Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση:  
Απάντηση: Για συστηματική κατανάλωση καμία ηλικία δεν είναι καλύτερη.Εξαρτησιογό νος ουσία είναι και ο καφές οπότε αν πρέπει ντε και καλά να αρχίσει...
Απάντηση: Φάε ένα μήλο,συμφωνά με μία έρευνα σε ξύπναει όσο και και καφές.και ισχύει εμένα πάντως με ξυπνάει... η πιές σοκολατούχο γάλα.
Απάντηση: γιατι εισαι μαγκας... οι περισσοτεροι απο τα 13 και μετα νομιζουν οτι ειναι μαγκια να κρατας μονιμως τον καφε στο χερι και ενα τσιγαρο στ...
Απάντηση: το εχω ακουσει και εγω αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε! πιστευω οτι βοηθαει γτ κ πολλες αντικυτταριτιδικες εχουν καφεινη αλλα μην περιμενε...
Απάντηση: παντα υπαρχει η πιθανοτητα εγκυμοσυνης,ακομα κ τις μερες περιοδου!σπανια μεν,αλλα εφικτο!λιγο ή πολυ δε παιζει ρολο, αρκει που γινεται!κα...
Απάντηση: δεν ξέρω αν κάνει να πείς καφέ αλλά κιτρινο σίγουρα κάνει να πεις,δεν θα θυμώσει!!!άσε και που την σκότωσες την κακομοίρα την σκουλικαντέ...
Απάντηση: Όχι απαραίτητα, σύμφωνα με την δρα Γουέντυ Ρέποβιτς, αθλητική φυσιολόγο στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην Σάϊεν, η οποία σ...
Απάντηση: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη βασική αιτία θανάτων στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας από τη δεκαετία του 1920. Οι παράγοντες κι...
Απάντηση: Mια δίαιτα χαμηλή σε χοληστερόλη αποτελεί έναν από τους πιο σίγουρους τρόπους για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας. Δεν είναι τ...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Επιτρεπεται ο καφες μετά το βγάλσιμο της χολής;

ολα σου επιτρεποντε αλλα με καπια προσοχη στην αρχει μεχρι να συνιθισης αλλα οχι υπερβολες ακομα και χορταρικα η οσπρια μπορις να φας μονοσου καταλαβενης αν σε πυραζη κατι η οχι
Σχετικές ερωτήσεις
Πρέπει να είναι απο τις πιο ηλίθιες συνήθειες που έχει αποκτήσει ο κόσμος εδώ και μερικά χρόνια.Όχι,αν δεν τον φτιάξω μόνος μου τον καφέ ...
Θα έλεγα και ναι και όχι. Νομίζω ότι πιο πολύ θέμα συνήθειας είναι περισσότερο. Έχει τύχει στο παρελθόν να μην έχω πιει καφέ και πάνω σ...
Πίνω τουλάχιστον 2 κούπες καφέ φίλτρου την ημέρα. Επιπρόσθετα μπορεί να πιω & έναν ελληνικό, ενώ σπανίως θα πιω & κάτι σε κρύο ...
όχι βέβαια.. το λέει και από μόνο του "φίλτρου".. φιλτράρετε και ο περισσότερος καφές μένει στο σακουλάκι.. ο χειρότερος είναι ...
καλό είναι για την υγεία σου να μην ακολουθείς δίαιτες που βρίσκεις στο ίντερνετ, σε περιοδικά ή που απλά σου την πρότεινε κάποιος.. πήγα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
Πρέπει να είναι απο τις πιο ηλίθιες συνήθειες που έχει αποκτήσει ο κόσμος εδώ και μερικά χρόνια.Όχι,αν δεν τον φτιάξω μόνος μου τον καφέ ακριβώς όπως τον θέλω,δεν υπάρχει περίπτωση να τον πιω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα έλεγα και ναι και όχι. Νομίζω ότι πιο πολύ θέμα συνήθειας είναι περισσότερο. Έχει τύχει στο παρελθόν να μην έχω πιει καφέ και πάνω στην δουλειά να μην το κατάλαβα καν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πίνω τουλάχιστον 2 κούπες καφέ φίλτρου την ημέρα. Επιπρόσθετα μπορεί να πιω & έναν ελληνικό, ενώ σπανίως θα πιω & κάτι σε κρύο (φραπέ ή φρέντο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όχι βέβαια.. το λέει και από μόνο του "φίλτρου".. φιλτράρετε και ο περισσότερος καφές μένει στο σακουλάκι.. ο χειρότερος είναι ο φραπές και ο νες γιατί τον λιώνεις και πίνεις όλη την δόση του καφέ που έχεις βάλει.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλό είναι για την υγεία σου να μην ακολουθείς δίαιτες που βρίσκεις στο ίντερνετ, σε περιοδικά ή που απλά σου την πρότεινε κάποιος.. πήγαινε σε έναν διαιτολόγο για να είσαι σίγουρη για αυτά που θα τρως.. :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για συστηματική κατανάλωση καμία ηλικία δεν είναι καλύτερη.Εξαρτησιογόνος ουσία είναι και ο καφές οπότε αν πρέπει ντε και καλά να αρχίσει κάποιος να καταναλώνει καφέ,θα έλεγα μετά την εφηβεία,εκεί στα 17 με 18 και με μέτρο πάνω απο όλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φάε ένα μήλο,συμφωνά με μία έρευνα σε ξύπναει όσο και και καφές.και ισχύει εμένα πάντως με ξυπνάει... η πιές σοκολατούχο γάλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι εισαι μαγκας... οι περισσοτεροι απο τα 13 και μετα νομιζουν οτι ειναι μαγκια να κρατας μονιμως τον καφε στο χερι και ενα τσιγαρο στο στομα... ο καφες δεν κανει και τοσο κακο αλλα σιγουρα ουτε και καλο... το τσιγαρο ειναι καθαρα καρκινος... πληρωνουν για να αρρωσταινουν... και ειναι απλα μια συνηθεια που καποιοι νομιζουν οτι ειναι ευχαριστηση... πραγμα που δεν ισχυει φυσικα γιατι δεν εχεις πια γευση και καλη οσμη...και αλλα χιλιαδυο προβληματα! οποτε, αστους να κοιτανε σαν να ειδαν εξωγη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το εχω ακουσει και εγω αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε! πιστευω οτι βοηθαει γτ κ πολλες αντικυτταριτιδικες εχουν καφεινη αλλα μην περιμενεις θαυματα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παντα υπαρχει η πιθανοτητα εγκυμοσυνης,ακομα κ τις μερες περιοδου!σπανια μεν,αλλα εφικτο!λιγο ή πολυ δε παιζει ρολο, αρκει που γινεται!καθε οργανισμος βεβαια ειναι διαφορετικος!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξέρω αν κάνει να πείς καφέ αλλά κιτρινο σίγουρα κάνει να πεις,δεν θα θυμώσει!!!άσε και που την σκότωσες την κακομοίρα την σκουλικαντέρα!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι απαραίτητα, σύμφωνα με την δρα Γουέντυ Ρέποβιτς, αθλητική φυσιολόγο στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην Σάϊεν, η οποία σε πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής έβαλε τα δυνατά της για να αντικρούσει αυτές και μερικές ακόμα ευρέως διαδεδομένες αναληθείς πεποιθήσεις για την διατροφή. Ο μύθος για την αύξηση της χοληστερόλης εξαιτίας των αυγών άρχισε επειδή ο κρόκος τους περιέχει τις πιο συμπυκνωμένες ποσότητες χοληστερόλης από κάθε άλλο τρόφιμο, δήλωσε στο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη βασική αιτία θανάτων στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας από τη δεκαετία του 1920. Οι παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνισή τους είναι πολλοί. Από αυτούς κάποιοι είναι μη αναστρέψιμοι, όπως η κληρονομικότητα, το φύλο και η ηλικία, ενώ οι περισσότεροι είναι αναστρέψιμοι, όπως το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και η έλλειψη άσκησης. Οι κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για τη χολησ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια δίαιτα χαμηλή σε χοληστερόλη αποτελεί έναν από τους πιο σίγουρους τρόπους για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας. Δεν είναι τυχαίο ότι σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών μπορεί να ρίξει την κακή χοληστερόλη σε ποσοστό τουλάχιστον 20%. Το μυστικό σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε υγιή λιπαρά, όπως τα φυτικά έλαια και τα ψάρια, και να αποφύγετε τα τρόφιμα, που είναι πλούσια σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Ας ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χοληστερίνη: Οι ισχύουσες συστάσεις για τη συνολική χοληστερίνη είναι < 200 mg HDL: Για τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL) πάνω από 35 mg για τους άντρες και >45 mg για τις γυναίκες (αφού αυτή προστατεύει τα αγγεία από τη αρτηριοσκλήρυνση) και LDL: Για τη λεγόμενη «κακή» χοληστερίνη (LDL) η τιμή πρέπει να είναι κάτω από 180 mg. Αυτή μαζεύεται στις αρτηρίες και οδηγεί στη δημιουργία πλάκας (αν και το επίπεδο γίνεται όλο και χαμηλότερο ανάλογα με τον παράγοντα κινδύνου π.χ. κάτω α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αυγό είναι ένα νόστιμο και δημοφιλές τρόφιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Ένα αυγό μαζί με τον κρόκο του περιέχει 70 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες ιδιαίτερα ψηλής ποιότητας, χοληστερόλη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Η υψηλή περιεκτικότητα του αυγού σε χοληστερόλη έχει για πολλά χρόνια απασχολήσει τους γιατρούς. Ένα αυγό περιέχει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Oι στερόλες που προέρχονται από τα φυτά, γνωστές ως φυτοστερόλες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης στο αίμα. Τις βρίσκουμε σε εξειδικευμένα προϊόντα στην αγορά όπως γάλα, γιαούρτι, βούτυρο και γιαουρτοποτό. Η επιστημονική ομάδα του Demonty I. (2009) πραγματοποίησε μια μεταανάλυση ερευνών προηγούμενων ετών πάνω στις φυτικές στερόλες και δημοσίευσε τα αποτελέσματα του στην Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής. Όλες οι μελέτες έδειχναν ότι πράγματι η κατανάλωση π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιορίστε την ποσότητα τροφών που καταναλώνετε και διαιρέστε τη σε πολλά μικρά γεύματα Στη μαγειρική για την παρασκευή των ζωικών τροφίμων (κρέας, ψάρι, πουλερικά) μη χρησιμοποιείτε πολλά λιπαρά και ιδιαίτερα βούτυρα, σπορέλαια και μαργαρίνες. Καταργήστε από τα καθημερινά γεύματα της ημέρας τα αλλαντικά, τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα και κάθε είδους snack (πατατάκια, γαριδάκια, ξηροί καρποί κ.λπ.) . Μολονότι ο οργανισμός έχει ύψιστη βιολογική ανάγκη ενδεικτικά για θρεπτικές ουσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περισσότερα από 100 γονίδια φαίνεται να επηρεάζουν και πολλές φορές να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή της χοληστερόλης, τόσο της ολικής, όσο και της «καλής» (HDL) και της «κακής» (LDL). Ωστόσο, η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν το 20% της χοληστερόλης που κυκλοφορεί στο αίμα μας. Ρόλος της καλής χοληστερόλης είναι να αφαιρεί την «κακή» χοληστερόλη από τα τοιχώματα των αρτηριών και να την οδηγεί στο ήπαρ, όπου και καταστρέφεται από κάποιο συγκεκριμένο μηχανισμό (ειδικοί υποδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθημερινά επιβεβαιώνεται πλέον ο ευεργετικός ρόλος της πρωτεΐνης της σόγιας στη βελτίωση της καλής μας υγείας και ζωής. Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει την επίδραση της σόγιας στη μείωση της χοληστερόλης Η κατανάλωση 1-2 μερίδων των τροφίμων σόγιας καθημερινά μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη, σύμφωνα με πρόσφατη μετανάλυση 43 κλινικών μελετών υψηλής ποιότητας με πάνω από 3.000 συμμετέχοντες. Τα συμπεράσματα από αυτήν την ανάλυση υψηλής ποιότητας επιβεβαιώνουν τους διατροφικούς ισχυρισμούς ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χοληστερόλη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες χημικές ουσίες που κυκλοφορούν στο αίμα μας. Συγκεκριμένα, είναι μια λιπαρή ουσία, που τις περισσότερες φορές, προφέροντάς την, την συνδέουμε με κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη για την λειτουργία των κυττάρων, δεδομένου ότι αποτελεί το βασικό δομικό υλικό των κυττάρων. Επίσης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τον μεταβολισμό των ορμονών. Από την άλλη πλευρά, η χοληστερόλη μπορεί να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Αφορά τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την οικογενή - κληρονομική χοληστερίνη, η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί την εμφάνισή της είναι η κακή-λανθασμένη διατροφή. Τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα αυξάνονται με την ηλικία και οι καρδιολόγοι προτείνουν ότι καθένας, από την ηλικία των 20 ετών και μετά, θα πρέπει μία φορά στα 5 χρόνια να ελέγχει τη χοληστερόλη του,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο ελληνικός καφές αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Η ιδιαίτερή του γεύση, η αναζωογονητική του δράση και η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτική τον καθιστούν μοναδικό διατροφικό “σύντροφο”. Σταθερός “σύμμαχος” στην καθημερινότητα, μας τονώνει και μας βοηθά να έχουμε εγρήγορση στην εργασία μας, βελτιωμένα αντανακλαστικά κατά την οδήγηση και καλύτερη διαύγεια και αντοχή στις υπόλοιπες πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες της ημέρας. ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι δυσλιπιδαιμίες αποτελούν νοσήματα, τα οποία αν δεν αντιμετωπισθούν, μπορούν να δημιουργήσουν σε αθηροσκλήρωση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, δημοσίευσαν νέες οδηγίες για την αντιμετώπισή τους. Κύριος θεραπευτικός στόχος είναι η μείωση της LDL χοληστερόλης. Για κάθε 40mg/dl μείωση της LDL χοληστερόλης παρατηρείται μείωση κατά 22% της θνησιμότητας και θνητότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η συμμετοχή της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως. Έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση, την τόνωση, τη σωματική και τη πνευματική, καθώς και με την παρέα και την κοινωνικοποίηση. Καταναλώνεται καθημερινά από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών είτε με τη μορφή ζεστού ροφήματος είτε κρύου. Η καλλιέργειά του γίνεται σε μικρά αειθαλή δέντρα σε φυτείες κατά μήκος της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Για την παραγωγή του καφέ που φτάνει στα χέρια μας, η διαδικα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία, που έχει γίνει ευρέως γνωστή κυρίως για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας. Ενώ, λοιπόν, τη χρειαζόμαστε για τη λειτουργία των κυττάρων και του εγκεφάλου, όταν η συγκέντρωσή της στο αίμα αυξάνεται κατά πολύ πάνω από τα φυσιολογικά όρια, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι με μη φυσιολογικό λιπιδαιμικό προφίλ (δηλαδή υψηλή χοληστερόλη ή/και υψηλά τριγλυκερίδια ή/και χαμηλή καλή χοληστερόλη) είναι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα τελευταία χρόνια ολο ένα και περισσότερο γίνεται λόγος για την χοληστερόλη. Το μόνο που χρειάζεται όμως για να την ρυθμίσουμε, είναι να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές επιλογές, καθώς και έναν υγιεινό τρόπο ζωής! Οι τροφές που είναι σημαντικές στον πόλεμο ενάντια στη χοληστερίνη είναι: • Τα φρούτα και τα λαχανικά, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. • Η βρώμη (μέσα από τροφές όπως κουάκερ, νιφάδες βρώμης πρωινού, παξιμάδια βρώμης) λόγω των διαλυτών ινών που περιέχουν. • ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χολολιθίαση συνιστά μια πολυπαραγοντική νόσο με κυριότερους προδιαθεσικούς παράγοντες το φύλο, την ηλικία, την παχυσαρκία, τη κατανάλωση αλκοόλ και... καφεΐνης και την χαμηλή σωματική δραστηριότητα. Όσο αφορά τους διατροφικούς παράγοντες έχουν συσχετιστεί θετικά με την εμφάνιση χολόλιθων η χαμηλή διαιτητική πρόσληψη βιταμίνης C, ασβεστίου και φυτικών ινών, η υψηλή κατανάλωση θερμίδων και απλών σακχάρων καθώς και οι απότομες αλλαγές σωματικού βάρους. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι σημαντικό για την υγεία μας να έχουμε χαμηλές τιμές ολικής χοληστερόλης και της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL) και... υψηλές τιμές της «καλής» χοληστερόλης (HDL). Δε θα ασχοληθούμε όμως τώρα με το τι προκαλεί η αυξημένη χοληστερόλη στον οργανισμό μας, αλλά με το ποιες τροφές μπορούν να τη μειώσουν! Γενικότερα, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Χαρά Κορομπίλη, οι τροφές που περιέχουν καλής ποιότητας λίπη π.χ. μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) ή πολυακό... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: