περισσότερα...
ποτε και πως κλαδευουν τις βερυκοκιες?
Απάντηση:
Το Φεβρουάριο. Κόβουν κλαδιά που μπερδεύονται μεταξύ τους, δηλ. το κλάδεμα είναι περισσότερο καθάρισμα του δέντρου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ’ ίσου αγνό να είναι και το νερό που δέχεται και ο αέρας που την περιβάλλει αλλά και το χώμα στο οποίο μεγαλώνει. Οργανικές και μεταλλαγμένες ποικιλίες ντομάταςΌμως το περιβάλλον μας είναι γεμάτο ρύπους σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα κοντά σε αστικές ζώνες. Η γη είναι βομβαρδισμένη με ραδιενεργά στοιχεία από άκρη σε άκρη και το μεγαλύτερο μέρος του υδροφόρου ορίζοντα είναι σοβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μετα τον χημονα μετα προτα ποτισματα η τα κουρεματα στο μεσον του καλοκεριου και προς το τελος σεπτεβ/ με οκτομβριο αλλα οχι υπερβολη λυγω για τροφη και λαδομα που λενε στην ζεστα θελη πολι νερο οταν θα το ρυξης [καθε σεζον θελη ] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές από τις ποικιλίες καυτερής πιπεριάς είναι οι: Cayenne: Έχει λεπτό και κωνικό σχήμα. Μήκος 9 με 20 εκατοστά. Είναι πάρα πολύ καυτερές. Red Chili: Έχει μικρό κωνικό σχήμα. Μήκος 2,5 με 7 εκατοστά. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του τσίλι. Green Chili: Μακριές πράσινες και καυτερές. Μήκος 18 με 20 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α πεπόνια, μπορούν να καλλιεργηθούν στον κήπο, στο μπαλκόνι σας σε μεγάλες γλάστρες και ζαρντινιέρες και φυσικά, στο μποστανάκι σας. Υπάρχουν στο εμπόριο και ποικιλίες νάνες για να μην πιάνουν πολύ χώρο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο γιατί το πεπόνι θέλει να αναπτύσσεται άνετα και σίγουρα ιδανικότερος γι’ αυτό είναι ένας κήπος, αλλά δεν έχετε τίποτα να χάσετε…Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Κολπάκι: Βάλτε το στο πιο φωτεινό σημείο! Το πεπόνι για να αναπτυχθεί σωστά θέλει ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φραγκοσυκιά, ζει σε αμμώδη, πετρώδη ξηρά ή άνυδρα εδάφη. Έχει δηλαδή ήθος άκρως ξηροφυτικόν. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα δικό της αμυντικό σύστημα, ώστε να δύναται να επιβιώνει και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας. Η προσαρμογή της χαρακτηριστικώς στηρίζεται στα πιο κάτω. α) Αποταμίευση νερού. Μαζί με τις θρεπτικές ουσίες η φραγκοσυκιά αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στους ιστούς της, οι οποίοι συνήθως βρίσκονται στον κορμό. Γι' αυτό η κατηγορία λέγεται παχύφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Η καλλιέργεια της αγκινάρας διαρκεί 3-5 έτη γι’ αυτό η προετοιμασία του εδάφους πρέπει να είναι προσεκτική. Το καλοκαίρι τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο το έδαφος οργώνεται βαθειά στα 30-40 cm, γίνεται μια βασική λίπανση από κοπριά και χημικά λιπάσματα, ακολουθεί φρεζάρισμα του εδάφους μαζί με σβάρνισμα και ισοπέδωση για να μπορούν να δημιουργηθούν στη συνέχεια αυλάκια για την φύτευση των φυτών Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε γραμμές απόστασης 1-1,5 μ και να απέχουν μεταξ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: