Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Ποικιλία σταφυλιού που φτιάχνεται κόκκινο κρασί...
Απάντηση: Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο...
Απάντηση: Δεν ξέρω τις επιστημονικές ορολογίες αλλά απο όσο γνωρίζω το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που βοηθούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.Το λευκό βοηθά...
Απάντηση: Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρο...
Απάντηση: Άν υπολογίσουμε οτι χρησιμοποιούμε ένα gin με 40%περιεκτικότητα σε αλκοόλ και οτι το αραιώνουμε με λογική ποσότητα tonic,το πιο πιθανό είναι να μει...
Απάντηση: Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γν...
Απάντηση: Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς...
Απάντηση: καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βασικά 2.Είναι τα malt(αυτά που είναι φτιαγμένα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σημαίνει οτι η ρακή περιέχει μέσα γλυκάνισο ειδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ενα μπρίκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βαζεις στο λεκε palmolive,πριν το βαλεις στο πλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Θα βάλετε το μπουκάλι σε ξαπλωτή θέση για να βρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τί θα ήθελες να μάθεις για το Johnnie Walker Bl...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να κάνει αποτοξίνωση;Ναι μπορεί να πιεί μη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εχει αλλα ελαχιστο..

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποικιλία σταφυλιού που φτιάχνεται κόκκινο κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
ρε παιδια ακουω συνεχεια οτι το κοκκινο κρασι ειναι καλο για την υγεια κλπ κλπ κλπ ναι δεν λεω οτι εχουν αδικα αλλα και το λευκο δεν κανει καλο?μιλαμε παντα σε φυσιολογικες ποσοτητες
Απάντηση:
Δεν ξέρω τις επιστημονικές ορολογίες αλλά απο όσο γνωρίζω το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που βοηθούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.Το λευκό βοηθάει αλλά σε μικρότερο βαθμό.Πάντα με μέτρο έτσι;Ενα με δύο ποτηράκια την ημέρα(όχι γεμάτα) συνοδεία φαγητού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρούμι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν υπολογίσουμε οτι χρησιμοποιούμε ένα gin με 40%περιεκτικότητα σε αλκοόλ και οτι το αραιώνουμε με λογική ποσότητα tonic,το πιο πιθανό είναι να μειωθεί στο 35% το ποσοστό του αλκοόλ.Αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο δραστικό,το αντίθετο.Επειδή το ανακατεύουμε με ανθρακούχο αναψυκτικό,θα κυκλοφορήσει και θα φτάσει στον εγκέφαλο πιο γρήγορα απο ότι αν πίναμε σκέτο το ποτό.Οπότε κάνει ζημιά πιο σύντομα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γνωρίζω εισάγουν διάφορα είδη ποτηριών και μάλλον θα έχουν και απο Paulaner. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς φόρους και κοστίζει πιο φτηνά.Σε κάβα έχω βρεί με 8 ευρω το λίτρο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16% αλκοόλ Martini Extra Dry 18% αλκοόλ Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται ο μουστος;
Απάντηση:
Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. http://www.food-info.net/gr/products/wine/prod.htm http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Winemaking Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικά 2.Είναι τα malt(αυτά που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά απο βύνη)και τα bourbon τα οποία περιέχουν και καλαμπόκι στα συστατικά τους.Απο εκεί και πέρα υπάρχουν τα single malt,τα blended malt,τα pure malt στα οποία η διαφορά είναι το αν είναι αναμειγμένα απο διάφορα είδη βύνης ή αν είναι απο ένα είδος βύνης ή ακόμα και αν είναι απο το ίδιο βαρέλι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Clear glass -Square tall bottle - Cream label printed in black & red - Rounded label in blob seal - Gold screw cap Bottler: Distillery ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE(WHISKY PARADISE) ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Απάντηση:
Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή τον σύνδεσμο που το βρήκες,θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο ή αν μπορείς να γράψεις την μάρκα του θα βοηθούσε. Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ μου φαίνεται λογική. Διαβάστε περισσότερα...
Νέας εσοδείας
Απάντηση:
Σημαίνει οτι η ρακή περιέχει μέσα γλυκάνισο ειδάλλως δεν θα θόλωνε όπως το ούζο όταν προσθέτεις νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ενα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανακατεύετε ενω ζεσταίνετε στην εστία το ρακί και όταν έχει διαλυθεί το μέλι και είναι χλιαρό το μείγμα απομακρύνετε απο την φωτιά και καταναλώνετε.Δεν πρέπει να βράσει το μείγμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαζεις στο λεκε palmolive,πριν το βαλεις στο πλυντηριο.Αν ειναι λευκο,βαζεις χλωριο πανω στο λεκε πριν απο την πλυση στο πλυντηριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βάλετε το μπουκάλι σε ξαπλωτή θέση για να βρέχεται ο φελός.Δεν πρέπει να είναι σε χώρο με πολλή ζέστη ούτε να χτυπάει ο ήλιος το σημείο που βρίσκεται το μπουκάλι και το ίδιο το μπουκάλι.Πάντως πληροφοριακά μερικές φορές μπορεί ο φελός να είναι ελαττωματικός και να το κλαίτε το ποτό,συμβαίνει αυτό.Σπάνια μεν αλλά συμβαίνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις για το Johnnie Walker Black Label Millenium?Ήταν μια περιορισμένη έκδοση του Johnnie Walker η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά για τον εορτασμό της αλλαγής της χιλιετηρίδας.Το μπουκάλι είναι σε σχήμα αμφορέα.Στην ουσία είναι το ίδιο whisky με το απλό Black Label δηλαδή 12 ετών απλά σε συλλεκτικού ενδιαφέροντος συσκευασία.Τώρα όσον αφορά την τιμή του που πιστεύω ότι σε ενδιαφέρει αυτή ποικίλει.Μπορεί να το βρείς ξεχασμένο σε κάποια κάβα και να το αγοράσεις ή απο κάποιον συλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να κάνει αποτοξίνωση;Ναι μπορεί να πιεί μη αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί.Αλλά γιατί να το κάνει αυτό;Δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση αυτά τα ποτά μιας και στερούνται οινοπνεύματος.Είναι σαν να κοροιδεύει τον εαυτό του με αυτό τον τρόπο.Καλύτερα είναι να συνηθίσει σε ένα νέο τρόπο ζωής χωρίς το αλκοόλ.Όλα μία ιδέα είναι στην ουσία.Μετά απο την αρχική αδιαθεσία που θα νιώσει τον πρώτο καιρό μετά την αρχή της αποτοξίνωσης,τα πράγματα καλυτερεύουν.Πείσμα χρειάζεται και τίποτα άλλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να υπερωριμάσει οπότε στην ουσία είναι σχεδόν ξυδιασμένο κρασί.Δεν έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται περισσότερο στη μαγειρική σαν συμπλήρωμα για γεύση,για να δώσει χρώμα ή ακόμα και σαν βάση για σάλτσες.Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε.Απο τιμή,κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχει αλλα ελαχιστο.. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 132 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.