Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω, κ δε θα πάω να τσίμπησω εγώ τη θέση :Ρ...
Απάντηση: Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λ...
Απάντηση: Ορίστε: http:// www.argiro.gr/ Recipes :)...
Απάντηση: σπόρος παπαρούνας, νιζερ... το κόκκαλο της σουπιάς δεν το τρώει... τροχίζει και καθαρίζει το ράμφος του...
Απάντηση: Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το...
Απάντηση: Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο...
Απάντηση: Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι...
Απάντηση: ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη...
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος...
Απάντηση: σουπιες 8α βρεις μαη-ιουνη κυριως στα πολυ ρηχα ερχονται εξω εξω για να ζευγαρωσουν με λαδι 8αλασσα ειναι καλυτερα γιατι τις βλεπεις αμεσως με καμα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

σουπιες στιφαδο αργυρω

Απάντηση: Βράζουμε το χταπόδι με το μηλόξυδο, τη δάφνη κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ξεπλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε λωρίδες...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χορταρικά μας. Βρά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μουσκεύουμε το κριθαράκι σε κρύο νερό για 10 λε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 300 γραμμάρια γίγαν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ μαυρομάτικα φασόλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium at...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: απο μεσα Νοεμβρη μεχρι μεσα Απριλιου!
Απάντηση: Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικα: 1 κιλο Κιμα Ανιθο Ριγανη Λιγο κρεμμυ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σε παραμαλο με 2 αγκιστρια, καρφωνουμε το ενα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ολες τις ωρες
Απάντηση: θα πας με τρενο και θα κατεβεις ομονοια και μετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αν δεν κανω λαθο βαζεις κατι στο καλαμι ψαρεματ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τι ρωτάς? ποιά είναι η ερώτηση σου?
Απάντηση: Μίλα με τα κεντρικά.
Απάντηση: η καλύτερη εποχή για την σουπιά ειναι τον Μαιο...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Βράζουμε το χταπόδι με το μηλόξυδο, τη δάφνη και το μπαχάρι έως ότου μαλακώσει και γίνει τρυφερό. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το θερμαίνουμε καλά και σοτάρουμε σε αυτό τις πέρλες. Όταν το χταπόδι μαλακώσει, το κόβουμε σε κομμάτια, το ρίχνουμε στις πέρλες και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με τον χυμό της τομάτας, τον πελτέ, το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε στο φαγητό μας λίγο καυτό νερό. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά έως ότ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις προβράζουμε. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν οι σουπιές είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαγειρευτούν καλά και μαλακώσουν. Εάν δέσει η σάλτσα απότομα προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι σουπιές. Στραγγίζουμε το κοφτό μακαρονάκι και μέσα στο ίδιο σκεύος που το βρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χορταρικά μας. Βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να λιώσει. Σοτάρουμε μέσα στο σκεύος τα χορταρικά μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Όταν τα χορταρικά μας μαζέψουν και μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις σουπιές και τον πελτέ της τομάτας μαζί με 3 ½ ποτήρια καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν ό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουσκεύουμε το κριθαράκι σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το μουσκεμένο κριθαράκι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις σουπιές και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε κατά διαστήματα με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχόμενα έως ότου χυλώσει το κριθαράκι. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω, κ δε θα πάω να τσίμπησω εγώ τη θέση :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λεωφορείο ειναι 5 ευρώ (το μειωμένο 2.5 ευρώ) και το κοντινότερο εξπρές για αεροδρόμιο ειναι μάλλον της δάφνης (Χ97). (βέβαια για να πάρεις το εξπρές της δάφνης θα χρειαστεί να πάρεις από Αργυρουπολη το μετρό προς Δάφνη (άρα +1.4 το εισιτήριο- εκτός αν δικαιούσαι μειωμένο 0.70, οποτε συνολικά παει 6.40 ή 3.20 σε περίπτωση μειωμένου) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σπόρος παπαρούνας, νιζερ... το κόκκαλο της σουπιάς δεν το τρώει... τροχίζει και καθαρίζει το ράμφος του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το εξής: Πιάνουν μια θηλυκιά σουπιά, τη δένουν πίσω από τη βάρκα και βάζουν μπροστά. Τότε τα αρσενικά, που βλέπουν τη θηλυκιά σουπιά, τρέχουν από πίσω της και ο ψαρά με την απόχη τις πιάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι εκεινου και να μου αρεσε. :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη δουλεια νομιζω εκει, και μετα τα ι.ε.κ. mokume στην Αθηνα. Αν θες κατι πραγματικα καλο, θα πρεπει να πας εξωτερικο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σουπιες 8α βρεις μαη-ιουνη κυριως στα πολυ ρηχα ερχονται εξω εξω για να ζευγαρωσουν με λαδι 8αλασσα ειναι καλυτερα γιατι τις βλεπεις αμεσως με καμακι πλησιαζεις α8ορυβα και καρφωνεις γιατι αμα κανεις 8ορυβο η σε δει εγινε πυραυλος.επισης με μεγαλη αποχη αν εισαι γρηγορος.το ιδιο και το βραδυ με λαμπα η φακο παλι στα ρηχα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν το καθαρισεις σε νερο με χυμο λεμονιου.οσο για τη ζαχαρη,1 κιλο στο 1 κιλο κυδωνι,αναλογα ποσο γλυκο το θελεις!!! εγω π.χ βαζω λιγοτερη ζαχαρη,το προτιμο ελαφρυ.εκανα σημερα με επιτυχια και με χρωμα χρυσαφι, [οχι ροζ η κοκκινο] οπως το βλεπουμε συνηθως...καλη επιτυχια ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 300 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές 2 φύλλα δάφνης 5-6 κόκκοι μπαχάρι 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο ξίδι αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τους γίγαντες από την προηγούμενη ημέρα. Τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε 1 λίτρο νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Καθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ μαυρομάτικα φασόλια 400 γραμ ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζ τσαγιού κοτσανάκι σέλινο ψιλοκομμένα 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας 1 κουτ γλυκού πάπρικα Αλάτι, πιπέρι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα ταυτόχρονα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρι) καθαρισμένα 3 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνη 1 ξυλαράκι κανέλα 1 κουτ κοφτό του γλυκού κανέλα 1 κουτ γλυκού μαυροπίπερο 1 κουτ γλυκού γαρίφαλα 1 κουτ γλυκού μπαχάρι 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί 1 κρασοπότηρο γλυκό κόκκινο κρασί 1 κουτ σούπας πελτέΑλάτι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Ρίχνε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium atrovirens Αυτός ο ατελής μύκητας βρίσκεται σε κάθε έδαφος και προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες ζημιές παντού, δεν είναι ασθένεια καραντίνας και δεν προκαλεί ποτέ συνολική εξασθένηση ολόκληρων των φυτειών. Εύρος ξενιστών: Πατάτα Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται παντού στην Ε.Ε. και τα γύρω κράτη. Μόνο οι αγροί στους οποίους δεν έχει καλλιεργηθεί ποτέ πατάτα είναι απαλλαγμένοι από αυτόν τον μύκητα. Το παθογόνο προτιμά τα ψυχρά κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο μεσα Νοεμβρη μεχρι μεσα Απριλιου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γλ. γαρίφαλο1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο2 κ.γλ. κανέλα200 γραμμ. βούτυρο Κερκύρας170 γραμμ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη1 πορτοκάλι (ξύσμα)75 ml (½ φλ. τσαγιού) κονιάκ7 αυγά χωρισμέναΓια το σιρόπι2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη2½ φλ. τσαγιού νερό1 βανίλια1 κ.σ. χυμός λεμόνι1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ. Εκτελεση: Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κιλο Κιμα Ανιθο Ριγανη Λιγο κρεμμυδι τριμμενο Αλατι πιπερι Εκτελεση: Βραζουμε λιγο ρυζι Και τα ανακατευουμε όλα μαζι Εχουμε στην κατσαρολα λιγο νερακι με λαδι και λιγο Τριμμενο κρεμμυδακι , αφου αρχισει να βραζει τοποθετουμε Τα γιουβαρελακια και όταν βρασουν κτυπαμε δυο αυγα και στο τελος λεμονι Με 1 κουταλια της σουπας αλευρι (για να δεσει η σαλτσα) Ριχνουμε τη μαρεγκα σιγα-σιγα να γινει η σαλτσα και είναι ετοιμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε παραμαλο με 2 αγκιστρια, καρφωνουμε το ενα στην κορυφη της κουκουλας και το αλλο αναμεσα στα πλοκαμια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
θα πας με τρενο και θα κατεβεις ομονοια και μετα θα παρεισ την κοκκινη γραμμη και θα πας προσ αγιο δημητριο και θα κατεβεια και θα παρεις τα λεωφορεια 155 Α3 Α4 171 ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν δεν κανω λαθο βαζεις κατι στο καλαμι ψαρεματος δεν θυμαμαι πωςλεγετε που ειναι για μαλακια...π.χ.σουπιες καλαμαρακια χταποδια και δεν ξερω τι αλλο :P... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι ρωτάς? ποιά είναι η ερώτηση σου? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μίλα με τα κεντρικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η καλύτερη εποχή για την σουπιά ειναι τον Μαιο..και ψαρεύεται όπως και τα καλαμάρια. μπορεί να πιάσεις και τώρα αλλα ειναι ποιο σπάνιες. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 137 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.