Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς...
Απάντηση: δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι ...
Απάντηση: στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χ...
Απάντηση: ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα.
Απάντηση: τι χρειαζεται για ελληνικη ιθαγενεια
Απάντηση: 1. Πιστοποιητικό Γέννησης του Αιτούντα από τη χώρα προέλευσής του 2. Πιστοποιητικά γέννησης & γάμου των γονιών του αιτούντα, από τ...
Απάντηση: Αν είσαι πάνω απο 18 το διαβατήριο κρατάει για 10 χρονια
Απάντηση: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ?
Απάντηση: Την τουριστική περίοδο κοστίζει γύρω στα 250 ευρω το αεροπορικό εισιτήριο.Τον υπόλοιπο καιρό κοστίζει γύρω στα 200 ευρω και αν γίνει κράτ...
Απάντηση: Με αεροπλάνο,με τρένο,με αυτοκίνητο,με τα πόδια,με βάρκα,με ότι θέλεις.Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.
 

εχω τελειοσει στι ελλαδα το σχολειο αλλα δεν μπορς να παρς τιν ελλινηκη ιθαγενια

τι πρεπει να κανς για να παρς τιν ελλινηκι ιθαγενεια δ ξερω απο που να ξεκινισω....
πρεπει να χεις δικαιολογητικα που να επιβεβαιωνουν τουλαχιστον 6 ετη φοιτησης σου στην ελλαδα(νομιζω το λυκειο & τις σχολες τις αποκλειουν,οποτε μιλαμε για δημοτικο κ γυμνασιο),δλδ πρεπει να πας στα σχολεια που φοιτησες να σου δωσουν τις βεβαιωσεις,σφραγισμενες κ υπογεγραμμενες,στην πορεια πας στον δημο σου κ σε κατατοπιζουν εκεινοι απο κει κ υστερα(γιατι ο καθε δημος εχει τα δικα του-αυθαιρετα εννοειτε-),φωτοτυπιες του διαβατηριου,αποφασης κλπ κ επισης ενα παραβολο τον 100 ευρω το οποιο το

προμηθευεσαι παλι απτον δημο...κ καλη επιτυχια,ειναι διαδικασια
Δικαιολογητικά. Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, υποβάλλει στο Δήμο ή την Κοινότητα του τόπου διαμονής του αίτηση πολιτογράφησης, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και συνοδεύεται από: α. Δήλωση πολιτογράφησης. Η δήλωση αυτή γίνεται ενώπιον του Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας με την παρουσία δύο Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων. β. Παράβολο, όπως τούτο καθορίζεται από την ισχύουσα, κάθε φορά, νομοθεσία. γ. Αντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου. δ. Άδεια διαμονής ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο νόμιμης διαμονής στη χώρα. ε. Πιστοποιητικό γέννησης ή, σε περίπτωση ανυπαρξίας τούτου, πιστοποιητικό βάπτισης και στ. Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους. ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ mail στο (stamos.l@dsa.gr). ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χ. ΣΤΑΜΟΣ
καλυτερα που δε μπορεις.Ουτε να γραφεις ελληνικα εμαθες και μαλλον δεν τα μιλας και καλα.
Σχετικές ερωτήσεις
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια.
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου.
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών.
Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν.
ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης,...
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Μετανάστες

Απάντηση:
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ΚΑΙ ΝΑ Μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης. Επιπλέον να : α. Διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον επί μία τριετία στην Ελλάδα ΚΑΙ β. Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς να κάνεις αίτηση για να πάρεις και την υπηκοότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι γ τ π)! Βέβαια γνωρίζω ότι δυστυχώς υπάρχει κι αρκετή φτώχεια εκεί...Ρώτα στη νομαρχία ή στο δήμο σου γι αυτό που θες. Διαβάστε περισσότερα...
ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ Κ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΖΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Κ ΔΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΑΠΟ Τ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ Μ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ Τ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Μ, ΟΠΩΣ Κ ΓΙΑ Τ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ (ΨΗΦΟΥ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΓΑ.ΤΕΛΟΣ, ΤΗΑ ΗΘΕΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ...
Απάντηση:
στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χρονια! (οτι γνωριζω σου ειπα!) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι χρειαζεται για ελληνικη ιθαγενεια Διαβάστε περισσότερα...
τι δικαιολογητικα πρεπει να παει καποιος για να αποκτηση ελληνικη ιθαγενεια;
Απάντηση:
1. Πιστοποιητικό Γέννησης του Αιτούντα από τη χώρα προέλευσής του 2. Πιστοποιητικά γέννησης & γάμου των γονιών του αιτούντα, από τη χώρα προέλευσής τους (πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου χρειάζεται θεώρηση από την Ιερά Σύνοδο) 3. Απόφαση απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας των γονιών ή των τέκνων του αιτούντα μόνο στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται στην Υπηρεσία μας και όχι στην Προξενική αρχή. 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης των γονιών ή των τέκων του αιτούντα μόνο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν είσαι πάνω απο 18 το διαβατήριο κρατάει για 10 χρονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Την τουριστική περίοδο κοστίζει γύρω στα 250 ευρω το αεροπορικό εισιτήριο.Τον υπόλοιπο καιρό κοστίζει γύρω στα 200 ευρω και αν γίνει κράτηση με κλεισμένη την ημερομηνία επιστροφής απο πριν και σε νυχτερινή πτήση μπορεί να φτάσει κοντά στα 130 με 140 ευρω(ίσως και πιο κάτω,ανάλογα την εταιρία). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αεροπλάνο,με τρένο,με αυτοκίνητο,με τα πόδια,με βάρκα,με ότι θέλεις.Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Διαβάστε περισσότερα...
ποσοι Αγγλοι ζουν στην Ελλαδα?
Απάντηση:
Απάντηση:
Με πολιτογραφηση, αρκεί να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης και να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Για τυχόν διευκρινίσεις στείλε μου mail στο (stamos.l@dsa.gr). ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χ. ΣΤΑΜΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι χαρτια μεταναστευσης χρειαζονται Διαβάστε περισσότερα...
τι πρεπει να κανς για να παρς τιν ελλινηκι ιθαγενεια δ ξερω απο που να ξεκινισω....
Απάντηση:
πρεπει να χεις δικαιολογητικα που να επιβεβαιωνουν τουλαχιστον 6 ετη φοιτησης σου στην ελλαδα(νομιζω το λυκειο & τις σχολες τις αποκλειουν,οποτε μιλαμε για δημοτικο κ γυμνασιο),δλδ πρεπει να πας στα σχολεια που φοιτησες να σου δωσουν τις βεβαιωσεις,σφραγισμενες κ υπογεγραμμενες,στην πορεια πας στον δημο σου κ σε κατατοπιζουν εκεινοι απο κει κ υστερα(γιατι ο καθε δημος εχει τα δικα του-αυθαιρετα εννοειτε-),φωτοτυπιες του διαβατηριου,αποφασης κλπ κ επισης ενα παραβολο τον 100 ευρω το οποιο ... Διαβάστε περισσότερα...
χρωσταω αρκετα στις τραπεζες και το δημοσιο...μπορω να φυγω στην γερμανια
Απάντηση:
This is a neat sumamry. Thanks for sharing! Διαβάστε περισσότερα...
ο αλλοδαπος μεχρι ποια ηλικια παει φανταρος,στρατο μολις παρει την ελληνικη υπηκοοτητα???
Απάντηση:
Απάντηση:
Να πας να μεινεις στην Κυπρο, να δουλεψεις και μετα απο ενα χρονικο διαστημα μετα απο αιτηση που θα κανεις, θα την παρεις.Εκτος κι αν παντρευτεις Κυπρια οπου σου δινεται η Κυπριακη υπηκοοτητα εφοσον μεινετε εκει. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ; ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Α ΒΑΘΜΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ! ΑΝ ΠΑΩ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΙΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ; ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Απάντηση:
Μπορεις μονο εαν ηταν γονεις, αδελφια κλπ. Εαν πας σαν τουριστας , εννοειταο οτι απαγορευεται να δουλευεις νομιμα, βεβαια ολοι δουλευουν μαυρα εκει. οταν ομως ληξει η ημερομηνιας σαν τουριστικη εισοσδο και μενεις εκει παρανομα, οταν αποφασισεις να φυγεις θα σε σκισουν στην εξοδο και θα γραφτει οτι παραβιασες το οριο και δεν ξερω τι ποινη εχεις. Απο προστιμο εως απαγορευση εισοδου για 1 χρονο και πανω εως και ισοβια αναλογα την περιπτωση. Εαν σε πιασουν για οποιοδηποτε λογο θα σε απελασουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επειδη αυτοι δουλευουν με λιγο μισθο και φυσικα ολοι αυτοι οι εργοδοτες του εκμεταλευονται. νομιζω να κανουμε και εμεις το ιδιο για να μην πεινασουμε ενοω οχι εκμεταλευση αλλα χαμηλομισθοι. δεν θελω να γινω ρατσιτρια παρολο που ειμαιι........ Διαβάστε περισσότερα...
επίσης ποιά είναι τα κριτήριά σας; (για να μην καταλάβετε λάθος, θεωρώ την ελλάδα καλύτερη από τις περισσότερες, και η ερώτησή μου είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική,χάριν μιας συζήτησης που είχα)
Απάντηση:
hightland Σκοτία απίστευτα τοπία τρομερό μέρος και εναλλαγές!!!έμενα εκεί για πάντα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αφου δεν ειχε χαρτια πως τον παντρευτικες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εσείς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υπηκοότητα και να την πάρετε αν και θα περάσει καιρός.Τα παιδιά επειδή είναι ανήλικα μπορούν να την πάρουν πολύ σύντομα,ίσως και αυτόματα επειδή σαν κριτήριο στην Ελλάδα πιάνεται η υπηκοότητα του πατέρα.Για τη σύζυγο σας θα χρειαστεί να περάσει επιπλέον καιρός.Στο θέμα των υπηκοοτήτων έχει μείνει πολύ πίσω η Κύπρος,δύσκολα δίνει την υπηκοότητα ακόμα και σε αλλοδαπές γυναίκες Κυπρίων υπηκόων.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κυπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
να πατε και που σε μη σωσετε να ξανα γηρυσεται αη στο διαλο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 137 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.