Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Το whiskey παράγεται απο την βύνη.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ορισμένα που έχουν αποσταχθεί απο ένα είδος βύνης,ονομάζονται single malt...
Απάντηση: Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η...
Απάντηση: Εξοπλισμός: Δοχείο ζύμωσης 25 λίτρων (με θερμόμετρο, παγίδα αέρα και δοσομετρητή ζάχαρης) Κύλινδρο και πυκνόμετρο για έλεγχο της ζύμωσης; 1 βρασ...
Απάντηση: Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρο...
Απάντηση: Γλυκίζει ελαφρώς σαν γεύση.Είναι ενα ενισχυμένο κρασί στην ουσία.Ένα παρόμοιο στη γεύση του είναι το Port.Αλλιώς για να γίνει πιο κατανοητό,φανταστ...
Απάντηση: Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά: Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplo matico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολ...
Απάντηση: Κοίταξε σε κάποιο Carrefour,Lidl ή οποιαδήποτε άλλη υπεραγορά για να βρείς κάποια μπύρα που κάνουν οι ίδιοι εισαγωγή.Αυτές συνήθως κοστίζουν γύρω σ...
Απάντηση: Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: http://www.wineshop.gr
Απάντηση: 40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο ο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Άν μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος/...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το αλκοόλ αραιά και που σε λογικές ποσότητες κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο.
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δυο τροποι!!! αμα το πιεις και θα το καταλαβει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ) 2103211721
Απάντηση: 5% αλκοόλ περιέχει.Αλλά λόγω του οτι περιέχει α...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το whiskey παράγεται απο την βύνη.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ορισμένα που έχουν αποσταχθεί απο ένα είδος βύνης,ονομάζονται single malt. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιαξω μπυρα στο σπιτι
Απάντηση:
Εξοπλισμός: Δοχείο ζύμωσης 25 λίτρων (με θερμόμετρο, παγίδα αέρα και δοσομετρητή ζάχαρης) Κύλινδρο και πυκνόμετρο για έλεγχο της ζύμωσης; 1 βραστήρα Ένα λεκανάκι για την αποστείρωση Ένα κατσαρολάκι για μπεν μαρί (να χωράει το δοχείο βύνης) Μια κατσαρόλα για το μίγμα (να χωράει 5-6 λίτρα νερό) Ένα γυάλινο ποτήρι, κατά προτίμηση λείο Λίγη μεμβράνη κουζίνας Ανοιχτήρι για κονσέρβες Εμφιαλωτήρια για μεταλλικά καπάκια Μεταλλικά καπάκια (συσκευασία 100 τεμ.) Ψύκτρα (βούρτσα) καθαρισμού φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρούμι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γλυκίζει ελαφρώς σαν γεύση.Είναι ενα ενισχυμένο κρασί στην ουσία.Ένα παρόμοιο στη γεύση του είναι το Port.Αλλιώς για να γίνει πιο κατανοητό,φανταστείτε τη γεύση της Μαυροδάφνης,αλλά λιγότερο γλυκό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά:Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplomatico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολλά άλλα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξε σε κάποιο Carrefour,Lidl ή οποιαδήποτε άλλη υπεραγορά για να βρείς κάποια μπύρα που κάνουν οι ίδιοι εισαγωγή.Αυτές συνήθως κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 λεπτά το κουτί.Τώρα αν θα πίνεται,αυτό είναι άλλο θέμα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα με αποσταξη και μετα μετρηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος/η θα μπορούσα να σας βοηθήσω.Δεν αναφέρετε κάποια συγκεκριμένη μπύρα ή μπύρες για να σας αναφέρω τιμές οπότε καταλαβαίνετε οτι μου είναι λίγο δύσκολη η απάντηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ αραιά και που σε λογικές ποσότητες και ως συνοδευτικό φαγητού δεν πειράζει.Σε μεγάλες ποσότητες και συχνά θα προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.Πιθανά να πάθει ζημιά ο εγκέφαλος,τη λεγόμενη μαλάκυνση.Όταν πάθει ζημιά το συκώτι,θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με κατάληξη έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.Οπότε,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας,παν μέτρο άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγεται απο τους ειδικούς που ονομάζονται Jimadores και κρίνουν απο την εμπειρία τους πότε είναι κατάλληλος ο καρπός για συγκομιδή και επεξεργασία.Απο εκεί και πέρα πάει για πολοτοποίηση και αφού προστεθεί νερό,γίνεται απόσταξη όπως ακριβώς γίνεται και με το τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο απόσταγμα.Το πρώτο φιλτράρισμα μας δίνει το mezcal,ένα υποπροιόν που ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορώ να καταλάβω αν ένα μπουκάλι βότκα είναι "μπόμπα";
Απάντηση:
Δυο τροποι!!! αμα το πιεις και θα το καταλαβεις την επομενη η αμα το πας σε χημειο !!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ) 2103211721 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
5% αλκοόλ περιέχει.Αλλά λόγω του οτι περιέχει ανθρακικό γίνεται πιο δραστικό και ας έχει μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.