Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φ...
Απάντηση: Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. ...
Απάντηση: Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό για το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει η ρετσίνα.Πάντως αν είναι πάνω απο 15% θα γλυκίζει και δεν το...
Απάντηση: http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9C%CF%80% CE%AF% CF%81%CE%B1 http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%9A%CF%81% CE%B1% CF%83%CE%AF...
Απάντηση: Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση...
Απάντηση: Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρ ολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θ...
Απάντηση: Ωραία ερώτηση.Αλλά δεν είναι στην κατηγορία που να γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω για να μπορώ να σας κατατοπίσω.Δεν μπορώ να σας βοηθήσω,λυπάμαι...
Απάντηση: Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι απόσταξη απο το χυμό που παίρνουμε απο τη ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτό είναι όλο και όλο το ρούμι.Ελπί...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βότκα,τεκίλα,ρούμι..αυτά πιστεύω πως είναι τα σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.be...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το ρούμι παράγεται απο το ζαχαροκάλαμο.Αφού γίν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μία σχετικά εύκολη εκτέλεση. Υλικά:2 μεζούρες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα έχουμε πεί πολλές φορές αλλά ακόμα μία δεν π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: χαχαχα!!! δεν ξερω οταν εχει πολυ ρουμι δεν το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν αρκετές.Ενδεικτικά αναφέρω:Havana Club...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μόνο συστατικό στο ρούμι είναι η ψίχα απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναιι τιι??

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Από τι αποτελείται και πως φτιάχνεται το κρασί;
Απάντηση:
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, και 0.2% τανίνες. Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού τα οποία περιγράφονται σε συντομία παρακάτω. Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται ο μουστος;
Απάντηση:
Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. http://www.food-info.net/gr/products/wine/prod.htm http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Winemaking Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό για το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει η ρετσίνα.Πάντως αν είναι πάνω απο 15% θα γλυκίζει και δεν το θέλουν αυτό οι παραγωγοί.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%AF% CF%81%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1% CF%83%CE%AF Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία ερώτηση.Αλλά δεν είναι στην κατηγορία που να γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω για να μπορώ να σας κατατοπίσω.Δεν μπορώ να σας βοηθήσω,λυπάμαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι απόσταξη απο το χυμό που παίρνουμε απο τη ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτό είναι όλο και όλο το ρούμι.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν μερικές που έχουν μικρότερο ποσοστό(γύρω στο 38%)και άλλες με υψηλότερο(μέχρι 45%).Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Τα περισσότερα γλυκά ποτά έχουν μεγάλο δείκτη αλκοόλ αλλά ψάχνω να βρω κάποιο που να είναι όσο πιο γλυκό γίνετε και ταυτόχρονα να μην περιέχει πολύ. Πείτε μου και κοκτέιλ ή κάτι που είναι δικό σας αρκεί να μην σε στέλνει από το πρώτο γιατί λόγο οδήγησης πίνω πάντα 1 ποτήρι. Ευχαριστώ.
Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει...και αποσο ξέρω τα γλυκά πότε χτυπάνε ποιο πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βότκα,τεκίλα,ρούμι..αυτά πιστεύω πως είναι τα σημαντικότερα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι παράγεται απο το ζαχαροκάλαμο.Αφού γίνει η συγκομιδή,αφαιρείται η ψίχα του ζαχαροκάλαμου και μπαίνει στην πρέσα για να πάρουμε το χυμό.Στη συνέχεια ο χυμός πηγαίνει για απόσταξη και το τελικό προιόν ειναι το ρούμι.Το σχετικά φρέσκο που δεν μπαίνει για ωρίμαση και παλαίωση είναι το λευκό.Όσο παραμένει σε βαρέλι και παλαιώνει,αρχίζει και παίρνει πιο σκούρο χρώμα(τα λεγόμενα μαύρα ρούμια). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μία σχετικά εύκολη εκτέλεση. Υλικά:2 μεζούρες τεκίλα 1 μεζούρα triple sec λικέρ ενα λάιμ πάγο αλάτι και μισό λάιμ για το ποτήρι(προαιρετικό) Εκτέλεση:Προαιρετικά Βάζουμε σε ένα πιατάκι χυμό απο το μισό λάιμ και σε ένα άλλο το αλάτι.Βουτάμε στο χυμό απο το λάιμ το ποτήρι μας και μετά το βουτάμε στο αλάτι.Παίρνουμε στη συνέχεια το ποτήρι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Κανονική εκτέλεση:Σε ένα σέικερ με πάγο βάζουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα έχουμε πεί πολλές φορές αλλά ακόμα μία δεν πειράζει.Με ήπια κατανάλωση δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.Με υπερκατανάλωση κα μάλιστα χρόνια το πρώτο όργανο που θα πάθει ζημιά είναι το συκώτι.Μετά προχωράει η ζημιά σε όλα τα ζωτικά όργανα ώσπου επέρχεται ο αργός και βασανιστικός θάνατος.Για αυτό όπως έλεγαν και οι αρχαίοι παν μέτρον άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χαχαχα!!! δεν ξερω οταν εχει πολυ ρουμι δεν το τρωω γιατι πικριζει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν αρκετές.Ενδεικτικά αναφέρω:Havana Club,Bacardi,Pampero,Captain Silver. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο συστατικό στο ρούμι είναι η ψίχα απο το ζαχαροκάλαμο η οποία στίβεται και αποστάζεται το υγρό για να παραχθεί το ρούμι.Άντε να βάζουν και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό. Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Ρώτησε τους 89 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.