Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Συνηθως η αιτια αυξημενου φωσφορου στο αιμα ειναι η νεφρικη ανεπαρκεια...
Απάντηση: εαν εχεις θυρεοειδοτροπος ορμονη tsh αυξημενη ανω του 5mIU/L ισως να εχεις υποθυρεοειδισμο...
Απάντηση: EINAI AYTO POY METRAEI TA AIMOPETALIA ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...
Απάντηση: Δες εδώ http:// anastasiamoschovaki1 .blogspot.gr/2011/ 11/ blog-post_4139.html...
Απάντηση: δεν νομιζω να υπαρχει λογος να ανησυχεις. οντως ισχυει αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου. ακολουθησε την αγωγη που σου εχει δωσει και ολα θα πανε καλα...
Απάντηση: Ένα πολύ συχνό εύρημα στη γενική αίματος είναι η ανεύρεση αυξημένων λεμφοκυττάρων. Τις περισσότερες φορές το εύρημα αυτό είναι τυχαίο και τις υπόλο...
Απάντηση: ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ PLT...
Απάντηση: δε ρωτας καλυτερα το γιατρο σου?εδω μεσα σιγα μη ξερει κανενας...
Απάντηση: Ισως απλά μια ίωση, λήψη φαρμάκων,φυματίωση, λ.λ χρειάζονται ο απόλυτος αριθμός των λευκών και στοιχεία από το ιστορικό και τα ευρήματα της κλινική...
Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ?...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αυξημενα λεμφοκυτταρα

Απάντηση: Οι αριθμόοί τών λευκοκυττάρων δέν αποτελούν ε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Διατροφικές συμβουλές για άτομα με αυξημένο ουρ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Η αύξησή του αποτελεί κριτήριο για τη διάγνωση...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν Είναι Αυξημένος Σημαίνει Ότι Το Συκώτι Μας...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: οι τιμες ειναι 48,1.τι σημαινει αυτο?
Απάντηση: εαν σπασει ο υμενας της (υμαντας οπως δει εδω μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μόνο ο γιατρός που θα εξετάσει τον ασθενή μπορε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 9 ρεσους αρνητικο
Απάντηση: Χοληστερόλη = 150 - 200 mg% HDL χοληστερόλη:...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Φυσιολογικές τιμές για τρανσαμινασες sgot SG...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όχι και τόσο συχνή.
Απάντηση: Γράφει ο Αντώνης Καττάμης, Επικ. Καθ. Παιδιατρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: με εξέταση αίματος.
Απάντηση: Περιοχή?
Απάντηση: Παράγοντες που ευνοούν την απορρόφηση Σιδήρου ε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Σε 2 συνεχόμενες αιματολογικες εξετάσεις μου βρήκαν λευκοπενια με 3200 λευκά μετά από μια περιπέτεια που πέρασε βέβαια από εξωμητριο που μου χορηγήθηκε ένεση μεθοτρεξατη τώρα έκανα πάλι εξετάσεις και μου βρήκαν λευκοπενια με 3500 λευκά και σπάνια διεγερμενα λεμφοκυτταρα με 42% είχα πάει στο γιατρο και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα να μην ανησυχώ τώρα έχω και αυτό με τα διεγερμενα λεμφοκυτταρα τι μπορεί να συμβαίνει.. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο έχω θυροιδη και δεν περνω τα τ4 και δεν έχω και τόσο...
Απάντηση:
Οι αριθμόοί τών λευκοκυττάρων δέν αποτελούν ενδειξη γιά ανησυχία κατά κανόνα, επειδή ο γιατρός ελεγχει καί τόν αντίστοιχο λευκοκυταρικό τύπο προκειμένου νά εχει μιά συνοπτική εικόνα γιά τόν ασθενή. Η μείωση του συνόλου των λευκοκύτταρων ενός ατόμου χωρίς μεταβολή τού λευκοκυττΟαρικού τύπου υποδηλώνει κατά κανόνα ένα φαινόμενο “ανακατανομής”,μεταξύ των λευκοκυττάρων που κυκλοφορούν και εκείνων που παραμένουν σε εφεδρεία, ή με αύξηση του ρυθμού καταστροφής τους στην κυκλοφορία και τους ιστο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διατροφικές συμβουλές για άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ ΜΠΟΡΕΙΤΕ: Μειωμένη περιεκτικότητα σε πουρίνες .Ψωμί,ζυμαρικά,πατάτες,ρύζι,λαχανικά(εκτός αυτών με μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες) .Χορτόσουπες,τουρσιά,ελιές,μπαχαρικά,καρυκεύματα,ξ ύδι .Γαλακτοκομικά(γάλα,γιαούρτι,τυρί)με χαμηλά λιπαρά,αυγά,μέλι .Φρούτα,χυμοί φρούτων,φιστίκια,ποπ κορν ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ:Μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες .Ελαιόλαδο,βούτυρο,μαργαρίνη,μαγιονέζα,ζάχαρη,γλυκ ά,παγωτό,ζελέ,μαρμελάδα,ξηρούς καρπούς,αποξηραμέν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αύξησή του αποτελεί κριτήριο για τη διάγνωση της ουρικής αρθρίτιδας. Στις κρίσεις της νόσου είναι σημαντικά αυξημένο, όχι όμως πάντα και όχι ανάλογα με τη βαρύτητα της κρίσης. Μεγάλη αύξηση του ουρικού οξέος παρουσιάζεται στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια λόγω ελάττωσης της αποβολής του. Αυξάνει μέτρια σε καταστάσεις μεγάλης καταστροφής κυττάρων, λόγω αύξησης της καταστροφής των νουκλεοτιδίων (των μονομερών του DNA και του RNA), πχ σε λευχαιμία, πολυκυτταραιμία, μεγαλοβλαστική αναιμία (από έλλε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν Είναι Αυξημένος Σημαίνει Ότι Το Συκώτι Μας Δεν Πάει Καλά, αλλά για να δούμε από τι πρέπει να δούμε τους άλλους δείκτες. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει στον αποφρακτικό ίκτερο, σε μεταστατικούς όγκους του ήπατος και φυσικά σε χρόνια κατανάλωση οινοπνεύματος. Φυσιολογικές τιμές - Στους άνδρες =6- 28 U/L - Στις γυναίκες = 4 - 18 U/L Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνηθως η αιτια αυξημενου φωσφορου στο αιμα ειναι η νεφρικη ανεπαρκεια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εαν εχεις θυρεοειδοτροπος ορμονη tsh αυξημενη ανω του 5mIU/L ισως να εχεις υποθυρεοειδισμο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
EINAI AYTO POY METRAEI TA AIMOPETALIA ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/2011/11/ blog-post_4139.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν νομιζω να υπαρχει λογος να ανησυχεις. οντως ισχυει αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου. ακολουθησε την αγωγη που σου εχει δωσει και ολα θα πανε καλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα πολύ συχνό εύρημα στη γενική αίματος είναι η ανεύρεση αυξημένων λεμφοκυττάρων. Τις περισσότερες φορές το εύρημα αυτό είναι τυχαίο και τις υπόλοιπες αποτελούν ένδειξη για ιογενή λοίμωξη (συνηθέστερα "κρύωμα") που διαδράμει με ή χωρίς συμπτώματα (μυξούλες, λαιμά, φαρυγγίτιδα, γαστρεντερίτιδα, ανεξήγητη κούραση). Είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που μια εκτός φυσιολογικών ορίων τιμή λεμφοκυττάρων μπορεί να σημαίνει κάτι κακό. Τα λεμφοκύτταρα είναι μικρά κύτταρα του αίματος που ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δε ρωτας καλυτερα το γιατρο σου?εδω μεσα σιγα μη ξερει κανενας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ισως απλά μια ίωση, λήψη φαρμάκων,φυματίωση, λ.λ χρειάζονται ο απόλυτος αριθμός των λευκών και στοιχεία από το ιστορικό και τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης του αρρώστου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ? Διαβάστε περισσότερα...
ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ?????
Απάντηση:
οι τιμες ειναι 48,1.τι σημαινει αυτο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εαν σπασει ο υμενας της (υμαντας οπως δει εδω μεσα καποτε) τοτε ναι ισως βγει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μόνο ο γιατρός που θα εξετάσει τον ασθενή μπορεί να έχει λόγο σε τέτοια θέματα. Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
9 ρεσους αρνητικο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χοληστερόλη = 150 - 200 mg% HDL χοληστερόλη: πάνω από 35 mg% Ολική χοληστερόλη / HDL χοληστερόλη: μικρότερη του 4,5 - 5 Τριγλυκερίδια = 45 - 200 mg% Φωσφολιπίδια = 150 - 250 mg% Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομιζω μπορεις να δινεις αιμα καθ ολη την διαρκεια της λειτουργιας του νοσοκομειου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυσιολογικές τιμές για τρανσαμινασες sgot SGOT = 5 - 40 U/mL Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι και τόσο συχνή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γράφει ο Αντώνης Καττάμης, Επικ. Καθ. Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας, Υπεύθυνος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών Η ύπαρξη τριών διαφορετικών αποτελεσματικών χηλικών ουσιών για το σίδηρο έχουν βελτιστοποιήσει τη θεραπεία αποσιδήρωσης στους μεταγγιζοεξαρτώμενους ασθενείς. Το νεότερο σκεύασμα είναι η δεφερασιρόξη. Αν και ‘νεότερο’ δεν είναι πια ‘νέο’, μια και έχουν ήδη περάσει κοντά στα 6 χρόνια από την επίσημη έγκριση της δεφερασιρόξης (από τις Ευ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πρεπει να πας σε ενα γιατρο να σε δει μπορει να ειναι διαφορα πραγμα οποτε καλο ειναι να πας στο νοσοκομειο να σε δει καποιος γιατρος Διαβάστε περισσότερα...
WBC 4.8/μl ηωσινοφιλα:700/μλ hgb 12,4 hct 37.5 rbc 4,11/ml fe 52mg/dl (60-160) φερριτινη 5,2 αρρενες 20-60 ετων (30-400) b12 1314 pg/ml (191-663) Φυλο:αρρεν ηλικια 78 ετων.
Απάντηση:
το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι.. πολυ χαμηλη , χρειαζεται σιδηρο .. Διαβάστε περισσότερα...
πρέπει να είμαι νηστική για να κάνω την εξέταση φεριτίνης
Απάντηση:
με εξέταση αίματος. Διαβάστε περισσότερα...
τώρα
Απάντηση:
Απάντηση:
Επικοινωνησε με το τμημα αιμοδοσιας του Ευαγγελισμου στα 213 2041314-1391 καποιος γιατρος εκει θα ξερει να σου πει με σιγουρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παράγοντες που ευνοούν την απορρόφηση Σιδήρου είναι η πρόσληψη ζωικών τροφών, όπως συκωταριές και κρέας γενικότερα (όχι το γάλα και τα αυγά), το όξινο pH ("ξινά" φαγητά), οι αναγωγικές / "αντιοξειδωτικές" ουσίες (βιταμίνες Ε και C, σκόρδα και πορτοκάλια δηλαδή) και τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν Σίδηρο (το κόκκινο κρασί είναι αυτό). Χαμηλό Σίδηρο έχουμε σε απώλεια αίματος κάθε αιτιολογίας, σε πλημμελή απορρόφησή του από το έντερο, σε αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού σε Σίδηρο (ανάπτυξη, ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.