Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9C%CF%80% CE%AF% CF%81%CE%B1 http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9A%CF%81% CE%B1% CF%83%CE%AF...
Απάντηση: Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ...
Απάντηση: Άν μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος/η θα βοηθούσατε αφάνταστα.Θα γράψω για το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ποτών.Ένα μπουκάλι ενό...
Απάντηση: Τό πλέον αγαπημένο μου είναι το Aberlour ABunadh.Αρκετά καπνιστό και με 59,6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί άλλο να ζητήσει κανείς;...
Απάντηση: Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγετα...
Απάντηση: Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλουμε θα μας...
Απάντηση: Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μοσχάτο Αλε...
Απάντηση: Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πιστεύω οτι είναι λίγο δύσκολο να βρείς μαρσάλα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλκοολούχο ποτό που πίνεται συνήθως για τη χώνε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το mezcal.Η τιμή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζετα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τι εμφιαλωσης?
Απάντηση: Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: για να πινεις μαζι με τον γυρο?
Απάντηση: εχω πιει τελειο..

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%AF% CF%81%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1% CF%83%CE%AF Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος/η θα βοηθούσατε αφάνταστα.Θα γράψω για το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ποτών.Ένα μπουκάλι ενός λίτρου με περιεκτικότητα 96% αλκοόλ κοστίζει γύρω στα 50 ευρω λόγω του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τό πλέον αγαπημένο μου είναι το Aberlour ABunadh.Αρκετά καπνιστό και με 59,6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί άλλο να ζητήσει κανείς; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγεται απο τους ειδικούς που ονομάζονται Jimadores και κρίνουν απο την εμπειρία τους πότε είναι κατάλληλος ο καρπός για συγκομιδή και επεξεργασία.Απο εκεί και πέρα πάει για πολοτοποίηση και αφού προστεθεί νερό,γίνεται απόσταξη όπως ακριβώς γίνεται και με το τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο απόσταγμα.Το πρώτο φιλτράρισμα μας δίνει το mezcal,ένα υποπροιόν που ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλουμε θα μας βγάλει ένδειξη.Χοντρικά να πούμε οτι 10 γράδα είναι 20% αλκοόλ,20 είναι 40% αλκοόλ και πάει λέγοντας.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Οι γαρίδες πιθανότατα να ταιριάζουν με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.Το ιδανικό θα ήταν ένα Beaujolais Nouneau.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιστεύω οτι είναι λίγο δύσκολο να βρείς μαρσάλα στην Αθήνα.Μπορείς όμως να κοιτάξεις στον Βασιλόπουλο επειδή κάνει εισαγωγές σε ορισμένα κρασιά.Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις στο Wine Garage στην Κηφησίας ή ακόμα και στον Ανθίδη στο Μαρούσι.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλλακτικός. Όταν διαφωνώ με κάποιον βρίσκουμε μια μέση λύση και δεν απαιτώ να γίνει το δικό μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πάνω απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί να πάθει; Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το κρασί μπρούσκο;
Απάντηση:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη σύνθλιψη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι απόσταξη απο το χυμό που παίρνουμε απο τη ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτό είναι όλο και όλο το ρούμι.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλκοολούχο ποτό που πίνεται συνήθως για τη χώνεψη.Περιέχει διάφορα βότανα που βοηθούν με τη δυσπεψία.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το mezcal.Η τιμή του κυμαίνεται στα 20 με 25 Ευρώ το μπουκάλι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζεται και ωραία με κρέας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές πάνε με βάση τα συστατικά τους.1)αυτά που παράγονται απο δημητριακά.Είναι και τα πιο φτηνά του εμπορίου.2)αυτά που παράγονται απο βύνη,τα λεγόμενα malt.3)αυτά που έχουν σαν βάση το καλαμπόκι.Αυτά είναι τα λεγόμενα bourbon που παράγονται κυρίως στην Αμερική.4)αυτά που έχουν σαν βάση τη σίκαλη,τα λεγόμενα rye.Απο εκεί και έπειτα έχουμε υποκατηγορίες των malt.Οι πιο βασικές είναι:blended:αυτά είναι μείγματα ή διαφορετικών whiskey ή διαφορετικών χρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέσετε αλκοόλ και θα την σταματήσετε.Δεν πειράζει αν ανέβουν οι αλκοολικοί βαθμοί.Μπορείτε αργότερα να τους μειώσετε με άραίωση με νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16% αλκοόλ Martini Extra Dry 18% αλκοόλ Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι καταλαβαίνεις και την γεύση της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 41 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.