Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 200 ν...
Απάντηση: 1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρ...
Απάντηση: Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι...
Απάντηση: Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κ...
Απάντηση: Ενενηντα...
Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει...
Απάντηση: δες εδω http:// www.argiro.gr/ recipes/%CF%84%CF% 83%CE%BF% CF%85%CF%81%CE%AD% CE%BA%CE%B9-%CE%BD% CE%B7%CF%83% CF%84%CE%AF%CF%83% CE%B9%CE%BC%CE%BF...
Απάντηση: Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξεμπλέκουμε και το χτενίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μαλακό στα χέρια μας. Φτιάχνουμε λουρίδες ανάλογα...
Απάντηση: κατι σε καρυδα θα σκεπτομουν...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

χαλβας σιμιγδαλενιος

Απάντηση: Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P
Απάντηση: Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καποιος να μας πει που να ξερει???που να ρωτησο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τρως. Εντάξει δε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν ξερω την συνταγη του προφιτερολ του Ανδριας...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δες αυτην απο την γιωτης Η κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: βάζεις άψητα ανάλατα αμύγδαλα στο μπλέντερ
Απάντηση: Το πιο γνωστό προφιτερόλ απο όσο ξέρω είναι του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρίχνουμε στο μίξερ το Flora soft με βούτυρο με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό τοποθετείς μέσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Mε κρεμα γαλακτος σε μπεν μαρι
Απάντηση: 1 ζαχαρουχο γαλα 2 κ.σ.φουντουκι τριμμενο χτυπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν θα φουσκωσει εκτος αν χρησιμοποιησεις αλευρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης
Απάντηση: 1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15-20 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα σιρόπι, όχι πολύ σφικτό αλλά και ούτε πολύ αραιό. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο. Tο αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χονδρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό φαΐ, φαΐ που χόρευε μεσ΄ το στομάχι μου ως το πρωί. Φέρτε μου μια κουβέρτα, δεν αισθάνομαι καλά, εσηκώθηκα το βράδυ κι έφαγα πολύ χαλβά. (δις) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες εδω http://www.argiro.gr/recipes/%CF%84%CF%83%CE%BF% CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CE%BD%CE%B7%CF%83% CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξεμπλέκουμε και το χτενίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μαλακό στα χέρια μας. Φτιάχνουμε λουρίδες ανάλογα με το τι μέγεθος κανταΐφι θέλουμε να φτιάξουμε. Σκεπάζουμε το κανταΐφι με μία βαμβακερή πετσέτα για να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια της παρασκευής του. Με τη βοήθεια του πινέλου το αλείφουμε με το λιωμένο Flora με βούτυρο καλά. Τοποθετούμε μπροστά μας τις λουρίδες, τις κάνουμε πέταλο με την κλίση του πέταλου προς τα εμάς και πάνω στο φαρδύ μέρος ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατι σε καρυδα θα σκεπτομουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καποιος να μας πει που να ξερει???που να ρωτησουμε εστω?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το Flora, τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Μετράμε ένα ποτήρι νερού από το μίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τρως. Εντάξει δεν είναι όπως το καλοκαίρι αλλά δεν θα πάθεις τίποτα εκτός και αν έχεις πολύ πολύ ευαίσθητο λαιμό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξερω την συνταγη του προφιτερολ του Ανδριας γιατι αμα την ηξερα θα του εκλεινα το μαγαζι...Ξερω μια αλλη: ΥΛΙΚΑ: Σουδάκια 1 1/2 κούπα γάλα 4 κουταλακια κορν φλάουρ 1/2 κούπα ζάχαρη 4 κροκους 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια 400 γρ. σαντιγύ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δες αυτην απο την γιωτης Η κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ φτιάχνεται από σοκολάτα υψηλής ποιότητας που λιώνει τέλεια, έχει βελούδινη υφή και πλούσιο άρωμα, προσφέροντας υπέροχο αποτέλεσμα και γεύση ακόμα και στις πιο απαιτητικές σοκολατένιες δημιουργίες σας. Την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ θα τη βρείτε σε συσκευασία των 100 γρ., ενώ είναι χωρισμένη σε κομμάτια των 20 γρ. για να σας διευκολύνει. Κυκλοφορεί σε τριπλή συσκευασία με προσφορά -0,30€. Η κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά και είναι... Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω γλυκο που εχει μεσα αμυγδαλοσκονη. αυτην την αγοραζω, την φτιαχνω?
Απάντηση:
βάζεις άψητα ανάλατα αμύγδαλα στο μπλέντερ Διαβάστε περισσότερα...
Εγω ξερω....και οποιοι δεν το ξερουν καιρος να το μαθουν.Αν δεν το πει κανενας,πριν κλεισω την ερωτηση θα το αποκαλυψω.Γιατι το ΡΩΤΗΣΕ ειναι για να μαθαινεις!
Απάντηση:
Το πιο γνωστό προφιτερόλ απο όσο ξέρω είναι του Ανδριά.Το βρήκα;Τί κερδίζω; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε στο μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Βάζουμε σε μεγάλο ποτήρι το κονιάκ και διαλύουμε μέσα τη σόδα. Κοσκινίζουμετο αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα. Ρίχνουμε στο μίξερ τη διαλυμένη σόδα και λίγο από το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε τους γάντζους στο μίξερ. Ρίχνουμε σιγά–σιγά το αλε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό τοποθετείς μέσα το βάζο με το μέλι και το βαζεις να βράσει (το νερό) μετά απ λίγη ώρα αρχίζει να ξεζαχαρώνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αφρατέψουν καλά. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο στη λεκάνη με τα αυγά και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία πλαστική σπάτουλα, συμπληρώνουμε με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στη συνέχεια μέσα σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα το τσέρκι μας. Ρίχνουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mε κρεμα γαλακτος σε μπεν μαρι Διαβάστε περισσότερα...
τη.συνταγη.τησ.μερεντασ
Απάντηση:
1 ζαχαρουχο γαλα 2 κ.σ.φουντουκι τριμμενο χτυπημενο στο μπλεντερ 2 κ.σ.ζαχαρη αχνη 6 κ.σ.κακαο χωρις προσθηκη ζαχαρη Ανακατεψτε ολα τα υλικα σε ενα μπωλ & χτυπηστετα στο μιξερ Βαλτε την κρεμα σε βαζακια & διατηρειτε στο ψυγειο. καλη επυτυχια!!!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν θα φουσκωσει εκτος αν χρησιμοποιησεις αλευρι που φουσκωνει μονο του Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ (ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΓΕΜΑΤΟ) 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ 2 ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΗ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΦΛΥΤΖΑΝΕΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ(2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 32 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.