Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίω...
Απάντηση: κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τρο...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξι...
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματ...
Απάντηση: Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό....
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Σαλιγκά­ρια γιαχνί, σαλιγκάρια στιφάδο, χοχλιοί μπουρμπουριστοί… ένα θέμα που προκαλεί διαφωνία και διχασμό ιδιαίτερα στους Έλληνες! Στα ...
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Tobacco rattle virus (ακρωνύμιο: TRV) Εύρος ξενιστών: Ο ιός TRV μπορεί να μολύνει περίπου 100 είδη, κυ...
Απάντηση: Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερ...
 

χηνες εκτροφη

Πρέπει να διαλέγουμε τις πιο μεγάλες και λευκές χήνες. Το κοτέτσι τους το φτιάχνουμε σε μέρος που να έχει άφθονη βοσκή και νερό. Τους δίνουμε για τροφή όλα τα όσπρια εκτός από ρόβι καθώς και φύλλα από μαρούλι. Δεν τις αφήνουμε όμως να τρώνε αγριάδα γιατί άμα φάνε δεν μπορούν να χωνέψουν. Οι χήνες γεννούν 3 ως 12 φορές το χρόνο. Καμιά φορά δε και περισσότερα. Βάζουμε δε και τα αυγά τους στις κότες να τα κλωσήσουν. Τα κλωσοπούλια της χήνας τις δέκα πρώτες ημέρες πρέπει να μένουν μέσα. Όταν δε

είναι καλοκαιρία τα βγάζουμε να βοσκήσουν και κατόπιν αφού χορτάσουν τα πηγαίνουμε να πιούμε νερό. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην τα κεντούν οι τσουκνίδες και τα αγκάθια και επίσης να μην καταπιούν τρίχες κατσικιού ή χοίρου, γιατί αν τις καταπιούν ψοφούν. Όταν βγουν τα κλωσσόπουλα από τα αυγά τους δίνουμε να φάνε αλεύρι και σιτάρι μουσκεμένο και κάρδαμο χλωρό. Οι χήνες παχαίνουν μέσα σε κοτέτσι ζεστό. Και τους βάζουμε να τρώνε ώσπου να χορτάσουν 2 μέρη αλεύρι και 4 μέρη πίτουρα ζυμωμένα με ζ

εστό νερό. Τρώνε 3 φορές την ημέρα και τα μεσάνυχτα και πίνουν πολύ νερό. Τα αυγά της κάθε χήνας πρέπει να τα σημειώνουμε με γράμματα και να τα βάζουμε να τα κλωσήσει η μητέρα τους, γιατί τα ξένα δεν τα κλωσάει. Πρέπει δε να κλωσήσουν όχι λιγότερα από 9 αυγά και όχι περισσότερα από 11. Η χήνα κλωσάει 29 ημέρες και όταν κάνει κρύο 30. Όσες μέρες κλωσάει της βάζουμε να τρώει μουσκεμένο κριθάρι. Μετά από 30 ημέρες όταν μεγαλώσουν, εάν θέλουμε να κάνουν μεγάλο συκώτι. κόβουμε ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια και τα ζυμώνουμε με νερό και τους τα δίνουμε να τα τρώνε επί 17-20 ημέρες. Μερικοί για να κάνει μεγάλο συκώτι η χήνα την θρέφουν ως εξής: Την κλίνουν μέσα και της βάζουν να τρώει σιτάρι ή κριθάρι μουσκεμένο. Το σιτάρι την παχαίνει γρήγορα και το κριθάρι της κάνει το κρέας άσπρο. Σιτάρι ή κριθάρι ή και από τα 2 πρέπει να τρώει 25 ημέρες. Έπειτα της δίνουν 2 φορές την ημέρα κουλουράκια από ζυμάρι, 7 κάθε φορά επί 5 ημέρες και κατόπιν αυξάνουν τον αριθμό κάθε μέρα έως να γίνουν τα κουλουράκια 15 και εξακολουθούν έτσι έως να συμπληρωθούν 50 ημέρες. Και τότε βάζουν μολόχα και με το ζουμί της, καθώς είναι ακόμα ζεστό ζυμώνουν προζύμι και της το δίνουν να τρώει επί 4 ημέρες. Τις ίδιες ημέρες της δίνουν να πίνει υδρομέλι και το αλλάζουν 3 φορές την ημέρα χωρίς να μεταχειρίζονται το ίδιο. Τις υπόλοιπες 6 ημέρες έως τις 60 της δίνουν και ξερά σύκα και έτσι στις 60 ημέρες και το κρέας της και το συκώτι της θα είναι τρυφερό και λευκό. Όταν της βγάλουν το συκώτι πρέπει να το βάλουν σε αγγείο απλωτό με νερό χλιαρό και να αλλάζουν το νερό μία και δύο φορές. Το κρέας και το συκώτι των θηλυκών είναι καλύτερο. Η χήνα δεν πρέπει να είναι χρονιάρικη, αλλά 2 έως 4 χρονών.
Σχετικές ερωτήσεις
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα ...
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχ...
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ...
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα Μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα, που μάλιστα πλέον συμπεριλαμβάνεται στα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας. Επιδότηση έως και 75% για την εκτροφή σαλιγκαριών Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η προοπτική του σημαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τροφών και των προΙόντων των ζώων και χώρο στέγασης των ζώων και είσαι περίπου έτοιμος.αγοράζεις τα ζώα και ξεκινάς. μοναδικό πρόβλημα είναι οτι τα μανιτάρια δεν είναι ζώα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Αύγουστο έχουμε φθινοπωρινή καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Απρίλιο – Μάιο έχουμε την καλοκαιρινή καλλιέργεια. ΦΥΤΕΥΣΗ Το βάθος φύτευσης κειμένεται από 5-10 cm ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους, υγρασίας και θερμοκρασίας. Όσο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες και πιο μεγάλη υγρασία τόσο πιο επιφανειακό είναι το φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σαλιγκά­ρια γιαχνί, σαλιγκάρια στιφάδο, χοχλιοί μπουρμπουριστοί… ένα θέμα που προκαλεί διαφωνία και διχασμό ιδιαίτερα στους Έλληνες! Στα πρωτοβρόχια τα σαλιγκάρια «ξεμυτίζουν» σιγά – σιγά και προκαλούν συζητήσεις, καθώς είναι ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχει μέση οδός… παρά μόνο άκρα. Ή τα λατρεύεις ή τα σιχαίνεσαι, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βλέπουν ούτε καν στο δρόμο και άλλοι που όταν βρίσκονται στο πιάτο τους τα θεωρούν έναν από τους εκλεκτότερους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Tobacco rattle virus (ακρωνύμιο: TRV) Εύρος ξενιστών: Ο ιός TRV μπορεί να μολύνει περίπου 100 είδη, κυρίως, τον καπνό, την πατάτα, την τομάτα, και άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Ο ιός TRV εμφανίζεται σε κάθε χώρα όπου καλλιεργείται πατάτα ή καπνός, αλλά σποραδικά εμφανίζεται παντού και ποτέ δεν έχει προκαλέσει επιδημία. Η σημασία αυτού του ιού είναι μόνο τοπική, όπου η εμφάνισή του είναι επάνω από το μέσο όρο λόγω της μεγάλης πυκνότητας τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Και καπνό μπορείς να φυτέψεις μόνος σου και ...ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου... :))))) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η λεβάντα είναι φυτό πολυετές με διάρκεια ζωής 10 ή και περισσότερα χρόνια. Είναι μικρός θάμνος που φτάνει τα 30-80 cm με όρθιους τετράγωνους βλαστούς. Κύρια παραγωγός χώρα είναι η Γαλλία, η οποία κατέχει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής. Τρεις ποικιλίες καλλιεργούνται, κυρίως, ανάλογα με το υψόμετρο: Η Lavandula spica σε υψόμετρο 0-600 m., η Lavandula hybrida στα 400-700 m. και η Lavandula vera στα 600-1300 m. Η απόδοση είναι περίπου 120 κιλά χύδην λεβάντας ανά στρέμμα. Οι αποδόσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι τουλίπες φυτεύονται ττο χειμώνα!!!!!. Ευχαριστώ (είστε ντιπ για ντιπ λακαμάδες) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΦΙΑΞΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙΖΑΤΕΡ ΤΩΝ 1000 ΜΛ. 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΕΝΟ ΑΓΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ 4-5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΟΥΔΙ. ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΛΙΤΡΟ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΗΛΙΑ ΘΕΣΗ. ΜΕΤΑ ΣΟΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΒΑΠΟΡΙΖΑΤΕΡ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ Η ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ-ΤΕΤΡΑΝΥΧΟ ΚΑΜΠΙΕΣ ΚΤΛ.Η ΜΥΡ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδευουν το Νοεμβριο αλλα για λιπασμα δε γνωριζω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί μέτρια ποσότητα εδαφικής λίπανσης. Το άζωτο πρέπει να είναι επαρκή για μια δυναμική βλαστική ανάπτυξη, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αναζωογονήσει την βλαστική ανάπτυξη κατά την περίοδο ανάπτυξης των καρπών. Αν αυτό συμβεί τα φύλλα και οι καρποί ανταγωνίζονται για τους υδατάνθρακες και μπορεί να μειωθεί η απόδοση σε καρπούς και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όλος ο απαιτούμενος φώσφορος πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια ή κοντά στην περίοδο σποράς ή μεταφύτευσης. Α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βρείτε μαύρες, άσπρες και ριγωτές μελιτζάνες. Από τις Ελληνικές ποικιλίες, ξεχωρίζουν οι: Λαγκαδά: Επιμήκης καρπός με βαθύ μωβ χρώμα Άργους (Τσακώνικη): Επιμήκης καρπός με λευκές γραμμές κατά μήκος. Στο σχήμα είναι παρόμοιες με την ποικιλία Λαγκαδά. Σύρου: Χοντροί ή στρογγυλοί καρποί με βαθύ μωβ χρώμα. Λευκές Σαντορίνης: Στρογγυλοί καρποί με λευκό χρώμα. Πιο γλυκιά γεύση από τις μαύρες μελιτζάνες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φραγκοστάφυλο είναι ένας μικρός θάμνος ύψους 1-2 μ. ανθεκτικός στο κρύο, που ευδοκιμεί σε υγρά και δροσερά κλίματα και σε όλα τα εδάφη εκτός των πολύ υγρών. Οι καρποί του είναι ενωμένοι σε μικρά τσαμπιά, είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνες και ωριμάζουν τον Ιούλιο. Καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε σιρόπια, ποτά, μαρμελάδες κ.ά. Τα φραγκοστάφυλα αναγνωρίζονται εύκολα από το βαρύ άρωμα που βγαίνει απ τους βλαστούς και τα φύλλα τους. Ένα ώριμο φυτό μπορεί να παράγει 3-5 κιλά καρπούς ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτέψτε ετήσια ή διετή φυτά που ανθοφορούν τον χειμώνα και την άνοιξη (π.χ. πανσέδες, γαρύφαλλα, σκυλάκια, χρυσάνθεμα, μαργαρίτες). Μαζέψτε σπόρους και ξεριζώστε τα ετήσια φυτά που άρχισαν να ξεραίνονται. Αποθηκεύστε τους σπόρους σε στεγνό και δροσερό σημείο μέχρι την επόμενη άνοιξη. Μαζεύετε συχνά τα πεσμένα φύλλα που με την άνοδο της ατμοσφαιρικής υγρασίας αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για τα βλαβερά έντομα. Αν καλλιεργείτε μυρωδικά (π.χ. βασιλικός, δυόσμος) κόψτε κλωνάρια και μεταφυτεύστε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την κανονική ανάπτυξη των βολβών απαιτείται να υπάρχει στο έδαφος η σωστή αναλογία N-P-K. Μεγάλη ποσότητα αζώτου στο έδαφος μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ανάπτυξη των βολβών και να επηρεάσει την άνθηση. Γενικά όσο μικρότεροι είναι οι βολβοί τόσο περισσότερη λίπανση απαιτείται. Συνήθως ικανοποιητική θεωρείται μια λίπανση N-P-K 1-1-2 ή 1-2-2. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι πιπεριάς είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους πιπεριάς τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά πιπεριάς μέχρι και τον Ιούνιο. Αν θέλετε να έχετε συνεχόμενη παραγωγή από πιπεριές, σπείρτε με διαφορά 15 ημερών. Θα πρέπει να φυτέψετε τις... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 30 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: