Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικ...
Απάντηση: Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το...
Απάντηση: Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοπ...
Απάντηση: ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον...
Απάντηση: ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλ...
Απάντηση: Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτ...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!...
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπό...
Απάντηση: με ένεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

μπολιασμα ελλιας με τρουφα

Απάντηση: Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Έχουμε δει ήδη πως μπορούμε να προσελκύσουμε τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ Το κλάδεμα της πορτο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Potato virus Y (ακ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: γιατι δεν βλεπω τις απαντησεις αλλον ?

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα με την ονομασία «ύδνον». Οι τρούφες αναπτύσσονται μέσα στο έδαφος, σε βάθος 8-15 εκατοστών και «συμβιώνουν» με ρίζες δασικών δέντρων. Η καλλιέργεια τρούφας είναι ιδιόμορφη καθώς απαιτείται η φύτευση κατάλληλων ειδών δέντρων (δρυς, αριά, φουντουκιά, φλαμουριά κ.ά.) «μολυσμένων» με συγκεκριμένο είδος μύκητα. Για την Ελλάδα συστήνεται η καλλιέργεια μαύρης τρούφας, ενώ δεν ενθαρρύνεται η καλλιέργεια της λευκής, η οποία είναι απαιτητική, ελά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το χαβιάρι, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια της λεγόμενης τρούφας, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, η εμπορική αξία της οποίας δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, καθώς φτάνει να ξεπερνά ακόμα και τα 3.000 ευρώ ανά κιλό. Η καλλιέργεια τρούφας, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές απο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων των γενών Tuber και Terfezia. Οι τρούφες αναπτύσσονται στις ρίζες δασικών δένδρων. Η καλλιέργεια επομένως πραγματοποιείται με φύτευση ειδικών δενδρυλλίων των οποίων οι ρίζες είναι μολυσμένες με τον ανάλογο μύκητα. Η τρούφα δεν αποτελεί εισαγόμενο προϊόν. Τα τελευταία χρόνια αυτοφυείς τρούφες συλλέγονται σε όλη σχεδόν τη χώρα και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα. Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί ιδιόμορφα κλιματεδαφικά περιβάλλοντα και ενδεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση σε βάθος 12ετίας μπορεί να φτάσει τα 3-5 κιλά το στρέμμα. Με δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται μεταξύ 600-1.500 ευρώ, καθίσταται σαφές ότι μια οργανωμένη μικρή εκμετάλλευση μπορεί να αποδώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία και η προσφερόμενη ποσότητα δεν καλύπτει τη ζήτηση. Χρησιμοποιείται στη γαστριμαργική και σε συνδυασμό με άλλες τροφές προσφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το Ph υπο-αλακαλικό η αλκαλικό (από 7,1 σε 8,5). Βέβαια προτιμότερα είναι τα όχι πολύ βαριά εδάφη και αυτά που είναι προικισμένα με καλή αποστράγγιση, χάρη σε μια φυσική κλίση ή χάρη στην παρουσία στο εσωτερικό του πετρών ή χαλικιών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ευνοούν την κυκλοφορία του οξυγόνου, ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη των τρουφών. Όσο περισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση του εδάφους. Πριν από κάθε παραγγελία φυτών ελέγχουμε την καταλληλότητα του εδάφους σε συνεργασία με τους υπεύθυνους γεωπόνους της Umbaflor s.r.l. και του πανεπιστημίου της Perugia και ενημερώνουμε για την καταλληλότητα του χωραφιού. Συστήνεται η ξεχωριστή ανάλυση διαφορετικών περιοχών του ίδιου χωραφιού και όχι η δημιουργία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισμοί και έτσι δεν μπορούν να συνθέσουν ουσίες απαραίτητες γις την επιβίωση τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη προσκολλώνται σε μερικούς τύπους φυτών (δέντρα και θάμνους), δημιουργώντας μια σχέση ονομαζόμενη «μυκορριζική συμβίωση», από την οποία ωφελούνται και τα δύο μέρη. Η τρούφα στην πραγματικότητα και κυριολεκτικά ονομάζεται «καρποφόρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πως θα πάει η τρούφα στο χωράφι σου, φυτεύοντας 5-10 τρουφόδενδρα, όπως θα έκανες με μια ροδακινιά, ή μια καρυδιά, ή μια κερασιά. Εκτάσεις 2 , ή 3, ή 4 στρεμμάτων, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία, ιδίως εάν συνορεύουν με δασικές εκτάσεις, ή χωράφια όπου οι καλλιέργειες ψεκάζονται αφειδώς (αυτός είναι και ο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε όσο αφορά την αναζήτηση διαφορετικών ειδών τρούφας είτε για το διαφορετικό περιβάλλον ή εποχές στις οποίες πρέπει ενεργήσουν. Στην πορεία των ετών της δικής μας εκτροφής έχουν εναλλαχθεί πολλές ράτσες και διασταυρώσεις, αλλά μόνο με το Labrador Retriever και το Γκριφόν με το τραχύ τρίχωμα Korthals" αρχίσαμε μια μακροχρόνια εργασία επιλογής.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτα πρέπει να κάνεις ανάλυση και εκτίμηση, έχοντας στο μυαλό σου ότι η τρούφα είναι γενικά μια δύσκολη καλλιέργια. Το ότι το χωράφι έχει ελιές είναι θετικό, διότι οι ελιές σχηματίζουν μύκητες στις ρίζες τους οι οποίοι δεν ανταγωνίζονται τις εκτομυκόρριζες (τρούφες). Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν ότι η τρούφα μεγαλώνει βέλτιστα σε εδάφη με ουδέτερα pH (κοντά στο 7) και με μηχανική σύσταση τέτοια ώστε να υπάρχει καλή οξυγόνωση (αερισμός). Για παράδειγμα ένα πηλώδες έδαφος "πνίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε δει ήδη πως μπορούμε να προσελκύσουμε τα ωφέλιμα έντομα στο κήπο μας σε άλλο άρθρο μιλώντας για το ρόλο των λουλουδιών. Τα περισσότερα από τα ευεργετικά έντομα θέλουν να τα ενθαρρύνουμε για να εργαστούν στο κήπο μας παρέχοντάς τους γύρη και νέκταρ δηλαδή τροφή για την επιβίωσή τους στα διάφορα στάδια της ζωής τους. Πώς θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε περισσότερο τα ευεργετικά έντομα για να κάνουμε σπίτι τους τον κήπο μας; Η μόνιμη θέση για να βρουν τροφή ή να περάσουν το χειμώνα το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ Το κλάδεμα της πορτοκαλιάς γίνεται γύρω στο Μάρτιο με Απρίλιο μήνα μετά την εποχή των πάγων έστω κι αν είναι το δέντρο ανθισμένο. Το κλάδεμα αρχίζει 4-5 χρόνια μετά το φύτεμα όμως από το 2ο χρόνο μπορούν να αφαιρεθούν ορισμένα κλαδιά έτσι ώστε να είναι έτοιμο το φυτό για κανονικό κλάδεμα. Το κλάδεμα γίνεται κυρίως στο εσωτερικό της πορτοκαλιάς. Κόβονται τα εσωτερικά κλαδιά ώστε να υπάρχει κενό για να αερίζεται και να αναπνέει το φυτό. Έτσι γίνεται στρογγυλό και φουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αντίθετα είναι πολύ καλό αφού επιτρέπει στο χώμα να /άναπνέει¨" Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Potato virus Y (ακρωνύμιο: PVY) Ο ιός έχει πολλά στελέχη. Το γνωστό στέλεχος Ο προκαλεί μικρές μαύρες σαν μελάνι κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων πατάτας. Το στέλεχος Ν προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες νεκρώσεις στα νεύρα του φύλλου στην κάτω πλευρά. Το στέλεχος NTN που προκαλεί τέτοιες νεκρώσεις στα νεύρα του φύλλου μπορεί επίσης να προκαλέσει δακτυλιωτές νεκρώσεις γύρω από την άκρη των βλαστών και τα φύτρα του κονδύλου. Είναι προς το παρόν το πιο επικίνδυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το φυτό της ντοματιάς και κυρίως να το μεγαλώνεις χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε χημικά καλύτερα να αγοράσετε ένα κιλό ντομάτες από το μανάβη. Τώρα όσο αφορά τον όρο “βιολογική ντομάτα“ θα μου επιτρέψετε να έχω κάποιους ενδοιασμούς και να προτιμήσω τον όρο “φυσική ντομάτα“. Στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας χρησιμοποιούν “και” διάφορα επιτρεπόμενα από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκευά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 3-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 55-75 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι δεν βλεπω τις απαντησεις αλλον ? Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 21 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.