Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είνα...
Απάντηση: Οχι πάρα πολύ.
Απάντηση: Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ...
Απάντηση: Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετ...
Απάντηση: Πότε μπορώ να φυτέψω κουκούτσια βερυκοκιάς και σε πόσο διάστημα θα φυτρώσει¨;
Απάντηση: Η κουκουναριά ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας ως δασικό ή καλλωπιστικό δένδρο. Όλη σχεδόν η ποσότητα κουκουναρόσπορου που διακ...
Απάντηση: Φυτώριο το φθινόπωρο ή την Άνοιξη
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Tobacco rattle virus (ακρωνύμιο: TRV) Εύρος ξενιστών: Ο ιός TRV μπορεί να μολύνει περίπου 100 είδη, κυ...
Απάντηση: Από τα φύλλα του φυτού Pelargonium Roseum παίρνουμε το έλαιο του γερανιού, ενός φυτού που οι Κέλτες θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας. Τι ...
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή, που είναι επίσης γνωστή και σαν φυματίωση της ελιάς οφείλεται στο βακτήριο Pseudomonas savastanoi. Στην Ελλάδα φαίνεται ...
 

Αρρωστιες κερασιας;

Ποιες ειναι οι αρρωστιες της κερασιας;
Σχετικές ερωτήσεις
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδ...
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http:// www.plantprotection. hu/modulok/gorog/ stone-fruit/ri...
μπορεις και απο κουκουτσι αλλα μετα θελει κεντρωμα οτι φρουτοδενδρο βγενει απο κουκουτσι .
Αφού ξεράνουμε στον ήλιο ένα κουκούτσι από πολύ ώριμο κεράσι, διατηρούμε το κουκούτσι μέχρι τον Νοέμβριο και κατόπιν το τοποθετούμε σε μί...
πως μπορω να φυτεψω κουκουτσια απο κερασια?
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδοπανώλης, η διφθερίτης κλπ. Πριν να περιγράψουμε πως φαίνονται οι διάφορες αρρώστιες πρέπει να τις χωρίσουμε στις αρρώστιες που είναι κολλητικές, δηλ. προέρχονται από μικρόβια και σε κείνες που προέρχονται από παράσιτα, όπως είναι η ψώρα, οι ψείρες, τα τσιμπούρια και άλλες. Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http://www.plantprotection.hu/modulok/gorog/stone- fruit/ringspot_stone.htm Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις και απο κουκουτσι αλλα μετα θελει κεντρωμα οτι φρουτοδενδρο βγενει απο κουκουτσι . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφού ξεράνουμε στον ήλιο ένα κουκούτσι από πολύ ώριμο κεράσι, διατηρούμε το κουκούτσι μέχρι τον Νοέμβριο και κατόπιν το τοποθετούμε σε μία γλάστρα με τουλάχιστον 7-8 λίτρα χώμα και το ποτίζουμε κατά την σπορά. Διατηρούμε την γλάστρα σε θερμοκρασία εξωτερικού περιβάλλοντος όλο τον χειμώνα (προσοχή στην παγωνιά). Την άνοιξη θα φυτρώσει το κουκούτσι και θα αρχίσει να μεγαλώνει το νέο φυτό. Το περιποιούμαστε τακτικά και το φυτούουμε στην γη μαζί με το χώμα της γλάστρας τον Δέκέμβριο που θα είναι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως μπορω να φυτεψω κουκουτσια απο κερασια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι πάρα πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ πχ έχω φυτέψει ελιά Και μέσα στο καλοκαίρι ώμος πρέπει να φροντίζουμε το πότισμα της Αυτό πάλι είναι ανάλογα με την τοποθεσία που βρισκόμαστε δηλαδή αν το χώμα είναι αμμώδες τότε χρειάζεται πιο συχνά πότισμα από ότι όταν είναι σαν πηλός Άλλωστε παρακολουθούμε και την πρόοδο του δένδρου αν είναι ζωηρό κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι ανθοί καταστρέφονται, αν και τα δέντρα είναι ανθεκτικά και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες επίσης προκαλούν αλλοιώσεις στον καρπό. Τα δέντρα χρειάζονται καλό πότισμα τη περίοδο της ανθοφορίας τους. Κάτω από καλές συνθήκες μία βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια. Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες είναι: Πρώιμη Τίρυνθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πότε μπορώ να φυτέψω κουκούτσια βερυκοκιάς και σε πόσο διάστημα θα φυτρώσει¨; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κουκουναριά ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας ως δασικό ή καλλωπιστικό δένδρο. Όλη σχεδόν η ποσότητα κουκουναρόσπορου που διακινείται στην ελληνική αγορά εισάγεται από την Τουρκία, την Ισπανία και την Κίνα. Ο κουκουναρόσπορος (κουκουνάρι) εκτιμάται από πολύ παλιά για τη μαλακή και σχεδόν κρεμώδη υφή του, τη γλυκιά και απαλή γεύση του και το ελαφρύ ρητινώδες άρωμά του. Ο κουκουναρόσπορος χρησιμοποιείται για να αρωματίσει, να δώσει γεύση ή να διακοσμήσει γλυκά και αλμυρά πιάτα, ιδια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτώριο το φθινόπωρο ή την Άνοιξη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Tobacco rattle virus (ακρωνύμιο: TRV) Εύρος ξενιστών: Ο ιός TRV μπορεί να μολύνει περίπου 100 είδη, κυρίως, τον καπνό, την πατάτα, την τομάτα, και άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Ο ιός TRV εμφανίζεται σε κάθε χώρα όπου καλλιεργείται πατάτα ή καπνός, αλλά σποραδικά εμφανίζεται παντού και ποτέ δεν έχει προκαλέσει επιδημία. Η σημασία αυτού του ιού είναι μόνο τοπική, όπου η εμφάνισή του είναι επάνω από το μέσο όρο λόγω της μεγάλης πυκνότητας τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τα φύλλα του φυτού Pelargonium Roseum παίρνουμε το έλαιο του γερανιού, ενός φυτού που οι Κέλτες θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας. Τι προσφέρει: Έχει ενυδατικές, αναπλαστικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα. Ανακουφίζει το σκασμένο δέρμα στο σώμα, στις φτέρνες, αλλά και στα χείλη, ενώ διευκολύνει την επούλωση σημαδιών στην επιδερμίδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή, που είναι επίσης γνωστή και σαν φυματίωση της ελιάς οφείλεται στο βακτήριο Pseudomonas savastanoi. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν γνωστή από την εποχή του Θεοφράστου. Σήμερα είναι διαδεδομένη σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσογείου και επίσης στην California και την Αργεντινή. Συμπτώματα Το κύριο σύμπτωμα της ασθενείας αυτής είναι η εμφάνιση αρχικά φυματίων (μικρών όγκων), κυρίως πάνω στους νεαρούς κλάδους αλλά και στους πιό ηλικιωμένους ακόμα δε και στον κορμό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης και τα συστατικά που το αποτελούν, χρησιμοποιούνται για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες στη βιομηχανία τροφίμων αυξάνοντας την ικανότητα συντήρησής τους και μειώνοντας την ανάπτυξη του αντίστοιχου μικροβιακού πληθυσμού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθηκε σήμερα στους 12.000 τον. Η χώρα μας αντί να είναι εξαγωγική, εισάγει 6-7.000 τόν. ετησίως νωπό κάστανο από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και άγνωστη ποσότητα μεταποιημένου από τη Γαλλία και την Ιταλία. Αν και η καστανιά είναι ένα σπουδαίο δένδρο για τη χώρα μας, εν τούτοις η καστανοκαλλιέργεια βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μπουκαμβίλια είναι ένα φυτό που δεν έχει ανάγκη από κλάδεμα αλλά και που δεν χρειάζεται να φοβάστε να κλαδέψετε. Μπορείτε να την κλαδέψετε όποια στιγμή του χρόνου θέλετε. Νέα κλαδιά θα πετάξουν όμως μόνο όταν ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει την άνοιξη. Μην ανησυχήσετε λοιπόν αν μετά το φθινοπωρινό σας κλάδεμα δεν δείτε νέα κλαδάκια. Το μόνο κλάδεμα που είναι απαραίτητο είναι να κόψετε τους λεπτούς μίσχους που μένουν αφού πέσουν τα λουλούδια. Τα κλαδιά της μπουκαμβίλιας, με τα χρόνια μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οοποια εποχη 8ες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Λαπάτσα (Persicaria lapathifolia, syn. Polygonum lapathifolium) Οικογένεια: Polygonaceae Περίληψη: Το ζιζάνιο P. lapathifolia είναι διαδεδομένο παγκοσμίως. Αρκετά σπάνιο είναι μόνο στη Νότια Αμερική. Στην κεντρική Ευρώπη εμφανίζεται από τις πεδινές έως τις ορεινές περιοχές, ειδικά στις υγρές περιοχές, κοντά σε λίμνες, όχθες ποταμών, σε ακατέργαστα εδάφη, στις άκρες του δρόμου, και επίσης στο καλλιεργήσιμο έδαφος. Είναι ένα επιβλαβές ζιζάνιο για τα φυτά που καλλιεργο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τιι?? ε οχι μην τις ταισεις καφε :/ ο.Ο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή επιλογή της απόστασης φύτευσης θα δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις και ποιοτικότερο συγκομισμένο προϊόν. Συνήθως η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι 60-65 εκατ. και πάνω στη γραμμή 15-20 εκατ. Οι πιο πυκνές φυτεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερων μετρίου μεγέθους κονδύλων. Σε περίπτωση που επιθυμούμε μεγαλύτερους κονδύλους τοποθετούμε τον πατατόσπορο πάνω στη γραμμή σε απόσταση 27-30 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ο σπόρος των ξηρών φασολιών αποθηκεύεται στους 5-10 C και σχετική υγρασία 40-50% για περίοδο περίπου 6-10 μηνών. Αν η περιεκτικότητα του σπόρου σε νερό είναι κάτω του 14% τότε η σχετική υγρασία της αποθήκης πρέπει να είναι 70%. Για αύξηση της υγρασίας των σπόρων προς την αποφυγή διάρρηξης των περιβλημάτων κατά την αποθήκευση και διακίνηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα μας λίγο. Τρία είναι που μας ενδιαφέρουν τα σόγια του σουσαμιού: με μαυριδερούς, καστανούς και άσπρους σπόρους. Σε μας προκόβει το άσπρο σουσάμι και καλλιεργείται στη Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία. Η Θεσσαλία κάνει από αυτό έως 90 χιλ. οκ το χρόνο. Ο σουσαμόσπορος έχει 40-50 τα εκατό λάδι και είναι πικρούτσικο μα φαγώσιμο και έχει το καλό δύσκολα να ταγγίζει. Στην Ανατολή και στο τόπο μας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 1) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΥ Όργωμα του εδάφους, ενσωμάτωση οργανικής ουσίας (κοπριάς) για το φθινόπωρο - χειμώνα. Άζωτο-Φώσφορος-Κάλλιο για την άνοιξη .Ρh-6,5-8 υπερυψωμένα κρεβάτια. 2) ΦΥΤΕΥΣΗ Μοσχεύματα 2 ετών φυτεύουμε στα υπερυψωμένα κρεβάτια το 1/3 στο χώμα σε σειρές Β-Ν διεύθυνση, με απόκλιση 30 μοίρες. 3) ΑΝΑΠΤΥΞΗ Χρησιμοποιούμε οργανική ουσία και λίπανση Αζώτου —Φωσφόρου-Καλίου60 κιλάανά στρέμμα Η λίπανση γίνεται την άνοιξη ή νωρίς το καλοκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γαρδένια για πολλούς είναι μπελάς. Κι όμως αν ακολουθήσετε τα παρακάτω η γαρδένια σας θα είναι πάντα γεμάτη λουλούδια και όμορφα πράσινα φύλλα. 1ον Δεν αντέχει τον παγετό 2ον Να μην βάζετε πιατάκι κάτω από την γλάστρα 3ον Να μην την βλέπουν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου ειδικά τους θερμούς μήνες 4ον Χρειάζεται καθημερινό πότισμα από τον Μαϊο εώς και τον Οκτώβριο και σε μέρες με καύσωνα ακόμα και δυο φορές την ημέρα 5ον Χρειάζεται χώμα με χαμηλό ph (όξινο) 6ον Λίπασμα άνοιξη και φθινόπωρο κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τον Απρίλιο ανάλογα και το καιρό μπορούμε να φυτέψουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 84 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: