Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: Σε πολλά σημεία:σε κάβες,σε super market.Μάρκες που εισάγονται αρκετές.Ενδεικτικά: Clausthaler,Budweise r(ή Budvar)χωρίς αλκοόλ όπως επίσης και Weihe...
Απάντηση: τι εμφιαλωσης?...
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα...
Απάντηση: Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχισ τον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπόκι στην σ...
Απάντηση: Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan...
Απάντηση: τριαντα πεντε χιλιαδες €...
Απάντηση: Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου...
Απάντηση: ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!! ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο συντηρητής κρασιών είναι ένα ψυγείο,στο οποίο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η φυσιολογική κατανάλωση(1 με 2 ποτηράκια την η...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μόνο συστατικό στο ρούμι είναι η ψίχα απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προτιμότερο είναι άν θέλουμε να βάλουμε χυμό πο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: χυμους(: και κοκτεϊλ
Απάντηση: Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σημαίνει οτι το εν λόγω ποτό έχει παραμείνει γι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 38% και 40% το ποσοστ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε πολλά σημεία:σε κάβες,σε super market.Μάρκες που εισάγονται αρκετές.Ενδεικτικά:Clausthaler,Budweiser(ή Budvar)χωρίς αλκοόλ όπως επίσης και Weihenstephaner χωρίς αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Ποια ειναι η σωστη, καλη γευση του μπερμπον;
Απάντηση:
Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχιστον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπόκι στην σύνθεση τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Το νάμα θεωρείται κρασί ή ενδιάμεσο αλκοολούχο ποτό;
Απάντηση:
ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ...ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΜΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΑΜΑ!!...ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνια παλαίωσης *** → τουλάχιστον 5 χρόνια παλαίωσης **** → τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωσης Από κει & πέρα επειδή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο παραγωγός λέει αλήθεια, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται περισσότερα αστέρια, αλλά χαρακτηρισμοί: V.S. → πολύ ανώτερο (very superior) V.S.O.P. → πολύ ανώτερο, παλαιωμένο, ωχρό (very superior old pale) V.V.S... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο συντηρητής κρασιών είναι ένα ψυγείο,στο οποίο(σε πολλά μοντέλα)μπορούμε να ρυθμίσουμε την υγρασία για να είναι πάντα στο ιδανικό για να μην στεγνώσει ο φελλός.Δεν κοστίζει πολύ ακριβά.Ανάλογα και με το μέγεθος βέβαια αλλά ξεκινάνε απο τα 150 ευρω και μπορούν να φτάσουν τις 2 χιλιάδες ευρω.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίοδο που μου λέτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυσιολογική κατανάλωση(1 με 2 ποτηράκια την ημέρα με το φαγητό),έχει αποδειχτεί οτι βοηθάει στην μείωση της πίεσης του αίματος και την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό.Η συστηματική κατάχρηση(μισό με ένα μπουκάλι ή ακόμα περισσότερο την ημέρα)θα έχουν σαν πρώτη συνέπεια την καταστροφή του συκωτιού.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με συνέπεια έναν αργό και επώδυνο θάνατο.Οπότε εφαρμόζομουμε το αρχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνας λέει οτι τα λευκά κρέατα(ψάρι,κοτόπουλο)συνοδεύονται με λευκό κρασί.Αλλά αν έχουμε σκέτο το ψάρι θα βάλουμε κάποιο ελαφρύ λευκό.Άν έχουμε κάποια βαριά σάλτσα,θα προτιμήσουμε ένα λευκό μεν,αλλά παλαιωμένο ελαφρώς για να ταιριάξει γευστικά.Μπορούμε ενδεχομένως αν έχουμε βαριά σάλτσα να βάλουμε κάποιο φρέσκο κόκκινο κρασί ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ροζέ για να είμαστε καλυμμένοι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο συστατικό στο ρούμι είναι η ψίχα απο το ζαχαροκάλαμο η οποία στίβεται και αποστάζεται το υγρό για να παραχθεί το ρούμι.Άντε να βάζουν και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό. Διαβάστε περισσότερα...
το ουισκυ απο τι γινεται;τασυστατικα του
Απάντηση:
παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, η βύνη, το καλαμπόκι, ενώ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει και η ποιότητα του νερού. Έτσι έχουμε τα malt ουίσκι τα οποία παράγονται αποκλειστικά από κριθάρι, τα grain ουίσκι που παράγονται συνήθως από καλαμπόκι και κριθάρι, και τα blended ουίσκι τα οποία παράγονται ύστερα από ανάμιξη των ma... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμότερο είναι άν θέλουμε να βάλουμε χυμό πορτοκάλι να βάλουμε λευκή τεκίλα που δεν έχει τόσο έντονη γεύση όπως η κίτρινη.Αλλά αυτά είναι προτιμήσεις.Ο καθένας όπως αρέσκεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χυμους(: και κοκτεϊλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ προς κόκκινο χρώμα.Είναι αρκετά γλυκό στη γεύση.Υπάρχει και ένα λικέρ που ονομάζεται Fragollino το οποίο περιέχει και μικρές φράουλες οι οποίες είναι πιο μικρές και απο κεράσι.Είναι μία ξεχωριστή ποικιλία φράουλας.Αλλά αυτό περιέχει παραπάνω αλκοόλ και κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%,μπορεί και παραπάνω,αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτό είναι.Απλά σε διάφορες περιοχές αλλάζει και η ονομασία του.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι το εν λόγω ποτό έχει παραμείνει για ωρίμανση και παλαίωση σε βαρέλι για 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 38% και 40% το ποσοστό του αλκοόλ στο ούζο.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει πιο δυνατό ή λιγότερο δυνατό.Αυτός είναι ο μέσος όρος. Διαβάστε περισσότερα...
πως οινοποιειται, ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται, τι κανοθμε πριν την εμφιαλωση, πως εμφιαλωνεται.
Απάντηση:
Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρχία Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας. Ποικιλίες : από τις ερυθρές : Pinot noir, Pinot meunier. από τις λευκές : Chardonnay. Τρόπος παραγωγής : Είναι αυστηρά καθορισμένος. Πραγματοποιείται σε 2 στάδια . Στην αρχή παράγεται το λεγόμενο «κρασί βάσης» με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια γίνεται ανάμιξη διαφορετικών κρασιών βάσης και ακολουθεί 2η ζύμωση στη φιάλη, όπου το αέριο το οποίο δημιουργείται εγκλωβίζεται μέσα σ αυτήν. Ακολουθ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.