Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το λίτρο είναι μονάδα όγκου και όχι βάρους, συνέπώς το βάρος, τα γραμμάρια, εξαρτώνται από το ειδικό βάρος του υλικού που μετράμε. Δηλα...
Απάντηση: 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ή ένα κιλό Το ελαιόλαδο π.χ. 1 λίτρο είναι περίπου 900 γραμμάρια. (έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερ...
Απάντηση: 1 λίτρο ελαιόλαδο είναι περίπου 900 γραμμάρια του κιλου αλλά μπορεί να διαφέρει σε άλλα λάδια, ανάλογα με τη σύσταση, πυκνότητα κλπ.
Απάντηση: 1 λίτρο λάδι πόσα γραμμάρια είναι;
Απάντηση: εξαρτάτε απο το υλικο. τα γραμμαρια ειναι μοναδα μετρησης βαρους ενω τα λιτρα μοναδα μετρησης ογκου. Ετσι 500 γραμμαρια σιδερο πιανουν...
Απάντηση: ποσα γραμαρια ειναι το 1 λιτρο
Απάντηση: Το ελαιόλαδο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ για να έχει πυκνότητα 1 δηλαδή 1lt = 1000gr. Η πυκνότητα του ελαιολάδου είναι 0,92 και επομένως 1lt=920gr
Απάντηση: 1000
Απάντηση: 1 λίτρο λάδι έχει περίπου 920 γραμμάρια. Όλα τα λάδια δεν είναι ίδιας πυκνότητας για να πούμε 920 ή 915. Το 1 κιλό είναι 1087 γραμμάρια ε...
Απάντηση: Πρέπει να δοθεί πυκνότητα για να απαντήσεις ακριβώς. Είναι περίπου 1.1 λίτρα αφού το ένα λίτρο ελαιόλαδο ζυγίζει 920 γραμμάρια περίπου δη...
 

1 λιτρο ποσα γραμμαρια ειναι

1 λιτρο ποσα γραμμάρια είναι?
Αναλογα με το τι ζητας!
To λίτρο είναι μονάδα όγκου ενώ το γραμμάριο μονάδα βάρους.Άρα είναι ανόμοια πράγματα.Εξαρτάται από το ειδικό βάρος του υγρού.Άλλο βάρος έχει 1 λίτρο λάδι , άλλο 1 λίτρο υδράργυρος,άλλο 1 λίτρο νερό.
Σχετικές ερωτήσεις
Δε γίνεται γενικά. Τα γραμμάρια μετρούν βάρος ή μάζα και τα λίτρα όγκο. Αν έχουμε ένα σώμα που ξέρουμε την πυκνότητά του και τον όγκο του...
οπως εγραψα και πιο πανω,το λιτρο ειναι μοναδα μετρησης ογκου και οχι βαρους.ετσι η πυκνοτητα του υλικου παιζει ρολο στο βαρος του.δηλ. 1...
Οση η ειδική πυκνότητα του ρευστού (ή στερεού) για το οποίο μιλάμε, επί 1000.
1/4 λιτρο νερό πόσα γραμμαρια ειναι
αν υπολογισουμε οτι το ειδικο βαρος ειναι περιπου 1,038 - 1,045 τοτε ειναι 1030 η 1045 γραμμαρια αντιστοιχα
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Δε γίνεται γενικά. Τα γραμμάρια μετρούν βάρος ή μάζα και τα λίτρα όγκο. Αν έχουμε ένα σώμα που ξέρουμε την πυκνότητά του και τον όγκο του ή το βάρος του τότε μπορούμε να μετατρέψουμε από τα γραμμάρια σε λίτρα και αντίστροφα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπως εγραψα και πιο πανω,το λιτρο ειναι μοναδα μετρησης ογκου και οχι βαρους.ετσι η πυκνοτητα του υλικου παιζει ρολο στο βαρος του.δηλ. 1 λιτρο νερο ειναι περιπου ενα κιλο,μα ενα λιτρο λαδι ειναι γυρω στα 915 γραμμαρια (γι αυτο το λογο επιπλεει πανω στο νερο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οση η ειδική πυκνότητα του ρευστού (ή στερεού) για το οποίο μιλάμε, επί 1000. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1/4 λιτρο νερό πόσα γραμμαρια ειναι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν υπολογισουμε οτι το ειδικο βαρος ειναι περιπου 1,038 - 1,045 τοτε ειναι 1030 η 1045 γραμμαρια αντιστοιχα Διαβάστε περισσότερα...
1 λιτρο =?
Απάντηση:
Το λίτρο είναι μονάδα όγκου και όχι βάρους, συνέπώς το βάρος, τα γραμμάρια, εξαρτώνται από το ειδικό βάρος του υλικού που μετράμε. Δηλαδή ένα λίτρο ελαιόλαδο είναι 920 γραμμάρια. Ένα λίτρο φρέσκο αγελαδινό γάλα είναι 980 γραμμάρια, αν θυμάμαι καλά. Ένα λίτρο απεσταγμένο (καθαρό) νερό είναι 1.000 γραμμάρια και ένα λίτρο υδραργύρου είναι 13 κιλά και 600 γραμμάρια! Χρήστος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ή ένα κιλό Το ελαιόλαδο π.χ. 1 λίτρο είναι περίπου 900 γραμμάρια. (έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερό) "Το λιτρο ειναι μοναδα μετρησης ογκου (υγρα) Τα γραμμαρια μοναδα μετρησης βαρους (μαζας) Δεν μπορεις να πεις ποσα γραμμαρια ειναι κατι το υγρο" Οτι αποτελέιται από ύλη έχει μάζα (βάρος) αλλά και όγκο Η σχέση μάζα/όγκος λέγεται πυκνότητα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 λίτρο ελαιόλαδο είναι περίπου 900 γραμμάρια του κιλου αλλά μπορεί να διαφέρει σε άλλα λάδια, ανάλογα με τη σύσταση, πυκνότητα κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 λίτρο λάδι πόσα γραμμάρια είναι; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρτάτε απο το υλικο. τα γραμμαρια ειναι μοναδα μετρησης βαρους ενω τα λιτρα μοναδα μετρησης ογκου. Ετσι 500 γραμμαρια σιδερο πιανουν πολυ λιγο ογκο και θα ειναι καποια λιγα λιτρα (ml) ενω 500 γραμμαρια βαμβακι θα ειναι πολυ πιο ογκωδη και θα πιανουν περισσοτερο χωρο. ελπιζω να καταλαβες με το παραδειγμα μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποσα γραμαρια ειναι το 1 λιτρο Διαβάστε περισσότερα...
λιτρο λάδι - πόσα γραμμάρια έχει;
Απάντηση:
Το ελαιόλαδο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ για να έχει πυκνότητα 1 δηλαδή 1lt = 1000gr. Η πυκνότητα του ελαιολάδου είναι 0,92 και επομένως 1lt=920gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποσο ζυγιζει ενα λτρο λαδι
Απάντηση:
1 λίτρο λάδι έχει περίπου 920 γραμμάρια. Όλα τα λάδια δεν είναι ίδιας πυκνότητας για να πούμε 920 ή 915. Το 1 κιλό είναι 1087 γραμμάρια είναι λάθος και μάλλον εννοούσε 1 κιλό είναι 1087 ml. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρέπει να δοθεί πυκνότητα για να απαντήσεις ακριβώς. Είναι περίπου 1.1 λίτρα αφού το ένα λίτρο ελαιόλαδο ζυγίζει 920 γραμμάρια περίπου δηλαδή είναι ο,92 κιλά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ειναι 5 γραμμαρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όχι γιατί μαυρίζουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορώ να είμαι απόλυτη στην απάντησή μου γιατί υπάρχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θετικό είναι ότι μπορούμε να ταίσουμε άτομα σε χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι πεθαίνουν λόγω της πείνας. Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι τα μεταλαγμένα είναι εύκολο να καλλιεργηθούν. Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι παρενέργειες μπορούν να προκληθούν μακροπρόθεσμα. Πιστεύω ότι δεν θα ήταν πολύ κακό να δώσουμε μεταλαγμένα προιόντα σε τριτοκοσμικές περιοχές ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οταν προσπαθεις να σταματησεις κατι... πχ αποτοξινωση στο αλκοολ,το τσιγαρο,τα ναρκωτικα... προσπαθεις να σταματησεις τη χρηση τους.. Διαβάστε περισσότερα...
Τι τρώμε? Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη; Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον 1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης. 3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. 4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά. 5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν. 6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα. 7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών. 8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids). 9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. 10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη). 11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές. 12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. 13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων. 14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης. Το πολύ ενδιαφέρον μέρος Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας. Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν. Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης
Απάντηση:
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα;Οτι ενώ το βούτυρο που είναι φυσικό προιόν μπορεί να το επεξεργαστεί ο ανθρώπινος οργανισμός,την μαργαρίνη δεν μπορεί να την μεταβολίσει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στις αρτηρίες μέχρι που τις αποφράσσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Βοηθούν: -Στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. -Στην απώλεια βάρους: Χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μηπως δεν ειναι τοσο γευστικο το βοτυρο; Αν αλλαζες βουτρο; Όσο για το αλ΄΄ατι προσθεσε επιπλεον στον τελος! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι και ειναι και πολύ νοστιμα, τα μαγειρευεις κανονικα οπως και τα αυγα κοτας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων. Συντηρεί τα τρόφιμα με την αφαίρεση αρκετής υγρασίας, για να αποτρέψει την αποσύνθεση και το χάλασμα τους. Η περιεκτικότητα σε νερό των κατάλληλα ξεραμένων τροφίμων ποικίλλει από 5% έως 25% τοις εκατό ανάλογα με τα τρόφιμα. Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάται από: • την επαρκή θερμότητα για να βγει έξω η υγρασία χωρίς να μαγειρευτούν τα τρόφιμα • τον ξηρό αέρα για να απορροφήσει την απελευθερωμένη υγρασία • την επαρκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
από τα κουκιά όπως την γνωρίζουν οι Ιταλοί και οι Αμερικανοί.Στην Ελλάδα, η φάβα γίνεται κυρίως με το κίτρινου χρώματος λαθούρι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χοιρινο κρεας Διαβάστε περισσότερα...
τι διατροφικη αξια εχουν τα ψαρια;
Απάντηση:
Το ψάρι είναι μία τροφή με σημαντική διατροφική αξία, και είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή ή την Κρητική διατροφή, το ψάρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μας διατροφής. Στην Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής, το ψάρι συστήνεται να καταναλώνεται σε ποσότητα 5-6 μικρομερίδων την εβδομάδα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο μέσος Έλληνας καταναλώνει σχεδόν 12 κιλά ψάρι το χρόνο. Στην ελληνική αγορά μπορούμε να βρούμε άφθονα ψάρια,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα έχει αρχίσει να μαυρίζει.Και η μυρωδιά του θα είναι άσχημη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 138 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: