Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία...
Απάντηση: Εξαρτάται την ποσότητα...
Απάντηση: 50 ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ...
Απάντηση: Εγω αδερφε σουβλακοφαγος ειμαι.δεν ξερω για σενα. αν εχει καμια ταβερνιτσα να τα σερβιρουν πες μου να παω να πιω κανενα ποτυρι κρασι...
Απάντηση: εδώ λεει 2 τόνοι ανά στρέμμα http:// apofoitos.com/ index.php/newsroom/ entry/ news_751 οποτε υπολόγισε πόσα στρέμματα...
Απάντηση: Ο λωτός απαιτεί άρδευση. Όταν δεν ποτίζονται σταθερά, τότε μπορεί να υπάρξει κάποια καρπόπτωση. Το υπερβολικό πότισμα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο τ...
Απάντηση: Σε φυτώριο...
Απάντηση: πωσ κλαδευεται ο λωτοσ...
Απάντηση: θερμιδες - 67, προτεινες - 0,5, λιπος - 0,4, υδατανθρακες - 15,3...
Απάντηση: Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 χρόνια τα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

λωτος

Απάντηση: Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες αυτών, γνωστό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: O Λωτός (επιστ. Διόσπυρος, Diospyros) είναι φρο...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: αυτο το δεντρο θελει πολυ νερο και ειδικα το κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν έχει καμία σχέση με το λωτό του καρποφόρου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πρωτα προτηγανιζοντε αλλιως δεν γινεται να κατα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μεγίστη περιεκτικότητα των φρούτων σε νερό (...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αιθέρια έλαια γίνονται με απόσταξη του φυτού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Έχουν ορισμένα μανάβικα.Στο σούπερμάρκετ δεν έχ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπορει για αυτο καλυτερα πεταξε το και παρε ενα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εχω να φαω πρωινο.. δε θυμαμαι απο ποτε..
Απάντηση: Ένας δερματολόγος μπορεί να σε ενημερώσει σχετι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: κατι παραπανω απο 2 ευρω λογικα
Απάντηση: από τα κουκιά όπως την γνωρίζουν οι Ιταλοί και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι ,αλλά ποιος λέει όχι σε ένα πακέτο δρακουλί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδου...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες αυτών, γνωστότερα των οποίων είναι. Διόσπυρος ο κακί (Diospyros kaki). Είναι ιθαγενές της Κορέας και της Ιαπωνίας και τρώγεται υπερώριμος. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρότερη κλίμακα, ιδίως στα Επτάνησα και στην Κρήτη. Διόσπυρος ο βιργινιανός (Diospyros virginiana), ιθαγενής της Βόρειας Αμερικής. Διόσπυρος ο έβενος (Diospyrus ebenum), δασικό δέντρο, ιθαγενές της Σρι Λάνκα, το οποίο είναι ενδιαφέρον για το πολύτιμο ξύλο του, τον έβενο. Ειδικότερα στην ελ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
O Λωτός (επιστ. Διόσπυρος, Diospyros) είναι φρούτο του ομώνυμου γένους φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Εβενοειδών (Ebenaceae). To γένος αυτό περιλαμβάνει περί τα 200 είδη των τροπικών περιοχών, κυρίως των ανατολικών, καθώς και των εύκρατων. Ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη, προτιμούν όμως τα ηλιόλουστα και ζεστά μέρη. Τα περισσότερα είδη είναι διακοσμητικά με εδώδιμο καρπό και κάποια είδη εξ αυτών παρέχουν πολύτιμο ξύλο (έβενος), το οποίο είναι μαύρο και πολύ ανθεκτικό. Πρόκειται για δέντρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο το δεντρο θελει πολυ νερο και ειδικα το καλοκαιρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει καμία σχέση με το λωτό του καρποφόρου δέντρου. Η κοινή του ονομασία είναι αγριοστροφύλλι. Ιδιότητες: Πιστεύεται ότι ανοίγει την όρεξη και ότι είναι αντισπασμωδικός. Που το συναντάμε: Στην Ελλάδα ο Λωτός συναντάται αυτοφυής Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών». Πατρίδα του λωτού είναι η Κίνα, όπου ονομαζόταν «μήλο της Ανατολής». Από την Κίνα εξαπλώθηκε και στην Ιαπωνία, όπου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά. Το έφεραν πρώτοι στη Δύση Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Αν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται την ποσότητα.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εγω αδερφε σουβλακοφαγος ειμαι.δεν ξερω για σενα. αν εχει καμια ταβερνιτσα να τα σερβιρουν πες μου να παω να πιω κανενα ποτυρι κρασι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδώ λεει 2 τόνοι ανά στρέμμα http://apofoitos.com/index.php/newsroom/entry/ news_751 οποτε υπολόγισε πόσα στρέμματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο λωτός απαιτεί άρδευση. Όταν δεν ποτίζονται σταθερά, τότε μπορεί να υπάρξει κάποια καρπόπτωση. Το υπερβολικό πότισμα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ωρίμανσης, προκαλεί υποβάθμιση της ποιότητας του καρπού, μειώνοντας τα σάκχαρα σε αυτόν και κάνοντας τον πιο ευπαθή στα εγκαύματα από τον ήλιο. Επίσης υπερβολική άρδευση μπορεί να προκαλέσει και σχίσιμο του καρπού. Αν τα εδάφη σου είναι αμμώδες θα έλεγα 2 φορές την εβδομάδα, αν είναι αργιλώδες 1 φορά την εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φυτευεται ο λωτος
Απάντηση:
Απάντηση:
πωσ κλαδευεται ο λωτοσ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θερμιδες - 67, προτεινες - 0,5, λιπος - 0,4, υδατανθρακες - 15,3 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 χρόνια τα πηγαίνω εκεί. τηλ: 2422026228 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Πρωτα προτηγανιζοντε αλλιως δεν γινεται να καταψυχθουν! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεγίστη περιεκτικότητα των φρούτων σε νερό (79-85%), συντελεί στην φθορά αυτών, λόγου του ότι το νερό διατηρεί αραιωμένα τα διαλυτά των χυμών, οι οποίοι ούτω χρησιμεύουν ως άριστη τροφή των μικροοργανισμών των ζυμώσεων και της φθοράς. Αν η περιεκτικότητα σε νερό ελαττωθεί μέχρις 25%, τότε οι μικροοργανισμοί δεν θα δυνηθούν να εγκατασταθούν, διότι η τοιαύτη ελάττωση θα συνεπιφέρει συμπύκνωση των διαλυτών και ιδιαιτέρως του σακχάρου. Είναι δε γνωστό ότι αν η συμπύκνωσης ενός σιροπιού σακχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αιθέρια έλαια γίνονται με απόσταξη του φυτού δηλαδή χρειάζεται αποστακτήρας και ειδικός εξοπλισμός. (αν ξέρεις για το τσίπουρο παρόμοια διαδικασία) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε πιπέρι, γαρύφαλλα, κανέλλα, κύμινο κοπανισμένα, λίγο φλοιό πορτοκαλιού ψιλοκομμένο και λίγο ξύδι. Ζυμώνετε καλώς το περίκομμα και γεμίζετε με αυτό χοιρινά έντερα καταλλήλως παρασκευασμένα, των οποίων δένεται τα 2 άκρα και μεταξύ τους. Κατόπιν τα περνάτε από μία ράβδο και τα κρεμάτε εντός της καπνοδόχου πάνω από λίγη φωτιά, δηλαδή να καπνίζει λίγο. Μένουν έτσι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν ορισμένα μανάβικα.Στο σούπερμάρκετ δεν έχει πάντως.Στο carefour ή στο Βασιλόπουλο έχει καμία φορά κανένα τροπικό φρούτα αλλά φρούτο του δάσους εκτός απο φράουλα όχι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγαπημένο θα έλεγα το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι που το έβγαλα και αυτό απο τη διατροφή μου επειδή έτρωγα μεγάλες ποσότητες.Τί δεν μου αρέσει να τρώω;Μάλλον τα ψάρια.δεν αηδιάζω,απλά να κάθομαι μισή ώρα να καθαρίζω ένα σωρό κοκκαλάκια για να φάω δείγμα φαγητού δεν μου αρέσει,προτιμώ μπριζόλα. Διαβάστε περισσότερα...
έκανα μια βλακεία και έβαλα γάλα (μακράς διαρκειας, όχι συμπυκνωμένο όμως) στη κατάψηξη (το γάλα έχει κάνα 15ήμερο ακόμα μέχρι να λήξει)... τώρα το έχω βγάλει και το έχω στο ψυγείο κανονικά (ελπίζοντας πως θα ξαναγίνει υγρό, γιατί στη κατάψηξη το είχα 24 ώρες :P ). Το θέμα είναι οτι μια φίλη μου σήμερα μου είπε οτι το γάλα αυτό έχει πλέον χαλάσει και δε πρέπει να το πιώ... Ισχύει?
Απάντηση:
μπορει για αυτο καλυτερα πεταξε το και παρε ενα καινουργιο να ειμαστε και σιγουροι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχω να φαω πρωινο.. δε θυμαμαι απο ποτε.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένας δερματολόγος μπορεί να σε ενημερώσει σχετικά, θα σε συμβούλευα να τον επισκεφτείς. Διαβάστε περισσότερα...
Ενώ αν το κόψεις με τα χέρια είναι καλύτερα???
Απάντηση:
Πρώτη φορά το ακούω,λές? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατι παραπανω απο 2 ευρω λογικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
από τα κουκιά όπως την γνωρίζουν οι Ιταλοί και οι Αμερικανοί.Στην Ελλάδα, η φάβα γίνεται κυρίως με το κίτρινου χρώματος λαθούρι. Διαβάστε περισσότερα...
http://www.e-papadakis.gr/ta_epsilon.htm
Απάντηση:
Ναι ,αλλά ποιος λέει όχι σε ένα πακέτο δρακουλίνια ή τσιπς ? (τσακίρις τα τσιπς κατά προτίμηση και με ρίγανη) Ποιος μπορεί να αρνηθεί την σοκολάτα και τα διάφορα κέικ ή τα κρουασάν? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ξήρανση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους για την συντήρηση των τροφίμων. Συντηρεί τα τρόφιμα με την αφαίρεση αρκετής υγρασίας, για να αποτρέψει την αποσύνθεση και το χάλασμα τους. Η περιεκτικότητα σε νερό των κατάλληλα ξεραμένων τροφίμων ποικίλλει από 5% έως 25% τοις εκατό ανάλογα με τα τρόφιμα. Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάται από: • την επαρκή θερμότητα για να βγει έξω η υγρασία χωρίς να μαγειρευτούν τα τρόφιμα • τον ξηρό αέρα για να απορροφήσει την απελευθερωμένη υγρασία • την επαρκ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 135 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.