Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν.
Απάντηση: Με πολιτογραφηση, αρκεί να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτο...
Απάντηση: ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης,...
Απάντηση: Εσείς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υπηκοότητα και να την πάρετε αν και θα περάσει καιρός.Τα παιδιά επειδή είναι ανήλικα μπορούν να τ...
Απάντηση: Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς...
Απάντηση: Του ενδιαφερόμενου μόνο.
Απάντηση: Εισαι μιση Αυστραλεζα? :) Αν θυμαμαι καλα απο την πολιτικη αγωγη πρεπει να μεινεις εκει 3 χρονια και μετα να κανεις κατι ετησεις και θελε...
Απάντηση: δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι ...
Απάντηση: στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χ...
Απάντηση: ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα.
 

δικαιολογητικά απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

τι δικαιολογητικα πρεπει να παει καποιος για να αποκτηση ελληνικη ιθαγενεια;
1. Πιστοποιητικό Γέννησης του Αιτούντα από τη χώρα προέλευσής του 2. Πιστοποιητικά γέννησης & γάμου των γονιών του αιτούντα, από τη χώρα προέλευσής τους (πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου χρειάζεται θεώρηση από την Ιερά Σύνοδο) 3. Απόφαση απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας των γονιών ή των τέκνων του αιτούντα μόνο στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται στην Υπηρεσία μας και όχι στην Προξενική αρχή. 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης των γονιών ή των τέκων του αιτούντα μόνο στη

ν περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται στην Υπηρεσία μας και οχι στην Προξενική αρχή, από το Δήμο που είναι γραμμένοι (αναζητείται, υποχρεωτικά, αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία και όχι από τον πολίτη). 5. Ακριβές φ/ο του Διαβατηρίου του αιτούντα 6. Πιστοποιητικό γάμου & γέννησης των παιδιών του αιτούντα, από τη χώρα προέλευσής τους 7. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει την Ελληνική καταγωγή του (π.χ. στρατιωτικό βιβλιάριο, εσωτερικό διαβατήριο) 8. Βεβαίωση Δακτυλοσκόπησης 9. Δύο (2)

φωτογραφίες Διαβατηρίου
Σχετικές ερωτήσεις
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια.
Για αρχή χρειάζεσαι βίζα για να μεταναστεύσεις σε χώρα εκτός ευρωπαικής ένωσης.Δεύτερον,εξασ φαλισμένη εργασία εκ των προτέρων και τόπο δι...
ε αν εισαι παντρεμενη με ελληνα και ζεις τουλαχιστον 10 χρονια στην ελλαδα μπορεις να κανεις αιτηση και την παιρνεις οποτε θες... καλο θα...
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου.
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Μετανάστες

Απάντηση:
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια. Διαβάστε περισσότερα...
Αναρωτιουμουν αν υπαρχει καποιος εδω που να γνωριζει περισσοτερα για θεματα μονιμης μεταναστευσης. Τι χρειαζομαι για μια χωρα εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης, προϋποθεσεις ιθαγενειας, οτιδηποτε μπορει να φανει χρησιμο σε καποιο ατομο που ξερει ελαχιστα εως τιποτα στο πεδιο.
Απάντηση:
Για αρχή χρειάζεσαι βίζα για να μεταναστεύσεις σε χώρα εκτός ευρωπαικής ένωσης.Δεύτερον,εξασφαλισμένη εργασία εκ των προτέρων και τόπο διαμονής.Σε χώρες όπως ο Καναδάς για παράδειγμα,προυπόθεση πέρα από τα προαναφερθέντα,είναι και το να διαθέτεις ένα χρηματικό ποσό για να καλύψεις τις ανάγκες σου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.Σε κάθε περίπτωση,αίτηση για ιθαγένεια(και στην συνέχεια αίτηση για υπηκοότητα)μπορείς να κάνεις μετά από 10 χρόνια συνεχούς(και νόμιμης βέβαια)παραμονής στην ξένη χώρα. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣΝΑ ΠΑΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΆ, ΕΙΜΑΙ ΟΥΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑ10 ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΧΟΜΑΙ ΠΑΙΔΊ 7 ΕΤΩΝ?
Απάντηση:
ε αν εισαι παντρεμενη με ελληνα και ζεις τουλαχιστον 10 χρονια στην ελλαδα μπορεις να κανεις αιτηση και την παιρνεις οποτε θες... καλο θα ηταν να ρωτησεις σε ενα ΚΕΠ ή στο αστυνομικο τμημα της γειτονιας σου. (τσεκαρε αυτο) http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CE%B4% CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7% CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B9%CE%B8%CE%B1% CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF% 82#IV._.CE.9C.CE.B5_.CE.BA.CE.B1.CF.84.CE.AC.CF.84 .CE.B1.CE.BE.CE.B7_.CF.83.CF.84.CE.B9.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με πολιτογραφηση, αρκεί να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης και να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Για τυχόν διευκρινίσεις στείλε μου mail στο (stamos.l@dsa.gr). ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χ. ΣΤΑΜΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ΚΑΙ ΝΑ Μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης. Επιπλέον να : α. Διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον επί μία τριετία στην Ελλάδα ΚΑΙ β. Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εσείς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υπηκοότητα και να την πάρετε αν και θα περάσει καιρός.Τα παιδιά επειδή είναι ανήλικα μπορούν να την πάρουν πολύ σύντομα,ίσως και αυτόματα επειδή σαν κριτήριο στην Ελλάδα πιάνεται η υπηκοότητα του πατέρα.Για τη σύζυγο σας θα χρειαστεί να περάσει επιπλέον καιρός.Στο θέμα των υπηκοοτήτων έχει μείνει πολύ πίσω η Κύπρος,δύσκολα δίνει την υπηκοότητα ακόμα και σε αλλοδαπές γυναίκες Κυπρίων υπηκόων.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κυπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς να κάνεις αίτηση για να πάρεις και την υπηκοότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Του ενδιαφερόμενου μόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εισαι μιση Αυστραλεζα? :) Αν θυμαμαι καλα απο την πολιτικη αγωγη πρεπει να μεινεις εκει 3 χρονια και μετα να κανεις κατι ετησεις και θελει πολλη δουλεια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι γ τ π)! Βέβαια γνωρίζω ότι δυστυχώς υπάρχει κι αρκετή φτώχεια εκεί...Ρώτα στη νομαρχία ή στο δήμο σου γι αυτό που θες. Διαβάστε περισσότερα...
ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ Κ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΖΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Κ ΔΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΑΠΟ Τ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ Μ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ Τ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Μ, ΟΠΩΣ Κ ΓΙΑ Τ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ (ΨΗΦΟΥ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΓΑ.ΤΕΛΟΣ, ΤΗΑ ΗΘΕΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ...
Απάντηση:
στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χρονια! (οτι γνωριζω σου ειπα!) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι χρειαζεται για ελληνικη ιθαγενεια Διαβάστε περισσότερα...
τι δικαιολογητικα πρεπει να παει καποιος για να αποκτηση ελληνικη ιθαγενεια;
Απάντηση:
1. Πιστοποιητικό Γέννησης του Αιτούντα από τη χώρα προέλευσής του 2. Πιστοποιητικά γέννησης & γάμου των γονιών του αιτούντα, από τη χώρα προέλευσής τους (πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου χρειάζεται θεώρηση από την Ιερά Σύνοδο) 3. Απόφαση απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας των γονιών ή των τέκνων του αιτούντα μόνο στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται στην Υπηρεσία μας και όχι στην Προξενική αρχή. 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης των γονιών ή των τέκων του αιτούντα μόνο ... Διαβάστε περισσότερα...
Εμενα προσωπικα αμα δεν παρανομουν δεν εχω προβλημα (γνωμη μου !) .
Απάντηση:
ανοίγεις μεγάλο θεμα....σίγουρα όλοι μα όλοι έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή, χωρίς όμως να επηρεάζουν την ζωή και την ασφάλεια των άλλων. Διαβάστε περισσότερα...
χρωσταω αρκετα στις τραπεζες και το δημοσιο...μπορω να φυγω στην γερμανια
Απάντηση:
This is a neat sumamry. Thanks for sharing! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αφου δεν ειχε χαρτια πως τον παντρευτικες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι, αφού εσύ έχεις την επιμέλεια.(εννοείς με το παιδί ε;). αφού είσαι άγαμη, δεν του πέφτει λόγος του πατέρα, εκτός αν εννοείς για μόνιμα, που εκεί αλλάζει το θέμα.(το λέω γιατί το έβαλες στην κατηγορία "μετανάστες"). θα μπορέσεις λοιπόν να βγεις από την ελλάδα, όμως αν σκοπεύεις για μόνιμα, αν εκείνος θέλει, μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σου, αλλά εσύ θα έχεις ήδη φύγει! Διαβάστε περισσότερα...
Αν κάποιος Έλληνας με Ιταλική υπηκοότητα πεθάνει στην Ιταλία μπορεί να ταφεί εκεί;;; υφίσταται κάτι τέτοιο;
Απάντηση:
Γίνεται αυτό,δεν το απαγορεύει κανείς.Απλά χρειάζεται να βρεθεί κοιμητήριο αντίστοιχο με το θρήσκευμα του.Αν είναι καθολικός δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της Ιταλίας είναι καθολικοί.Για ορθόδοξους λογικά υπάρχουν κοιμητήρια και στην Ιταλία.Όπως και για άλλα θρησκεύματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιά δικαιολογητικά χρειάζονται για την ανανέωση άδειας παραμονής μετανάστη?? Διαβάστε περισσότερα...
χρωσταω 5000 στο δημοσιο και 40000 στις τραπεζες ειμαι καναδος υπηκοος αλλα ειμαι χρονια στην ελλαδα τελος παντων θελω να φυγω τωρα υπαρχει περιπτωση να με σταματησουν;
Απάντηση:
Φιλε με τοσα που χρωστας οχι απλως θα σε σταματησουν , στα 6 μετρα θα σε στησουν !!!!! Διαβάστε περισσότερα...
είναι από τη Βραζιλία και ο ίδιος ζητήσει να εχεί Κυπριακή υπηκόοτητα πώς μπορεί να την έχει?
Απάντηση:
Με 25.000 ευρο σε εναν μηνα θα εχεις αυτο που θες.No bullshit Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοιτα,ειναι δυσκολα και λογω της γλωσσας.εγω θα πηγαινα για ενα μικρο διαστημα να δω πως ειναι οι συνθηκες και να ψαξω για μια δουλεια.εαν εβρισκα θα γυρναγα πισω να παρω τα πραγματα μου και θα εγκαθιστομουν μονιμνα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: