Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: 1,5 το μπουκαλι...
Απάντηση: ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση!...
Απάντηση: Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40 ευρω.Υπάρ...
Απάντηση: Pilsner βεβαιως βεβαιως :D...
Απάντηση: Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις με ένα sh...
Απάντηση: Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά...
Απάντηση: Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλ...
Απάντηση: Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αμστελ
Απάντηση: Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (App...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο
Απάντηση: εχω πιει τελειο..
Απάντηση: Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: είναι ένα είδος κρασιού κάπως γλυκόξινο
Απάντηση: παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βέβαια αν έχει αλκοόλ το λικέρ μπορεί να μεθύσε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1,5 το μπουκαλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40 ευρω.Υπάρχουν και Γαλλικά με 60%αλκοόλ που κοστίζουν περι τα 40 ευρω το μπουκάλι.Πιο δυνατό αψέντι είναι ασύμφορο οικονομικά να εισαχθεί και να πουληθεί στην Ελλάδα επειδή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει κατακόρυφα μετα το 40% αλκοόλ.Πάντως αν έχεις άκρες στην Βουλγαρία μπορείς να βρείς το Hapsburg που βγαίνει και με 80% αλκοόλ και με 90% αλκοόλ.Αυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Pilsner βεβαιως βεβαιως :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις με ένα sherry.Το vinsanto μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα port και το αντίστροφο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Clear glass -Square tall bottle - Cream label printed in black & red - Rounded label in blob seal - Gold screw cap Bottler: Distillery ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE(WHISKY PARADISE) ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Απάντηση:
Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή τον σύνδεσμο που το βρήκες,θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο ή αν μπορείς να γράψεις την μάρκα του θα βοηθούσε. Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω mojito και δεν ξερω τι ρουμι να βαλω
Απάντηση:
Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60 ml λευκό ρούμι Κούβας ■1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ) ■1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ■4 Φύλλα δυόσμου ■Σόδα Εκτέλεση 1.Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού. 2.Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ. 3.Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα. 4.Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου. Παραλλαγές Παραπάνω δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο κρασί.Να μην πίνεις για να μην ξύνεσαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία θεωρείται αναψυκτικό με βάση την βύνη αλλά έχει καθιερωθεί να λέγεται μπύρα.Πάει στην κατηγορία των αναψυκτικών επειδή η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι μόλις 0,05% δηλαδή ελάχιστο εώς καθόλου.Με λίγο ψάξιμο στην αγορά θα βρείς μερικές επειδή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
είναι ένα είδος κρασιού κάπως γλυκόξινο Διαβάστε περισσότερα...
το ουισκυ απο τι γινεται;τασυστατικα του
Απάντηση:
παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, η βύνη, το καλαμπόκι, ενώ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει και η ποιότητα του νερού. Έτσι έχουμε τα malt ουίσκι τα οποία παράγονται αποκλειστικά από κριθάρι, τα grain ουίσκι που παράγονται συνήθως από καλαμπόκι και κριθάρι, και τα blended ουίσκι τα οποία παράγονται ύστερα από ανάμιξη των ma... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βάλεις.Άν μιλάμε για τα έτοιμα mojito του εμπορίου,αυτά περιέχουν 15% με 20% αλκοόλ αλλά ακόμα και να προσθέσεις και άλλο ρούμι(εκτός και αν το παρακάνεις) το ποσοστό του αλκοόλ πιθανά να φτάσει το 30%. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black Label μένει για παλαίωση γύρω στα 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί σε αντίθεση με το απλό που έχει γύρω στα 5 χρόνια παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξαμενή. Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Βέβαια αν έχει αλκοόλ το λικέρ μπορεί να μεθύσει. Το θέμα είναι θα αντέξει να πιεί τόσο πολύ ώστε να μεθύσει; Εγώ τα λικέρ τα βρίσκω αρκετά βαριά.... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.