Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: o Θεος να τον συγχωρεσει. δεν ηξερα οτι υπαρχει και Βαρβαρος ονομα. ουτε οτι ηταν η προστατιδα του πυροβολικου. προστατευει και τους στρα...
Απάντηση: μεταφορικα ειναι ο απολιτιστος..
Απάντηση: βαρβαριζω
Απάντηση: τκ 12351
Απάντηση: που πουλανε Nike millenium στην Αγία Βαρβάρα;
Απάντηση: Καθε 4 Δεκεμβριου μετα ειναι του Αγ, Σαββα και μετα του Αγ, Νικολαου.. και 12 Αγ Σπυριδωνος
Απάντηση: Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στο σκεύος τ...
Απάντηση: ΑΠΟ 25 - 60 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ
Απάντηση: Μια κλασική σαλάτα από τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο και σερβίρεται όποτε εσείς θέλετε. Υλικά για...
Απάντηση: αγόρασε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, έχει πάνω οδηγίες για ΄το ζυμάρι της πίτσας
 

Βαρβαρα πως γινεται

Σχετικές ερωτήσεις
Τα λεωφορεια του ΟΑΣΑ λες; για δες εδω http://www.oasa.gr/ routes.php?id=p2
κοίτα εδώ http:// www.stigmap.gr/ odos51240-ag- varvara.html
δες εδω http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%92%CE%AC% CF%81%CE%B2%CE%B1% CF%81%CE%BF%CE%B9
πρεπει να αναφερεσαι στη φραση πας μη ελλην βαρβαρος...... αυτη η φραση δεν εχει την προελευση της στην αρχαια ελλλαδα καθως δεν εχει απ...
Κατα το γνωστό αρχαίο ρητό : Πᾱς μἠ Ἔλλην (έστί) βάρβαρος! Φυσικά οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν βαρβάρους όλους όσους μιλούσαν άλλη γλώσσα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Τα λεωφορεια του ΟΑΣΑ λες; για δες εδω http://www.oasa.gr/routes.php?id=p2 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοίτα εδώ http://www.stigmap.gr/odos51240-ag-varvara.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες εδω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AC%CF%81% CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πρεπει να αναφερεσαι στη φραση πας μη ελλην βαρβαρος...... αυτη η φραση δεν εχει την προελευση της στην αρχαια ελλλαδα καθως δεν εχει αποδειχτει η υπαρξη αυτου του ρητου αναμεσα σε αλλα αρχαια.πιθανολογειται οτι προερχεται απο τον 50 μ.Χ αιωνα ή ακομα μεταγενεστερα,ισως και το 19 αιωνα.οπου εχει χρησιμοποιηθει δεν αναφερεται η πηγη του. αν και οι αρχαιοι θεωρουσαν τους εαυτους τους ανωτερους και ειχαν κοινη νοοτροπια με αυτη που προτεινει το ρητο δεν αποδεικνυεται οτι χρησιμοποιησαν ποτε τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατα το γνωστό αρχαίο ρητό : Πᾱς μἠ Ἔλλην (έστί) βάρβαρος! Φυσικά οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν βαρβάρους όλους όσους μιλούσαν άλλη γλώσσα από τα ελληνικά! Κι η λέξη βάρβαρος προέρχεται από από τον ήχο που έκαναν όταν μιλούσαν (βαρ-βαρ) Διαβάστε περισσότερα...
Ο Μακαριστός μου Πνευματικός Πατέρας Ευέλθων ήταν και καθηγητής στην μέση εκπαίδευση. Την ημέρα που γιόρταζε η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του πυροβολικού για όσους δεν το γνωρίζουν. Έλεγε λοιπόν σαν έμπαινε στην τάξη στους μαθητές του χαριτολογόντας:Χρόνια πολλά παιδιά σήμερα γιορτάζετε.Τα παιδιά τον ρωτούσαν απορημένα γιατί.Αυτό τους έλεγε ότι σήμερα γιορτάζουν οι Βαρβάρες και οι Βάρβαροι..... Έσκαγαν στα γέλια τα παιδιά με το αστείρευτο του χιούμορ και τον λάτρευαν κι αυτά. Ας είναι αιωνία...
Απάντηση:
o Θεος να τον συγχωρεσει. δεν ηξερα οτι υπαρχει και Βαρβαρος ονομα. ουτε οτι ηταν η προστατιδα του πυροβολικου. προστατευει και τους στρατιωτες δηλαδη? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μεταφορικα ειναι ο απολιτιστος.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν με ενδιαφέρει εάν είναι Μαιμού απλά θέλω να τα αγοράσω έτσι για πρόχειρα...
Απάντηση:
που πουλανε Nike millenium στην Αγία Βαρβάρα; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθε 4 Δεκεμβριου μετα ειναι του Αγ, Σαββα και μετα του Αγ, Νικολαου.. και 12 Αγ Σπυριδωνος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις αγκινάρες, τις πατάτες, τον αρακά με τα καρότα και το μάραθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί έως ότου μαραθούν ελαφρά και πάρουν χρώμα. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα στο σκεύος 2 ποτήρια καυτό νερό, τους 2 ζωμούς λαχανικών Knorr «Σπιτικός» και ανακατεύουμε ελαφρά. Κλείνουμε με καπάκι, χαμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟ 25 - 60 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ Διαβάστε περισσότερα...
Ποια ειναι η συνταγη για πολιτικη σαλατα;
Απάντηση:
Μια κλασική σαλάτα από τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο και σερβίρεται όποτε εσείς θέλετε. Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα ½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο 200 γραμ μοβ λάχανο ψιλοκομμένο 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη 4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης) 2 κουτ ξύδι χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, λάδι για το σερβίρισμα Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το μοβ λάχανο, τα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αγόρασε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, έχει πάνω οδηγίες για ΄το ζυμάρι της πίτσας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα βαθύ τηγάνι και γεμίζουμε με κρύο νερό ώσπου να καλυφθούν. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Flora Soft με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα του. Ποσάρουμε για 3-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα υλικά να βράζουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν το χρώμα του φιλέτου γίνει έντονο λευκό και μπορούμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά, το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, τη ζάχαρη, αλάτι και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ · 4 στήθη κοτόπουλου · 2 φρέσκα κρεμμυδάκια · ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια · 1 φλιτζ. ελαιόλαδο · 2 κουτ. βούτυρο · 100 γρ. μαλακό τυρί φέτα τριμμένο · 2-3 κουτ. μαϊντανόες · 2 κουτ. παπαρουνόσπορος · 2 κουτ. σουσάμι · κύμινο · 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας · 16 φύλλα κρούστας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα, για 4-5 λεπτά. Κόβετε σε λωρίδες τα φύλλα, τις γεμίζετε με το μίγμα κοτόπουλου και τις τυλίγετ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνονται μακαρόνια με ρόκα;
Απάντηση:
Υλικά: * 250 γραμμ. μακαρόνια * 8 καρύδια * 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο * 1 φλιτζ. ρόκα ψιλοκομμένη με τα κοτσάνια * 1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός ? 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο * Αλάτι * Πιπέρι καγιέν * 1/3 φλιτζ. γραβιέρα Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια. Χτυπάτε σε μπλέντερ τα καρύδια, το σκόρδο, τη ρόκα και το βασιλικό και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη μισή τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και την υπόλοιπη γραβιέρα. Πώς δρα: Τα μακαρόνια αυξάνουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φαρδιές φέτες και τις τηγανίζουμε. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και μετά σε απορροφητικό χαρτί Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας ρίχνοντας τα ψιλοκομμένα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το δυόσμο και τη μισή ποσότητα από το Flora soft με βούτυρο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε έως ότου τα υγρά της σύβρασης μας μειωθούν. Στρώνουμε στο τραπέζι μας τις τηγανισμένες φέτες της μελιτζάνας και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η νοστιμότερη συνταγή για μπρόκολο είναι μάλλον και η πιο απλή - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CF%81%CF% 8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF% 83%CF%84%CF%8C Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τις γλώσσες: Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και στη συνέχεια τις βουλιάζουμε μία - μία στα αυγά που έχουμε χτυπήσει. Στη συνέχεια τις πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά από τις δύο πλευρές, πιέζοντας καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους και τις κρατάμε στην άκρη για λίγο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζουμε τις γλώσσες σε δυνατή θερμοκρασία και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και όταν είναι έτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αστακομακαροναδα για 2 ατομα: ΥΛΙΚΑ: 1 αστακός 800 - 1000γρ 2 ώριμες τομάτες 1 πιπεριά 1 ματσάκι μάραθος 3 κρεμμύδια μέτρια 2 σκελίδες σκόρδο λίγο ελαιόλαδο 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μακαρόνια Νο 10 250 - 300γρ Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το μάραθο, λιώνουμε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβουμε τον αστακό σε 4-6 ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός του. Κατόπιν, βάζουμε το λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλαμαράκια λεμονάτα (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ) * 2 καλαμαρια ολόκληρα καθαρισμένα * 5 μέτριες πατάτες * χυμός από ενα λεμόνι * λίγο αλάτι * πιπέρι * κρεμμυδάκι φρέσκο * μαιντανός * άνιθος * λαδι 1. Πλένουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια οχι απαραίτητα σε λωρίδες 2. Τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε ρηχή κατσαρόλα, το κρεμμυδάκι, μαιντανό, άνιθο, μετα το καλαμάρι 3. Το αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει-τσιγαριστεί και μετα προσθέτουμε λίγο νεράκι να σ... Διαβάστε περισσότερα...
πως φτιαχνεται
Απάντηση:
μενταγιον λαχανικα ικεα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Μπούτι χοιρινό σκόρδο καρότο αλάτι πιπέρι ρίγανη ΟΔΗΓΙΕΣ Περνουμε το μπουτι το πλενουμε καλα και το βαζουμε στη γαστρα. Το πασπαλιζουμε με μπολικο πιπερι και ριγανη. Τρυπαμε το κρεας με ενα μαχαιρι παντου και σε καθε τρυπα βαζουμε καμμματια απο σκορδο και καροτο. Δε βαζουμε καθολου νερο ουτε λαδι γιατι βγαζει το ρεας τα δικατου υγρα και λυπος. Το ψηνουμε στους 180 βαθμους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οπως φτιαχνεις τη γνωστη σε ολους μας ομελετα με αυγα,ριξε και μελιτζανες,αφου τις εχεις τηγανισει πιο πριν.Σε μια ομελετα ριχνεις ο,τι θελεις,ντοματα,ζαμπον,τυρι,πιπερια,λουκανικο,πατατ α,κολοκυθακια,μπεικον κ.τ.λ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μακαρόνια πένες ή σαλιγκάρι (ένα πακέτο) 250 γρ. γκούντα 200 γρ. ζαμπόν 1 κουτί γάλα νουνού light συμπυκνωμένο βούτυρο Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μαζί με το τυρί και το ζαμπόν (σε κομμάτια), ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε κομματάκια βουτύρου από επάνω και ψήνουμε. Μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια αν θέλουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
7 φύλλα κρούστας 5 μεγάλα αυγά 200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι 500 γρ κασέρι ή διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν, τριμμένα φρεσκοτριμμένο πιπεράκι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα ή το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, πασπαλίζουμε με πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με δαχτυλίδι. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με βούτυρο κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγη καλαμαρακια - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE% B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE% BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF% 84%CE%AC Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: