Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορει...
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη...
Απάντηση: χυμους(: και κοκτεϊλ...
Απάντηση: Συνήθως έχει γύρω στο 40%.Εξαρτάται αν είναι sambuca ή κάποιο λικέρ με βάση τη sambuca.Άν μιλάμε για λικέρ,αυτά κυμαίνονται στο 25 με 30% αλκοόλ...
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
Απάντηση: μπορείς...
Απάντηση: Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στ...
Απάντηση: Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθ ισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για ν...
Απάντηση: Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα μπεί στη δ...
Απάντηση: Λάδι εννοείς.Στα περισσότερα σημεία πώλησης του ή ακόμα και σε περίπτερα πουλάνε λάδι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

πως κανω αποσταξη σουμα

Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τί θα ήθελες να μάθεις για το Johnnie Walker Bl...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάθε ανέρωτο και γνήσιο κρασί και από τη φύση τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η υπερκατανάλωση αργά αλλά σταθερά σκοτώνει.Όπω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σου βαζω μεταφρασμενο απ το internet . Εαν δε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τι ειναι αυτο ?
Απάντηση: για να πινεις μαζι με τον γυρο?
Απάντηση: Kaizer δοκιμασε την!
Απάντηση: Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπολογίστε 12 μπουκάλια στο κιβώτιο,η παλέτα πρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι το whiskey του οποίου η βύνη προτού πάει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα.Άν είναι για κρύωμα τότε πίνεται χλιαρό...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χυμους(: και κοκτεϊλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως έχει γύρω στο 40%.Εξαρτάται αν είναι sambuca ή κάποιο λικέρ με βάση τη sambuca.Άν μιλάμε για λικέρ,αυτά κυμαίνονται στο 25 με 30% αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στην σημερινή εποχή αυτή η φράση εννοεί να κάνεις κάποια υποχώρηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για να εξαλειφθεί το αλκοόλ μέσα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα μπεί στη δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση(βράσιμο).Μετά απο λίγο καιρό και εφόσον οι μύκητες που αναπτύχθηκαν μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα ανάλογα την ποικιλία σταφυλιού που χρησιμοποιήσαμε,γίνεται το φιλτράρισμα και μπαίνει το κρασί σε βαρέλια για να γίνει η ωρίμανση.Ανάλογα την ποικιλία πάλι ποικίλει ο χρόνος ωρίμανσης.Άλλες ποικιλίες είναι έτοιμες γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λάδι εννοείς.Στα περισσότερα σημεία πώλησης του ή ακόμα και σε περίπτερα πουλάνε λάδι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξα αυτό το site αλλά δεν βρήκα καμία διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με μίας κάβας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις για το Johnnie Walker Black Label Millenium?Ήταν μια περιορισμένη έκδοση του Johnnie Walker η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά για τον εορτασμό της αλλαγής της χιλιετηρίδας.Το μπουκάλι είναι σε σχήμα αμφορέα.Στην ουσία είναι το ίδιο whisky με το απλό Black Label δηλαδή 12 ετών απλά σε συλλεκτικού ενδιαφέροντος συσκευασία.Τώρα όσον αφορά την τιμή του που πιστεύω ότι σε ενδιαφέρει αυτή ποικίλει.Μπορεί να το βρείς ξεχασμένο σε κάποια κάβα και να το αγοράσεις ή απο κάποιον συλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστήριο για να πάρεις τον χυμό απο τα μήλα ο οποίος στην συνέχεια θα μπεί σε δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Σε περίπου ένα μήνα θα έχεις τον μηλίτη σου έτοιμο.Στην ουσία είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί αλλά εδώ θέλουμε πιεστήριο για να πάρουμε τον χυμό,δεν μας κάνει ενα απλό πατητήρι.Επίσης το κρασί που θα πάρεις στο τέλος θα πικρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε ανέρωτο και γνήσιο κρασί και από τη φύση του στυφό , είναι θερμαντικό, εύπεπτο, καλό για το στομάχι, ορεκτικό, θρεπτικό, υπνωτικό, δυναμωτικό και δίνει καλό χρώμα. -Όταν πίνεται αρκετό, βοηθά όσους έχουν πάρει κώνειο, κόριο, ιξιά, φαρικό, μηκώνειο, λιθάργυρο, σμίλακα, ακόνιτο ή μανιτάρια, τα δαγκώματα και τα τσιμπήματα όλων των ερπετών, όσα αφού δαγκώσουν ή τσιμπήσουν σκοτώνουν ή ανακατεύουν το στομάχι με το πάγωμα. -Κάνει καλό και στη χρόνια φούσκωση και το κόψιμο του υποχόντριου και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υπερκατανάλωση αργά αλλά σταθερά σκοτώνει.Όπως έλεγαν οι αρχαίοι παν μέτρον άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σου βαζω μεταφρασμενο απ το internet . Εαν δεν σε ικανοποιει ψαξε στο www.google.com (How to make vodka from potato) Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά Πρώτα θα πρέπει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, θα χρειαστείτε περίπου 1 κιλό πατάτες για ένα λίτρο βότκα. Το επόμενο πράγμα είναι να κόψουν τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, περίπου 1 εκατοστό κύβοι πρέπει να είναι ωραία. Έπειτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια χύτρα ταχύτητας και να θέσει όλα τα κύβους πατάτας στην κατσαρόλα με αρκετά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι ειναι αυτο ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Kaizer δοκιμασε την! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βάλεις,και Sprite,και σκέτη μπορείς να την πιείς,και σε κοκτέιλ Μαργαρίτα.Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia- gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπολογίστε 12 μπουκάλια στο κιβώτιο,η παλέτα πρέπει να έχει γύρω στα 10 κιβώτια,ίσως και 8 άρα 96 με 120 μπουκάλια.Μέσες άκρες όλα αυτά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κουμανδαρία(στην ουσία το Βυζαντινό Νάμα είναι Κουμανδαρία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι το whiskey του οποίου η βύνη προτού πάει για ζύμωση έχει στεγνώσει σε φωτιά που χρησιμοποιείται τύρφη(ή αλλιώς χόρτα)και γιαυτό παίρνει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση που δεν αρέσει σε όλους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν είναι για κρύωμα τότε πίνεται χλιαρό προς ζεστό ποτέ όμως βραστό.Άν είναι για κατανάλωση με παρέα ή χωρίς μπορείτε να το πιείτε κρύο όχι όμως απο κατάψυξη. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 90 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.