Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικ...
Απάντηση: Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το...
Απάντηση: Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοπ...
Απάντηση: ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον...
Απάντηση: ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλ...
Απάντηση: Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτ...
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!...
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπό...
Απάντηση: με ένεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

μπολιασμα ελλιας με τρουφα

Απάντηση: Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Φυτέψτε ντομάτες ανθεκτικών ποικιλιών για διαρκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καταγωγή : Από Ασία και Αφρική. Καλλιεργήθηκε α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλάκα θα είχε αν φύτευες ΚΑΙ βιολογικές πατάτες!!
Απάντηση: Το ξέρατε ότι οι ασθένειες των φυτών μπορούν να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Από τα φύλλα του φυτού Rosemarinus Οfficinalis,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μέση απόδοση 1.000 κιλά ανά στρέμμα Το μύρτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το λινάρι Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι κ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα με την ονομασία «ύδνον». Οι τρούφες αναπτύσσονται μέσα στο έδαφος, σε βάθος 8-15 εκατοστών και «συμβιώνουν» με ρίζες δασικών δέντρων. Η καλλιέργεια τρούφας είναι ιδιόμορφη καθώς απαιτείται η φύτευση κατάλληλων ειδών δέντρων (δρυς, αριά, φουντουκιά, φλαμουριά κ.ά.) «μολυσμένων» με συγκεκριμένο είδος μύκητα. Για την Ελλάδα συστήνεται η καλλιέργεια μαύρης τρούφας, ενώ δεν ενθαρρύνεται η καλλιέργεια της λευκής, η οποία είναι απαιτητική, ελά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το χαβιάρι, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια της λεγόμενης τρούφας, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, η εμπορική αξία της οποίας δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, καθώς φτάνει να ξεπερνά ακόμα και τα 3.000 ευρώ ανά κιλό. Η καλλιέργεια τρούφας, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές απο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων των γενών Tuber και Terfezia. Οι τρούφες αναπτύσσονται στις ρίζες δασικών δένδρων. Η καλλιέργεια επομένως πραγματοποιείται με φύτευση ειδικών δενδρυλλίων των οποίων οι ρίζες είναι μολυσμένες με τον ανάλογο μύκητα. Η τρούφα δεν αποτελεί εισαγόμενο προϊόν. Τα τελευταία χρόνια αυτοφυείς τρούφες συλλέγονται σε όλη σχεδόν τη χώρα και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα. Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί ιδιόμορφα κλιματεδαφικά περιβάλλοντα και ενδεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο ετήσιο κόστος καλλιέργειας φτάνει τα 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η απόδοση σε βάθος 12ετίας μπορεί να φτάσει τα 3-5 κιλά το στρέμμα. Με δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται μεταξύ 600-1.500 ευρώ, καθίσταται σαφές ότι μια οργανωμένη μικρή εκμετάλλευση μπορεί να αποδώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανάρπαστο στο εξωτερικό και κυρίως στη Γαλλία και η προσφερόμενη ποσότητα δεν καλύπτει τη ζήτηση. Χρησιμοποιείται στη γαστριμαργική και σε συνδυασμό με άλλες τροφές προσφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τρούφες φυτρώνουν μονό σε εδάφη με ακριβή φυσικό-χημικά χαρακτηριστικά. Βασική προϋπόθεση είναι η παρουσία του ανθρακικού άλατος (CaCo3) και το Ph υπο-αλακαλικό η αλκαλικό (από 7,1 σε 8,5). Βέβαια προτιμότερα είναι τα όχι πολύ βαριά εδάφη και αυτά που είναι προικισμένα με καλή αποστράγγιση, χάρη σε μια φυσική κλίση ή χάρη στην παρουσία στο εσωτερικό του πετρών ή χαλικιών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ευνοούν την κυκλοφορία του οξυγόνου, ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη των τρουφών. Όσο περισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι όλα τα εδάφη κατάλληλα για την καλλιέργεια τρούφας. Για το λόγο αυτό πριν από τη φύτευση των φυτών είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση του εδάφους. Πριν από κάθε παραγγελία φυτών ελέγχουμε την καταλληλότητα του εδάφους σε συνεργασία με τους υπεύθυνους γεωπόνους της Umbaflor s.r.l. και του πανεπιστημίου της Perugia και ενημερώνουμε για την καταλληλότητα του χωραφιού. Συστήνεται η ξεχωριστή ανάλυση διαφορετικών περιοχών του ίδιου χωραφιού και όχι η δημιουργία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισμοί και έτσι δεν μπορούν να συνθέσουν ουσίες απαραίτητες γις την επιβίωση τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη προσκολλώνται σε μερικούς τύπους φυτών (δέντρα και θάμνους), δημιουργώντας μια σχέση ονομαζόμενη «μυκορριζική συμβίωση», από την οποία ωφελούνται και τα δύο μέρη. Η τρούφα στην πραγματικότητα και κυριολεκτικά ονομάζεται «καρποφόρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πως θα πάει η τρούφα στο χωράφι σου, φυτεύοντας 5-10 τρουφόδενδρα, όπως θα έκανες με μια ροδακινιά, ή μια καρυδιά, ή μια κερασιά. Εκτάσεις 2 , ή 3, ή 4 στρεμμάτων, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία, ιδίως εάν συνορεύουν με δασικές εκτάσεις, ή χωράφια όπου οι καλλιέργειες ψεκάζονται αφειδώς (αυτός είναι και ο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε όσο αφορά την αναζήτηση διαφορετικών ειδών τρούφας είτε για το διαφορετικό περιβάλλον ή εποχές στις οποίες πρέπει ενεργήσουν. Στην πορεία των ετών της δικής μας εκτροφής έχουν εναλλαχθεί πολλές ράτσες και διασταυρώσεις, αλλά μόνο με το Labrador Retriever και το Γκριφόν με το τραχύ τρίχωμα Korthals" αρχίσαμε μια μακροχρόνια εργασία επιλογής.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτα πρέπει να κάνεις ανάλυση και εκτίμηση, έχοντας στο μυαλό σου ότι η τρούφα είναι γενικά μια δύσκολη καλλιέργια. Το ότι το χωράφι έχει ελιές είναι θετικό, διότι οι ελιές σχηματίζουν μύκητες στις ρίζες τους οι οποίοι δεν ανταγωνίζονται τις εκτομυκόρριζες (τρούφες). Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν ότι η τρούφα μεγαλώνει βέλτιστα σε εδάφη με ουδέτερα pH (κοντά στο 7) και με μηχανική σύσταση τέτοια ώστε να υπάρχει καλή οξυγόνωση (αερισμός). Για παράδειγμα ένα πηλώδες έδαφος "πνίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι θα τα χασεις γιατι θα τα εχει αλλος υπο την εκμεταλευση του Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτέψτε ντομάτες ανθεκτικών ποικιλιών για διαρκή συγκομιδή. Οι ασθένειες της μάρανσης των φύλλων, όπως η πρόωρη μάρανση και η αλτενάρια αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου στις αρχές Ιουλίου, που τα φυτά είναι πιο ευαίσθητα μόλις αρχίζει η παραγωγή καρπών. Για να μειωθούν τα προβλήματα των ασθενειών, φυτέψτε ανθεκτικές ποικιλίες και αλλάξτε την καλλιέργεια τομάτας σε διάφορα μέρη του κήπου κάθε χρόνο, με τη χρήση μιας τριετούς εναλλαγής. Η μάρανση από φουζαρίωση, μια ασθένεια που προκαλείται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω). Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καταγωγή : Από Ασία και Αφρική. Καλλιεργήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες. Περιγραφή : Οι βλαστοί του είναι ποώδεις, γωνιώδεις με τρίχες, έρποντες ή αναρριχώμενοι. Έχει κίτρινα αρσενικά ή θηλυκά άνθη. Η επικονίαση γίνεται με έντομα. Με μπόλιασμα στο ανθεκτικό υποκείμενο Cucurbita Filicifolia παίρνουμε φυτά πιο ανθεκτικά στο κρύο, πιο πρώιμα και πιο ανθεκτικά στις ασθένειες. Σε αντίξοες καλλιεργητικές συνθήκες έχουμε το φαινόμενο της πίκρανσης. Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο/Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Καλλιεργώ Παντζάρια Τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο εύγεστα λαχανικά. Το έντονο κόκκινο χρώμα τους είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει. Χρησιμοποιήστε τα π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλάκα θα είχε αν φύτευες ΚΑΙ βιολογικές πατάτες!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ξέρατε ότι οι ασθένειες των φυτών μπορούν να θεραπευτούν με σκευάσματα από βότανα; Για να παρασκευάσουμε φυτοζούμια για καταπολέμηση ασθενειών, παίρνουμε φυτά υγιή και εύρωστα. Δεν πρέπει να είναι βρεγμένα ή αμέσως μετά τη βροχή ή βρεγμένα από πρωινή δροσιά. Η συλλογή των βοτάνων δεν πρέπει να γίνεται ληστρικά και να αποψιλώνουμε τις συστάδες. Τα συλλεχθέντα βότανα τα απλώνουμε σε χαρτόνια ή σε πανιά σε ένα ευάερο κα ζεστό μέρος, όμως ποτέ στον ήλιο, για ξέραμα. Η περιεκτικότητα των ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο, δεν θελει καποια ιδιαιτερη αποσταση αρκει να μην πεσει το ενα πανω στο αλλο οταν μεγαλωσουν, 30-40 εκατοστα ειναι μια χαρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τα φύλλα του φυτού Rosemarinus Οfficinalis, τα οποία συλλέγονται κατά την ανθοφορία, προκύπτει αιθέριο έλαιο με οξύ χαρακτηριστικό άρωμα και σημαντική φαρμακευτική δράση. Τι προσφέρει: Με βάση μελέτες, το αιθέριο έλαιο δεντρο­λίβανο βρίσκει εφαρμογή σε προϊόντα ως ­συμπληρωματική αγωγή για προβλήματα του κυκλοφορικού και πόνους των αρθρώσεων και των μυών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέση απόδοση 1.000 κιλά ανά στρέμμα Το μύρτιλο ή αλλιώς μπλούμπερι, με την αγγλική του ονομασία βρίσκεται στη λίστα των εναλλακτικών καλλιεργειών που δείχνουν καλή προσαρμοστικότητα στα ελληνικά εδάφη και μπορεί να έχει καλές αποδόσεις. Η μέση απόδοσή του φτάνει τα 1.000 κιλά ανά στρέμμα, ενώ σε ένα στρέμμα μπαίνουν 200 φυτά. Το φυτό φτάνει σε ύψος τα 1,50-1,80 μ., προτιμά περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια, εδάφη με πολύ χαμηλό pΗ. Ο καρπός του έχει μπλε χρώμα και χρησιμοποιείται μεταξύ των ά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λινάρι Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι καλλιεργείται σε όλη τη γη και περισσότερο στη Ρωσία. Στα ψυχρότερα κλίματα η κλωστή του λιναριού γίνεται λεπτή και το είδος που προκόβει σε αυτά καλύτερα είναι το ψηλό λινάρι. Σε τέτοια κλίματα και από το είδος αυτό γίνονται τα φίνα λινά υφάσματα και μοιάζουνε με μεταξωτά. Στα ζεστά κλίματα όπως τα δικά μας, κάνει χοντρή κλωστή και το είδος που πετυχαίνει πιο καλά είναι το κοντό λινάρι. Ένα στρέμμα δίνει 20-60 οκάδες σπόρο και 15-70 στουπί, όταν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 107 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.