Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά σε 50γρ. Flora Soft με βούτυρο. Στον πάγκο της κουζίνας μας τοποθετούμε ανά διαστήματα τούφες από το ξεμπλεγμένο κ...
Απάντηση: Στραγγίζουμε τις τοματοπιπεριές και τις καθαρίζουμε καλά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε το σκόρδο σ...
Απάντηση: Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας, σε...
Απάντηση: Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια και τα κρατάμε στην άκρη, βγάζουμε τα εσωτερικά σπόρια και τις πλένουμε ξανά. Τις τοποθετούμε όρθιε...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε την ουρά και το κεφάλι και απομακρύνουμε τις κεραίες τους. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το σώμα τους. Με ένα κοφτερό...
Απάντηση: Βάζουμε τους κιμάδες σε βαθύ μπολ, μαζί με το στυμμένο ψωμί, τα αυγά, το 1/3 του κρασιού και τα καρυκεύματα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε με το μισό Flo...
Απάντηση: Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί...
Απάντηση: Ολες τις εποχες ειναι ωραιο...δυο πραγματα κανουν το ουζο...καλο...Η παρεα και ο μεζες...
Απάντηση: σε θερμοκηπιο ειναι?...
Απάντηση: Συστατικά:2 κούπες φασόλια ξηρά1 κούπα καλαμπόκι½ κόκκινη πιπεριά½ πράσινη πιπεριά¼ κίτρινη πιπεριά2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κουταλι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

γαριδομακαροναδα με ουζο και πιπεριες

Απάντηση: Υλικά 1 Κιλό πιπεριές μετρίου μεγέθους 750...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 4 ώριμες...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Υλικά 8 πιπεριές για γέμισμα 2 ποτήρια ψιλο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ˚C. Τρίβουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η γνωστή σε όλους μας πιπεριά δεν είναι μόνο ορ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βακτηριακός μαρασμός (Pseudomonas solanacerum) ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν εί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό, αλλά προσοχή ν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το έδαφος που θα φυτεύσετε τις πιπεριές θα πρέπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πιπεριές, σπέρνοντας...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η πιπεριά είναι μονοετές φυλλώδες φυτό που ο βλ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Υλικά 1 Κιλό πιπεριές μετρίου μεγέθους 750 γρ. τυρί φέτα 4 αυγά 4-5 ώριμες ντομάτες Λάδι για τηγάνισμα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Εκτέλεση Πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε, βγάζουμε τους σπόρους και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σε αυτά το τυρί τριμμένο και τις 3 ντομάτες, αφού τις περάσουμε από το ρεντέ. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι η σε ταψάκι. Χύνουμε επάνω τους τις υπόλοιπες ντομάτες ψιλοκομμένες και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 4 ώριμες ντομάτες 1 καυτερή πιπεριά 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κουταλιές ξύδι Αλάτι και πιπέρι 500γρ. πένες’ Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα λαχανικά , τα τεμαχίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ να γίνουν πουρές. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο να πήξει η σάλτσα και την αποσύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 8 πιπεριές για γέμισμα 2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια 2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα για κάθε πιπεριά 2 κρεμμύδια ξερά 2 ώριμες ντομάτες 2 καρότα Μαϊντανό , πιπέρι , αλάτι , λάδι Εκτέλεση 1.Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια , τις ντομάτες , τα καρότα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 2.Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το μαϊντανό. 3.Γεμί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ˚C. Τρίβουμε όλα τα τυριά και ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στο μίξερ 400 γρ. Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα σε δυνατή, έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το μισό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά σε 50γρ. Flora Soft με βούτυρο. Στον πάγκο της κουζίνας μας τοποθετούμε ανά διαστήματα τούφες από το ξεμπλεγμένο και «χτενισμένο» κανταΐφι όσο και το μήκος της κάθε φέτας από τον παστουρμά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε αρκετά μέχρι να μουσκέψει καλά το κανταΐφι με Flora Soft με βούτυρο. Τοποθετούμε μία φέτα ψιλή παστουρμά κατά μήκος της μουσκεμένης τούφας από το κανταΐφι. Στην αρχή τής κάθε φέτας από παστουρμά βάζουμε ½ κουτ. σούπας τριμμένο κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στραγγίζουμε τις τοματοπιπεριές και τις καθαρίζουμε καλά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε το σκόρδο στο 1/3 από την ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο και το σοτάρουμε ελαφρά, κατόπιν ρίχνουμε τον πολτό της τοματοπιπεριάς, το δυόσμο, τη ρίγανη και ½ ποτήρι του νερού καυτό νερό. Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20΄. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε. Μόλις περάσει ο χρόνος βρασίματος, σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε ένα άλλο μέτριο σκεύος επάνω στην εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια και τα κρατάμε στην άκρη, βγάζουμε τα εσωτερικά σπόρια και τις πλένουμε ξανά. Τις τοποθετούμε όρθιες σε απορροφητικό χαρτί με το άνοιγμά τους προς τα κάτω για να στραγγίξουν καλά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε μετά στο τηγάνι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας (κύμινο – αλατοπίπερο), σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε ενάμιση ποτήρι καυτό νερό στο οπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε την ουρά και το κεφάλι και απομακρύνουμε τις κεραίες τους. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το σώμα τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη ράχη τους ελαφρά και, με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας, απομακρύνουμε το έντερό τους. Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το ξύσμα λεμονιού, λίγο εστραγκόν, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ούζο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για δέκα λεπτά. Σε μπεν μαρί με θερμοκρασία χαμηλή προς μετρία στους 45 °C φτιάχνουμε τη σάλτσα ολλαντέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τους κιμάδες σε βαθύ μπολ, μαζί με το στυμμένο ψωμί, τα αυγά, το 1/3 του κρασιού και τα καρυκεύματα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε με το μισό Flora Soft με βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ σοτάρουμε για λίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του λαγού με άφθονο νερό και με ξύδι και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια τον τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το Flora Soft με βούτυρο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Αφού ο λαγός μαριναριστεί, βάζουμε τη μεταλλική μας γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170° και τον σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες. Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε το καπάκι της γάστρας και ρίχνουμε με ένα κουτάλι στον λαγό σάλτσα μέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ολες τις εποχες ειναι ωραιο...δυο πραγματα κανουν το ουζο...καλο...Η παρεα και ο μεζες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε θερμοκηπιο ειναι? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά:2 κούπες φασόλια ξηρά1 κούπα καλαμπόκι½ κόκκινη πιπεριά½ πράσινη πιπεριά¼ κίτρινη πιπεριά2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο2 κουταλιές σούπας χυμός μήλου1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο2 τοματίνια1 φύλλο λάχανο¼ κουταλιάς γλυκού αλάτι1/8 κουταλιάς γλυκού μαύρο πιπέρι Οδηγίες:Βράστε τα φασόλια και το καλαμπόκι και αφήστε τα να κρυώσουν. Τοποθετήστε το φύλλο λάχανου στο πιάτο και από πάνω το μείγμα καλαμποκιού και φασολιών. Κόψτε τις πιπεριές και προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γνωστή σε όλους μας πιπεριά δεν είναι μόνο ορεκτικό και καρύκευμα. Παράλληλα, συνιστά πολύτιμο φάρμακο με ποικίλες ιδιότητες. Ιδιότητες: Η πιπεριά είναι διεγερτική, ερεθιστική και χωνευτική. Πιστεύεται δε, ότι ανοίγει και την όρεξη. Χρησιμοποιείται σαν φάρμακο κατά της άτονης δυσπεψίας. Βάμμα πιπεριάς σε σταγόνες είναι κατά του αλκοολισμού. Και αυτό γιατί το βάμμα, στο στομάχι του αλκοολικού δημιουργεί εφάμιλλο αίσθημα με αυτό του οινοπνεύματος. Εξωτερικά, η πιπεριά δημιουργεί, λόγω ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βακτηριακός μαρασμός (Pseudomonas solanacerum) Ο βακτηριακός μαρασμός είναι ασθένεια αγγειακή, που προκαλείται από το Pseudomonas solanacerum, ένα ραβδόμορφο βακτήριο, που πολλαπλασιάζεται και μετακινείται εύκολα μέσα από τους ξυληματικά αγγεία. Έτσι εμποδίζεται η μεταφορά νερού και θρεπτικών συστατικών και προκαλείται ο μαρασμός. Συμπτώματα: Το πρώτο σύμπτωμα είναι ελαφρός μαρασμός λίγων φύλλων. Απότομα όμως ο μαρασμός επηρεάζει ολόκληρο το φυτό. Σύνηθες είναι να εντοπίζονται πολλά γειτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο). Η καυστικότητα των πιπεριών ποικίλει αναλόγως της περιεκτικότητάς τους σε μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και μπορεί να είναι ήπια ως και πολύ καυτερή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι σκληρές και μεγάλες. Αν όμως περιμένετε ακόμη περισσότερο, το φρούτο θα ωριμάσει επιπλέον και θα αλλάξει χρώμα σε κόκκινο, κίτρινο, καφέ ή μωβ. Η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυξάνουν κατακόρυφα όταν η πιπεριά αλλάζει χρώμα. Αν όμως μαζεύετε τις πιπεριές είναι ακόμη πράσινες, τότε το φυτό θα παράγει περισσότερες πιπεριές. Η αναμενόμενη παραγωγή, αν και αυτό εξαρτάται και από την ποικλιία, είναι 5-10 μεγάλες πιπεριές ανά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό, αλλά προσοχή να μη λιμνάζει το νερό. Η ιδανική ύδρευση γίνεται με πότισμα σταγόνας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τις πιπεριές θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε εμπλουτίσει το χώμα με λίπασμα που περιέχει ασβέστιο και φώσφορο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ, κοπριά ή άλλα οργανικά λιπάσματα που θα βρείτε στο εμπόριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης Υλικά για 6 άτομα: 300 γρ. φασόλια Παπούδα, ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ¼ φλιτζάνι ξίδι ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αφού βράσουμε τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη να κρυώσουν. Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλωρίνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης Υλικά για 6 άτομα: 300 γρ. φασόλια Παπούδα, ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ¼ φλιτζάνι ξίδι ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αφού βράσουμε τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη να κρυώσουν. Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλωρίνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πιπεριές, σπέρνοντας τους σπόρους σε σπορείο, 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει αρχές με μέσα Μαρτίου. Το βάθος σποράς είναι περίπου 0,5 με 1 εκατοστό. Πρέπει όμως να φροντίσετε όμως ώστε το σπορείο να βρίσκεται σε ένα ζεστό μέρος. Το σπορείο πρέπει να έχει τουλάχιστον 24 βαθμούς Κελσίου, ώστε να βλαστήσουν οι σπόροι. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε ακόμη και δύο εβδομάδες μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι και να δείτε τα φυτάκια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής από γραμμή και την απόσταση των φυτών επάνω στη γραμμή. Οι αποστάσεις γραμμής από γραμμή είναι μεταξύ 60 και 90 εκατοστών. Η απόσταση ανάμεσα στα φυτά στην ίδια γραμμή είναι από 30 έως 50 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι πιπεριάς είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους πιπεριάς τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά πιπεριάς μέχρι και τον Ιούνιο. Αν θέλετε να έχετε συνεχόμενη παραγωγή από πιπεριές, σπείρτε με διαφορά 15 ημερών. Θα πρέπει να φυτέψετε τις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 20-30 C την ημέρα και 15 C τη νύχτα. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο 10 C ενδέχεται να σταματήσει η ανάπτυξη τελείως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά είναι μονοετές φυλλώδες φυτό που ο βλαστός της φτάσει σε ύψος τα 50-70 εκατοστά. Έχει ανοιχτοπράσινα λογχοειδή φύλλα και άνθη λευκά που φύονται μεμονωμένα σε ομάδες 2-3. Ο καρπός της πιπεριάς ανάλογα με την ποικιλία διαφέρει ως προς το σχήμα και ως προς το χρώμα. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες πιπεριάς σχεδόν όλες ανήκουν στο είδος Capsicum annuum. Επειδή διασταυρώνονται πολύ εύκολα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μην καλλιεργούμε καυτερές ποικιλίες πιπεριάς κοντά σε άλλα είδη πιπεριά... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 39 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.