Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE%B9%CE%BD%CF%8C% CF%80%CE%B9%CF%84% CE%B1?stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυ...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι
Απάντηση: Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μ...
Απάντηση: Ενενηντα
Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σ...
Απάντηση: Γίνεται.Αλλά πρέπει να κόβεις τιμολόγιο στην επιχείρηση που θα τα πουλήσεις.Ειδάλλως δεν μπορούν να πουληθούν νόμιμα.Χρειάζεται πρώτα βέβ...
Απάντηση: αυτή κάνω εγώ και είναι πάρα πολύ νόστιμη 500 γρ φύλλο κανταΐφι 125 γρ βιταμ λιωμένο 1 κουτί σαντιγί μόρφατ τρούφα ή ξηρούς καρπούς για ...
Απάντηση: Υλικά: (για 4 μέτρια βάζα μαρμελάδα): 2 κιλά φράουλες 3/4 κιλού ζάχαρη χυμό ενός λεμονιού Εκτέλεση: Πλένουμε τις φράουλες, β...
Απάντηση: συντριβανι σοκολατας εχει ενα ζαχαροπλαστειο στο εμπορικο κεντρο mediterranean cosmos,αν τυχον μενεις σαλονικη.το ονομα ζαχαροπλαστειου σ...
Απάντηση: Προτιμώ την μαύρη όταν(σπάνια)τρώω σοκολάτα.Άν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των δύο,θα έλεγα η γάλακτος,η λευκή είναι πολύ γλυκιά για τα γούσ...
 

Χαλβας ταχινι

Σχετικές ερωτήσεις
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών ...
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας κ...
200 ν
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται.Αλλά πρέπει να κόβεις τιμολόγιο στην επιχείρηση που θα τα πουλήσεις.Ειδάλλως δεν μπορούν να πουληθούν νόμιμα.Χρειάζεται πρώτα βέβαια να κάνεις έναρξη επαγγέλματος για να μπορείς να εκδόσεις τιμολόγια.Και να αποδίδεις το ΦΠΑ στο κράτος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτή κάνω εγώ και είναι πάρα πολύ νόστιμη 500 γρ φύλλο κανταΐφι 125 γρ βιταμ λιωμένο 1 κουτί σαντιγί μόρφατ τρούφα ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα για το σιρόπι 1 κούπα του νες καφέ νερό 1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη 1 φλούδα από 1 λεμόνι για την κρέμα 1 λίτρο γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό 4 κρόκους αβγών 1 βούτυρο Κερκύρας 125 gr. 4 βανίλιες Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα φράουλα;
Απάντηση:
Υλικά: (για 4 μέτρια βάζα μαρμελάδα): 2 κιλά φράουλες 3/4 κιλού ζάχαρη χυμό ενός λεμονιού Εκτέλεση: Πλένουμε τις φράουλες, βγάζουμε το κοτσανάκι τους και τις ρίχνουμε στο τρυπητό για να μη κρατήσουν νερό Τις κόβουμε κομματάκια με το μαχαίρι και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα πλατιά : μία στρώση φράουλα - μία στρώση ζάχαρη - ξανά φράουλα και ζάχαρη (μισή ώρα περίπου - πόσο γρήγοροι είστε;) Αφήνουμε λίγο να ποτίσει η ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (3) Μόλις αρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συντριβανι σοκολατας εχει ενα ζαχαροπλαστειο στο εμπορικο κεντρο mediterranean cosmos,αν τυχον μενεις σαλονικη.το ονομα ζαχαροπλαστειου σε προσωπικο μυνημα αν θες,να μην κανουμε και διαφημιση,χιχι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμώ την μαύρη όταν(σπάνια)τρώω σοκολάτα.Άν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των δύο,θα έλεγα η γάλακτος,η λευκή είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω να την φτιαχνω αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι πεντανοιστιμη!!! μπες στο google και κατι θα βρεις,σιγουρα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Sweet alchemy by Stelios Parliaros Ηροδοτου 24 Κολωνακι 210 7240205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κανεις τρια μονα και τα ενωνεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί όχι.Πως αγοράζουμε συσκευασμένα προιόντα όπως λόγου χάρη τη μπογάτσα και την ψήνουμε εμείς? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,χτες τν δοκιμασα και ηταν τελεια!εχω αδυναμια στν σοκολατα αλλα παντα με μετρο!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά συνταγής: Ψημένα ανάλατα φουντούκια: 1 1/2 κούπα Σκούρα σοκολάτα: 300 γρ. Ζαχαρούχο γάλα: 1 κονσέρβα (395 γρ. περίπου) Φουντουκέλαιο ή ηλιέλαιο: 3 κουταλιές σούπας Αλάτι: 1/2 κουταλάκι Καυτό νερό: 5 - 6 κουταλιές σούπας Οδηγίες: 1. Αν τα φουντούκια έχουν φλούδια, τα τρίβετε για να φύγουν. Τα ζεσταίνετε ελαφρά στο φούρνο ή σε τηγάνι και τα βάζετε στο μπλέντερ ή σε κουζινομηχανή. Τ αχτυπάτε να γίνουν σαν αλοιφή (θα θυμίζουν στην όψη φυστικοβούτυρο). 2. Κόβετε την σοκολάτα κομμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Αν ως μεγάλο παιδί λατρεύετε τα παγωτά αλλά δεν τρώτε όσα θα θέλατε επειδή παχαίνουν, μπορείτε να πανηγυρίσετε! Αμερικανοί επιστήμονες ετοιμάζουν πυρετωδώς το παγωτό που θα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα θα βοηθάει στο αδυνάτισμα. Το συγκεκριμένο παγωτό θα περιέχει διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προβιοτικά που βοηθάνε στην πέψη. Μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν πως μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί με το παγωτό που θα έχει ελάχιστες θερμίδες, βοηθώντας έτσι να αδυνατίσουμε απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο μας γλυκό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, το παγωτό αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο περίπου χρόνια.
Απάντηση:
Πολύ τροποποιημένο μου ακούγεται αυτό το παγωτό.Ούτως η άλλως δεν μου αρέσουν τα παγωτά οπότε δεν θα δοκιμάσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομίζω οτι χτυπάς κρέμα γάλακτος στο μίξερ Διαβάστε περισσότερα...
Τι υλικά χρειάζονται για μια black forest τούρτα;
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΟΔΑ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ-3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ-2 ΚΟΥΠΕς ΖΑΧΑΡΗ-3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ.ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 800ΓΡ.ΚΕΡΑΣΙ Η ΟΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΘΕΛΕΙΣ-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ-ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik- lemoni.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 μεγάλα κρεμμύδια 3 σκ. σκόρδο 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις 24 γρ. ξερή μαγιά Χλιαρό νερό Ρίγανη Σουσάμι Αλάτι & πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, όπου έχουμε βάλει ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στ... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγή για ρολό με μερέντα;
Απάντηση:
Συστατικά Για το παντεσπάνι: 4 αυγά 1 φλ. αλεύρι 1 φλ. ζάχαρη 1 βανίλια 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. νερό βρύσης λαδόκολα μερέντα Οδηγίες Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις). Το αφήνουμε για 20' για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 2 αβγά 1 φλ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι 1 φλ. αλεύρι 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι Πως το κάνουμε: Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε (μερέντα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: