Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Θα χρειαστείς τα φύλλα αψιθιάς τα οποία θα βράσεις σε ένα καζάνι με νερό.Στη συνέχεια θα κάνεις την απόσταξη όπως θα απόσταζες τσίπουρο.Συγχαρητήρι...
Απάντηση: Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαι...
Απάντηση: Θα βάλετε το μπουκάλι σε ξαπλωτή θέση για να βρέχεται ο φελός.Δεν πρέπει να είναι σε χώρο με πολλή ζέστη ούτε να χτυπάει ο ήλιος το σημείο που βρίσ...
Απάντηση: Ναί,τί θέλετε να μάθετε;Υπάρχουν 2 ή 3 μάρκες Brachetto που εισάγονται στην Ελλάδα.Είναι πιο ξηρό απο το Moscato,με μικρό ποσοστό σε αλκοόλ(νομίζω...
Απάντηση: δν πεινω!...
Απάντηση: Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή το ζητάει τ...
Απάντηση: 48% αλκοόλ...
Απάντηση: Συνηθως με κοκκινο,το λευκο παει με το ψαρι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2 λιτρα χυμο μηλου αν γινετε φρεσκο στιμμενο κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: επειδη πητά ο κώλος σου
Απάντηση: Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΥΙΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΤΟΥ.
Απάντηση: Googlαρε και θα μάθεις
Απάντηση: Κανονικά απο 40% αλκοόλ και πάνω αλλά με τον φό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: στην σιρο
Απάντηση: Σκέτο όπως όλα τα ποτά για να καταλαβαίνετε τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο όσο γνωρίζω δεν εισάγεται χύμα ρούμι στην Ε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλο...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΓΗΝΑΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ Κ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΨΕΝΤΙ
Απάντηση:
Θα χρειαστείς τα φύλλα αψιθιάς τα οποία θα βράσεις σε ένα καζάνι με νερό.Στη συνέχεια θα κάνεις την απόσταξη όπως θα απόσταζες τσίπουρο.Συγχαρητήρια!Μόλις έφτιαξες ένα ποτὀ το οποίο είναι θεοπικρο και αρκετά δυνατό σε αλκοολ για να σε τυφλώσει ή να σου προκαλέσει καποια αλλη σοβαρή ζημιά.Σοβαρά τωρα καλυτερα αγόρασε απο κάποια κάβα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βάλετε το μπουκάλι σε ξαπλωτή θέση για να βρέχεται ο φελός.Δεν πρέπει να είναι σε χώρο με πολλή ζέστη ούτε να χτυπάει ο ήλιος το σημείο που βρίσκεται το μπουκάλι και το ίδιο το μπουκάλι.Πάντως πληροφοριακά μερικές φορές μπορεί ο φελός να είναι ελαττωματικός και να το κλαίτε το ποτό,συμβαίνει αυτό.Σπάνια μεν αλλά συμβαίνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναί,τί θέλετε να μάθετε;Υπάρχουν 2 ή 3 μάρκες Brachetto που εισάγονται στην Ελλάδα.Είναι πιο ξηρό απο το Moscato,με μικρό ποσοστό σε αλκοόλ(νομίζω είναι γύρω στο 6%).Ευκολόπιοτο,ημιαφρώδες αλλά επειδή είναι ελαφρώς ξηρό μπορεί να συνοδεύσει και το φαγητό,σε αντίθεση με το Moscato που συνήθως πίνεται σκέτο ή συνοδεύει κάποιο γλυκό ή φρούτο.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή το ζητάει το σώμα σου,μάλλον έχεις πρόβλημα.Άν πίνεις επειδή θέλεις να συνοδέψεις με ένα ποτό το φαγητό σου(μιλάμε τώρα για ένα μπουκάλι 500ml),είσαι εντάξει.Απλά χρειάζεται μέτρο με όλα τα πράγματα.Όταν ξεφεύγεις,μοιραία θα φτάσεις στην κατάχρηση και στον εθισμό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Συνηθως με κοκκινο,το λευκο παει με το ψαρι Διαβάστε περισσότερα...
πως μπορω να κανω μονη μου μηλόξυδο;
Απάντηση:
2 λιτρα χυμο μηλου αν γινετε φρεσκο στιμμενο και 0,25 ξυδι κανονικο σκεπασετα με μια τσαντιλα και λαστιχο σφιχτα δεμενο σε ενα γιαλθνο δοχειο καλυτερα σε ζεστο μερος μετα απο αρκετο καιρο θα ειναι ετοιμο..... sintagespareas.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως, στο οροπέδιο της Τριπόλεως, σε υψόμετρο περίπου 6ΟΟ μέτρων, αλλά και στο νομό Μεσσηνίας. Από τους αμπελώνες της Μαντινείας παράγεται ένα περίφημο λευκό ξηρό κρασί με χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση και υψηλή οξύτητα, που έρχεται στην αγορά ως ΟΠΑΠ "Μαντινεία". Το Μοσχοφίλερο είναι μέλος της ποικιλίας φιλέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επειδη πητά ο κώλος σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για να εξαλειφθεί το αλκοόλ μέσα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΥΙΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΤΟΥ. Διαβάστε περισσότερα...
Τα περισσότερα γλυκά ποτά έχουν μεγάλο δείκτη αλκοόλ αλλά ψάχνω να βρω κάποιο που να είναι όσο πιο γλυκό γίνετε και ταυτόχρονα να μην περιέχει πολύ. Πείτε μου και κοκτέιλ ή κάτι που είναι δικό σας αρκεί να μην σε στέλνει από το πρώτο γιατί λόγο οδήγησης πίνω πάντα 1 ποτήρι. Ευχαριστώ.
Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει...και αποσο ξέρω τα γλυκά πότε χτυπάνε ποιο πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε παραχθεί παλαιότερα και απλώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της; (Εκτός και αν γράφουν πάνω ημερομηνία παραγωγής -που δεν νομίζω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Googlαρε και θα μάθεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανονικά απο 40% αλκοόλ και πάνω αλλά με τον φόρο κατανάλωσης που μας έβαλε το κράτος μερικές βότκες εισάγονται με 38%αλκοόλ για να πληρώνει ο εισαγωγέας μικρότερο φόρο στο κράτος.Μερικές φτάνουν μέχρι και το 50%αλκοόλ όπως είναι η μπλε Smirnoff και η μαύρη Stolichnaya.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σκέτο όπως όλα τα ποτά για να καταλαβαίνετε τη γεύση του.Άν έχετε κάποιο malt whiskey και είναι και παλαιωμένο μπορείτε να το αραιώσετε ελαφρώς με λίγο νερό ή ένα παγάκι για να "ανοίξει"και να βγάλει τα αρώματα του.Δεν χρειάζεται ποσότητα νερού εκτός και αν μιλάμε για κάποιο whiskey όπως το Lagavullin 12 ετών που ο παραγωγός του συνιστά να βάζουμε ένα μέρος whiskey και δύο μέρη νερό μιας και είναι σχεδόν 60% αλκοόλ και λόγω του οτι είναι καπνιστό θέλει αραίωμα για να ανοίξει η γεύση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρο ρούμι αν σας αρέσει να πίνετε το ποτό σας σκέτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές μέλι.Αφού ανάψουμε μία εστία,ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί.Προτού πάρει βράση το μείγμα,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο,καταναλώνουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να βάλουμε σε ένα μεγάλο καζάνι(είναι για μεγάλη ποσότητα)ρακί και αφού προσθέσουμε την επιθυμητή ποσότητα μέλι να το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν εισάγεται χύμα ρούμι στην Ελλάδα επειδή οικονομικά είναι ασύμφορο λόγω του πιο υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχουν τα χύμα ποτά στην Ελλάδα.Άν θέλετε λίγη ποσότητα για γλυκό ή φαγητὀ μπορείτε να βρείτε κάποια απο τις μικρότερες συσκευασίες που κυκλοφορούν όπως μπουκάλια των 375 ή και 500 ml αν δεν θέλετε μεγάλη ποσότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 30 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.