Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είνα...
Απάντηση: Οχι πάρα πολύ.
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium atrovirens Αυτός ο ατελής μύκητας βρίσκεται σε κάθε έδαφος και προκαλεί μικρές έως μεγαλύτ...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!
Απάντηση: Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής ...
Απάντηση: Οι γνωστότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στη χώρα μας είναι η Τουρλωτή (λευκοκίτρινο χρώμα σάρκας), Μόρφου (μεγαλόκαρπη π...
Απάντηση: Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae)....
Απάντηση: Το ράντισμα είναι η διαδικασία κατά την οποία το δέντρο βρέχεται με μικροσταγονίδια φυτοφάρμακου ή ιχνοστοιχείων. Το ράντισμα μπορεί να γ...
Απάντηση: Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε το καλοκαίρι ή την άνοιξη, γιατί αν κυκλοφορούμε με κοντο...
Απάντηση: Ανοιγεις μια τρυπα και το βαζεις
 

Αρρωστιες κερασιας;

Ποιες ειναι οι αρρωστιες της κερασιας;
Σχετικές ερωτήσεις
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδ...
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http:// www.plantprotection. hu/modulok/gorog/ stone-fruit/ri...
μπορεις και απο κουκουτσι αλλα μετα θελει κεντρωμα οτι φρουτοδενδρο βγενει απο κουκουτσι .
Αφού ξεράνουμε στον ήλιο ένα κουκούτσι από πολύ ώριμο κεράσι, διατηρούμε το κουκούτσι μέχρι τον Νοέμβριο και κατόπιν το τοποθετούμε σε μί...
πως μπορω να φυτεψω κουκουτσια απο κερασια?
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδοπανώλης, η διφθερίτης κλπ. Πριν να περιγράψουμε πως φαίνονται οι διάφορες αρρώστιες πρέπει να τις χωρίσουμε στις αρρώστιες που είναι κολλητικές, δηλ. προέρχονται από μικρόβια και σε κείνες που προέρχονται από παράσιτα, όπως είναι η ψώρα, οι ψείρες, τα τσιμπούρια και άλλες. Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http://www.plantprotection.hu/modulok/gorog/stone- fruit/ringspot_stone.htm Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις και απο κουκουτσι αλλα μετα θελει κεντρωμα οτι φρουτοδενδρο βγενει απο κουκουτσι . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφού ξεράνουμε στον ήλιο ένα κουκούτσι από πολύ ώριμο κεράσι, διατηρούμε το κουκούτσι μέχρι τον Νοέμβριο και κατόπιν το τοποθετούμε σε μία γλάστρα με τουλάχιστον 7-8 λίτρα χώμα και το ποτίζουμε κατά την σπορά. Διατηρούμε την γλάστρα σε θερμοκρασία εξωτερικού περιβάλλοντος όλο τον χειμώνα (προσοχή στην παγωνιά). Την άνοιξη θα φυτρώσει το κουκούτσι και θα αρχίσει να μεγαλώνει το νέο φυτό. Το περιποιούμαστε τακτικά και το φυτούουμε στην γη μαζί με το χώμα της γλάστρας τον Δέκέμβριο που θα είναι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως μπορω να φυτεψω κουκουτσια απο κερασια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι πάρα πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium atrovirens Αυτός ο ατελής μύκητας βρίσκεται σε κάθε έδαφος και προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες ζημιές παντού, δεν είναι ασθένεια καραντίνας και δεν προκαλεί ποτέ συνολική εξασθένηση ολόκληρων των φυτειών. Εύρος ξενιστών: Πατάτα Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται παντού στην Ε.Ε. και τα γύρω κράτη. Μόνο οι αγροί στους οποίους δεν έχει καλλιεργηθεί ποτέ πατάτα είναι απαλλαγμένοι από αυτόν τον μύκητα. Το παθογόνο προτιμά τα ψυχρά κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής από γραμμή και την απόσταση των φυτών επάνω στη γραμμή. Οι αποστάσεις γραμμής από γραμμή είναι μεταξύ 60 και 90 εκατοστών. Η απόσταση ανάμεσα στα φυτά στην ίδια γραμμή είναι από 30 έως 50 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι γνωστότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στη χώρα μας είναι η Τουρλωτή (λευκοκίτρινο χρώμα σάρκας), Μόρφου (μεγαλόκαρπη ποικιλία) και η Ροζένων (μεγαλόκαρπη ποικιλία με αυξημένο πάχος της σάρκας, χρώματος πορτοκαλί) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ράντισμα είναι η διαδικασία κατά την οποία το δέντρο βρέχεται με μικροσταγονίδια φυτοφάρμακου ή ιχνοστοιχείων. Το ράντισμα μπορεί να γίνει με ατομική αντλία (10 λίτρων , πλάτης) ειδικά στα νεαρά δέντρα ή με βυτιοφόρα ψεκαστικά και τρακτέρ ( σε μεγάλους οπωρώνες και μεγάλα δέντρα). Η αποτελεσματικότητα του ραντίσματος για την αντιμετώπιση ασθενειών - εντόμων βασίζεται σε διάφορους παράγοντες όπως: η αποδοτικότητα του φαρμάκου, ο σωστός χρόνος εκτέλεσης, η απόδοση του ψεκαστήρα και ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε το καλοκαίρι ή την άνοιξη, γιατί αν κυκλοφορούμε με κοντομάνικο και ¾ παντελόνι τον Δεκέμβρη, τοτε μάλλον θα κρυώνετε. Έτσι και το γκαζόν μας, ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία έπεσε, η ηλιοφάνεια μειώθηκε, η βροχοπτώσεις είναι συχνές, η υγρασία αυξήθηκε. Καλό είναι λοιπόν να πάρουμε κάποια μέτρα τα όποια θα βοηθήσουν το γκαζόν να ανταπεξέλθει στις καινούριες συνθήκες ή τουλάχιστο να μην το επιβαρύνουμε με πρόσθετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανοιγεις μια τρυπα και το βαζεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ιδανικό έδαφος για την καλλιέργεια πιπεριάς έχει pH μεταξύ 6,7 και 7,0, είναι πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλά αποστραγγιζόμενο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν κάποιος αποφασίσει να πρασινίσει το μπαλκόνι ή την ταράτσα του πρέπει να επιλέξει τι γλάστρες επιθυμεί να αγοράσει για τα φυτά του. glastres Πλαστικές γλάστρες ή πήλινες γλάστρες για τα φυτά σας; Photographer: thomas pix Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Κι ίσως να μας αρέσουν εκείνες οι περίτεχνες πήλινες γλάστρες όμως δεν είναι πάντοτε οι ιδανικές για το χώρο μας. Ας δούμε λοιπόν μερικά βασικά πράγμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Avena sterilis, Granineae Βιολογία: Είναι ετήσιο ζιζάνιο Το ζιζάνιο επηρεάζεται από τις ξηρικές συνθήκες . Η ξηρασία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στην ανάπτυξη και την παραγωγή σπόρων. Ακόμη, ευνοείται από την αζωτούχο λίπανση. Το ύψος ενός ώριμου φυτού είναι 60-150cm και έχει όρθιο βλαστό. Τα κατώτερα φύλλα είναι πλατιά (3-5mm) . τα άνθη είναι πράσινα και κοκκινωπά και οι στάχεις της ταξιανθίας είναι οριζόντιοι και χαλαροί. Η ταξιανθία είναι περισσότερο ή λιγότερο ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα είναι τρίλοβα ή πεντάλοβα, σύνθετα χνουδωτά με μεγάλους μίσχους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οταν φυτεψεις το αγγουρι (σε θερμοκηπιο ξερω) θελει 25 30 μερες αυτη την εποχη για να εχεις ετοιμα αγγουρα για την αγορα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καλές ποικιλίες μπορεί να είναι ακριβές αλλά είναι εύκολο να πολλαπλασιαστούν. Μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε πανέμορφους φράχτες από κωνοφόρα και ωραιότατες μπορντούρες. Μερικές ποικιλίες μεγαλώνουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι δύσκολο να τις ελέγξουμε. Γι' αυτό σιγουρευτείτε ότι αγοράσατε την κατάλληλη ποικιλία πριν την φυτέψετε. Αυτό ισχύει για κάθε περίπτωση, για αργής ή γρήγορης ανάπτυξης ποικιλίες και για κοντές ή ψηλές ποικιλίες. Πως πολλαπλασιάζουμε κωνοφόρα από μοσχεύματα p... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνιδα ειναι φυτο υψηλου φαρμακευτικου ενδιαφεροντος αναμεσα στα 40 φυτα που εχουν παρει επισημη αδεια κυκλοφοριας απο την ευρωπαικη ενωση ειναι και η τσουκνιδα.Αυτη την στιγμη στην Ελλαδα κανεις δεν γνωριζει ακριβως που καλλιεργειται και σε τι ποσοτητα και δεν υπαρχει και καποιος επισημος φορεας που να μπορει να μας πληροφορισει σχετικα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι ανθοί καταστρέφονται, αν και τα δέντρα είναι ανθεκτικά και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες επίσης προκαλούν αλλοιώσεις στον καρπό. Τα δέντρα χρειάζονται καλό πότισμα τη περίοδο της ανθοφορίας τους. Κάτω από καλές συνθήκες μία βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια. Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες είναι: Πρώιμη Τίρυνθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπέροχη γεύση στη σάλτσα μια νότα που έλειπε από την σαλάτα, ένα άρωμα που μας μεταφέρει μακριά, αλλά είναι τόσο κοντά που αρκεί να απλώσεις το χέρι σου και κόψεις ένα κλαρί. Όνειρο; δε νομίζω. Αντιθέτως τα αρωματικά φυτά εύκολα καλλιεργήσιμα και η πιο λογική καλλιέργεια για γλάστρα, αφού με μια γλάστρα μπορούμε να έχουμε αρκετή ποσότητα, μέχρι την επόμενη φορα που θα φυτέψουμε. Παράλληλα οι απαιτήσεις τους είναι ελάχιστες και δεν θα απαιτήσουν τίποτα παραπάνω από νερό ήλιο και λίγο χώμα. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήτσο, Γιώργο, Μπάμπη & Τασία, Μαρία, Κούλα. Πιστεύω αυτά είναι "πιασάρικα" ονόματα για πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: