Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι καταλαβαίνεις...
Απάντηση: 1 με 2 ποτηράκια(όχι γεμάτα) κόκκινο κρασί την ημέρα με το γεύμα έχει αποδειχθεί οτι βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατα συνέπεια...
Απάντηση: Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασ...
Απάντηση: Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε...
Απάντηση: Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς...
Απάντηση: http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9C%CF%80% CE%AF% CF%81%CE%B1 http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9A%CF%81% CE%B1% CF%83%CE%AF...
Απάντηση: Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα.
Απάντηση: Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την πο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εγώ προτιμώ το ποτό μου ανόθευτο.Εκτός αν μιλάμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν είναι ακριβώς μπύρα η Bohza.Είναι ένα ζυμωμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απλά η λευκή τεκίλα είναι πιο φρέσκια.Η κίτρινη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο 6 ευρω μέχρι 60 και 70.Είναι γενική η ερώτη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προσοχή στα gaux αψέντια. Κυκολφορούν πολύ και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι,τί θέλεις να μάθεις για το λικερ μαστίχα;Κά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τριαντα πεντε χιλιαδες €
Απάντηση: Απο διάφορα βότανα αλλά το κύριο συστατικό του...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι καταλαβαίνεις και την γεύση της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 με 2 ποτηράκια(όχι γεμάτα) κόκκινο κρασί την ημέρα με το γεύμα έχει αποδειχθεί οτι βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατα συνέπεια μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.Κόκκινο ξηρό όμως,ειδάλλως τα κόκκινα γλυκά κρασιά(port,ενισχυμένοι οίνοι)πρεπει να καταναλώνονται σε μικρότερη ποσότητα επειδή τότε πιθανά θα έχουμε το αντίθετο απο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,μόνο Αηγιωργίτικο μπορεί να είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς φόρους και κοστίζει πιο φτηνά.Σε κάβα έχω βρεί με 8 ευρω το λίτρο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%AF% CF%81%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1% CF%83%CE%AF Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ προτιμώ το ποτό μου ανόθευτο.Εκτός αν μιλάμε για κάποιο έντονα καπνιστό whiskey το οποίο θέλει λίγο νερό για να αναδείξει τα αρώματα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι ακριβώς μπύρα η Bohza.Είναι ένα ζυμωμένο αναψυκτικό με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 1%).Αρχικά είχε φτιαχτεί για να πωλείται σε χώρες που το Ισλαμ είναι κυρίαρχο επειδή απαγορεύει το αλκοόλ.Παρασκευάστηκε το Boza(ή Bohza όπως το λένε στην Βουλγαρία)στην Τουρκία κυρίως επειδή ο κόσμος ήθελε ένα αντικατάστατο της μπύρας που του στερούσε η επίσημη θρησκεία του κράτους.Κυρίως περιέχει βύνη και μαγιά αλλά δεν αφήνεται να γίνει υψηλή ζύμωση και να μετατραπούν τα σάκχαρα σε αλκοόλ.Παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά η λευκή τεκίλα είναι πιο φρέσκια.Η κίτρινη μένει να ωριμάσει για μικρό χρονικό διάστημα.Επίσης το κίτρινο χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι ωρίμανσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 6 ευρω μέχρι 60 και 70.Είναι γενική η ερώτηση,δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς.Άν έχετε κάποιο κρασί υπόψιν για να μπορέσω να σας βοηθήσω,ευχαρίστως. Διαβάστε περισσότερα...
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
Προσοχή στα gaux αψέντια. Κυκολφορούν πολύ και παντού. Δεν είναι αυθεντικά αψέντια, προέρχονται από Τσεχία και άλλες χώρες και είναι σχετικά φτηνά, με τεχνητά χρώματα κι αρώματα. Τι αυθεντικό αψέντι είναι πράσινο στο χρώμα της χλωροφύλλης και όχι φωσφοριζέ. Πίνεται με νερό και ζάχαρη. Έχει έντονη τη γεύση καιάρωμα του γλυκάνισου (ένα από τα τρία συστατικά του) και θυμίζει πολύ ούζο με πράσινι χρώμα και πικρή γεύση. Το αλκοόλ που περιέχει είναι από 50% εως και 85%. Πολύ ωραίο ποτό, αν ξέρεις π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό απο το σημερινό κρασί και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στη σημερινή εποχή σημαίνει να κάνεις κάποια υποχώρηση μικρή ή μεγάλη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,τί θέλεις να μάθεις για το λικερ μαστίχα;Κάνει καλό στη χώνεψη πάντως.Είναι ιδανικό κλείσιμο για ένα γεύμα σε σφηνάκι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάποιο ποτό απο κρεμμύδια.Η vodka παράγεται απο τις πατάτες αλλά το whiskey παράγεται απο την βύνη για αυτό το λόγο αυτά που είναι απο ένα μόνο είδος βύνης ονομάζονται malt ή single malt. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαια αν θες να μάθεις πόσο ΑΞΙΖΕΙ αυτό είναι άλλο θέμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο διάφορα βότανα αλλά το κύριο συστατικό του είναι οι καρποί juniper οι οποίοι του δίνουν και την συγκεκριμένη γεύση και άρωμα.Τα βότανα μπορούν να ποικίλουν όσον αφορά τον αριθμό τους.Άλλοι παραγωγοί χρησιμοποιούν 7-8 βότανα,άλλοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και 20 βότανα ή ακόμα και αγγούρι που έχει ένα ακριβό gin ονόματι Hendricks.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 26 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.