Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να...
Απάντηση: Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ...
Απάντηση: Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρ...
Απάντηση: Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά...
Απάντηση: Υλικά • 1 συσκευασία Αρακάς με άνηθο & κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης 220γρ • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού • 0,5 φλ...
Απάντηση: Τα 250 γραμμάρια έχουν 237 θερμίδες...
Απάντηση: Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο 3 κουτ. σούπας ψ...
Απάντηση: φατα για πρωινο......!!!!!!!! σταματα να σου γινεται εμμονη ιδεα το φαγητο. γιατι δε μας λες κιλα και υψος που εχεις να σου πω εγω περιπου ποσο πρ...
Απάντηση: Ναι κι εγώ διάβασα χτές,ότι σε κάποιον πού είχε χάσει το χέρι του,στο ύψος τού ώμου φύτρωσε ένα δελφίνι. Το διαδίκτυο μας κατακλύζει με κάθε λογής...
Απάντηση: Να ρίξεις δυο πατάτες μέσα που θα απορροφήσουν μια μεγάλη ποσότητα οπότε θα είσαι εντάξει. Αλλά το λεμόνι κάνει καλό, ας είναι και λίγο παραπάνω!...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αρακας

Απάντηση: Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μιση ωρα με 3 τεταρτα το πολυ....
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: για ποσα κιλα μιλας?
Απάντηση: 450 θερμδες η μεριδα(λαδερος).
Απάντηση: Τον Μαρτιο .(μετα τα κρυα)
Απάντηση: εγώ συνήθως χρησιμοπιο νουά αλά μπόρις να βάλης...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ρίγανη (Origanum vulgare) είναι αρωματικό ποώ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λάχανά σας φυτεύοντας...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βήμα 1 — Επιλέξτε, μια καινούρια γλάστρα, 50%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Amaranthus retroflexus Αυτό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα σαλιγκάρια αποτελούν μια εξαιρε­τικά θρεπτικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: με ενα τηλεφωνο 2465300385 στην Κοζανη και θα τ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε στηρίγματα, πάνω στα οποία θα απλωθεί και θα στηριχθεί ο αρακάς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. Το πότισμα θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Ο αρακάς θα πρέπει να μεγαλώνει με την υγρασία του εδάφους χωρίς επιπλέον πότισμα. Το σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα επιλέξετε να σπύρετε τον αρακά, θα πρέπει να το βλέπει πολύ ο ήλιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περιγραφή : Είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής, νάνο ύψους 0,30 - 0,40 μ. ή αναρριχώμενο, με έλικες, ύψους 1,50 - 2,00 μ. Η ρίζα του είναι πασσαλώδης, οι βλαστοί ποώδεις, εσωτερικά κενοί, με έλικες. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με 3 - 5 ζεύγη φυλλιδίων. Τα άνθη του αυτογονιμοποιούνται. Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τα νωπά σπέρματά του. Κλίμα : Το μπιζέλι ευδοκιμεί σε ψυχρό καιρό με αρκετή υγρασία. Αντέχει στους παγετούς σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ. ανάλογα με την ποικιλία. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών φύτευσης εξαρτάται από το αναμενόμενο μέγεθος των ώριμων φυτών. Σε περίπτωση πρώιμης φύτευσης, οι σπόροι τοποθετούνται πιο κοντά, αφού αναμένονται απώλειες λόγω του ψύχους. Η ποσότητα του σπόρου ανά στρέμμα κυμαίνεται από 6 έως 12 κιλά, ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων. Ο σπόρος συνηθίζεται ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρασία εδάφους 10 με 20οC, οι σπόροι φυτρώνουν σε 6 με 14 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά • 1 συσκευασία Αρακάς με άνηθο & κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης 220γρ • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού • 0,5 φλιτζάνια νερό • αλάτι • πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 1'-2'. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύετε. Αφού πάρουν βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα 250 γραμμάρια έχουν 237 θερμίδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχν... Διαβάστε περισσότερα...
ελα που ομως η γιαγιακαα μου εκτος απο το τελειο φαγητο εκανεε και ζεστο ψωμακι κεικ με κακαο και τυροπιτακια σπτικαα... πως αντιστεκομαστε τωρα?? :OO σκευτομαι να φαω κατι απο αυτα για απογευματινο.. (εκτος απ το ψωμι δεν καιγομαι και πολυ) πφφ..τι να κανω..?????
Απάντηση:
φατα για πρωινο......!!!!!!!! σταματα να σου γινεται εμμονη ιδεα το φαγητο. γιατι δε μας λες κιλα και υψος που εχεις να σου πω εγω περιπου ποσο πρεπει να προσεχεις.... γιατι εκανα προγραμμα χρονια τωρα και πανω-κατω ξερω καποια πραγματα. Διαβάστε περισσότερα...
Μια παράξενη και εντυπωσιακή διάγνωση έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, όταν ένας Αμερικάνος ασθενής με αναπνευστικό πρόβλημα στον πνεύμονα ζήτησε τη βοήθειά τους. Ο ασθενής, Ron Sveden πολεμούσε για μήνες το πρόβλημα αυτό με το εμφύσημα, αλλά όλο και χειροτέρευε, μέχρι που εισήχθη στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο φόβος που τον διακατείχε ήταν πως θα του βρουν καρκίνο, αλλά κάνοντας ακτινογραφία οι ειδικοί βρήκαν κάτι περίεργο που δεν είχαν ξαναδεί τα μάτια τ...
Απάντηση:
Ναι κι εγώ διάβασα χτές,ότι σε κάποιον πού είχε χάσει το χέρι του,στο ύψος τού ώμου φύτρωσε ένα δελφίνι. Το διαδίκτυο μας κατακλύζει με κάθε λογής μπούρδες,πού θα πρέπει να μην δίνουμε και μεγάλη σημασία και τίς κάνουμε θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να ρίξεις δυο πατάτες μέσα που θα απορροφήσουν μια μεγάλη ποσότητα οπότε θα είσαι εντάξει. Αλλά το λεμόνι κάνει καλό, ας είναι και λίγο παραπάνω! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μιση ωρα με 3 τεταρτα το πολυ.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
για ποσα κιλα μιλας? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
450 θερμδες η μεριδα(λαδερος). Διαβάστε περισσότερα...
ποτε τον φυτευουμε
Απάντηση:
Τον Μαρτιο .(μετα τα κρυα) Διαβάστε περισσότερα...
ποσος σπορος απαιτητε ανα στρεμα και ποση ειναι η μεση παραγωγη το στρεμα
Απάντηση:
ποσο παραγωγη ανα στρεμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγώ συνήθως χρησιμοπιο νουά αλά μπόρις να βάλης και το κρέας που χρησιμοπιης στο κοκκινιστό! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ρίγανη (Origanum vulgare) είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Ανήκει στο γένος Ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών. Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές. Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα κυρίως στην μαγειρική αλλά και σπανιότερα ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη χωριάτικη σαλάτα. Η συλλογή της ρίγανης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λάχανά σας φυτεύοντας το σπόρο απευθείας στον κήπο ή το χωράφι, ή ξεκινώντας φυτεύοντας το σπόρο σε φυτώριο και στη συνέχεια να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα στον κήπο ή το χωράφι. Μπορείτε να κάνετε τη μεταφύτευση όταν τα σπορόφυτα έχουν 4 έως 8 πραγματικά φύλλα. Αυτό θα συμβεί μετά από 5 με 8 εβδομάδες. Αν επιλέξετε την απευθείας σπορά, βάλτε σε κάθε σημείο 3 με 4 σπόρους. Από τα φυτά που θα βλαστήσουν, διατηρήστε αυτό που είναι το πιο δυνατό Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βήμα 1 — Επιλέξτε, μια καινούρια γλάστρα, 50% πιο μεγάλη από την παλιά σας. Το ιδανικό ειναι μια διαφορά της τάξης του 25% διαφορετικά το φυτό σας θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη ριζικού συστήματος σε βάρος της βλάστησης, όμως καθώς είναι λίγο κουραστική διαδικασία, συνήθως βάζουμε μεγαλύτερη. — Προετοιμάστε την καινούρια σας γλάστρα. Δημιουργήστε ένα στρώμα από χαλίκια στο πάτο της γλάστρας, πάχους 1-2 εκ. ή αν είναι μικρή γλάστρα καλύψτε την τρύπα αποστράγγισης, με πετραδάκια. επιση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Amaranthus retroflexus Αυτό το ζιζάνιο είναι πολύ συνηθισμένο δικοτυλήδονο ζιζάνιο στους αγρούς που καλλιεργείται η πατάτα. Μπορεί να αναπτύξει ανθεκτικές φυλές και έτσι μπορεί να είναι επικίνδυνο και προβληματικό στον έλεγχο Υπάρχουν κάποια άλλα είδη βλήτων, όπως το ψηλό βλήτο (Αmaranthus chlorostachys), αλλά παντού απαντάται κυρίως το τραχύ βλήτο. Βιολογία: Το ζιζάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό ζιζάνιο που εμφανίζεται αργά το καλοκαίρι, με βιολογική μορφή Τ4. Μπορεί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σαλιγκάρια αποτελούν μια εξαιρε­τικά θρεπτική τροφή, χαμηλή σε θερμίδες. Τα 100 γρ. δίνουν 90 θερμίδες, 16,1% πρωτεΐνες και μόνο 1,4% λιπαρά. Ωστόσο οι τιμές που αναφέρουμε αφορούν τα σκέτα σαλιγκάρια. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα λιπαρά και τις θερμίδες. Επιπλέον, τα σαλιγκάρια έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων (3,3%), ιδιαίτερα δε σιδήρου (περισσότερο και από το κόκκινο κρέας), καλίου κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους. Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με ενα τηλεφωνο 2465300385 στην Κοζανη και θα τα βρης Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 28 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.