Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν θέλουμε! Τι υφακι είναι αυτό το να μου βρείτε? Α σαν πολύ θάρρος έχουμε πάρει εδώ μέσα!...
Απάντηση: Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γ...
Απάντηση: Στην αργυρω θελει λιγο ψαξημο http://argiro.gr/ αλλα βρηκα και μια αλλη ιστοσελιδα http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%80%CE%B1%CE%B9% CE% B4%CE%B9%CE...
Απάντηση: πληκτρολόγισε : <<συνταγές βασιλόπιτας>> και θα βρεις δεκάδες συνταγές...
Απάντηση: Κι απ τα δυο! Αφου φαγαμε μια στο σπιτι μας (σπιτικη), μια αγορασμενη στο σπιτι της ξαδερφης μας και μια αγορασμενη στο σπιτι της αλλης μας ξαδερφη...
Απάντηση: το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδη...
Απάντηση: Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας!...
Απάντηση: δεν βλέπω να έχει. όλες τις συνταγές της θα τις βρεις εδώ : http://argiro.gr/ recipes...
Απάντηση: ναι...
Απάντηση: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

βασιλοπιτα αργυρως μπαρμπαριγου

Απάντηση: Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :)
Απάντηση: Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό, προ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: ναι αλλα την παλια συνταγη που ειχε κανει με βο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κατά την οικογενειακή μου παράδοση, τη βασιλόπι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 480 γρ. ζάχαρη άχνη 320 γρ. αμύγδαλο σκόνη 20...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 500 γρ. βούτυρο 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βού...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πιο γνωστό έθιμο της Πρωτοχρονιάς, μετά τα κ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό, προέρχεται από εκείνο το τελούμενο στην αρχαία εορτή των «Κρονίων» (των ρωμαϊκών «Σατουρναλίων») που παρέλαβαν οι Φράγκοι, από τους οποίους και προήλθε η συνήθεια της τοποθέτησης νομίσματος μέσα στη πίτα και της ανακήρυξης ως «Βασιλιά της βραδιάς» αυτού που το έβρισκε. Κατά άλλο έθιμο, αντί νομίσματος, έβαζαν φασόλι και αυτόν που το έβρισκε τον αποκαλούσαν "φασουλοβασιλιά". Πέρα όμως αυτού του φράγκικου εθίμου, που επικράτησε στην Ευρώπη,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θέλουμε! Τι υφακι είναι αυτό το να μου βρείτε? Α σαν πολύ θάρρος έχουμε πάρει εδώ μέσα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γλ. γαρίφαλο1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο2 κ.γλ. κανέλα200 γραμμ. βούτυρο Κερκύρας170 γραμμ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη1 πορτοκάλι (ξύσμα)75 ml (½ φλ. τσαγιού) κονιάκ7 αυγά χωρισμέναΓια το σιρόπι2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη2½ φλ. τσαγιού νερό1 βανίλια1 κ.σ. χυμός λεμόνι1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ. Εκτελεση: Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αργυρω θελει λιγο ψαξημο http://argiro.gr/ αλλα βρηκα και μια αλλη ιστοσελιδα http://sintagoulis.gr/tag/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE% B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CF% 85?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πληκτρολόγισε : <<συνταγές βασιλόπιτας>> και θα βρεις δεκάδες συνταγές Διαβάστε περισσότερα...
Εμείς σπιτική!
Απάντηση:
Κι απ τα δυο! Αφου φαγαμε μια στο σπιτι μας (σπιτικη), μια αγορασμενη στο σπιτι της ξαδερφης μας και μια αγορασμενη στο σπιτι της αλλης μας ξαδερφης! :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. "Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφερον εις τους θεούς, ως απαρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν βλέπω να έχει. όλες τις συνταγές της θα τις βρεις εδώ : http://argiro.gr/recipes Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι αλλα την παλια συνταγη που ειχε κανει με βουτυρο lurpak Διαβάστε περισσότερα...
Πως ονομαζουμε τα κομματια απο το κοψιμο της βασιλοπιτας
Απάντηση:
Κατά την οικογενειακή μου παράδοση, τη βασιλόπιτα έκοβε ο πατέρας μου το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς. Σταύρωνε τρείς φορές την βασιλόπιτα με το μαχαίρι λέγοντας "Εις το Όνομα Του Πατρός ... και Του Υιού ... και Του Αγίου Πνεύματος " . Στη συνέχεια έκοβε και αφαιρούσε ένα-ένα κομμάτι ονομάζοντάς το κατά την ακόλουθη σειρά και το παρέδιδε στη μητέρα μου. Το πρώτο κομμάτι Του Χριστού Το δεύτερο της Παναγίας Το τρίτο του Αγίου Βασίλη και του φτωχού Το τέταρτο του σπιτιού Το πέμπ... Διαβάστε περισσότερα...
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου βρειτε την τυροπιτα κουρου για να την φτιαξω
Απάντηση:
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΕΥΡΙ (500ΓΡΑΜ.) ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ 1 ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΥΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 800ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ 1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ 2 ΑΒΓΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΒΓΟΥ (1 ΑΒΓΟ ΜΕ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ) ... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Απάντηση:
480 γρ. ζάχαρη άχνη 320 γρ. αμύγδαλο σκόνη 200 γρ. αλεύρι 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά) 520 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα ξύσμα από δύο πορτοκάλια Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χρόνος προε... Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΝΤΑΓΗ
Απάντηση:
Υλικά 500 γρ. βούτυρο 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ 8 αυγά 200 γρ. φυστικόψιχα 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 150 γρ. βερύκοκα ξερά σε κυβάκια 150 γρ. δαμάσκηνα ξερά σε κυβάκια 1 εμβαπτιζόμενο φακελάκι με κρόκο Κοζάνης και μέλι Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Διαδικασία Ετοιμάζουμε σε 2 φλ. νερό καυτό ρόφημα κρόκου Κοζάνης με μέλι χρησιμοποιώντας το φακελάκι. Ρίχνουμε το ρόφημα όπως είναι ζεστό σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα δαμάσκηνα κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια * Ξύσμα από 2 πορτοκάλια * 7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό) * 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder * 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική * 1/2 ποτήρι κονιάκ * 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό) 2 ποτήρι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική 250 γραµµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο 850 γραµµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο 1 κιλό άχνη ζάχαρη 2 βανίλιες Εκτέλεση Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10΄ στους 200οC, να ροδίσει. Την χοντροκόβουµε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απο που προήλθε το έθιμο της βασιλόπιτας;
Απάντηση:
Το πιο γνωστό έθιμο της Πρωτοχρονιάς, μετά τα κάλαντα, είναι η βασιλόπιτα που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές για να την κόψουν στο τραπέζι που στρώνουν στα μεσάνυχτα της παραμονής προς ανήμερα της μεγάλης γιορτής. Η βασιλόπιτα έχει τις ρίζες της στα αρχαία ελληνορωμαϊκά έθιμα. Στα Κρόνια, εορτή του θεού Κ(Χ)ρόνου, που λατρεύονταν στην Ελλάδα, όπως και στα Σατουρνάλια (saturnalia) της Ρώμης, έφτιαχναν γλυκά και πίτες, μέσα στα οποία έβαζαν νομίσματα και σε όποιον τύχαινε το κομμάτι, ήταν ο τ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 24 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.