Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι..μετα αν χρειαστει ριχνεις κ αλλι αλευρι...
Απάντηση: Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Εκτέλεση:45′ λεπτά Ψήσιμο: 20′ λεπτά 120-130 κομμάτια Τα υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χ...
Απάντηση: ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι...
Απάντηση: Τι εννοεί ο ποιητής δεν καταλαβαίνω...
Απάντηση: Να λαδώνεις την φόρμα πρώτα με ένα πινέλο και μετά να την αλευρώνεις.Μιλάμε βέβαια για το απλό κέικ,γιατί υπάρχουν και κάποιες συνταγές που χρειάζε...
Απάντηση: Αλμυρά ,γλυκά τι ;...
Απάντηση: βαλτε την στο ψυγειο αφηστε την λιγες ωρες...
Απάντηση: 2000γρ.ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 70%-- 1000γρ.ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΙΠΟΣ-- 600γρ.ΓΙΑΟΥΡΤΙ-- 40γρ.ΑΛΑΤΙ-- 40γρ.ΖΑΧΑΡΗ-- 40γρ.ΜΑΓΙΑ-- 160γρ.ΑΥΓΑ=3ΤΕΜ.ΔΟΥΛ ΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑ...
Απάντηση: καταρχας ειναι ζαχαρη αχνη την οποια την βαζεις μολις τους βγαλεις απο τον φουρνο κ ειναι ζεστοι κ αργοτερα τους περνας αλλο ενα χερι...
Απάντηση: http:// asteratikouzina.blog spot.com/2010/07/ blog- post_17.html...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

τι κανουμε οταν κολλαει η ζυμη για κουλουρια

Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: αλευρωνουμε η λαδωνουμε ελαφρα την φορμα πριν β...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρίξε χλιαρό γάλα στα χέρια σου και ζύμωνε με απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ενα ποτηρι καλαμποκελαιο ενα ποτηρι κρασι λευκο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αγοραζεις απ το super market!!!
Απάντηση: ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Συστατικά • 1 ποτήρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τελεια!!!
Απάντηση: Περιγραφή Μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1 1/2 φλ.τσαγιού γάλα 1 φλ.τσαγιού αλεύρι 2...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά - 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνταγη για κουλουρακια βουτυρου - 1/2 κιλό ζά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Φίλη/φίλε,σου συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την συ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: *επειδη δεν διευκρινισες τι κουλουρακια θες,βαζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι ποσότητες των υλικών είναι για δύο κιλά ζύμη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν ξέρω ποια συνταγή χρησιμοποιείς που απαιτεί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ. 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 φλυτζάνι περίπου γάλα Πώς το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει. Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα. Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί"... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αλευρωνουμε η λαδωνουμε ελαφρα την φορμα πριν βαλουμε μεσα το κεικ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίξε χλιαρό γάλα στα χέρια σου και ζύμωνε με απλές κινήσεις.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι..μετα αν χρειαστει ριχνεις κ αλλι αλευρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Εκτέλεση:45′ λεπτά Ψήσιμο: 20′ λεπτά 120-130 κομμάτια Τα υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι γάλα 250 gr. βούτυρο 4 αυγά 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αμμωνία ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 βανίλιες Χυμό ενός πορτοκαλιού Ξύσμα ενός πορτοκαλιού για την επάλειψη 2 κρόκους αυγών Εκτέλεση Συνταγής Στο μίξερ χτυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι εννοεί ο ποιητής δεν καταλαβαίνω ....... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να λαδώνεις την φόρμα πρώτα με ένα πινέλο και μετά να την αλευρώνεις.Μιλάμε βέβαια για το απλό κέικ,γιατί υπάρχουν και κάποιες συνταγές που χρειάζεται να καλύψεις την φόρμα με λαδόκολλα και μετά να βάλεις το κέικ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλμυρά ,γλυκά τι ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλτε την στο ψυγειο αφηστε την λιγες ωρες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2000γρ.ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 70%--1000γρ.ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΙΠΟΣ--600γρ.ΓΙΑΟΥΡΤΙ--40γρ.ΑΛΑΤΙ-- 40γρ.ΖΑΧΑΡΗ--40γρ.ΜΑΓΙΑ-- 160γρ.ΑΥΓΑ=3ΤΕΜ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ , ΕΩΣ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝΕ ΚΑΛΑ . ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΖΥΜΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 20 ΛΕΠΤΑ. ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΙΤΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καταρχας ειναι ζαχαρη αχνη την οποια την βαζεις μολις τους βγαλεις απο τον φουρνο κ ειναι ζεστοι κ αργοτερα τους περνας αλλο ενα χερι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://asteratikouzina.blogspot.com/2010/07/blog- post_17.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού, τριμένα κίτρινα τυριά 1 αυγό Εκτελεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλοίφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη! Μυστικα: Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα ποτηρι καλαμποκελαιο ενα ποτηρι κρασι λευκο ενα ποτηρι ζαχαρη ενα ποτηρι σουσαμι μια βανιλιαενα κουταλακι μπεκιν παουντερκαι αλευρι ναγινει ζυμη πολυ μαλακη καλη επιτυχια ειναι τελεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγοραζεις απ το super market!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Συστατικά • 1 ποτήρι λάδι • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι • 1 ποτήρι νερό • 1 βανίλια • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό • 1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι • ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη • λίγο κονιάκ ή cointreau • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει • σουσάμι Οδηγίες 1. Σε μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι 2. Ανακατεύουμε 3. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή 4.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν είναι δυνατον να αποφύγω τα τηγανιτά και υπάρχει κάποια συνταγή γ ντόνατς ψημένα στο φούρνο, θα το προτιμούσα
Απάντηση:
Περιγραφή Μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν με τίποτα το τηγάνι! Συστατικά2 πακέτα ξηρή μαγιά 1/3 φλ. χλιαρό νερό 1 1/2 φλ. γάλα 1/3 φλ. μαργαρίνη 1/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 2 αβγά 4 1/2 φλ. αλεύρι 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο 1 φλ. ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα Οδηγίες1.Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά. 2.Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 1/2 φλ.τσαγιού γάλα 1 φλ.τσαγιού αλεύρι 2 αυγά Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνω ζυμη για κρουασαν;
Απάντηση:
Υλικά - 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ. - 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη - 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι - 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι - 1 φλυτζάνι περίπου γάλα Εκτέλεση - Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. - Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική και να μην κολλάει. - Εάν είναι πολύ στεγνή προσθέστε μία κουταλιά γάλα. - Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό για μισή ώρα περίπου. - Μετά τοποθετείστε το... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνω κουλουράκια βουτυρου;
Απάντηση:
Συνταγη για κουλουρακια βουτυρου - 1/2 κιλό ζάχαρη - 1/2 κιλό βούτυρο - 2 κιλά αλεύρι - 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού - Ξύσμα 2 πορτοκαλιών - 1 αυγό χτυπημένο - 2 βανίλιες - 1 κοφτό κουταλάκι σόδα - 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ - 1 κρόκο αυγού χτυπημένο Εκτέλεση - Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. - Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα, τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φίλη/φίλε,σου συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την συνταγή.Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 4 μεγάλες πιατέλες. ΥΛΙΚΑ: -750 γρ.αγελαδινό βούτυρο γάλακτος(ή ανάμεικτο με βιτάμ) -3/4 φλυτζανιού ζάχαρη -2 κρόκους αυγού -1 στιμμένο πορτοκάλι και ξύσμα 2 κουταλάκια -1/2 φλυτζάνι κονιάκ -2 βανίλιες -200 γρ. αμύγδαλο ωμό, χονδροτριμμένο στο μπλέντερ -περίπου 1 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ -περίπου 500 γραμ. ζάχαρη άχνη -Λίγο ανθόνερο -------------------------------------------------- ------... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
*επειδη δεν διευκρινισες τι κουλουρακια θες,βαζω μια συνταγη της επιλογης μου ονοματι:ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Υλικα: 225γρ βουτυρο 225γρ ζαχαρη 1 κροκο αυγου 1 βανιλια 250γρ αλευρι Μισο κουταλακι σοδα μαγειρικη 125γρ πικρη σοκολατα σε νιφάδες 125γρ σοκολατα γαλακτος σε μικρα κομματακια Εκτελεση: Χτυπαμε το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασια δωματιου και προσθετουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη, μετα βαζουμε τον κροκο αυγου. Κοσκινιζουμε το αλευρι και το ανακατεύουμε με τη σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποσότητες των υλικών είναι για δύο κιλά ζύμη, αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο αυξομειώστε αντίστοιχα τις ποσότητες. 1 κιλό αλεύρι σκληρό ή σπέσιαλ 960 γραμ. νερό 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη ½ κουτ. γλυκού αλάτι 25 γραμ. μαγιά ξηρή ή φρέσκια Εκτέλεση: Αν έχουμε φρέσκια μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Για την ζύμωση της ζύμης δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά ζυμωτήριο καθώς το μίξερ έχει πάρα πολλές στροφές. Στο σκεύος του ζυμωτηρί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω ποια συνταγή χρησιμοποιείς που απαιτεί και σιρόπι και γλάσο. Συνήθως η σοκολατόπιτες είναι αρκετά ρευστές και χωρίς σιρόπι. Πάντως, το λογικό είναι πρώτα το σιρόπι και μετά το γλάσο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη. Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 53 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.