Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση...
Απάντηση: Λευκή ποικιλία σταφυλιού η οποία παράγει κρασί το οποίο είναι ελαφρώς αρωματικό και με σχετικά ήπια γεύση οπότε μπορεί να καταναλωθεί σκέτο.Συνιστά...
Απάντηση: Αμερικάνικο νεροξέπλυμα δηλαδή.Και ultra κιόλας.Δηλαδή ακόμα χειρότερη απο την κανονική...
Απάντηση: apikyan.com...
Απάντηση: Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν μερικές που έχουν μικρότερο ποσοστό(γύρω στο 38%)και άλλες με υψηλότερο(μέχρι 45%).Ελπίζω να σας βο...
Απάντηση: Μιας και είναι καλοκαιράκι και το ουζάκι συνοδευόμενο από κάποιον εκλεκτό μεζέ... έχει την τιμητική του, καλό είναι να... γνωρίζουμε σε τι οφείλετα...
Απάντηση: Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 1...
Απάντηση: Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να βάλεις ένα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναιι τιι??
Απάντηση: Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κρασι δεν μου αρεσει καθολου,το απεχθανομαι!...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο
Απάντηση: Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: για να φτιαξεις κρασι δεν ειναι τοσο απλο ....ε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όπως γίνεται και το απλό Johnnie Walker με τη μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: α καλα, το κρασι εννοειτε.
Απάντηση: Να ξες καλα τα βασικα ποτα και να προσπαθεις με...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το μοσχοφίλερο;
Απάντηση:
Λευκή ποικιλία σταφυλιού η οποία παράγει κρασί το οποίο είναι ελαφρώς αρωματικό και με σχετικά ήπια γεύση οπότε μπορεί να καταναλωθεί σκέτο.Συνιστάται να καταναλώνεται αρκετά δροσερό στους 8-10 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αμερικάνικο νεροξέπλυμα δηλαδή.Και ultra κιόλας.Δηλαδή ακόμα χειρότερη απο την κανονική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν μερικές που έχουν μικρότερο ποσοστό(γύρω στο 38%)και άλλες με υψηλότερο(μέχρι 45%).Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μιας και είναι καλοκαιράκι και το ουζάκι συνοδευόμενο από κάποιον εκλεκτό μεζέ... έχει την τιμητική του, καλό είναι να... γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η αλλαγή του χρώματός του, όταν προσθέσουμε λίγο νερό. Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν... τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια. Τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ’ αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 18 ευρώ και πάνω για ένα απλό ουίσκι θεωρείται φυσιολογική.Για ουίσκι 12 ετών υπολόγισε απο 30 ευρώ και πανω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να βάλεις ένα παγάκι για να το αραιώσεις ελαφρώς.Ειδικά στα καπνιστά whiskeys το νερό σχεδόν επιβάλλεται.Αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό,ποτέ απο τη βρύση. Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Απάντηση:
Περίπου στα 18 ευρω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγεται απο τους ειδικούς που ονομάζονται Jimadores και κρίνουν απο την εμπειρία τους πότε είναι κατάλληλος ο καρπός για συγκομιδή και επεξεργασία.Απο εκεί και πέρα πάει για πολοτοποίηση και αφού προστεθεί νερό,γίνεται απόσταξη όπως ακριβώς γίνεται και με το τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο απόσταγμα.Το πρώτο φιλτράρισμα μας δίνει το mezcal,ένα υποπροιόν που ... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρασι δεν μου αρεσει καθολου,το απεχθανομαι!Καθε φορα που μυριζω κρασι μου ερχεται να ξερασω,τραυματικη εμπειρια μαλλον... :P Απο αλκοολ μου αρεσει μονο η μπυρα και η βοτκα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την ποσότητα βέβαια,αν και ωραίο θα είναι να το σερβίρετε σε μικρά κανατάκια όπως σερβίρεται το τσίπουρο.Άν εννοείται γυάλινη ή πήλινη πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν εννοείς ξηρούς καρπούς(δεν χώρεσε η ερώτηση) τότε πρέπει να ξέρεις οτι οι ξηροί καρποί και ειδικά οι αλατισμένοι έχουν πολλές θερμίδες.Άν τώρα τους συνδυάσεις με κρασί τότε έχεις την συνταγή για να κάνεις κοιλιά σύντομα.Για να χάσεις πόντους απλά περιορίζεις την κατανάλωση ξηρών καρπών(κάνουν καλό αλλά με μέτρο),προσέχεις την διατροφή σου και το ρίχνεις στην συστηματική γυμναστική.Θέλει κόπο αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το κρασί μπρούσκο;
Απάντηση:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη σύνθλιψη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να φτιαξεις κρασι δεν ειναι τοσο απλο ....εχει παρα παρα πολλες λεπτομερειες ....το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις εναν οινολογο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie Walker με τη μόνη διαφορά οτι το Black Label περιέχει στο μείγμα του whiskey παλαιωμένα το μέγιστο 12 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α καλα, το κρασι εννοειτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να ξες καλα τα βασικα ποτα και να προσπαθεις με απλες βασεις να κανεις προτοτυπα κοκτειλ χωρις να ξεχναμε ομως και τα πιο διασημα. Να στηριζεσαι στα ποδια σου και να μην φθανεις σε υπερβολες που μπορει να φανουν επικινδυνες. Να θυμασαι καθαρα ποτα καθαρα στομαχια! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 43 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.