Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο και το λιώνουμε μέχρι να θερμανθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα τα νιόκι και καρυκεύουμε με δενδρολ...
Απάντηση: Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή. Σε έ...
Απάντηση: Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» ζωμούς κότας. Σε...
Απάντηση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα π...
Απάντηση: Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλλ...
Απάντηση: χαχαχα!!!μου φαινετε πολυ αστειο:p οταν το διαβαζα και ημουν στην αρχη λεω καμια μαλακια θα λεει παλι αλλα αυτο εχει πλακα:pp...
Απάντηση: Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα ριχνουμε και τα ψηνουμε...
Απάντηση: Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ http://bit.ly/ WfUQQI...
Απάντηση: Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ...
Απάντηση: Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μανιτάρια, αποτελούν το δεύτερο σε πλυθυσμό είδος του πλανήτη (μετά τα έντομα) καθώς και ένα απο τα πέ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

κοτοπιτα με μανιταρια βεφα αλεξιαδου

Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C . Σοτάρο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η ά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αυτοδίδακτος καλλιεργητής, πήρε για µπούσουλά τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπορεις να πας εσυ ι ιδιος σε ταβερνες εστιατορ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C . Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι, τα κρεμμυδάκια με τις 2 κουταλιές από το Flora soft με βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον. Αν υπάρχουν, σοτάρουμε και τα εντόσθια ψιλοκομμένα. Τώρα προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα, θα πρέπει να τα έχουμε μουλιάσει για 1/2 σε χλιαρό γλυκό κρασί και να τα έχουμε στραγγίσει καλά). Τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκ. και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με τόσο νερό που μόλις να τους σκεπάζει. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό της κότας στην κατσαρόλα που έβραζε η κολοκύθα, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει μαλακώσει καλά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε. Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, ανακατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινό σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, και κόβουμε τα φύλλα από τα μυρώνια. Πλένουμε τα μανιτάρια ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, ενώ ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml νερό και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια από τα φρέσκα μανιτάρια. κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το εσαλότ σε μία κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 100 ml χλιαρό νερό. Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια. Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε. Στην ίδια κατσαρόλα ξανθαίνουμε το εσαλότ η τα ξερά κρεμμυδάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό Flora. Π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο και το λιώνουμε μέχρι να θερμανθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα τα νιόκι και καρυκεύουμε με δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε έως ότου πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα μαγειρεμένα νιόκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε σιγανή θερμοκρασία. Σερβίρουμε τα νιό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν. Συμπληρώνουμε με το καυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» ζωμούς κότας. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο - λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, να εξατμισθεί το αλκοόλ. Πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό καυτό, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν τα φιλέ μινιόν από το εντρεκότ μας έχουν ψηθεί, τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσ... Διαβάστε περισσότερα...
Χαχαχαχ :Ρ
Απάντηση:
χαχαχα!!!μου φαινετε πολυ αστειο:p οταν το διαβαζα και ημουν στην αρχη λεω καμια μαλακια θα λεει παλι αλλα αυτο εχει πλακα:pp Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν τα καθαριζουμε φιλε μου. απλα λιγο νερο τα ριχνουμε και τα ψηνουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ http://bit.ly/kyPmHI καθώς και εδώ http://bit.ly/WfUQQI Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελούν μια ομάδα τροφίμων με ξεχωριστές διατροφικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ νόστιμα και ωφέλιμα είδη. Επιλέγοντας τη σωστή ποιότητα μανιταριών μπορείτε να εξασφαλίσετε την πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων και να απομακρύνετε τον κίνδυνο χοληστερίνης. Στην αρχαιότητα τα μανιτάρια θεωρούνταν το ελιξίριο της αθανασίας. Οι Φαραώ, μάλιστα, είχαν θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόσφατα έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα οτι τα μανιτάρια, αποτελούν το δεύτερο σε πλυθυσμό είδος του πλανήτη (μετά τα έντομα) καθώς και ένα απο τα πέντε βασίλεια της φύσης! Στην Ελλάδα μόνο, έχουν συλλεχθεί και φωτογραφηθεί περίπου 3000 είδη μέχρι σήμερα, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών. Οι φίλοι των μανιταριών, τα συλλέγουν με περίσσεια προσοχή, καθώς αρκετά απο αυτά μπορούν να προκαλέσουν έντονες αλεργικές αντιδράσεις ή ακόμα και θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις. Τα μανιτάρια, κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Η καλλιέργεια μανιταριών σε όλο τον κόσμο ξεπερνά τους 10 εκατ. τόνους ετησίως. Η συνολική αξία του παραγόμενου προϊόντος ανέρχεται σε περίπου 45 δις ευρώ. Η Κίνα είναι μακράν η πρώτη χώρα σε παραγωγή καλύπτοντας το 75% της παγκόσμιας αγοράς μανιταριών (παραγωγή 7,5 εκατ. τόνοι ετησίως). Στην Ευρώπη ηγετικές θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία και η Πολωνία. ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στην Ελλάδα παρότι το κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια μανιταριών, η παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια μονάδα καλλιέργειας μανιταριού πλευρώτους απαιτεί έκταση τουλάχιστον 4-6 στρεμμάτων, με το κόστος της επένδυσης να ξεκινά από τις 240.000 ευρώ. H καλλιέργεια του μανιταριού πλευρώτους (Pleurotus) είναι ευκολότερη συγκρινόμενη με αυτή του λευκού μανιταριού(Agaricus), όπως μας αναφέρει ο δρ Αντώνης Φιλιππούσης, γεωπόνος-μυκητολόγος και προϊστάμενος του εργαστηρίου εδώδιμων μυκήτων του ΕΘΙΑΓΕ, καθώς είναι απλούστερη η διαδικασία παρασκευής του υποστρώματος και χρειάζεται μικρότερη επένδυση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεγάλα κέρδη αλλά και υψηλές απαιτήσεις Για την καλλιέργεια λευκού μανιταριού(agaricus) το κόστος κατασκευής μιας μονάδας είναι υψηλότερο, ξεκινώντας από τις 450.000 ευρώ, η παραγωγική δυναμικότητα όμως είναι σαφώς μεγαλύτερη. H συγκεκριμένη καλλιέργεια όπως επισημαίνει ο κ. Αντώνης Φιλιππούσης, βασίζεται στην ανάπτυξη του μύκητα σε ένα ειδικά προετοιμασμένο υπόστρωμα που παρασκευάζεται από άχυρο σίτου, γύψο και κοπριά ορνίθων. Η παρασκευή του υποστρώματος είναι μία σύνθετη διαδικασία αερόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Ζεστή και θρεπτική σουπίτσα που φτιάχνεται εύκολα, και γρήγορα. Συστατικά συνταγής 1/2 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο) κομμένα σε οριζόντιες λεπτές φετούλες. 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί 4 φλυτζάνια ζεστό νερό Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες συνταγής Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα που χωράει άνετα τα υλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα «μαγικά μανιτάρια» επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών αφενός ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο 75γρ βούτυρο 200γρ. κάστανα κομμένα σε λεπτές φέτες Ελαιόλαδο 4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένο σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός 200γρ. γλυκό κρασί Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο να κάψει, και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δειτε βίντεο). Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι μπόλικο, πιπέρι, κλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η άγνωστη μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία μάλιστα είναι περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά και για τα ιδιαίτερα γαστρονομικά τους χαρακτηριστικά. Πηγή έξτρα εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η άγνωστη μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα, καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία μάλιστα είναι περιζήτητα στις ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανιτάρι pleurotus ostreatus έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το άλλο καλλιεργούμενο είδος μανιταριού. Αυτό το πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι καλλιεργείται σε υποστρώματα πλούσια σε κυτταρίνες και λιγνίνες και μάλιστα σε υποστρώματα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση. Το μανιτάρι καταφέρνει να αναπτυχθεί σε τέτοια υποστρώματα διότι διαθέτει ένζυμο με το οποίο διασπάει τις κυταρίνες του υποστρώματος, μετατρέποντάς το σε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτοδίδακτος καλλιεργητής, πήρε για µπούσουλά του το ξενόγλωσσο βιβλίο περί µανιταροκαλλιέργειας. Υπό τις οδηγίες του, ο 33 χρονών Δηµήτρης Τσακίρης έχει στήσει εδώ και δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη τον δικό του µικρό «µπαξέ», όπου φύτεψε και παράγει πλέον συστηµατικά τα µανιτάρια του! Επί δέκα µήνες τον χρόνο, µε εξαίρεση ένα δίµηνο το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερµοκρασιών, καταφέρνει κι έχει στην κουζίνα του σχεδόν δέκα κιλά φρέσκα µανιτάρια µηνιαίως, εκατό κιλά δηλαδή τον χρόνο. Τόσα πολλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οπότε μην το πιεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να πας εσυ ι ιδιος σε ταβερνες εστιατορια κτλ μαναβικα σουπερ μαρκετ τις περιοχης και να κανεις μια προταση... το κανεις επαγγελματικα αυτο? Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 81 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.