Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικ...
Απάντηση: Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το...
Απάντηση: Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοπ...
Απάντηση: ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον...
Απάντηση: ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλ...
Απάντηση: Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτ...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!...
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπό...
Απάντηση: με ένεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

μπολιασμα ελλιας με τρουφα

Απάντηση: Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο ν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το Triticale προέρχεται από διασταύρωση μαλακού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δυστυχώς δεν γίνεται !!! Τα μουρέλα ( μικρά φυτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πως φυτευονται τα κουκουτσα βερυκοκα

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα με την ονομασία «ύδνον». Οι τρούφες αναπτύσσονται μέσα στο έδαφος, σε βάθος 8-15 εκατοστών και «συμβιώνουν» με ρίζες δασικών δέντρων. Η καλλιέργεια τρούφας είναι ιδιόμορφη καθώς απαιτείται η φύτευση κατάλληλων ειδών δέντρων (δρυς, αριά, φουντουκιά, φλαμουριά κ.ά.) «μολυσμένων» με συγκεκριμένο είδος μύκητα. Για την Ελλάδα συστήνεται η καλλιέργεια μαύρης τρούφας, ενώ δεν ενθαρρύνεται η καλλιέργεια της λευκής, η οποία είναι απαιτητική, ελά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το χαβιάρι, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια της λεγόμενης τρούφας, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, η εμπορική αξία της οποίας δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, καθώς φτάνει να ξεπερνά ακόμα και τα 3.000 ευρώ ανά κιλό. Η καλλιέργεια τρούφας, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές απο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων των γενών Tuber και Terfezia. Οι τρούφες αναπτύσσονται στις ρίζες δασικών δένδρων. Η καλλιέργεια επομένως πραγματοποιείται με φύτευση ειδικών δενδρυλλίων των οποίων οι ρίζες είναι μολυσμένες με τον ανάλογο μύκητα. Η τρούφα δεν αποτελεί εισαγόμενο προϊόν. Τα τελευταία χρόνια αυτοφυείς τρούφες συλλέγονται σε όλη σχεδόν τη χώρα και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα. Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί ιδιόμορφα κλιματεδαφικά περιβάλλοντα και ενδεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση σε βάθος 12ετίας μπορεί να φτάσει τα 3-5 κιλά το στρέμμα. Με δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται μεταξύ 600-1.500 ευρώ, καθίσταται σαφές ότι μια οργανωμένη μικρή εκμετάλλευση μπορεί να αποδώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία και η προσφερόμενη ποσότητα δεν καλύπτει τη ζήτηση. Χρησιμοποιείται στη γαστριμαργική και σε συνδυασμό με άλλες τροφές προσφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το Ph υπο-αλακαλικό η αλκαλικό (από 7,1 σε 8,5). Βέβαια προτιμότερα είναι τα όχι πολύ βαριά εδάφη και αυτά που είναι προικισμένα με καλή αποστράγγιση, χάρη σε μια φυσική κλίση ή χάρη στην παρουσία στο εσωτερικό του πετρών ή χαλικιών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ευνοούν την κυκλοφορία του οξυγόνου, ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη των τρουφών. Όσο περισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση του εδάφους. Πριν από κάθε παραγγελία φυτών ελέγχουμε την καταλληλότητα του εδάφους σε συνεργασία με τους υπεύθυνους γεωπόνους της Umbaflor s.r.l. και του πανεπιστημίου της Perugia και ενημερώνουμε για την καταλληλότητα του χωραφιού. Συστήνεται η ξεχωριστή ανάλυση διαφορετικών περιοχών του ίδιου χωραφιού και όχι η δημιουργία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισμοί και έτσι δεν μπορούν να συνθέσουν ουσίες απαραίτητες γις την επιβίωση τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη προσκολλώνται σε μερικούς τύπους φυτών (δέντρα και θάμνους), δημιουργώντας μια σχέση ονομαζόμενη «μυκορριζική συμβίωση», από την οποία ωφελούνται και τα δύο μέρη. Η τρούφα στην πραγματικότητα και κυριολεκτικά ονομάζεται «καρποφόρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πως θα πάει η τρούφα στο χωράφι σου, φυτεύοντας 5-10 τρουφόδενδρα, όπως θα έκανες με μια ροδακινιά, ή μια καρυδιά, ή μια κερασιά. Εκτάσεις 2 , ή 3, ή 4 στρεμμάτων, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία, ιδίως εάν συνορεύουν με δασικές εκτάσεις, ή χωράφια όπου οι καλλιέργειες ψεκάζονται αφειδώς (αυτός είναι και ο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε όσο αφορά την αναζήτηση διαφορετικών ειδών τρούφας είτε για το διαφορετικό περιβάλλον ή εποχές στις οποίες πρέπει ενεργήσουν. Στην πορεία των ετών της δικής μας εκτροφής έχουν εναλλαχθεί πολλές ράτσες και διασταυρώσεις, αλλά μόνο με το Labrador Retriever και το Γκριφόν με το τραχύ τρίχωμα Korthals" αρχίσαμε μια μακροχρόνια εργασία επιλογής.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτα πρέπει να κάνεις ανάλυση και εκτίμηση, έχοντας στο μυαλό σου ότι η τρούφα είναι γενικά μια δύσκολη καλλιέργια. Το ότι το χωράφι έχει ελιές είναι θετικό, διότι οι ελιές σχηματίζουν μύκητες στις ρίζες τους οι οποίοι δεν ανταγωνίζονται τις εκτομυκόρριζες (τρούφες). Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν ότι η τρούφα μεγαλώνει βέλτιστα σε εδάφη με ουδέτερα pH (κοντά στο 7) και με μηχανική σύσταση τέτοια ώστε να υπάρχει καλή οξυγόνωση (αερισμός). Για παράδειγμα ένα πηλώδες έδαφος "πνίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις. Πρόκειται για τις εξής ονομασίες: Βιολογικά Βιολογικά Οργανικά Οικολογικά Η Ελληνική ονομασία χρησιμοποιείται και από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία ενώ τον όρο οικολογικά χρησιμοποιούν επίσης πολλές χώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο να εχει υγρασια ρυξε μερικους σπορους [φακες] και σκεπασετες παλι με βαμβακη και βρεξτο και αυτο λυγο και παρακολουθατο να μην ειναι τελιος στεγνο να εχει λυγη υγρασια παντα !![και στα φασολακια ιδια διαδηκασια κανουμε] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη σπορά. Τα σπανάκια κόβονται στην κύρια ρίζα, λίγο κάτω απο την επιφάνεια του χώματος. Κίτρινα και ξερά φύλλα πρέπει να απομακρύνονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Triticale προέρχεται από διασταύρωση μαλακού σιταριού με σίκαλη (οκταπλωειδές είδος ) είτε από σκληρού σιταριού με σίκαλη (εξαπλωειδές είδος) και δεν αποτελεί φυσικό είδος. Το Triticale μπορεί να αποδώσει σε όλους τους τύπους εδαφών (ακόμη και στα πολύ όξινα εδάφη). Συνδυάζει την αντοχή της σίκαλης στο κρύο και στις σκωριάσεις με την παραγωγικότητα και ποιότητα του σιταριού. Καλλιέργεια Είναι ίδια με αυτή των άλλων σιτηρών. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στα όξινα εδάφη (για τα οποία και κυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυστυχώς δεν γίνεται !!! Τα μουρέλα ( μικρά φυτά ελιάς ) πέρνονται έτοιμα από φυτώρια γιατί έχουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ....που είναι δύσκολο να την κάνει ο καθένας . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989, το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Τι μπαίνει στο καζάνι; Αν και υπάρχουν πολλές «συνταγές» -εξού και τα ούζα με διαφορετικό άρωμα και γεύση-, τα βασικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φυτευονται τα κουκουτσα βερυκοκα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 139 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.