Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίω...
Απάντηση: κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τρο...
Απάντηση: Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ο...
Απάντηση: με ένεση
Απάντηση: Για τη μεταμόσχευση στον κήπο σας, η μέση θερμοκρασία του εδάφους θα πρέπει να είναι περίπου από 15-18 C διαφορετικά τα φυτά θα γίνουν κί...
Απάντηση: Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκ...
Απάντηση: Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς...
Απάντηση: Από τα φύλλα του φυτού Pelargonium Roseum παίρνουμε το έλαιο του γερανιού, ενός φυτού που οι Κέλτες θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας. Τι ...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Βλήτο τραχύ(Amaranthus retroflexus) Οικογένεια: Amaranthaceae Βιολογία: Ετήσιο ζιζάνιο αναπαράγεται με σπόρους...
Απάντηση: Βήμα 1 — Επιλέξτε, μια καινούρια γλάστρα, 50% πιο μεγάλη από την παλιά σας. Το ιδανικό ειναι μια διαφορά της τάξης του 25% διαφορετικά τ...
 

χηνες εκτροφη

Πρέπει να διαλέγουμε τις πιο μεγάλες και λευκές χήνες. Το κοτέτσι τους το φτιάχνουμε σε μέρος που να έχει άφθονη βοσκή και νερό. Τους δίνουμε για τροφή όλα τα όσπρια εκτός από ρόβι καθώς και φύλλα από μαρούλι. Δεν τις αφήνουμε όμως να τρώνε αγριάδα γιατί άμα φάνε δεν μπορούν να χωνέψουν. Οι χήνες γεννούν 3 ως 12 φορές το χρόνο. Καμιά φορά δε και περισσότερα. Βάζουμε δε και τα αυγά τους στις κότες να τα κλωσήσουν. Τα κλωσοπούλια της χήνας τις δέκα πρώτες ημέρες πρέπει να μένουν μέσα. Όταν δε

είναι καλοκαιρία τα βγάζουμε να βοσκήσουν και κατόπιν αφού χορτάσουν τα πηγαίνουμε να πιούμε νερό. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην τα κεντούν οι τσουκνίδες και τα αγκάθια και επίσης να μην καταπιούν τρίχες κατσικιού ή χοίρου, γιατί αν τις καταπιούν ψοφούν. Όταν βγουν τα κλωσσόπουλα από τα αυγά τους δίνουμε να φάνε αλεύρι και σιτάρι μουσκεμένο και κάρδαμο χλωρό. Οι χήνες παχαίνουν μέσα σε κοτέτσι ζεστό. Και τους βάζουμε να τρώνε ώσπου να χορτάσουν 2 μέρη αλεύρι και 4 μέρη πίτουρα ζυμωμένα με ζ

εστό νερό. Τρώνε 3 φορές την ημέρα και τα μεσάνυχτα και πίνουν πολύ νερό. Τα αυγά της κάθε χήνας πρέπει να τα σημειώνουμε με γράμματα και να τα βάζουμε να τα κλωσήσει η μητέρα τους, γιατί τα ξένα δεν τα κλωσάει. Πρέπει δε να κλωσήσουν όχι λιγότερα από 9 αυγά και όχι περισσότερα από 11. Η χήνα κλωσάει 29 ημέρες και όταν κάνει κρύο 30. Όσες μέρες κλωσάει της βάζουμε να τρώει μουσκεμένο κριθάρι. Μετά από 30 ημέρες όταν μεγαλώσουν, εάν θέλουμε να κάνουν μεγάλο συκώτι. κόβουμε ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια και τα ζυμώνουμε με νερό και τους τα δίνουμε να τα τρώνε επί 17-20 ημέρες. Μερικοί για να κάνει μεγάλο συκώτι η χήνα την θρέφουν ως εξής: Την κλίνουν μέσα και της βάζουν να τρώει σιτάρι ή κριθάρι μουσκεμένο. Το σιτάρι την παχαίνει γρήγορα και το κριθάρι της κάνει το κρέας άσπρο. Σιτάρι ή κριθάρι ή και από τα 2 πρέπει να τρώει 25 ημέρες. Έπειτα της δίνουν 2 φορές την ημέρα κουλουράκια από ζυμάρι, 7 κάθε φορά επί 5 ημέρες και κατόπιν αυξάνουν τον αριθμό κάθε μέρα έως να γίνουν τα κουλουράκια 15 και εξακολουθούν έτσι έως να συμπληρωθούν 50 ημέρες. Και τότε βάζουν μολόχα και με το ζουμί της, καθώς είναι ακόμα ζεστό ζυμώνουν προζύμι και της το δίνουν να τρώει επί 4 ημέρες. Τις ίδιες ημέρες της δίνουν να πίνει υδρομέλι και το αλλάζουν 3 φορές την ημέρα χωρίς να μεταχειρίζονται το ίδιο. Τις υπόλοιπες 6 ημέρες έως τις 60 της δίνουν και ξερά σύκα και έτσι στις 60 ημέρες και το κρέας της και το συκώτι της θα είναι τρυφερό και λευκό. Όταν της βγάλουν το συκώτι πρέπει να το βάλουν σε αγγείο απλωτό με νερό χλιαρό και να αλλάζουν το νερό μία και δύο φορές. Το κρέας και το συκώτι των θηλυκών είναι καλύτερο. Η χήνα δεν πρέπει να είναι χρονιάρικη, αλλά 2 έως 4 χρονών.
Σχετικές ερωτήσεις
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα ...
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχ...
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ...
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πρόκειται για σίγουρη δραστηριότητα που παρουσιάζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης Αριστες οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στην Ελλάδα Μια άκρως αποδοτική επένδυση με εξασφαλισμένο υψηλό εισόδημα, που μάλιστα πλέον συμπεριλαμβάνεται στα επιδοτούμενα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί η εκτροφή σαλιγκαριών στη χώρα μας. Επιδότηση έως και 75% για την εκτροφή σαλιγκαριών Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η προοπτική του σημαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτροφή κοτόπουλων Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εκτροφή του περιστεριού είναι πανάρχαια υπόθεση, όπως γράφει και η Βασιλική Πετρενίτη σε προηγούμενο άρθρο της. Φυσικά η εκτροφή του ξεκίνησε με σκοπό την εξασφάλιση τροφής εκείνη την εποχή, όμως από κάποιο σημείο και μετά το ενδιαφέρον για αυτό το πουλί έγινε χόμπι και μεράκι. Αυτό εξηγείται από την αναφορά, σε αρχαία κείμενα, κάποιων διακοσμητικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Ίσως είναι το αρχαιότερο πουλί που έχει εκτραφεί από χόμπι. Μάλιστα ο άνθρωπος κατά την ενασχό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατ΄ αρχήν φτιάχνεις μιά φάρμα περιφραγμένη. βάζεις μέσα ποτίστρες και ταϊστρες,φτιάχνεις και στεγασμένο χώρο για την αποθήκευση των τροφών και των προΙόντων των ζώων και χώρο στέγασης των ζώων και είσαι περίπου έτοιμος.αγοράζεις τα ζώα και ξεκινάς. μοναδικό πρόβλημα είναι οτι τα μανιτάρια δεν είναι ζώα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο). Η καυστικότητα των πιπεριών ποικίλει αναλόγως της περιεκτικότητάς τους σε μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και μπορεί να είναι ήπια ως και πολύ καυτερή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Για τη μεταμόσχευση στον κήπο σας, η μέση θερμοκρασία του εδάφους θα πρέπει να είναι περίπου από 15-18 C διαφορετικά τα φυτά θα γίνουν κίτρινα ή κοντά και θα έχουν αργή καρποφορία. Οι ντομάτες πρέπει να μεταμοσχευθούν στις τελικές θέσεις τους στο έδαφος, όταν είναι περίπου 15 εκατοστά. Οι ντομάτες έχουν δύο χωριστές περιοχές ριζών. Η πάνω περιοχή είναι ειδικευμένη για να απορροφάει τις θρεπτικές ουσίες από το νερό. Τα χαμηλότερα μέρη των ριζών απορροφούν το νερό αλλά είναι λιγότερο ικανά να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκληρά που μοιάζουν με βελόνες. Καλλιεργείται σε περιοχές με ήπιο κλίμα, αντέχει στο κρύο αλλά του αρέσει το φως και ο ήλιος. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα σε όλων των ειδών τα εδάφη και το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα. Συλλέγουμε τα φύλλα του και τις ανθισμένες κορφές του την άνοιξη και τα ξηραίνουμε σε σκιερό μέρος. Τα φύλλα του χρησιμοποιούντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς σε μια ημισκιερή κατάσταση κάτι μπορεί να γίνει. Σας δίνουμε μια λίστα με τα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ημισκιερές συνθήκες: Φυλλώδη σαλατικά (π.χ μαρούλι, αντίδια, σαλάτες κ.λπ.) μπρόκολο κουνουπίδι πατζάρια (για τα φύλλα τους) μπιζέλια φασολάκια λαχανάκια βρυξελλών ραδίκια φυλλώδη λαχανικά (σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τα φύλλα του φυτού Pelargonium Roseum παίρνουμε το έλαιο του γερανιού, ενός φυτού που οι Κέλτες θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας. Τι προσφέρει: Έχει ενυδατικές, αναπλαστικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα. Ανακουφίζει το σκασμένο δέρμα στο σώμα, στις φτέρνες, αλλά και στα χείλη, ενώ διευκολύνει την επούλωση σημαδιών στην επιδερμίδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Βλήτο τραχύ(Amaranthus retroflexus) Οικογένεια: Amaranthaceae Βιολογία: Ετήσιο ζιζάνιο αναπαράγεται με σπόρους, έχει πασσαλώδη ρίζα και πολυάριθμες δευτερεύουσες ρίζες. Περίοδος φυτρώματος: τέλος της άνοιξης και ειδικά το καλοκαίρι. Περιοχή και έδαφος: διαπερατά εδάφη στα πεδινά πλούσια σε οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία. Κοτυληδόνες:στενόμακρες έως ωοειδείς, με κόκκινα χρωματισμένες τις κάτω επιφάνειες. Φύλλα:ωοειδή, με μακρύ μίσχο, γαλαζο-πράσινα, οξύληκτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βήμα 1 — Επιλέξτε, μια καινούρια γλάστρα, 50% πιο μεγάλη από την παλιά σας. Το ιδανικό ειναι μια διαφορά της τάξης του 25% διαφορετικά το φυτό σας θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ριζικού συστήματος σε βάρος της βλάστησης, όμως καθώς είναι λίγο κουραστική διαδικασία, συνήθως βάζουμε μεγαλύτερη. — Προετοιμάστε την καινούρια σας γλάστρα. Δημιουργήστε ένα στρώμα από χαλίκια στο πάτο της γλάστρας, πάχους 1-2 εκ. ή αν είναι μικρή γλάστρα καλύψτε την τρύπα αποστράγγισης, με πετραδάκια. επιση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ευνόητο ότι μπορείτε να μαζεύετε τα κρεμμύδια σας οποιαδήποτε στιγμή το απαιτούν οι ανάγκες σας. Μόνο για τα ξερά κρεμμύδια, αυτά δηλαδή που θέλετε να φυλάξετε και να διατηρήσετε για τον χειμώνα, θα πρέπει να τα συλλέξετε σε συγκεκριμένο στάδιο της ωρίμανσής τους. Η κατάλληλη στιγμή είναι, όταν τα φύλλα αρχίσουν να κιτρινίζουν έντονα και γέρνουν προς το έδαφος. Σε αυτή την φάση, οι βολβοί έχουν αναπτυχθεί τελείως και είναι έτοιμοι για συγκομιδή και φύλαξη. Ξεριζώστε τους βολβούς, τραβών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την εκλογή του κατάλληλου εντομοκτόνο φαρμάκου λαμβάνονται υπόψη τα στοματικά μόρια των εντόμων. Εάν αυτά είναι μασητικά τότε το φάρμακο θα είναι στομαχικό, δηλαδή αυτό θα μεταφερθεί με τη δηλητηριασμένη τροφή (μέρος του φυτού) στο στομάχι για να απορροφηθεί και επιφέρει τα θανατηφόρα αποτελέσματά του. Στομαχικό μπορεί να είναι και το φάρμακο και για τα εφοδιασμένα για φαγητό και μύζηση έντομα (δίπτερα), με τη διαφορά ότι η τροφή και το φάρμακο είναι ξένα προς το φυτό (δολώματα). Αν όμως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τριών ειδών σπορεία, τα “παραδοσιακά”, τα επιπλέοντα και αυτά που παράγονται με τη μέθοδο της υδρονέφωσης. Τα “παραδοσιακά” θα πρέπει να έχουν πλάτος ένα μέτρο και μήκος περίπου 10 μέτρα και να είναι ελαφρώς υπερυψωμένα, ώστε να γίνεται καλή αποστράγγισή τους. Το ύψος τους θα πρέπει να είναι από 10 έως 20 εκατοστά, ενώ το χώμα του σπορείου θα πρέπει να είναι ψιλοχωματισμένο, πλούσιο σε οργανική ουσία, καλά αεριζόμενο και απαλλαγμένο από ζιζάνια, όπως εξη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με πέντε τρόπους. Πριν προχωρήσετε όμως στην αναπαραγωγή τους πρέπει να έχετε ειδική άδεια από τον υβριδιστή που δημιούργησε αυτή την ποικιλία, καθώς η κάθε ποικιλία είναι πατενταρισμένη νομικά. Πολλαπλασιασμός τριανταφυλλιάς με παράρριζα: Η ρίζα είναι το υπόγειο τμήμα του φυτού. Σκοπός είναι η στήριξη του φυτού, η απορρόφηση νερού και χρήσιμων ουσιών και η μεταφορά τους στο υπόλοιπο φυτό. Σε ορισμένα φυτά π.χ. καρότο, ραπανάκι, έχουν το ρόλο των αποθηκώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραδοσιακά τα κράνα ήταν και παραμένουν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται από ορεινούς πληθυσμούς κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλιόπονου, στομαχικών και εντερικών διαταραχών, ως αντιπυρετικό, χωνευτικό, στυπτικό και ως τονωτικό κατά τη διάρκεια εργασίας. Σήμερα, νέα έρευνα έχει δείξει ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα κατά την περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν κλαδευται !!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θέλετε να παράγετε χλωρά κρεμμύδια, θα πρέπει να φυτέψετε το κοκκάρι σας τον Οκτώβριο με Νοέμβριο. Τα χλωρά κρεμμυδάκια σας θα είναι έτοιμα την επόμενη άνοιξη. Αν αντίθετα θέλετε να παράγετε ξερά κρεμμύδια, θα φυτέψετε κατά το τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Τα ξερά σας κρεμμύδια θα είναι έτοιμα για συγκομιδή κατά τον μήνα Αύγουστο. Σημειώστε ότι, μπορείτε να έχετε φρέσκα κρεμμυδάκια όλον τον χρόνο, αρκεί να φυτεύετε τμηματικά τον διαθέσιμο χώρο. Η φύτευση γίνεται σε βραγιές με απόσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι να βάλω στα χλωρά κρεμμύδια για να γίνουν πιο χοντρά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες αυτών, γνωστότερα των οποίων είναι. Διόσπυρος ο κακί (Diospyros kaki). Είναι ιθαγενές της Κορέας και της Ιαπωνίας και τρώγεται υπερώριμος. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρότερη κλίμακα, ιδίως στα Επτάνησα και στην Κρήτη. Διόσπυρος ο βιργινιανός (Diospyros virginiana), ιθαγενής της Βόρειας Αμερικής. Διόσπυρος ο έβενος (Diospyrus ebenum), δασικό δέντρο, ιθαγενές της Σρι Λάνκα, το οποίο είναι ενδιαφέρον για το πολύτιμο ξύλο του, τον έβενο. Ειδικότερα στην ελ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου είναι η εποχή που ωριμάζουν οι περισσότερες ποικιλίες ροδιάς. Το ρόδι είναι ένας φαγώσιμος καρπός που άρχισε να γίνεται δημοφιλής τα τελευταία χρόνια για τις ευεργετικές του ιδιότητες.Παραδοσιακά, το ρόδι αποτελεί σύμβολο ευτυχίας και καλοτυχίας. Πολλά γούρια της πρωτοχρονιάς έχουν σχήμα ροδιού. Σαν συμβολική κίνηση γονιμότητας από τους Ελληνιστικούς χρόνους έως και σήμερα, σπάμε ένα Ρόδι στο πάτωμα σε γάμους και την πρωτοχρονιά, σε ένδειξη αφθονίας, γονιμό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα καρότα μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν παντού (ακόμη και σε γλάστρα). Προτιμούν όμως το χώμα να είναι μαλακό, καλά αποστραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Τα περισσότερα προβλήματα που μπορείτε να συναντήσετε με τα καρότα οφείλονται με τις συνθήκες της καλλιέργειας: νερό που λιμνάζει, φτωχό σε θρεπτικά συστατικά χώμα και εμπόδια στο έδαφος που εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρότου, όπως σκληρό έδαφος ακόμη και πέτρες. Φροντίστε το χώμα να είναι μαλακό σε βάθος 15 με 20 εκατοσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολύ «ιδιαίτερη» ποικιλία, τόσο αναφορικά με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, όσο κυρίως για την παραγωγικότητά της μπορεί να χαρακτηριστεί η ποικιλία κόκκινων σταφυλιών Ralli, η οποία αναζητά τα τελευταία χρόνια το δικό της μερίδιο στην αγορά του σταφυλιού. Η καλλιέργεια του Ralli πραγματοποιείται κυρίως στην Ισπανία και στη Νότια Αφρική, ενώ στη χώρα μας καλλιεργείται σε περιορισμένη έως σήμερα κλίμακα εδώ και 8 περίπου χρόνια, από την εταιρεία SUNTIP και συνεργαζόμενους με αυτή παραγωγού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάαν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες ντησή σας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εξαγωγή της γλυκαντικής ουσίας (Στεβιοζάχαρης) από το φυτό Στέβια γίνεται με εκχύλιση των φύλλων της με διαδικασία παρόμοια με την εξαγωγή της τευτλοζάχαρης από τα ζαχαρότευτλα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο βιβλίο "ΣΤΕΒΙΑ: γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ" και στις ιστοσελίδες : www.στεβια.gr και http://stevia-gr.blogspot.com στεβια.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 30 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: