Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζ...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι
Απάντηση: Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μ...
Απάντηση: Ενενηντα
Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σ...
Απάντηση: βγαζουν 8
Απάντηση: Υλικα: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 100γρ κουβερτούρα 150γρ βιτάμ 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη) 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο) 1 ...
Απάντηση: ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ.
Απάντηση: 1) Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο 2) Γλυκό λεμόνι 3) Καζάν ντι πι 4) Ραβανί 5) Κέικ λεμονιού 6) Σάμαλι 7) Τουλούμπες Σε ενδιαφέρει κάποι...
Απάντηση: ναι...βαλε merenda
 

Χαλβας σιμιγδαλενιος ακη;

Σχετικές ερωτήσεις
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15-20 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα σιρόπ...
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών ...
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας κ...
200 ν
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15-20 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα σιρόπι, όχι πολύ σφικτό αλλά και ούτε πολύ αραιό. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο. Tο αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χονδρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Υλικα: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 100γρ κουβερτούρα 150γρ βιτάμ 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη) 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο) 1 κούπα τριμμένο φουντούκι Εκτελεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί. Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα... Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο. Διαβάστε περισσότερα...
καλα γενικα τρελενωμαι για παγωτο! οι πιο αγαπημενες μου γευσεις ειναι η μερεντα, το γιαουρτη, η καραμελα και το μπισκοτο!
Απάντηση:
Απάντηση:
1) Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο 2) Γλυκό λεμόνι 3) Καζάν ντι πι 4) Ραβανί 5) Κέικ λεμονιού 6) Σάμαλι 7) Τουλούμπες Σε ενδιαφέρει κάποιο από αυτά ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι...βαλε merenda Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο φουρνο ψηνεται...αν ηταν στην κατσαρολα θα εβραζε... http://www.sintagespareas.gr/sintages/category/ keik.html http://sintagoulis.gr/keik Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: ΒΑΣΗ 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 50 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς 100 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) λιωμένο 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1 βανίλια ξύσμα απο ένα λεμόνι ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. μερέντα ή νουτέλα 1 ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκους αυγων 2 βανίλιες χυμό απο 1-2 λεμόνια (κατα προτίμηση) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή σε φλύδες Πώς το κάνουμε: Τρίψτε τα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγο να λιώσει και αν θέλουμε βαζουμε και λιγο νερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρείς σε εταιρείες που πουλάνε essence, (φυσικά ή ...χημικοφυσικά) σκευάσματα τα οποία δίνουν είτε χρώμα είτε άρωμα σε ό,τιδήποτε τρώγεται ή πίνεται. (Υπάρχουν εκατοντάδες essences όπως πχ, άρωμα φρέσκο βούτυρο, άρωμα φυστίκι, άρωμα marlborro (NAI Marlborro !!!) και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. (δεν υπάρχει όριο στο τί υπάρχει). Στις ίδιες αυτές εταιρείες θα βρείς και χρωστικές οι οποίες συνήθως είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, πχ το Καρμίνιο (μιά αλευρώδης σκόνη κατακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τον περίφημο Χαλβά Δραπετσώνας σε όλα τα είδη του (απλό, κακάο, αμύγδαλο, διαίτης κτλ) καθώς και πάρα πολλά αγνά και βιολογικά τρόφιμα, βρήκα στην ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στην Πάτρα στην Οδό ΕΡΜΟΥ 90 (απεναντι από Αστυνομικο Μέγαρο Πατρών.) Τηλέφωνο 2610223869 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω) άχνη ή ζάχαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδαρτες-μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησημοποιω mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο. Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασιν/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί όχι; Π.χ. μια τούρτα με σοκολάτα δεν έχει & αυγά μέσα; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
5 ασπράδι 150 γραμμ. ζάχαρη Σε πολύ καθαρό και στεγνό μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και στη μεσαία ταχύτητα αφήνουμε τη μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ http://downtimeforyou.blogspot.gr/2012/06/blog- post_06.html βρήκα κάποιες πρωτότυπες ιδέες για τούρτες (αυτή με τα smarties απλά μοιάζει τέλεια) και απόσο έχω ψαξει κατά το παρελθόν ,σχεδόν όλα τα ζαχαροπλαστεία έχουν site και έχουν μέσα φωτογραφίες από τις τούρτες που φτιάχνουν ,οπότε μπορείς να μπεις στο κάθε ζαχαροπλαστείο που σε ενδιαφέρει και να τις δεις . Και επίσης σε κάποια ζαχαροπλαστεία (σε κάποια έτσι ; όχι σε όλα) μπορείς να τους πας εσύ το σχεδιο που θα ήθελες και να σου το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοντα στα 10 λεπτα περιμενεις να δεσει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι νερό 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια γλυκού κοπαν. γαρύφαλλο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 1 ποτήρι ζάχαρη 1 πακέτο φαρίνα απ λίγο αγιασμό. Εκτελεση: Ανακατεύουμε με το χέρι καλά το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μυστικα: Γενικά η πίτα δεν φουσκώνει πάρα πολύ αλλά είναι αρκετά νόστιμη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαζεις τα μελομακαρονα στην κατσαρολα που βραζει το σιροπι και ετσι το αποροφανε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνεις κι άλλο νερό ή γάλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 115 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: