Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίω...
Απάντηση: κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τρο...
Απάντηση: Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η...
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είνα...
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Potato virus Y (ακρωνύμιο: PVY) Ο ιός έχει πολλά στελέχη. Το γνωστό στέλεχος Ο προκαλεί μικρές μαύρες σαν...
Απάντηση: Η φραγκοσυκιά, ζει σε αμμώδη, πετρώδη ξηρά ή άνυδρα εδάφη. Έχει δηλαδή ήθος άκρως ξηροφυτικόν. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα ...
Απάντηση: Έχει κυριαρχίσει η άποψη ότι το αλάτι κάνει κακό στον οργανισμό και η κατανάλωσή του σχετίζεται με την υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματ...
Απάντηση: Όχι ακόμα,χρειάζεται 2-3 φορές το χειμώνα
Απάντηση: ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝ...
Απάντηση: Μία μέση τομάτα (148 gr) είναι μία τέλεια πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης C, καθώς και καλή πηγή Καλίου και βιταμίνης K, ενώ έχει μόνο 35 ...
 

χηνες εκτροφη

Πρέπει να διαλέγουμε τις πιο μεγάλες και λευκές χήνες. Το κοτέτσι τους το φτιάχνουμε σε μέρος που να έχει άφθονη βοσκή και νερό. Τους δίνουμε για τροφή όλα τα όσπρια εκτός από ρόβι καθώς και φύλλα από μαρούλι. Δεν τις αφήνουμε όμως να τρώνε αγριάδα γιατί άμα φάνε δεν μπορούν να χωνέψουν. Οι χήνες γεννούν 3 ως 12 φορές το χρόνο. Καμιά φορά δε και περισσότερα. Βάζουμε δε και τα αυγά τους στις κότες να τα κλωσήσουν. Τα κλωσοπούλια της χήνας τις δέκα πρώτες ημέρες πρέπει να μένουν μέσα. Όταν δε

είναι καλοκαιρία τα βγάζουμε να βοσκήσουν και κατόπιν αφού χορτάσουν τα πηγαίνουμε να πιούμε νερό. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην τα κεντούν οι τσουκνίδες και τα αγκάθια και επίσης να μην καταπιούν τρίχες κατσικιού ή χοίρου, γιατί αν τις καταπιούν ψοφούν. Όταν βγουν τα κλωσσόπουλα από τα αυγά τους δίνουμε να φάνε αλεύρι και σιτάρι μουσκεμένο και κάρδαμο χλωρό. Οι χήνες παχαίνουν μέσα σε κοτέτσι ζεστό. Και τους βάζουμε να τρώνε ώσπου να χορτάσουν 2 μέρη αλεύρι και 4 μέρη πίτουρα ζυμωμένα με ζ

εστό νερό. Τρώνε 3 φορές την ημέρα και τα μεσάνυχτα και πίνουν πολύ νερό. Τα αυγά της κάθε χήνας πρέπει να τα σημειώνουμε με γράμματα και να τα βάζουμε να τα κλωσήσει η μητέρα τους, γιατί τα ξένα δεν τα κλωσάει. Πρέπει δε να κλωσήσουν όχι λιγότερα από 9 αυγά και όχι περισσότερα από 11. Η χήνα κλωσάει 29 ημέρες και όταν κάνει κρύο 30. Όσες μέρες κλωσάει της βάζουμε να τρώει μουσκεμένο κριθάρι. Μετά από 30 ημέρες όταν μεγαλώσουν, εάν θέλουμε να κάνουν μεγάλο συκώτι. κόβουμε ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια και τα ζυμώνουμε με νερό και τους τα δίνουμε να τα τρώνε επί 17-20 ημέρες. Μερικοί για να κάνει μεγάλο συκώτι η χήνα την θρέφουν ως εξής: Την κλίνουν μέσα και της βάζουν να τρώει σιτάρι ή κριθάρι μουσκεμένο. Το σιτάρι την παχαίνει γρήγορα και το κριθάρι της κάνει το κρέας άσπρο. Σιτάρι ή κριθάρι ή και από τα 2 πρέπει να τρώει 25 ημέρες. Έπειτα της δίνουν 2 φορές την ημέρα κουλουράκια από ζυμάρι, 7 κάθε φορά επί 5 ημέρες και κατόπιν αυξάνουν τον αριθμό κάθε μέρα έως να γίνουν τα κουλουράκια 15 και εξακολουθούν έτσι έως να συμπληρωθούν 50 ημέρες. Και τότε βάζουν μολόχα και με το ζουμί της, καθώς είναι ακόμα ζεστό ζυμώνουν προζύμι και της το δίνουν να τρώει επί 4 ημέρες. Τις ίδιες ημέρες της δίνουν να πίνει υδρομέλι και το αλλάζουν 3 φορές την ημέρα χωρίς να μεταχειρίζονται το ίδιο. Τις υπόλοιπες 6 ημέρες έως τις 60 της δίνουν και ξερά σύκα και έτσι στις 60 ημέρες και το κρέας της και το συκώτι της θα είναι τρυφερό και λευκό. Όταν της βγάλουν το συκώτι πρέπει να το βάλουν σε αγγείο απλωτό με νερό χλιαρό και να αλλάζουν το νερό μία και δύο φορές. Το κρέας και το συκώτι των θηλυκών είναι καλύτερο. Η χήνα δεν πρέπει να είναι χρονιάρικη, αλλά 2 έως 4 χρονών.
Σχετικές ερωτήσεις
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα ...
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχ...
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ...
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα Μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα, που μάλιστα πλέον συμπεριλαμβάνεται στα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας. Επιδότηση έως και 75% για την εκτροφή σαλιγκαριών Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η προοπτική του σημαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τροφών και των προΙόντων των ζώων και χώρο στέγασης των ζώων και είσαι περίπου έτοιμος.αγοράζεις τα ζώα και ξεκινάς. μοναδικό πρόβλημα είναι οτι τα μανιτάρια δεν είναι ζώα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είναι χαρακτηριστικός μύκητας εδάφους και μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα που μπορεί να μπερδευτούν με αυτά που προκαλούν άλλα παθογόνα. Εύρος ξενιστών: Το παθογόνο είναι εξαιρετικά πολυφάγο, έχει πάνω από εκατό ξενιστές, αλλά η πατάτα είναι ένας από αυτούς που προτιμά περισσότερο. Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο μύκητας εδάφους εμφανίζεται σε όλα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Potato virus Y (ακρωνύμιο: PVY) Ο ιός έχει πολλά στελέχη. Το γνωστό στέλεχος Ο προκαλεί μικρές μαύρες σαν μελάνι κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων πατάτας. Το στέλεχος Ν προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες νεκρώσεις στα νεύρα του φύλλου στην κάτω πλευρά. Το στέλεχος NTN που προκαλεί τέτοιες νεκρώσεις στα νεύρα του φύλλου μπορεί επίσης να προκαλέσει δακτυλιωτές νεκρώσεις γύρω από την άκρη των βλαστών και τα φύτρα του κονδύλου. Είναι προς το παρόν το πιο επικίνδυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φραγκοσυκιά, ζει σε αμμώδη, πετρώδη ξηρά ή άνυδρα εδάφη. Έχει δηλαδή ήθος άκρως ξηροφυτικόν. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα δικό της αμυντικό σύστημα, ώστε να δύναται να επιβιώνει και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας. Η προσαρμογή της χαρακτηριστικώς στηρίζεται στα πιο κάτω. α) Αποταμίευση νερού. Μαζί με τις θρεπτικές ουσίες η φραγκοσυκιά αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στους ιστούς της, οι οποίοι συνήθως βρίσκονται στον κορμό. Γι' αυτό η κατηγορία λέγεται παχύφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει κυριαρχίσει η άποψη ότι το αλάτι κάνει κακό στον οργανισμό και η κατανάλωσή του σχετίζεται με την υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα όμως με μελέτες τέτοιες επιπτώσεις έχει μόνο το ραφιναρισμένο αλάτι, δηλαδή εκείνο που δέχεται μία χημική επεξεργασία για να συσκευαστεί και να μπει στα ράφια. Μέσω αυτής της επεξεργασίας το αλάτι χάνει όλα τα μεταλλικά στοιχεία και αποκτά κάποια άλλα συστατικά για να διατηρηθεί. Το φυσικό λοιπόν αλάτι όχι μόνο δεν βλάπτει τον οργανισμό, αλλά τα ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ακόμα,χρειάζεται 2-3 φορές το χειμώνα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μία μέση τομάτα (148 gr) είναι μία τέλεια πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης C, καθώς και καλή πηγή Καλίου και βιταμίνης K, ενώ έχει μόνο 35 θερμίδες. Οι τομάτες είναι κορυφαία πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο προστατεύει ενάντια στις παθήσεις της καρδιάς και μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο από διάφορες μορφές καρκίνου όπως: προστάτη, ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας, στόματος, φάρρυγα-λάρυγγα, οισφάγου, στομάχου, παχέος εντέρου και ορθού, πνευμόνων και παγκρέατος.Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Μάντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εργασίες και ιδέες που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Καθαρισμός οικόπεδου Μετά την κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να είστε σίγουροι για: τα μπάζα και τις κρυμμένες μπετοβεργες και πρόκες που έμειναν. Κάντε ένα κάλο καθαρισμό για να αποφύγετε τραυματισμούς στο μέλλον. Βελτίωση χώματος Ίσως να είχατε ένα ωραίο χώμα για φύτευση, άλλα με τα την κατασκευή του σπιτιού πιθανότατα τα επιφανειακά χώματα να καλύφθηκαν από αυτά των θεμέλιων. Αυτό το χώμα δεν έχει θρεπτικά συστατικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υγιεινό φυτό, όπως το χαμομήλι, και ορεκτικό, αχιλλαία έχει ακόμα τονωτικές ιδιότητες, ενώ συστήνεται και κατά των αερίων των εντέρων. Είναι πολύ καλό εφιδρωτικό και αντιπυρετικό ενώ ρίχνει την πίεση του αίματος και διαλύει τους θρόμβους. Είναι καλό αιμοστατικό για όλες τις αιμορραγίες και αντιφλεγμονώδες. Ακόμα, είναι διεγερτικό, διουρητικό, αντιρρευματικό και γενικά κατά της ατονίας. Επίσης, είναι ευεργετικό στην κολίτιδα και σε γαστρικές παθήσεις, ευεργετικό στις περιπτώσεις ζυμώσεων και δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτώριο το φθινόπωρο ή την Άνοιξη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο τσάι του βουνού καλλιεργείται στις βουνοκορφές του όρους ΄Όθρυς της κτηματικής περιοχής Βρύναινας Μαγνησίας. Η καλλιέργειά του άρχισε πριν τριάντα περίπου χρόνια και είναι η κύρια απασχόληση των κατοίκων του χωριού. Πριν την καλλιέργειά του οι κάτοικοι του χωριού μάζευαν το τσάι από τα αυτοφυή φυτά για δική τους χρήση και για εμπορικό σκοπό. Η περιοχή που αυτοφυούσε ελέγχονταν από τους αγροφύλακες ώστε να προφυλάσσεται από τα κοπάδια της περιοχής. Στις αρχές του καλοκαιριού και όταν το τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε νερό Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δάφνη: Καλλιεργείται την άνοιξη από σπόρους ή νεαρά φυτά και μπορεί να ευδοκιμήσει τόσο σε κήπο όσο και σε γλάστρες. Δεν αντέχει το ψυχρό κλίμα, οπότε το χειμώνα θα πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή και τους ανέμους. Διαβάστε περισσότερα...
επειδη θελω να ασχοληθω με καλλιεργεια μανιταριων,κατι για το οποιο χρειαζομαι αποθηκη,κ να ασφαλιστω στον ΟΓΑ μου ειπανε οτι για να γραφτω στον ΟΓΑ, η εδρα μου θα πρεπει να ειναι σε χωριο κ οχι στη θεσσαλονικη,γιατι μπορει να μου πουνε να γραφτω στο ΤΕΒΕ,κατι που δεν το θελω καθολου.πως μπορω να μαθω ποια θεωρουνται χωρια της θεσσαλονικης???υπαρχει καποιος πινακας??? ευχαριστω!!!
Απάντηση:
πρεπει να πας σε ενα λογιστη να σου πει ποιες περιοχες ειναι αυτες δεν γινεται αλλιως Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τις επιδοτησης τις περνουν αυτοι που εχουν γλυψιμω δυστηχως, εμεις απλος πληρωνουμε το ελιμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ολόκληρο λαχανόκηπο. Αρκούν μερικά τετραγωνικά μέτρα για να έχετε λαχανικά όλον τον χρόνο. Αλλά και εσείς που ο μόνος ελεύθερος χώρος σας είναι μία βεράντα, μπορείτε να καλλιεργήσετε σε γλάστρες αρωματικά φυτά, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικές τομάτες. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την δημιουργία και την φροντίδα ενός λαχανόκηπου: - Ο ελεύθερος χρόνος - Η οργάνωση του λαχανόκηπου - Η θέση του - Το ανάγλυφο το... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: