Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθ...
Απάντηση: τι εννοεις κουκουτσια?
Απάντηση: Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπω...
Απάντηση: phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες.
Απάντηση: Το Cucumis melo L. απαιτεί μέτρια ποσότητα εδαφικής λίπανσης. Το άζωτο πρέπει να είναι επαρκή για μια δυναμική βλαστική ανάπτυξη, αλλά ό...
Απάντηση: Η ελαιοκαλλιέργεια ασχολείται με ένα «φυσικό δέντρο» με τεράστια ιστορική, οικονομική και περιβαλλοντική σημασία, γι’ αυτό και είναι βαθι...
Απάντηση: εμενα οι παππουδες μου ειχαν δεντρολιβανα απο οτι θυμαμαι..
Απάντηση: Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει ...
Απάντηση: Εννοείς καλλιέργεια στο σπίτι; αμέ...υπάρχουν στα φυτώρια ειδικοί σάκοι που είναι μπολιασμένοι με σπόρους μανιταριών...κοστίζο υν αν θυμάμ...
Απάντηση: Αν χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες σε κάποια από τα φυτά σας μόλις που προλαβαίνετε. Όταν ο καιρός ζεστάνει καλό θα είναι να αποφύγετε τι...
 

Φυτευμα παντζαρια;

Σχετικές ερωτήσεις
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνο...
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη.
Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικρο...
ποτε και πως γινεται το κλαδεμα της ελιας
Φυτά που μας δείχνουν ότι υπάρχει νερόΌπου είναι λυγαριές ή κόνυζα(ψυλλίστρα), ή ραγάζια, ή καλάμια λεπτά και μαλακά, ή κολλιτσίδα μόνη τ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Στην Καστοριά και στις Πρέσπες η σπορά ξεκινάει από τον Απρίλιο και φτάνει μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα της Ελιας; Μπορει να γινει ζημια στο φυτο αν το κλαδεμα σπασει πολλα κλαδια;
Απάντηση:
ποτε και πως γινεται το κλαδεμα της ελιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτά που μας δείχνουν ότι υπάρχει νερόΌπου είναι λυγαριές ή κόνυζα(ψυλλίστρα), ή ραγάζια, ή καλάμια λεπτά και μαλακά, ή κολλιτσίδα μόνη της φυτρωμένη, ή τριφύλλι, ή βρύα, ή βούρλα μόνα τους φυτρωμένα, υπάρχει ελπίδα να βρούμε νερό και εκεί πρέπει να σκάψουμε. Νερά υπάρχουν όπου φυτρώνουν η αγριάδα, το πεντάνευρο, οι ήλιοι, το βούτημο, οι βάτοι, το κοντυλόχορτο, ο αγριοδιόσμος, το πολυτρίχι, το νυχάκι, το ξυνολάπαθο, το πολυγόνατο, το βρωμόχορτο, το χιλιόχορτο, η χαμολεύκα, η κύπερη, ο χαμολε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθαλμισμός. Όσα δέντρα λοιπόν έχουν την φλούδα τους παχιά και ζουμερή όπως η συκιά, η κερασιά και μερικές ελιές αυτά στην φλούδα κεντρώνονται αλλά θέλουν επιδέξια. Έχε από πριν ένα ξύλο πελεκημένο σαν παλούκι μικρό από σκληρό ξύλο και αυτό βάνε στη φλούδα σιγά σιγά με πολύ επιμέλεια να μην σχιστεί. Έπειτα έχε το κεντρί έτοιμο και όταν βγάλεις το ξύλο βάλε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εννοεις κουκουτσια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα βιολογικώς παραγόμενα συστατικά αρκεί να περιέχονται κατά 95% για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βιολογικό (οργανικό). ΒιολογικάΠραγματικά είναι δύσκολο (και κάποιες φορές αδύνατον) για τον καταναλωτή να διακρίνει ποια προϊόντα είναι βιολογικά πριν προβεί στην αγορά τους. Και όσο περισσότερο αυξάνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί μέτρια ποσότητα εδαφικής λίπανσης. Το άζωτο πρέπει να είναι επαρκή για μια δυναμική βλαστική ανάπτυξη, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αναζωογονήσει την βλαστική ανάπτυξη κατά την περίοδο ανάπτυξης των καρπών. Αν αυτό συμβεί τα φύλλα και οι καρποί ανταγωνίζονται για τους υδατάνθρακες και μπορεί να μειωθεί η απόδοση σε καρπούς και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όλος ο απαιτούμενος φώσφορος πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια ή κοντά στην περίοδο σποράς ή μεταφύτευσης. Α... Διαβάστε περισσότερα...
θα ηθελα πληροφοριες για την βιολογικη καλλιεργεια ελιας
Απάντηση:
Η ελαιοκαλλιέργεια ασχολείται με ένα «φυσικό δέντρο» με τεράστια ιστορική, οικονομική και περιβαλλοντική σημασία, γι’ αυτό και είναι βαθιά ριζωμένο στις παραδοσιακές συνήθειες κάθε παραγωγού. Είναι άριστα δεμένο με την περιβαλλοντική πολιτική για αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας. Επιπλέον ενισχύει τον πολυδιάστατο ρόλο της γεωργίας, προσφέροντας προϊόντα των οποίων η αξία της παραγωγής δεν υπολογίζεται μόνο σε χρήμα. Αντίθετα, το ελαιόδεντρο εκτιμάται όλο και περισσότερο για την ιστορική του σημ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εμενα οι παππουδες μου ειχαν δεντρολιβανα απο οτι θυμαμαι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά. Ευδοκιμεί σε ασβεστούχα εδάφη με καλή αποστράγγιση και έχει ανάγκη από ήλιο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνουμε την άνοιξη και το φθινόπωρο και με παραφυάδες και μοσχεύματα. Καλλιεργείται και σαν καλλωπιστικό. Συλλέγουμε τους βλαστούς την άνοιξη πριν την άνθηση και τους ξηραίνουμε στην σκιά. Χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και πίνετε σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς καλλιέργεια στο σπίτι; αμέ...υπάρχουν στα φυτώρια ειδικοί σάκοι που είναι μπολιασμένοι με σπόρους μανιταριών...κοστίζουν αν θυμάμαι καλά 15-18 ευρώ αλλά θα σου αποφέρουν τουλάχιστον 15 ΚΙΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!! Νομίζω πως είναι αρκετά καλή αναλογία (λιγότερο απο 1 ευρώ το κιλό!!) Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ψεκάζεις με νερό (τρελαίνονται για υγρασία, φυσικά αφού είναι μύκητες!) και να είναι σε σκιερό μέρος. Σύντομα απο τις οπές των σάκων (υπάρχουν ή τις ανοίγεις εσύ) θα ξεπεταχτούν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες σε κάποια από τα φυτά σας μόλις που προλαβαίνετε. Όταν ο καιρός ζεστάνει καλό θα είναι να αποφύγετε τις αλλαγές για να μην στρεσάρετε το φυτό. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους για να το κάνετε. Είναι επίσης η τελευταία σας ευκαιρία να κλαδέψετε φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους και να κάνετε την εικόνα τους πιο "γεμάτη". Μετά το τέλος της ανθοφορίας, κλαδέψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος του μαρουλιού, η συχνότητα των ποτισμάτων του πρέπει να είναι τακτική με μικρές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο παραμένει συνεχώς υγρό το επιφανειακό έδαφος που είναι αναγκαίο για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού. Αντίθετα, μεγάλες διακυμάνσεις της υγρασίας του εδάφους λόγω ακανόνιστων ποτισμάτων μπορεί να προκαλέσουν πίκρισμα των φύλλων. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δεν είναι επιθυμητή, ιδιαίτερα κατά την εποχή που σχηματίζεται η κεφαλή, γιατί μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μονο ποτησμα και αν εχεισ βαλε και λιγω κοπρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι θα τα χασεις γιατι θα τα εχει αλλος υπο την εκμεταλευση του Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεσα στην τουαλετα..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θερμοκήπιο είναι ένας στεγασμένος και περιφραγμένος χώρος, που σκοπό του έχει να προφυλάξει τα φυτά από το κρύο του χειμώνα. Τα θερμοκήπια μπορεί να είναι κατασκευασμένα πάνω σε μόνιμους σιδερένιους σκελετούς από γυαλί ή μπορεί να είναι από πλαστικό, που στηρίζεται πάνω σε ξύλινο σκελετό. Η κατασκευή των θερμοκηπίων εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν τους χειμωνιάτικους μήνες σε μια περιοχή και από το είδος των φυτών που πρόκειται να καλλιεργηθούν. Τα θερμοκήπια τω... Διαβάστε περισσότερα...
Είναι δύσκολη η καλλιέργεια της Ελιας; Είναι φυτό που θέλει πολλή φροντίδα;
Απάντηση:
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πως θα πάει η τρούφα στο χωράφι σου, φυτεύοντας 5-10 τρουφόδενδρα, όπως θα έκανες με μια ροδακινιά, ή μια καρυδιά, ή μια κερασιά. Εκτάσεις 2 , ή 3, ή 4 στρεμμάτων, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία, ιδίως εάν συνορεύουν με δασικές εκτάσεις, ή χωράφια όπου οι καλλιέργειες ψεκάζονται αφειδώς (αυτός είναι και ο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιγότερα κατά 20%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή καλλιεργητική περίοδο, είναι τα στρέμματα με βαμβάκι που σπάρθηκαν φέτος στις καλλιεργούμενες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας.Αιτίες για τη μείωση των στρεμμάτων αποτελούν η κατακόρυφη αύξηση του κόστους καλλιέργειας και παραγωγής του προϊόντος, καθώς και η αντίστοιχη πτώση της τιμής διάθεσης της σοδειάς στους εμπόρους και τα εκκοκκιστήρια. Αρκετοί είναι πλέον οι παραγωγοί στον κάμπο του Νομού, οι οποίοι εγκαταλείπουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί σαπίζουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εννοεις μεγαλη υγρασια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή των ελιών είναι γνωστή με το ισπανικό όνομα zapatera και προσβάλλει ιδιαίτερα τις ώριμες μαύρες ελιές. Η αλλοίωση του ελαιόκαρπου χαρακτηρίζεται από μια ήπια, αλλά πολύ δυσάρεστη οσμή, η οποία καθώς εξελίσσεται γίνεται αποκρουστική. Η ασθένεια αυτή οφείλεται σε μια ομάδα μικροβίων, όπως είναι τα κλωστηρίδια, τα προπιονοβακτήρια κ.ά, τα οποία ανάγουν τα θειικά άλα¬τα σε υδρόθειο. Τα θειικά άλατα απαντούν σε μικροποσότητες στο αλάτι, το δε σχηματιζόμενο υδρόθειο, ακόμα και σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τριών ειδών σπορεία, τα “παραδοσιακά”, τα επιπλέοντα και αυτά που παράγονται με τη μέθοδο της υδρονέφωσης. Τα “παραδοσιακά” θα πρέπει να έχουν πλάτος ένα μέτρο και μήκος περίπου 10 μέτρα και να είναι ελαφρώς υπερυψωμένα, ώστε να γίνεται καλή αποστράγγισή τους. Το ύψος τους θα πρέπει να είναι από 10 έως 20 εκατοστά, ενώ το χώμα του σπορείου θα πρέπει να είναι ψιλοχωματισμένο, πλούσιο σε οργανική ουσία, καλά αεριζόμενο και απαλλαγμένο από ζιζάνια, όπως εξη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια ελκυστική επένδυση, με ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών στη χώρα μας. Στη χώρα μας καλλιεργούνται σε επιχειρηματική κλίμακα δύο είδη μανιταριών, το λευκό μανιτάρι (Agaricus) και το πλευρωτό μανιτάρι (Pleurotus). Την τελευταία 5ετία, λόγω του υψηλού κόστους, η παραγωγή του λευκού μανιταριού (Agaricus) μειώνεται με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου των μανιταριών Pleurotus (από 12% το 2002, πενταπλασιάστηκε και ανήλθε το 2008 σε 80%). Σήμερα η παραγωγή των μανιτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 89 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: