Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το...
Απάντηση: Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο...
Απάντηση: Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι...
Απάντηση: ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη...
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος...
Απάντηση: σουπιες 8α βρεις μαη-ιουνη κυριως στα πολυ ρηχα ερχονται εξω εξω για να ζευγαρωσουν με λαδι 8αλασσα ειναι καλυτερα γιατι τις βλεπεις αμεσως με καμα...
Απάντηση: Μέχρι σήμερα το σπανάκι θεωρούνταν ιδανικό για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Οπως φαίνεται εκτός από το σώμα το σπανάκι «δυναμώνει» και ορισμένες εγκεφαλικέ...
Απάντηση: Ευρέως διαδεδομένο λαχανικό, γνωστό για την πλούσια περιεκτικότητα του σε σίδηρο. Ιδιότητες: Το σπανάκι είναι τονωτικό, διουρητικό καταπραϋντικό...
Απάντηση: αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν...
Απάντηση: Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

σουπιες με σπανακι αργυρω μπαρμπαριγου

Απάντηση: Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω,...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σπόρος παπαρούνας, νιζερ... το κόκκαλο της σουπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για ένα στρέμμα φυτείας χρειάζονται περίπου 2-3...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες σπανακιού. Γενικότερ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Αυτό σημ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Άμεση σπορά στο χωράφι τον Σεπτέμβριο και Φεβρο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: Το σπανάκι δεν αποτελεί μόνο μία πολύ καλή πηγή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium at...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπανάκι Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο 'διάσημε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ναι κ εγώ ως αργυρουπολιτισσα ας πούμε θα σ πω, κ δε θα πάω να τσίμπησω εγώ τη θέση :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λεωφορείο ειναι 5 ευρώ (το μειωμένο 2.5 ευρώ) και το κοντινότερο εξπρές για αεροδρόμιο ειναι μάλλον της δάφνης (Χ97). (βέβαια για να πάρεις το εξπρές της δάφνης θα χρειαστεί να πάρεις από Αργυρουπολη το μετρό προς Δάφνη (άρα +1.4 το εισιτήριο- εκτός αν δικαιούσαι μειωμένο 0.70, οποτε συνολικά παει 6.40 ή 3.20 σε περίπτωση μειωμένου) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περί ορέξεως... :p Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα είναι να μην βάλεις στους άλλους & να τους αφήσεις να βάλουν εκείνοι αν θέλουν. Προσωπικά λεμόνι δεν βάζω σχεδόν πουθενά, μόνο σε μύδια & τέτοια. Στο σπανακόρυζο βάζω φέτα, την κομματιάζω & την ανακατεύω & γίνεται σαν σπανακόπιτα. :p) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σπόρος παπαρούνας, νιζερ... το κόκκαλο της σουπιάς δεν το τρώει... τροχίζει και καθαρίζει το ράμφος του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το εξής: Πιάνουν μια θηλυκιά σουπιά, τη δένουν πίσω από τη βάρκα και βάζουν μπροστά. Τότε τα αρσενικά, που βλέπουν τη θηλυκιά σουπιά, τρέχουν από πίσω της και ο ψαρά με την απόχη τις πιάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι εκεινου και να μου αρεσε. :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη δουλεια νομιζω εκει, και μετα τα ι.ε.κ. mokume στην Αθηνα. Αν θες κατι πραγματικα καλο, θα πρεπει να πας εξωτερικο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σουπιες 8α βρεις μαη-ιουνη κυριως στα πολυ ρηχα ερχονται εξω εξω για να ζευγαρωσουν με λαδι 8αλασσα ειναι καλυτερα γιατι τις βλεπεις αμεσως με καμακι πλησιαζεις α8ορυβα και καρφωνεις γιατι αμα κανεις 8ορυβο η σε δει εγινε πυραυλος.επισης με μεγαλη αποχη αν εισαι γρηγορος.το ιδιο και το βραδυ με λαμπα η φακο παλι στα ρηχα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέχρι σήμερα το σπανάκι θεωρούνταν ιδανικό για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Οπως φαίνεται εκτός από το σώμα το σπανάκι «δυναμώνει» και ορισμένες εγκεφαλικές λειτουργίες όπως η μνήμη. Η έρευνα Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουλμ στη Γερμανία μελέτησαν 74 άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ ήπιας μορφής και 158 υγιή άτομα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 65-90 ετών και υποβάλλονταν κατά τη διάρκεια της σε ιατρικές εξετάσεις, νευροψυχολογικά τεστ και παρακολουθούνταν γενικότερα ο τρόπος ζωής τους.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ευρέως διαδεδομένο λαχανικό, γνωστό για την πλούσια περιεκτικότητα του σε σίδηρο. Ιδιότητες: Το σπανάκι είναι τονωτικό, διουρητικό καταπραϋντικό. Με σπανάκι μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα εξαιρετικά ωφέλιμο κρασί. Σε καλό κόκκινο κρασί, ρίχνουμε μερικά φύλλα σπανακιού και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για μία εβδομάδα. Που το συναντάμε: Παντού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν το καθαρισεις σε νερο με χυμο λεμονιου.οσο για τη ζαχαρη,1 κιλο στο 1 κιλο κυδωνι,αναλογα ποσο γλυκο το θελεις!!! εγω π.χ βαζω λιγοτερη ζαχαρη,το προτιμο ελαφρυ.εκανα σημερα με επιτυχια και με χρωμα χρυσαφι, [οχι ροζ η κοκκινο] οπως το βλεπουμε συνηθως...καλη επιτυχια ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους. Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9. Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ένα στρέμμα φυτείας χρειάζονται περίπου 2-3 κιλά σπόρος. Στην Ελλάδα γίνεται σπορά από τα μέσα Αυγούστου μέχρι το Φεβρουάριο σε υγρό έδαφος. Ο σπόρος φυτρώνει σε θερμοκρασίες 5-15 C, ενώ η ανάπτυξη των φυτών μπορεί να γίνει και κάτω από τους 5 C. Μια λίπανση με λίπασμα 8-8-8 με 150-200 κιλά θεωρείται ικανοποιητική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες σπανακιού. Γενικότερα όμως η αγορά ζητάει ποικιλίες με αντοχή στις ασθένειες, πρώιμες και σε αυτές που εμφανίζουν καθυστέρηση στην εμφάνιση του ανθικού στελέχους (από τη στιγμή που εμφανιστεί το ανθικό στέλεχος τα φυτά αχρηστεύονται). Επίσης, υπάρχουν και υβρίδια F1 με υψηλές αποδόσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Αυτό σημαίνει οτι σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλες ημέρες αναπτύσσει στέλεχος με άνθη οπότε και μειώνεται η εμπορική αξία του προϊόντος. Τα όξινα εδάφη πρέπει να αποφεύγονται. Το ιδανικό pH εδάφους για την καλλιέργεια είναι 6-7. Τα αμμοπηλώδη επίσης, εδάφη είναι τα καταλληλότερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη σπορά. Τα σπανάκια κόβονται στην κύρια ρίζα, λίγο κάτω απο την επιφάνεια του χώματος. Κίτρινα και ξερά φύλλα πρέπει να απομακρύνονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι τον Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την σπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι δεν αποτελεί μόνο μία πολύ καλή πηγή σιδήρου, αλλά μπορεί να μας προστατεύει και από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν σε ζώα, ανακάλυψαν ότι το σκουροπράσινο φυλλώδες λαχανικό περιορίζει τις επιβλαβείς επιδράσεις ενός καρκινογόνου που αναπτύσσεται στο ψητό κρέας. Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, διερεύνησαν τις πολύπλοκες βιολογικές επιδράσεις του καρκινογόνου αυτού στα microRNAs και στα καρκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή και κατεψυγμένο) 120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ασπρισμένο βούτυρο (ghee) 1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (βάζω 2-3) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κουταλάκι αλάτι περίπου 1/2 κουταλάκι ζάχαρη (ή 1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη) 125 ml νερό 1/2-1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα (από ασιατικό εστιατόριο) Εκτέλεση: 1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ. και ψιλοκόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο) 150 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 125 κ.εκ. νερό 30-50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση: Κόβεις το σπανάκι σε λωρίδες το 1 εκ και ψιλοκόβεις τοκρεμμύδι. Ζεσταίνεις το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζεις το κρεμμύδι και το τηγανίζεις ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι, τον άνηθο, το αλάτι και μαγειρεύει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium atrovirens Αυτός ο ατελής μύκητας βρίσκεται σε κάθε έδαφος και προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες ζημιές παντού, δεν είναι ασθένεια καραντίνας και δεν προκαλεί ποτέ συνολική εξασθένηση ολόκληρων των φυτειών. Εύρος ξενιστών: Πατάτα Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται παντού στην Ε.Ε. και τα γύρω κράτη. Μόνο οι αγροί στους οποίους δεν έχει καλλιεργηθεί ποτέ πατάτα είναι απαλλαγμένοι από αυτόν τον μύκητα. Το παθογόνο προτιμά τα ψυχρά κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-23 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Σεπτέμβριο/Φεβρουάριο-Μάρτιο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-15 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπανάκι Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια κηπευτικό. Μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο και το μπαλκόνι. Το σπανάκι σπέρνεται από αρχές Σεπτεμβρίου έως αρχές Φεβρουαρίου. Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Θέλει δηλαδή χαμηλές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει. Το σπανάκι καλλιεργείται σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, αλλά τα αμμοπηλώδη είναι τα πιο κατάλληλα. Για πρώιμες χειμωνιάτικες καλλιέργειες τα αμμώδη στραγγιζόμενα και πλούσια σε χούμο χώματα είναι τα ιδανικότερα. Πειραματικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μία κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν. Αν και το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο, οι περίοδοι στις οποίες έχει καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, κατά τις οποίες είναι και πιο φρέσκο. Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο 'διάσημες' βιταμίνες των τροφίμων. Γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση αλλά και για την 'αντιγηραντική' ικανότητα που έχει συμμετέχοντας στην αναδόμηση του κολλαγόνου. Μία όμως από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που δεν είναι ευρέως γνωστή είναι το γεγονός ότι ευνοεί την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου. Μη αιμικός είναι ο σίδηρος που συναντάμε στα φυτικά τρόφιμα όπως το σπανάκι και τα όσπρια. Το 'πρόβλημα' με α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki Σπανάκι σε γλάστρα Για να πω την αλήθεια δεν είναι ακριβώς γλάστρα αλλά ένας μεγάλος κουβάς απο μαγιονέζα γνωστής εταιρίας. Έχω κάνει συμφωνία με την γειτονική πιτσαρία και μου δίνουν τους κουβάδες που αδειάζουν εδώ και ένα χρόνο, βολική λύση, οικολογική και πάνω από όλα φτηνή. Το σπανάκι μεγάλωσε φυσιολογικά με σκέτο πότισμα και προσεχώς μάλλον θα καταλή... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.