Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν.Ρίχνουμε λίγ...
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε...
Απάντηση: Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε φέτες, πάχους πέντε έως έξι εκατοστά, και τον πλένουμε καλά. Ο βακαλάος στο εσωτερικό της κοιλι...
Απάντηση: Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το...
Απάντηση: Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σ...
Απάντηση: Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπ...
Απάντηση: Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο...
Απάντηση: Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή αρακά 1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο 1 φλιτζάνι...
Απάντηση: Έχουν ορισμένα μανάβικα.Στο σούπερμάρκετ δεν έχει πάντως.Στο carefour ή στο Βασιλόπουλο έχει καμία φορά κανένα τροπικό φρούτα αλλά φρούτο του δάσου...
Απάντηση: Σε καταστημα μπαχαρικών μαλλον.η βαγια-για όσους δεν ξερουν-λεγεται και δάφνη...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αρακας φρεσκος

Απάντηση: Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, α...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: τα κρεπαρει ετσι θα φαινονται αφρατα η παιρνεις...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχει ένα κόλπο ώστε να μην φαίνονται τόσο λι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ποια γυναίκα δεν θέλει να αρέσει, να είναι όμορ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Στις μέρες μας ακούγονται πάρα πολλά για τα ψάρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η ανάγκη για εύκολο και γρήγορο φαγητό έχει ωθή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λογικά απο 6 μηνών και μετά.Αλλά ρωτήστε παιδία...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και καλά απαστραγγιζόμενο. Δύο εβδομάδες πριν φυτέψετε τους σπόρους θα πρέπει να σκάψετε καλά το χώμα και να το εμπλουτίσετε με οργανική ύλη. Ποτίστε το έδαφος καλά και συνεχίστε να το ποτίζετε. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, θα αναπτυχθούν όποιοι σπόροι από αγριόχορτα υπάρχουν στο χώμα. Στο τέλος των δύο εβδομάδων, σκάψτε ξανά και παραχώστε τα αγριόχορτα που έχουν αναπτυχθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα σχετικά καθαρό χώμα. Δε θα αποφύγετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, αλλά είναι ανεκτικός και σε μέρη με μερική ηλιοφάνεια. Επιλέξετε να φυτέψετε αρακά σε ένα μέρος του κήπου που το βλέπει ο ήλιος ή σε ένα μέρος που έχει σκιά κάποιες ώρες της ημέρας. Μην επιλέγετε τοποθεσίες που τις πιάνει δυνατός αέρας. Τα φυτά θα ταλαιπωρηθούν και δε θα έχουν καλή απόδοση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετε σε δύο περιόδους. Το Φθινόπωρο και στο τέλος του Χειμώνα. Οι εποχές σποράς του αρακά είναι: Φθινόπωρο: Οκτώβριος, Νοέμβριος Τέλος Χειμώνα-Άνοιξη: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος Για να έχετε συνεχή παραγωγή, μη σπείρετε όλους τους σπόρους την ίδια μέρα. Να τους σπείρετε με χρονική απόσταση 15 ημερών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν.Ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τα αυγά.Ανακατεύουμε το τηγάνι, όλο το μείγμα, μέχρι να ροδίσει. Ευλογία μαγειρείου : Την ομελέτα την αναδεικνύουν αισθητά διάφορα χορταρικά , κυρίως τα άγρια.Τα τσιγαρίζουμε λίγο στην αρχή και ύστερα τα ενώνουμε με τα αυγά. Υλικά : 2-3 αυγά 6-7 σκόρδα ή κρεμμυδάκια 2-3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι νερό αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα ανάλογα υποστυλώματα, πάνω στα οποία θα μπορέσει να αναρριχηθεί το φυτό. Τα υποστυλώματα μπορεί να είναι απλά καλάμια ή ότι άλλο έχετε πρόχειρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε φέτες, πάχους πέντε έως έξι εκατοστά, και τον πλένουμε καλά. Ο βακαλάος στο εσωτερικό της κοιλιάς του έχει μία μαύρη μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε με προσοχή, όπως αφαιρούμε τα αίματα ώσπου να παραμείνει κάτασπρος («σαν το χαρτί να γίνει», μας έλεγαν οι παλιοί γεροντάδες) και αφού τον αλατίσουμε με μπόλικο ημίχονδρο αλάτι, τον τοποθετούμε στο τρυπητό για δύο με τρεις ώρες τουλάχιστον. Ο βακαλάος είναι καλό και τρυφερό ψάρι και μας δίνει ένα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το δάκτυλό σας (δείκτης) στο χώμα, μέχρι την πρώτη άρθρωση. Ρίξτε μέσα στην τρύπα 3 σπόρους αρακά. Καλύψτε την τρύπα με χώμα ώστε αυτό να έρθει σε επαφή με τους σπόρους. Ποτίστε αμέσως. Η ομοιόμορφη επαφή του χώματος με τους σπόρους είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε αυτοί να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να βλαστήσουν. Όταν βλαστήσουν οι σπόροι και ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σειρές, η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει από την άλλη 60 με 90 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπόρους μέσα σε μία πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και καλύψτε τους με αυτή (φάκελος). Βρέξτε την πετσέτα Διατηρήστε την πετσέτα βρεγμένη για διάστημα μερικών ημερών Μετά από 3 ημέρες αρχίσετε να ελέγχετε τους σπόρους, ανοίγοντας την πετσέτα Θα δείτε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να βγάζουν φύτρες Επιλέξτε τους σπόρους με φύτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο. Τα φυτά του αρακά έχουν την ιδιότητα να αντλούν το άζωτο που χρειάζονται από τον αέρα. Τα ψυχανθή (όπως ο αρακάς), έχουν τη μοναδική ικανότητα να δημιουργούν μία συμβιωτική σχέση με ριζόβια βακτήρια-αζωτοβακτήρια-αζωτοδεσμευτικά βακτήρια (Rhizobium και Bradyrhizobium) ώστε να δεσμεύουν το ελεύθερο άζωτο του ατμοσφαιρικού αέρα και να το μετατρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή αρακά 1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο 1 φλιτζάνι λάδι Αλάτο, πιπέρι 1 κρασοπότηρο λεμόνι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα κουκιά ή τον αρακά και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και τις αγκινάρες. Καθώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν ορισμένα μανάβικα.Στο σούπερμάρκετ δεν έχει πάντως.Στο carefour ή στο Βασιλόπουλο έχει καμία φορά κανένα τροπικό φρούτα αλλά φρούτο του δάσους εκτός απο φράουλα όχι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καταστημα μπαχαρικών μαλλον.η βαγια-για όσους δεν ξερουν-λεγεται και δάφνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα κρεπαρει ετσι θα φαινονται αφρατα η παιρνεις ενα dry shampoo ειναι ξηρο σαμπουαν υπαρχουν στα hondos center το ψεκαζεις στα μαλλια κανεις μασαζ ,χτενιζεις τα μαλλια σ και ολα μια χαρα αυτα Διαβάστε περισσότερα...
Λοιπον επειδη μου εραψαν την κεφαλη μυ γιατι χτυπησα μου ειπαν πως δεν πρεπει να καω μπανιο για 8 μερες εγω τι πρεπει να κανω τωρα?
Απάντηση:
Υπάρχει ένα κόλπο ώστε να μην φαίνονται τόσο λιπαρά τα μαλλιά σου αλλά είναι προσωρινό.. Να ρίχνεις λίγο ταλκ στη ρίζα των μαλλιών σου και θα δεις ότι απορροφάει την λιπαρότητα και θα φαίνονται καλύτερα... Να μην τα ακουμπάς πολύ με τα χέρια σου και να μην τα χτενίζεις συνεχώς... :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυστυχως ειναι δυσκολη περιπτωση να μην εχεις παραθυρο στο μπανιο κ να θελεις να μυριζει ομορφα ο χωρος... Αν οπως λες το καθαριζεις καθε 3 κ λιγο κ συνεχιζει να μυριζει ασχημα, πρεπει να δεις απο που προερχεται αυτη η μυρωδια. Τις περισσοτερες φορες βγαινει μεσα απο την αποχετευση, τα λουκια της μπανιερας, του νιπτηρα ισως κ του δαπεδου. Υπαρχουν προιοντα τυπου τουμποφλό/ποτάσα που τα ριχνεις με βραστο νερο κ η αντιδραση που δημιουργειται σκοτωνει τα παντα απο μικροβια, μυκητες κλπ. νομιζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποια γυναίκα δεν θέλει να αρέσει, να είναι όμορφη και περιποιημένη, ώστε να νιώθει πρώτα απ΄ όλα η ίδια καλά, μετά να αρέσει στον άντρα της...και τέλος να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Απαραίτητη προϋπόθεση εκτός από την καλή διάθεση για να ασχοληθείτε με το μακιγιάζ σας, είναι τα κατάλληλα καλλυντικά καλής ποιότητας που θα φροντίζετε να διατηρείτε πάντα σε καλή κατάσταση! Κάποια προϊόντα μένουν φρέσκα και ασφαλή περισσότερο από κάποια άλλα και αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο του όσο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στις μέρες μας ακούγονται πάρα πολλά για τα ψάρια και τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσής τους στην υγεία. Τα ψάρια αποτελούν μία τροφή πλούσια στα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία σύμφωνα με μελέτες μειώνουν τον κίνδυνο για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και σχετίζονται με ένα καλύτερο λιπιδαιμικό προφίλ. Παράλληλα, περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ είναι φτωχά στα επιβλαβή κορεσμένα λιπαρά. Χάρη στα συγκεκριμένα οφέλη οι διεθνείς οργανισμοί προτείνουν πως τα ψ... Διαβάστε περισσότερα...
http://cb12.gr/ <- αυτό είναι το CB12
Απάντηση:
για φρεσκαρισμα ηξερα τα κλασσικα "αποσμητικα", αυτο που λεει για 12 ωρες δε το γνωριζα!τσιχλα μπορεις,καραμελα επισης...αλλα το θεμα ειναι τι τρως,αν καπνιζεις κ τετοια..γιατι αν εχεις φαει τζατζικι,βραστα!με ενα ρεψιμο σεχει!!ειχα παρει μια φορα απο φαρμακειο κατι καραμελες στομεγεθος της φακης τις οποιες τις καταπινεις κ διαλυονται στο στομαχι,γιατι ετσι κ αλλιως οτι τρως παει εκει..η κακοσμια πολλες φορες ερχεται κ απο κει! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ανάγκη για εύκολο και γρήγορο φαγητό έχει ωθήσει τους παραγωγούς στη δημιουργία κατεψυγμένων τροφίμων, τα οποία ενώ προσφέρουν ευκολία στην... προετοιμασία, αμφισβητούνται συχνά ως προς την διατροφική τους αξία. Πρίν επιλέξουμε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την διατροφική αξία τόσο των φρέσκων όσο και των κατεψυγμένων προϊόντων. Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος- Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λογικά απο 6 μηνών και μετά.Αλλά ρωτήστε παιδίατρο καλύτερα.Κάποια φρούτα όπως πχ φράουλες,μπορεί να είναι επικίνδυνα.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα και νιώθουν πιο ξεκούραστοι και φρέσκοι το πρωί που ξυπνούν, όταν μέσα στην εβδομάδα ασκούνται τουλάχιστον επί δυόμιση ώρες συνολικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μπελαρμίν Πολ Λοπρίντσι και τον καθηγητή του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον Μπραντ Κάρντιναλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Mental Health and Physical Activity», μελέτησαν πάνω απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε στηρίγματα, πάνω στα οποία θα απλωθεί και θα στηριχθεί ο αρακάς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. Το πότισμα θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Ο αρακάς θα πρέπει να μεγαλώνει με την υγρασία του εδάφους χωρίς επιπλέον πότισμα. Το σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα επιλέξετε να σπύρετε τον αρακά, θα πρέπει να το βλέπει πολύ ο ήλιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περιγραφή : Είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής, νάνο ύψους 0,30 - 0,40 μ. ή αναρριχώμενο, με έλικες, ύψους 1,50 - 2,00 μ. Η ρίζα του είναι πασσαλώδης, οι βλαστοί ποώδεις, εσωτερικά κενοί, με έλικες. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με 3 - 5 ζεύγη φυλλιδίων. Τα άνθη του αυτογονιμοποιούνται. Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τα νωπά σπέρματά του. Κλίμα : Το μπιζέλι ευδοκιμεί σε ψυχρό καιρό με αρκετή υγρασία. Αντέχει στους παγετούς σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ. ανάλογα με την ποικιλία. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών φύτευσης εξαρτάται από το αναμενόμενο μέγεθος των ώριμων φυτών. Σε περίπτωση πρώιμης φύτευσης, οι σπόροι τοποθετούνται πιο κοντά, αφού αναμένονται απώλειες λόγω του ψύχους. Η ποσότητα του σπόρου ανά στρέμμα κυμαίνεται από 6 έως 12 κιλά, ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων. Ο σπόρος συνηθίζεται ν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.