Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίω...
Απάντηση: κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τρο...
Απάντηση: Φυτευση πατατας
Απάντηση: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Η καλλιέργεια της αγκινάρας διαρκεί 3-5 έτη γι’ αυτό η προετοιμασία του εδάφους πρέπει να είναι προσεκτική. Το καλ...
Απάντηση: Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η καταγωγή της ...
Απάντηση: Για την εκλογή του κατάλληλου εντομοκτόνο φαρμάκου λαμβάνονται υπόψη τα στοματικά μόρια των εντόμων. Εάν αυτά είναι μασητικά τότε το φάρμ...
Απάντηση: κατο στο χωμα
Απάντηση: Ροδέλαιο και ροδόνερο εξασφαλίζουν υψηλό εισόδημα για τους παραγωγούς Aρωμα... μεγάλου κέρδους "αναδίδει" η εναλλακτική καλλιέ...
Απάντηση: Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκ...
Απάντηση: ο λάχανο είναι φυτό περισσότερο ανθεκτικό στις χαμηλές παρά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η άριστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή του είναι 15...
 

χηνες εκτροφη

Πρέπει να διαλέγουμε τις πιο μεγάλες και λευκές χήνες. Το κοτέτσι τους το φτιάχνουμε σε μέρος που να έχει άφθονη βοσκή και νερό. Τους δίνουμε για τροφή όλα τα όσπρια εκτός από ρόβι καθώς και φύλλα από μαρούλι. Δεν τις αφήνουμε όμως να τρώνε αγριάδα γιατί άμα φάνε δεν μπορούν να χωνέψουν. Οι χήνες γεννούν 3 ως 12 φορές το χρόνο. Καμιά φορά δε και περισσότερα. Βάζουμε δε και τα αυγά τους στις κότες να τα κλωσήσουν. Τα κλωσοπούλια της χήνας τις δέκα πρώτες ημέρες πρέπει να μένουν μέσα. Όταν δε

είναι καλοκαιρία τα βγάζουμε να βοσκήσουν και κατόπιν αφού χορτάσουν τα πηγαίνουμε να πιούμε νερό. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην τα κεντούν οι τσουκνίδες και τα αγκάθια και επίσης να μην καταπιούν τρίχες κατσικιού ή χοίρου, γιατί αν τις καταπιούν ψοφούν. Όταν βγουν τα κλωσσόπουλα από τα αυγά τους δίνουμε να φάνε αλεύρι και σιτάρι μουσκεμένο και κάρδαμο χλωρό. Οι χήνες παχαίνουν μέσα σε κοτέτσι ζεστό. Και τους βάζουμε να τρώνε ώσπου να χορτάσουν 2 μέρη αλεύρι και 4 μέρη πίτουρα ζυμωμένα με ζ

εστό νερό. Τρώνε 3 φορές την ημέρα και τα μεσάνυχτα και πίνουν πολύ νερό. Τα αυγά της κάθε χήνας πρέπει να τα σημειώνουμε με γράμματα και να τα βάζουμε να τα κλωσήσει η μητέρα τους, γιατί τα ξένα δεν τα κλωσάει. Πρέπει δε να κλωσήσουν όχι λιγότερα από 9 αυγά και όχι περισσότερα από 11. Η χήνα κλωσάει 29 ημέρες και όταν κάνει κρύο 30. Όσες μέρες κλωσάει της βάζουμε να τρώει μουσκεμένο κριθάρι. Μετά από 30 ημέρες όταν μεγαλώσουν, εάν θέλουμε να κάνουν μεγάλο συκώτι. κόβουμε ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια και τα ζυμώνουμε με νερό και τους τα δίνουμε να τα τρώνε επί 17-20 ημέρες. Μερικοί για να κάνει μεγάλο συκώτι η χήνα την θρέφουν ως εξής: Την κλίνουν μέσα και της βάζουν να τρώει σιτάρι ή κριθάρι μουσκεμένο. Το σιτάρι την παχαίνει γρήγορα και το κριθάρι της κάνει το κρέας άσπρο. Σιτάρι ή κριθάρι ή και από τα 2 πρέπει να τρώει 25 ημέρες. Έπειτα της δίνουν 2 φορές την ημέρα κουλουράκια από ζυμάρι, 7 κάθε φορά επί 5 ημέρες και κατόπιν αυξάνουν τον αριθμό κάθε μέρα έως να γίνουν τα κουλουράκια 15 και εξακολουθούν έτσι έως να συμπληρωθούν 50 ημέρες. Και τότε βάζουν μολόχα και με το ζουμί της, καθώς είναι ακόμα ζεστό ζυμώνουν προζύμι και της το δίνουν να τρώει επί 4 ημέρες. Τις ίδιες ημέρες της δίνουν να πίνει υδρομέλι και το αλλάζουν 3 φορές την ημέρα χωρίς να μεταχειρίζονται το ίδιο. Τις υπόλοιπες 6 ημέρες έως τις 60 της δίνουν και ξερά σύκα και έτσι στις 60 ημέρες και το κρέας της και το συκώτι της θα είναι τρυφερό και λευκό. Όταν της βγάλουν το συκώτι πρέπει να το βάλουν σε αγγείο απλωτό με νερό χλιαρό και να αλλάζουν το νερό μία και δύο φορές. Το κρέας και το συκώτι των θηλυκών είναι καλύτερο. Η χήνα δεν πρέπει να είναι χρονιάρικη, αλλά 2 έως 4 χρονών.
Σχετικές ερωτήσεις
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα ...
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχ...
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ...
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα Μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα, που μάλιστα πλέον συμπεριλαμβάνεται στα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας. Επιδότηση έως και 75% για την εκτροφή σαλιγκαριών Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η προοπτική του σημαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τροφών και των προΙόντων των ζώων και χώρο στέγασης των ζώων και είσαι περίπου έτοιμος.αγοράζεις τα ζώα και ξεκινάς. μοναδικό πρόβλημα είναι οτι τα μανιτάρια δεν είναι ζώα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτευση πατατας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Η καλλιέργεια της αγκινάρας διαρκεί 3-5 έτη γι’ αυτό η προετοιμασία του εδάφους πρέπει να είναι προσεκτική. Το καλοκαίρι τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο το έδαφος οργώνεται βαθειά στα 30-40 cm, γίνεται μια βασική λίπανση από κοπριά και χημικά λιπάσματα, ακολουθεί φρεζάρισμα του εδάφους μαζί με σβάρνισμα και ισοπέδωση για να μπορούν να δημιουργηθούν στη συνέχεια αυλάκια για την φύτευση των φυτών Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε γραμμές απόστασης 1-1,5 μ και να απέχουν μεταξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την Κίνα, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει ως αυτοφυής. Στη συνέχεια η καλλιέργεια της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου και αργότερα προς την Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 4,5 μέτρα ο κορμός και οι βλαστοί έχουν φλοιό κοκκινωπού ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την εκλογή του κατάλληλου εντομοκτόνο φαρμάκου λαμβάνονται υπόψη τα στοματικά μόρια των εντόμων. Εάν αυτά είναι μασητικά τότε το φάρμακο θα είναι στομαχικό, δηλαδή αυτό θα μεταφερθεί με τη δηλητηριασμένη τροφή (μέρος του φυτού) στο στομάχι για να απορροφηθεί και επιφέρει τα θανατηφόρα αποτελέσματά του. Στομαχικό μπορεί να είναι και το φάρμακο και για τα εφοδιασμένα για φαγητό και μύζηση έντομα (δίπτερα), με τη διαφορά ότι η τροφή και το φάρμακο είναι ξένα προς το φυτό (δολώματα). Αν όμως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ροδέλαιο και ροδόνερο εξασφαλίζουν υψηλό εισόδημα για τους παραγωγούς Aρωμα... μεγάλου κέρδους "αναδίδει" η εναλλακτική καλλιέργεια βιομηχανικού τριαντάφυλλου από την οποία παράγεται το ροδέλαιο, ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, η αξία του οποίου σε βάρος είναι μεγαλύτερη και από τον χρυσό. Μια επένδυση που στην Κοζάνη αποτέλεσε διέξοδο για αρκετούς πρώην καπνοπαραγωγούς που πλέον ανήκουν στον συνεταιρισμό αρωματικών φυτών Βοΐου Κοζάνης. Σήμερα καλλιεργούνται σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκληρά που μοιάζουν με βελόνες. Καλλιεργείται σε περιοχές με ήπιο κλίμα, αντέχει στο κρύο αλλά του αρέσει το φως και ο ήλιος. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα σε όλων των ειδών τα εδάφη και το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα. Συλλέγουμε τα φύλλα του και τις ανθισμένες κορφές του την άνοιξη και τα ξηραίνουμε σε σκιερό μέρος. Τα φύλλα του χρησιμοποιούντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο λάχανο είναι φυτό περισσότερο ανθεκτικό στις χαμηλές παρά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η άριστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή του είναι 15– με 18 βαθμούς Κελσίου. Παρά το γεγονός ότι αντέχει τόσο σε παγετούς όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, σε πολλές ποικιλίες διαταράσσεται ο παραγωγικός κύκλος αν επικρατήσουν για μακρά περίοδο θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου ή πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε περισσότερα...
ποσο συχνα θελει ποτισμα η πεπονια?
Απάντηση:
Δυο φορες την εβδομαδα ,και οταν δεσουν πεπονακια θα το αραιωσεις,και οταν θα ειναι ετοιμα για ωριμανση λιγοτερο ακομα για να γλυκανουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αλόη Βέρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο λόγω της σημασίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Έχουν ανιχνευτεί τα παρακάτω συστατικά Βιταμίνες(Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β12, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ) Μέταλλα (Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, Χαλκός, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο), ΑμινοξέαΛυσίνη, Θρεονίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Ισολευκίνη, Φαινυλαλανίνη, Ασπαραγγινικό Οξύ, Σερίνη, Γλουταμινικό Οξύ, Γλυκίνη, Αλανίνη, Τυροσίνη, Υδροξυπρολίνη, Κυστίνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της ελιάς έχουν μια αδιάβροχη ουσία [κουτίνη] πάνω στην επιφάνεια τους και την πλούσια, κάτω πλευρά της, σε βαθιούς λάρυγγες με μικρά στόματα οι οποίοι δίνουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα ξηρά κλίματα . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυσκολα γινονται φετος ολα αυτα....παρε ενα τηλ στον οαεδ και θα σου πουνε αν τρεχουν φετος προγραμματα για νεους αγροτες.... που τα εχεις τα θερμοκηπια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ο χυμός της Αλόης έχει παυσίπονο δράση, αντιφλεγμονώδες δράση, επουλωτική δράση, κερατολυτική δράση, αντιβιοτική δράση, συμβάλλει στη ανανέωση των κυττάρων, δυναμώνει το αμυντικό σύστημα, παρέχει ενέργεια, είναι εξαιρετικό χωνευτικό, βοηθάει στη αποτοξίνωση, αυξάνει το μεταβολισμό, είναι θρεπτικό, αποτελεί φυσικό καθαρτικό, καταπολεμά ερεθισμούς και ανανεώνει τα κύτταρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η κρανιά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, παρόλο που είναι πλούσια πηγή των παραπάνω στοιχείων. Ακριβώς για αυτό τον πλούτο των στοιχείων θεωρείται καλλιέργεια με προοπτικές καταληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας. Περιγραφή Η κρανιά ή και κρανειά (επιστημονική ονομασία Cornus), ανήκει στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θυσανωτός θάμνος με ξυλώδες ρίζωμα που ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε έδαφος και κλίμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παρουσιάζει σε δροσερές και ημισκιερές θέσεις. Είναι φυλλοβόλο με παραφυάδες που ανανεώνονται κάθε 2 χρόνια. Οι καρποί έχουν γλυκιά και λίγο υπόξινη γεύση. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες σμέουρων. Τα σμέουρα καλοκαιρινής καρποφορίας που παράγουν φρούτα μια φορά στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου. Τα κόκκινα σμέουρα (Rubus idaeus) είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων καλοκαιρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές από τις ποικιλίες γλυκιάς πιπεριάς είναι οι: Bell: Είναι η γνωστή χοντρή πιπεριά που βρίσκουμε στις αγορές. Paprika: Από αυτή την αποξηραμένη πιπεριά προέρχεται η γνωστή μας πάπρικα. Pimiento: Κόκκινη και σαρκώδης. Κόκκινα κομματάκια της συναντάμε στις γεμιστές ελιές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα βιολογικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα. Η καταπολέμηση των ασθενειών των φυτών καθώς και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια. Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στηρίζεται στις γνώσεις του παραδοσιακού αγρότη και στην αναζήτηση της επιστήμης για υγιεινές λύσεις. Στην βιολογική κτηνοτροφία δεν χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά και ορμόνες. Οι τοξικές ουσίες συγκεντρώνονται στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Αρκετά ενυδατικά προϊόντα περιέχουν Αλόη Βέρα. Η αλόη βέρα όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: