Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια στεβιοζάχαρης φαίνεται όχι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης...
Απάντηση: Σύμφωνα με έρευνα της Zenith International, κατά το 2010 οι πωλήσεις της στέβιας διεθνώς ανήλθαν στους 3.500 μετρικούς τόνους, αυξήθηκαν ...
Απάντηση: Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός...
Απάντηση: Πώς πολλαπλασιάζεται η στέβια; Όπως εξηγεί ο κ. Ζαχοκώστας, η πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι αυτή με τη χρήσ...
Απάντηση: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Σοφάδων, των ...
Απάντηση: Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη...
Απάντηση: στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, ...
Απάντηση: Ενθαρρυντικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν τους αγρότες- εν μέσω μάλιστα κρίσης- να αισιοδοξούν για μια νέα διέξοδο, προκειμένου να εξασ...
Απάντηση: Η εξαγωγή της γλυκαντικής ουσίας (Στεβιοζάχαρης) από το φυτό Στέβια γίνεται με εκχύλιση των φύλλων της με διαδικασία παρόμοια με την εξα...
Απάντηση: Οι καυτερές πιπεριές είναι από τα πιο χρήσιμα φυτά στον πλανήτη. Οι χρήσεις τους είναι πάρα πολλές, από την βιολογική γεωργία έως την φαρ...
 

Αποξήρανση της στέβιας

Τέσσερις μέθοδοι αποξήρανσης -διαδικασία μέσω της οποίας παράγεται η γλυκαντική ουσία χάρη στην οποία η στέβια βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου επενδυτικού και μη ενδιαφέροντος- υπάρχουν: Αυτή που παραπέμπει σε άρμεγμα (αποφύλλωση του φυτού) και -για μεγάλες εκτάσεις- απαιτεί μεγάλο αριθμό εργατικών χεριών. Η βραζιλιάνικη, που πραγματοποιείται μηχανικά, με τα φυτά να εισάγονται σε μεγάλους κλιβάνους, όπου επικρατεί υψηλή θερμοκρασία και έντονος αερισμός. Η μηχανική συλλογή των φύλλων με τη

μέθοδο του αρμέγματος, όπου τα φύλλα οδηγούνται για μεταποίηση στο εργοστάσιο, που παρουσιάζει μεγάλα μειονεκτήματα (π.χ., τα φύλλα “ανάβουν” αν δεν οδηγηθούν εντός διώρου στο εργοστάσιο). Μία άλλη μέθοδος: τα φυτά κόβονται σε ύψος πέντε εκατοστών από το έδαφος, συλλέγονται όπως τα καπνόφυλλα και οδηγούνται στα ξηραντήρια καπνού. Η συγκεκριμένη μέθοδος εξασφαλίζει άριστο πράσινο χρωματισμό, επιτρέπει στον παραγωγό να αποθηκεύσει και να πουλήσει το προϊόν όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο, ενώ μπορεί

να στηριχθεί στις υφιστάμενες καπνοπαραγωγικές εγκαταστάσεις.
Σχετικές ερωτήσεις
Τέσσερις μέθοδοι αποξήρανσης -διαδικασία μέσω της οποίας παράγεται η γλυκαντική ουσία χάρη στην οποία η στέβια βρίσκεται στο επίκεντρο το...
Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρ...
Mε άλλα λόγια, η μεγάλη ζήτηση της στέβιας καθιστά ενδεδειγμένη την καλλιέργειά της είτε από ερασιτέχνες είτε από επαγγελματίες αγρότες. ...
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ν...
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τριών ειδών σπορεία, τα “παραδοσιακά”, τα επιπλέοντα και αυτά που παράγονται με τη μέθοδο της υδρονέφ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τέσσερις μέθοδοι αποξήρανσης -διαδικασία μέσω της οποίας παράγεται η γλυκαντική ουσία χάρη στην οποία η στέβια βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου επενδυτικού και μη ενδιαφέροντος- υπάρχουν: Αυτή που παραπέμπει σε άρμεγμα (αποφύλλωση του φυτού) και -για μεγάλες εκτάσεις- απαιτεί μεγάλο αριθμό εργατικών χεριών. Η βραζιλιάνικη, που πραγματοποιείται μηχανικά, με τα φυτά να εισάγονται σε μεγάλους κλιβάνους, όπου επικρατεί υψηλή θερμοκρασία και έντονος αερισμός. Η μηχανική συλλογή των φύλλων... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχει μηδενική θερμιδική αξία και γι' αυτό αποτελεί συστατικό αναψυκτικών τύπου light. Παρασκευάσματα στέβιας χρησιμοποιούνται επίσης ως γλυκαντικές ουσίες σε τρόφιμα και ροφήματα και το ίδιο το φυτό σε σαλάτες ή για την παρασκευή αφεψήματος. Πρόκειται για αυτοφυές φυτό της Παραγουάης και της Βραζιλίας, αν και πλέον η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο καλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mε άλλα λόγια, η μεγάλη ζήτηση της στέβιας καθιστά ενδεδειγμένη την καλλιέργειά της είτε από ερασιτέχνες είτε από επαγγελματίες αγρότες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες των νοικοκυριών, καθώς μπορεί να φυτευτεί στη γλάστρα ή σε περιορισμένη επιφάνεια του κήπου και να ακολουθηθεί μέθοδος καλλιέργειας αντίστοιχη με αυτή της γαρδένιας. Καλλιέργεια Στέβιας Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τριών ειδών σπορεία, τα “παραδοσιακά”, τα επιπλέοντα και αυτά που παράγονται με τη μέθοδο της υδρονέφωσης. Τα “παραδοσιακά” θα πρέπει να έχουν πλάτος ένα μέτρο και μήκος περίπου 10 μέτρα και να είναι ελαφρώς υπερυψωμένα, ώστε να γίνεται καλή αποστράγγισή τους. Το ύψος τους θα πρέπει να είναι από 10 έως 20 εκατοστά, ενώ το χώμα του σπορείου θα πρέπει να είναι ψιλοχωματισμένο, πλούσιο σε οργανική ουσία, καλά αεριζόμενο και απαλλαγμένο από ζιζάνια, όπως εξη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια στεβιοζάχαρης φαίνεται όχι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, της οποίας τα οικονομικά μεγέθη βρίσκονται “στο κόκκινο”. “Εκτός από την τευτλοζάχαρη, η ΕΒΖ θα μπορούσε να στραφεί στην καλλιέργεια στέβιας και στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής στεβιοζάχαρης, που δεν υπάρχει ούτε στην Ευρώπη ούτε στα Βαλκάνια”, αναφέρει ο κ. Καπόγλου. Η στέβια αποτελεί, κατά τους ειδικούς, πρώτης τάξης εναλλακτική καλλιέργεια έναντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σύμφωνα με έρευνα της Zenith International, κατά το 2010 οι πωλήσεις της στέβιας διεθνώς ανήλθαν στους 3.500 μετρικούς τόνους, αυξήθηκαν δηλαδή 1% σε σχέση με το 2009, αντιπροσωπεύοντας συνολική αξία 285 εκατομμυρίων δολαρίων. Προς τι η παγκόσμια στροφή στη στέβια, το φυτό που αποκαλείται διεθνώς ως το “ιερό δισκοπότηρο” της βιομηχανίας τροφίμων; Με το διαβήτη και την παχυσαρκία να αποτελούν τη μάστιγα του αιώνα, η παγκόσμια ζήτηση για ισορροπημένα διατροφικά προϊόντα με ελάχιστη θερμιδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός τους. Τα στελέχη και τα υπολείμματα των φύλλων, μετά την εξαγωγή της “ζάχαρης”, αποτελούν ζωοτροφή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πώς πολλαπλασιάζεται η στέβια; Όπως εξηγεί ο κ. Ζαχοκώστας, η πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι αυτή με τη χρήση σπόρου, ο οποίος -όπως και στον καπνό- δεν τοποθετείται απευθείας στο χωράφι, επειδή οι πιθανότητες φυτρώματος του σπόρου είναι πολύ μικρές. Γι' αυτό, η στέβια μεταφυτεύεται, ώστε να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σπορόφυτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Σοφάδων, των οποίων τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στη Γερμανία και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής ΄Έρευνας. Οι αναλύσεις οδήγησαν σε πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την καλλιέργεια του φυτού σε μικρομεσαίες ή μεγάλης επιφάνειας εκτάσεις γης. Κατ' αρχάς, έπειτα από πειραματισμούς αποστάσεων φυτείας τεσσάρων χρόνων... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενθαρρυντικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν τους αγρότες- εν μέσω μάλιστα κρίσης- να αισιοδοξούν για μια νέα διέξοδο, προκειμένου να εξασφαλίσουν εισόδημα, έρχονται στο φως για την καλλιέργεια της στέβιας. Ειδικά σε πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, οι παραγωγοί βλέπουν με αισιόδοξο «μάτι» το πολλά υποσχόμενο αυτό προϊόν, καθώς τα πειράματα είχαν άκρως θετικά αποτελέσματα. Έτσι, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να ανάψει «πράσινο» φως ώστε οι αγρότες να καλλιεργήσουν στέβια και να την ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εξαγωγή της γλυκαντικής ουσίας (Στεβιοζάχαρης) από το φυτό Στέβια γίνεται με εκχύλιση των φύλλων της με διαδικασία παρόμοια με την εξαγωγή της τευτλοζάχαρης από τα ζαχαρότευτλα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο βιβλίο "ΣΤΕΒΙΑ: γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ" και στις ιστοσελίδες : www.στεβια.gr και http://stevia-gr.blogspot.com στεβια.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καυτερές πιπεριές είναι από τα πιο χρήσιμα φυτά στον πλανήτη. Οι χρήσεις τους είναι πάρα πολλές, από την βιολογική γεωργία έως την φαρμακολογία. Θα γράψω σε άλλο άρθρο για τις χρήσεις τους γιατί εδώ θα ασχοληθώ με την καλλιέργεια τους. Διαβάζοντας και μαθαίνοντας για τις ιδιότητές τους, αποφάσισα να καλλιεργήσω φέτος δύο διαφορετικές ποικιλίες από τις πιο καυτερές στο κόσμο. Εγώ καλλιέργησα τις ποικιλίες habanero orange και african bird που μπορούν να φτάσουν τις 300.000 και 175.000 μονά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όσοι ασχολούνται με τη γη έχουν μάθει να συλλέγουν σπόρους. Οι πρωτάρηδες που τώρα ασχολούνται, αναρωτιούνται πως θα τους συλλέξουν, διότι... στη γεωργία πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα. Η ομάδα Πελίτι Ηράκλειου που ενεργά πλέον ασχολείται με τη διάδοση και την προσφορά των ντόπιων ποικιλιών ετοίμασε και ένα εγχειρίδιο συλλογής σπόρων διότι τα ερωτήματα ... πέφτουν βροχή! Τα "φώτα" της έδωσε η ομάδα και στο MadeinCreta. Βασική αρχή συλλογής σπόρων Συλλέγουμε σπόρο α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ορχιδέα δεν αγαπά την μόνιμη υγρασία στις ρίζες της και για αυτό δεν την φυτεύουμε ποτέ σε χώμα αλλά σε φλοιό δέντρου. Ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα περίπου ανάλογα την ατμοσφαιρική υγρασία που έχει το περιβάλλον του εσωτερικού μας χώρου. Ένας τρόπος για να καταλάβουμε κάθε πότε χρειάζεται πότισμα είναι να βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα στον φλοιό και αν αισθανόμαστε και την παραμικρή υγρασία δεν ποτίζουμε. Αλλιώς θα πρέπει να βγάλουμε την ορχιδέα από το κασπό της όπως θα δείτε και στο παρακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ήμερη βελανιδιά είναι ένα μεγαλοπρεπές ημιαειθαλές δένδρο της ελληνικής φύσης, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων πολλών αιώνων. Είναι εξαιρετικά φωτόφιλη, χαρακτηριστικό που την αναγκάζει να φύεται πολύ αραιά (το πολύ 8 δένδρα ανά στρέμμα) αλλά και να σχηματίζει αραιή κόμη, έτσι ώστε το ένα κλαδί της να μην σκιάζει το άλλο. Με τον τρόπο αυτό, το έδαφος γύρω από το δέντρο βρίσκεται σε ελαφρά σκιά και προστατεύεται από την ξήρανση. Το γεγονός αυτό έχει ως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φάρμακο για όλες τις αρρώστιες των δέντρων Σε κάθε δέντρο χρειάζεται ιδιαίτερη θεραπεία. Εδώ όμως θα κάνω γνωστό το φάρμακο που θεραπεύει όλα τα δέντρα. Αν θέλουμε να διατηρούμε όλα τα δέντρα γερά και καλοθρεμμένα σκάβουμε γύρω-γύρω τις ρίζες και τις βρέχουμε καθώς και τους κορμούς με πολυκαιρισμένο κάτουρο ανδρών ή ζώων. Αν είναι ξηρασία τα ποτίζουμε και με νερό. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η μούργα όταν την χύσουμε ανακατωμένη με άλλο τόσο νερό κοντά στο κάθε δέντρο. Μερικοί όταν φυτεύουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι η γατα εχει ενα αυτι χαχαχαχαχα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ο κόνδυλος της πατάτας είναι ουσιαστικά ένας τροποποιημένος βλαστός. Η μορφή του ποικίλει. Οι ποικιλίες για τηγανιτά πατατάκια (chips) είναι συνήθως στρόγγυλες ή στρογγυλές-οβάλ. Οι ειδικές ποικιλίες για τις γαλλικές τηγανιτές πατάτες είναι συνήθως επιμήκεις-οβάλ, ή υπερβολικά επιμήκεις (μακριές). Οι ειδικές ποικιλίες για σαλάτα είναι συνήθως επιμήκεις ή επίσης υπερβολικά επιμήκεις, συχνά με μια μικρή κλίση. Το περίδερμα του κονδύλου μπορεί να είναι κόκκινο, ρόδινο, κίτρινο, ή καφέ με φακίδι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κλάδεμα είναι ίσως η σπουδαιότερη σε σχέση με όλες τις άλλες ελαιοκαλλιεργιτικές εργασίες. Απ’ αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η καρποφορία και η μακροζωία των ελαιοδέντρων. Γι αυτό το λόγο ο κλαδευτής, ότι κι αν είναι, επιστήμονας, τεχνίτης ή γεωργός, πρέπει να γνωρίζει καλά την φυσιολογία της ελιάς για να αφαιρεί με το κλάδεμα αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που βολεύει. Βασικός σκοπός του κλαδέματος, πράγματι, είναι να εξασφαλίσει και να διατηρήσει το ισοζύγισμα ανάμεσα στο ριζικό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής (βρώσιμη) τότε συνήθως 4-6 κιλά ελιά δίνουν 1 κιλό λάδι Τα καλοταισμένα και με φροντίδες ώριμα δέντρα μπορούν να δώσουν ακόμη και 60 -80 κιλά ελιά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοκκινέλες (Πασχαλίτσες ή παπαδίτσες)-Lady Bugs Achillea filipendulina/Fernleaf yarrow - Αχιλλεία Achillea millefolium/Common yarrow - Αχιλλεία η χιλιόφυλλος Ajuga reptans/Carpet bugleweed - Άζυγος η έρπουσα/Λιβανόχορτο Alyssum saxatilis/Basket of Gold - Άλυσσος Anethum graveolens/Dill - Άνηθος Anthemis tinctoria/Golden marguerite – Άνθεμης/Μαργαρίτα η χρυσή Asclepias tuberose/Butterfly weed – Ασκληπιάς η σωληνώδης Atriplex canescens/Four-wing saltbush Coriandrum sativum/Coriander ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγω εχω αγορασει φυτα και κοβω κλαδακια και τα βαζω σε αμμο και ριζωνουνε η τα λαγιζεις με καταβολαδες ειναι πολυ αθεκτικο φυτο βαλε και ορμονι ριζοβολιας η σε σκονη η σε διαλυμα ινδοβουτυρικο οξυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οποίους πιάνει αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται παρά να κόψεις ένα κομμάτι (μόσχευμα) και να το φυτέψεις με το κομμένο μέρος προς το χώμα...τόσο απλά. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζί με τις μελιτζάνες, μπορείτε να σπείρετε τα ακόλουθα φυτά: Βασιλικός (Είναι απαραίτητος. Βάλτε βασιλικούς ανάμεσα στις μελιτζάνες) Φασόλια Μπιζέλια Σπανάκι Θυμάρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ξερω το θεμα καθολου , αλλα διαβασε τι βρηκα για τις ντοματες. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί, χωρίς υπερβολές, περισσότερες από 12.000 ποικιλίες ντομάτας. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές δεν υπάρχουν πια και αντ αυτών, έχουν δημιουργηθεί υβρίδια του φυτού, οι καρποί των οποίων είναι συνήθως οι ντομάτες που φτάνουν στο τραπέζι μας. Η πιο γνωστή όμως και ιδιαίτερα γευστική ποικιλία ντομάτας στη χώρα μας είναι η «Μπατάλα». Οι καρποί της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι μεγαλύτερ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτό ποώδες της οικογένειας των συνθέτων. Τα παράρριζά του σχηματίζουν σφαιρικό ρόδακα από το κέντρο του οποίου αναπτύσσεται ο ανθοφόρος βλαστός ύψους μέχρι 1 μ., με άνθη κυανά ή λευκά. Κατάγεται από τη μεσογειακή ζώνη, ή ίσως και από την Ινδία, και καλλιεργείται αποκλειστικά ως σαλατικό ή για γαρνίρισμα φαγητών. To εδώδιμο μέρος του φυτού είναι ο ρόδακας των φύλλων, που αναπτύσσεται κοντά στο έδαφος και κόβεται προτού αναπτυχθεί ο ανθοφόρος βλαστός. Τα α. που καλλιεργούνται σε λαχανοκομικές... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 33 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: