Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίω...
Απάντηση: κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τρο...
Απάντηση: Ρίξτε οργανικό λίπασμα γύρω από τις πιπεριές όταν βγάλουν άνθη. Επαναλάβετε τρεις εβδομάδες αργότερα.
Απάντηση: Προσφέρει αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ ανά στρέμμα Η δάφνη που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα για να στεφανώνουν τους ήρωες, αποτε...
Απάντηση: κυμαινεται απο 10 εωσ και 30
Απάντηση: Άμεση σπορά στο χωράφι Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούλιο, Αύγουστο Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά.
Απάντηση: Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Πέρυσι έβαλα σπόρους σε παρτέρια και βγήκαν 7-8 φυτά. Βρες σπόρο από τα ειδικά μαγαζίά και βάλε σε βαθε...
Απάντηση: βαλε λυγω βαμβακη βαλε τους σπορους της φακης η φασουλακια σκεπασετα παλη με μια στροση βαμβακη και βρεξτα με νερακη και αστα μονον να ει...
Απάντηση: Οι αγκινάρες, είναι ένα φυτό που δε θα δυσκολέψει το νέο καλλιεργητή. Οι καρποί της αγκινάρας είναι στην ουσία τα λουλούδια του φυτού. Μα...
Απάντηση: Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης.
 

χηνες εκτροφη

Πρέπει να διαλέγουμε τις πιο μεγάλες και λευκές χήνες. Το κοτέτσι τους το φτιάχνουμε σε μέρος που να έχει άφθονη βοσκή και νερό. Τους δίνουμε για τροφή όλα τα όσπρια εκτός από ρόβι καθώς και φύλλα από μαρούλι. Δεν τις αφήνουμε όμως να τρώνε αγριάδα γιατί άμα φάνε δεν μπορούν να χωνέψουν. Οι χήνες γεννούν 3 ως 12 φορές το χρόνο. Καμιά φορά δε και περισσότερα. Βάζουμε δε και τα αυγά τους στις κότες να τα κλωσήσουν. Τα κλωσοπούλια της χήνας τις δέκα πρώτες ημέρες πρέπει να μένουν μέσα. Όταν δε

είναι καλοκαιρία τα βγάζουμε να βοσκήσουν και κατόπιν αφού χορτάσουν τα πηγαίνουμε να πιούμε νερό. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην τα κεντούν οι τσουκνίδες και τα αγκάθια και επίσης να μην καταπιούν τρίχες κατσικιού ή χοίρου, γιατί αν τις καταπιούν ψοφούν. Όταν βγουν τα κλωσσόπουλα από τα αυγά τους δίνουμε να φάνε αλεύρι και σιτάρι μουσκεμένο και κάρδαμο χλωρό. Οι χήνες παχαίνουν μέσα σε κοτέτσι ζεστό. Και τους βάζουμε να τρώνε ώσπου να χορτάσουν 2 μέρη αλεύρι και 4 μέρη πίτουρα ζυμωμένα με ζ

εστό νερό. Τρώνε 3 φορές την ημέρα και τα μεσάνυχτα και πίνουν πολύ νερό. Τα αυγά της κάθε χήνας πρέπει να τα σημειώνουμε με γράμματα και να τα βάζουμε να τα κλωσήσει η μητέρα τους, γιατί τα ξένα δεν τα κλωσάει. Πρέπει δε να κλωσήσουν όχι λιγότερα από 9 αυγά και όχι περισσότερα από 11. Η χήνα κλωσάει 29 ημέρες και όταν κάνει κρύο 30. Όσες μέρες κλωσάει της βάζουμε να τρώει μουσκεμένο κριθάρι. Μετά από 30 ημέρες όταν μεγαλώσουν, εάν θέλουμε να κάνουν μεγάλο συκώτι. κόβουμε ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια και τα ζυμώνουμε με νερό και τους τα δίνουμε να τα τρώνε επί 17-20 ημέρες. Μερικοί για να κάνει μεγάλο συκώτι η χήνα την θρέφουν ως εξής: Την κλίνουν μέσα και της βάζουν να τρώει σιτάρι ή κριθάρι μουσκεμένο. Το σιτάρι την παχαίνει γρήγορα και το κριθάρι της κάνει το κρέας άσπρο. Σιτάρι ή κριθάρι ή και από τα 2 πρέπει να τρώει 25 ημέρες. Έπειτα της δίνουν 2 φορές την ημέρα κουλουράκια από ζυμάρι, 7 κάθε φορά επί 5 ημέρες και κατόπιν αυξάνουν τον αριθμό κάθε μέρα έως να γίνουν τα κουλουράκια 15 και εξακολουθούν έτσι έως να συμπληρωθούν 50 ημέρες. Και τότε βάζουν μολόχα και με το ζουμί της, καθώς είναι ακόμα ζεστό ζυμώνουν προζύμι και της το δίνουν να τρώει επί 4 ημέρες. Τις ίδιες ημέρες της δίνουν να πίνει υδρομέλι και το αλλάζουν 3 φορές την ημέρα χωρίς να μεταχειρίζονται το ίδιο. Τις υπόλοιπες 6 ημέρες έως τις 60 της δίνουν και ξερά σύκα και έτσι στις 60 ημέρες και το κρέας της και το συκώτι της θα είναι τρυφερό και λευκό. Όταν της βγάλουν το συκώτι πρέπει να το βάλουν σε αγγείο απλωτό με νερό χλιαρό και να αλλάζουν το νερό μία και δύο φορές. Το κρέας και το συκώτι των θηλυκών είναι καλύτερο. Η χήνα δεν πρέπει να είναι χρονιάρικη, αλλά 2 έως 4 χρονών.
Σχετικές ερωτήσεις
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα ...
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχ...
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ...
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα Μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα, που μάλιστα πλέον συμπεριλαμβάνεται στα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας. Επιδότηση έως και 75% για την εκτροφή σαλιγκαριών Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η προοπτική του σημαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τροφών και των προΙόντων των ζώων και χώρο στέγασης των ζώων και είσαι περίπου έτοιμος.αγοράζεις τα ζώα και ξεκινάς. μοναδικό πρόβλημα είναι οτι τα μανιτάρια δεν είναι ζώα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίξτε οργανικό λίπασμα γύρω από τις πιπεριές όταν βγάλουν άνθη. Επαναλάβετε τρεις εβδομάδες αργότερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσφέρει αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ ανά στρέμμα Η δάφνη που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα για να στεφανώνουν τους ήρωες, αποτελεί στις μέρες μας μια εναλλακτική πρόταση για καλλιέργεια. Με μια μέση απόδοση της τάξης των 150 κιλών ξηρών φύλλων ανά στρέμμα και την τιμή στην αγορά να φθάνει τα 15-20 ευρώ το κιλό, η καλλιέργεια της δάφνης μπορεί να προσφέρει έσοδα άνω των 2.000 ευρώ ανά στρέμμα. Είναι φυτό που ζει πολλά χρόνια και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα περιβάλλοντα. Αντέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κυμαινεται απο 10 εωσ και 30 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούλιο, Αύγουστο Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Πέρυσι έβαλα σπόρους σε παρτέρια και βγήκαν 7-8 φυτά. Βρες σπόρο από τα ειδικά μαγαζίά και βάλε σε βαθειά γλάστρα για να πάρουν ύψος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε λυγω βαμβακη βαλε τους σπορους της φακης η φασουλακια σκεπασετα παλη με μια στροση βαμβακη και βρεξτα με νερακη και αστα μονον να ειναι υγρα παντα οχι στεγνα πολι λυγω νερογια υγρασια δυλαδη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αγκινάρες, είναι ένα φυτό που δε θα δυσκολέψει το νέο καλλιεργητή. Οι καρποί της αγκινάρας είναι στην ουσία τα λουλούδια του φυτού. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Βάλτε στον κήπο σας το φυτό που κάποτε μόνον οι ευγενείς είχαν το προνόμιο να γεύονται! Οι αγκινάρες μπορούν να αναπαραχθούν από σπόρους. Οι αγκινάρες θέλουν καλό χώμα, τακτικό πότισμα και λίπανση, καθώς και προστασία από την παγωνιά κατά το χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο μεσαίωνα κάπου στην Ευρώπη δεν θυμάμαι συγκεκριμένα την χώρα προέλευσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω λάθος διάβασα σε κάποια κυριακάτικη εφημρίδα ένα άρθρο που έλεγε για τις επιδοτήσεις αυτής της εκτροφής. Πάντως σκέφεται σωστά...όντως η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι αρκετά προσοδοφόρα αν σκεφτεί κανείς ότι τον μεγαλώνεις δινοντάς του μόνο μουρεόφυλλα!!! Είναι το αποκλειστικό σνάκ του. Συνιστώ να μπείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και να το τσεκάρεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθηκε σήμερα στους 12.000 τον. Η χώρα μας αντί να είναι εξαγωγική, εισάγει 6-7.000 τόν. ετησίως νωπό κάστανο από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και άγνωστη ποσότητα μεταποιημένου από τη Γαλλία και την Ιταλία. Αν και η καστανιά είναι ένα σπουδαίο δένδρο για τη χώρα μας, εν τούτοις η καστανοκαλλιέργεια βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλοι έχουμε μπαλκόνι, όμως είναι σωστές οι γλάστρες για τον χώρο σας; Μήπως δημιουργούν προβλήματα στο κτήριο; Σας φαίνετε απίθανο; Μην ξεχνάτε οτι το μια γλάστρα / ζαρντινιέρα περιέχει: χώμα, κοπριά, φυτά, νερό και αν είναι πήλινη ή τσιμεντένια έχει ηδη, ένα σεβαστό βάρος. Ας δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο συνδυασμό γλάστρας και μπαλκονιού -Εάν θέλετε να βάλετε μεγάλες γλάστρες κατά μήκος του μπαλκονιού και ειδικά στην εξωτερική πλευρά, μάθετε π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως έχει να κάνει με το αν είναι αρσενικές ή θηλυκές? Διαβάστε περισσότερα...
τριανταφυλλιά εκατοφυλλη πληροφοριες
Απάντηση:
H τριανταφυλλιά (επιστ. Ροδή, Rosa) είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). Είναι καλλωπιστικό και φυλλοβόλο φυτό. Αποτελείται από τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα και τα μπουμπούκια της. Η ρίζα της τριανταφυλλιάς είναι αποξυλωμένη και διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνεχίζοντας, ο βλαστός της αρχικά είναι τρυφερός και πράσινος, ενώ κάποια στιγμή αρχίζει να σκληραίνει και να αποξηραίνεται. Επίσης, ο βλαστός εξωτερικά έχει αγκάθια, όπως και τα φύλλα στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φύτευση ντομάτας από σπόρους Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σπόρος των ξηρών φασολιών αποθηκεύεται στους 5-10 C και σχετική υγρασία 40-50% για περίοδο περίπου 6-10 μηνών. Αν η περιεκτικότητα του σπόρου σε νερό είναι κάτω του 14% τότε η σχετική υγρασία της αποθήκης πρέπει να είναι 70%. Για αύξηση της υγρασίας των σπόρων προς την αποφυγή διάρρηξης των περιβλημάτων κατά την αποθήκευση και διακίνηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν η φακή έχει σπαρθεί σε λασπερά χώματα και βρέξει μετά τη σπορά, δυσκολεύεται να φυτρώσει. Αν δούμε πως σε 10-20 ημέρες μετά τη σπορά δε ξεπετάχτηκε η φακή, σβαρνίζουμε με τη σιδερένια σβάρνα για να σπάσει η πέτσα της γης και να αφήσει τη φακή να πετάξει. Τη φακή την πνίγουνε πολύ τα ζιζάνια. Όταν μεγαλώσει 6-10 πόντους πρέπει να τη σκαλίσουμε ή να τη ξεβοτανίσουμε. Αν είναι ανάγκη κάνουμε και δεύτερο σκάλισμα (λίγο πριν ανθήσει) και τρίτο σκάλισμα (αφού δέσει τον καρπό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για έντομα με μαλακό ‘δέρμα’. Αφήστε μέχρι να διαλυθεί σε βραστό νερό 70 γραμμάρια λευκό και πράσινο παραδοσιακό σαπούνι. Όταν κρυώσει το διάλυμα θα ψεκάσουμε με αυτό τα φυτά μας. Καθώς το δέρμα τους είναι μαλακό το σαπούνι τα αφυδατώνει και τα εξολοθρεύει. Επισης μπορείτε να ρίξετε στάχτη απευθείας στα φυτά ή να την προσθέσετε στο διάλυμα. Σφίγγες και μύγες σας βασανίζουν; θα έχουν τους λογούς τους. Μπορείτε όμως να τις ξεφορτωθείτε ως εξής: Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρωμα... κέρδους "αναδίδει" τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια βιομηχανικού τριαντάφυλλου, όντας σε περίοπτη θέση στη λίστα με τις εναλλακτικές μορφές επένδυσης στον αγροτικό τομέα. Εχει ήδη αποτελέσει άλλωστε διέξοδο για αρκετούς πρώην καπνοπαραγωγούς, που πλέον ανήκουν στον συνεταιρισμό αρωματικών φυτών Βοΐου Κοζάνης. Από το βιομηχανικό τριαντάφυλλο παράγεται το ροδέλαιο, ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, η αξία του οποίου σε βάρος είναι μεγαλύτερη και από τον... Διαβάστε περισσότερα...
πως να καλλιεργεισω βανιλια; που να βρω τους σπορους ή δεντρα; πως πολαπλασιαζεται η βανιλια; ποσο ποτιζμα θελει; σε τι εδαφος μπορω να την φυτεψω;
Απάντηση:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες της ροδιάς ανάλογα με την περιεκτικότητα του χυμού τους σε οξέα χωρίζονται σε γλυκές, ημίγλυκες και ξινές. Η πλέον δημοφιλής ποικιλία στην Ελληνική επικράτεια είναι η Αμερικάνικη ποικιλία wonderful που αποτελεί την γνωστότερη ποικιλία παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: