Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ...
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστο...
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε...
Απάντηση: Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το...
Απάντηση: Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σ...
Απάντηση: Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπ...
Απάντηση: Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο...
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και τις γουβιάζουμε, αφαιρώντας αρκετή απο την ψίχα τους.Τις βράζουμε ελαφρώς για να μαλα...
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κυδώνια και τα κόβουμε "κυδωνάτα". Τα βάζουμε όλα στο ταψί.Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πιπέρι...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε- όπως στον μουσακά- λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο το οποίο ρίχνουμε στι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αρακας με πατατες αργυρω

Απάντηση: Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, α...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά : 8 πατάτες ίσου μεγέθους 3 κουταλιές...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό πατάτες 6 σκελίδες σκόρδο ½ κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις β...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγά...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και καλά απαστραγγιζόμενο. Δύο εβδομάδες πριν φυτέψετε τους σπόρους θα πρέπει να σκάψετε καλά το χώμα και να το εμπλουτίσετε με οργανική ύλη. Ποτίστε το έδαφος καλά και συνεχίστε να το ποτίζετε. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, θα αναπτυχθούν όποιοι σπόροι από αγριόχορτα υπάρχουν στο χώμα. Στο τέλος των δύο εβδομάδων, σκάψτε ξανά και παραχώστε τα αγριόχορτα που έχουν αναπτυχθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα σχετικά καθαρό χώμα. Δε θα αποφύγετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, αλλά είναι ανεκτικός και σε μέρη με μερική ηλιοφάνεια. Επιλέξετε να φυτέψετε αρακά σε ένα μέρος του κήπου που το βλέπει ο ήλιος ή σε ένα μέρος που έχει σκιά κάποιες ώρες της ημέρας. Μην επιλέγετε τοποθεσίες που τις πιάνει δυνατός αέρας. Τα φυτά θα ταλαιπωρηθούν και δε θα έχουν καλή απόδοση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές μουστάρδα 300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον ζωμό, τις πατάτες, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες, σκεπάζοντας την κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και το αφήνουμε για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετε σε δύο περιόδους. Το Φθινόπωρο και στο τέλος του Χειμώνα. Οι εποχές σποράς του αρακά είναι: Φθινόπωρο: Οκτώβριος, Νοέμβριος Τέλος Χειμώνα-Άνοιξη: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος Για να έχετε συνεχή παραγωγή, μη σπείρετε όλους τους σπόρους την ίδια μέρα. Να τους σπείρετε με χρονική απόσταση 15 ημερών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 3 κουταλιές ελαιόλαδο 200γρ. τυρί σόγιας ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Αλεύρι Σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα ανάλογα υποστυλώματα, πάνω στα οποία θα μπορέσει να αναρριχηθεί το φυτό. Τα υποστυλώματα μπορεί να είναι απλά καλάμια ή ότι άλλο έχετε πρόχειρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το δάκτυλό σας (δείκτης) στο χώμα, μέχρι την πρώτη άρθρωση. Ρίξτε μέσα στην τρύπα 3 σπόρους αρακά. Καλύψτε την τρύπα με χώμα ώστε αυτό να έρθει σε επαφή με τους σπόρους. Ποτίστε αμέσως. Η ομοιόμορφη επαφή του χώματος με τους σπόρους είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε αυτοί να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να βλαστήσουν. Όταν βλαστήσουν οι σπόροι και ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σειρές, η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει από την άλλη 60 με 90 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπόρους μέσα σε μία πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και καλύψτε τους με αυτή (φάκελος). Βρέξτε την πετσέτα Διατηρήστε την πετσέτα βρεγμένη για διάστημα μερικών ημερών Μετά από 3 ημέρες αρχίσετε να ελέγχετε τους σπόρους, ανοίγοντας την πετσέτα Θα δείτε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να βγάζουν φύτρες Επιλέξτε τους σπόρους με φύτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο. Τα φυτά του αρακά έχουν την ιδιότητα να αντλούν το άζωτο που χρειάζονται από τον αέρα. Τα ψυχανθή (όπως ο αρακάς), έχουν τη μοναδική ικανότητα να δημιουργούν μία συμβιωτική σχέση με ριζόβια βακτήρια-αζωτοβακτήρια-αζωτοδεσμευτικά βακτήρια (Rhizobium και Bradyrhizobium) ώστε να δεσμεύουν το ελεύθερο άζωτο του ατμοσφαιρικού αέρα και να το μετατρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και τις γουβιάζουμε, αφαιρώντας αρκετή απο την ψίχα τους.Τις βράζουμε ελαφρώς για να μαλακώσουν, αλλά με προσοχή μή λιώσουν. Κτυπάμε, σε μπώλ, τα αυγά και ανακατεύουμε με τα τυρια και την κρέμα γάλακτος.Γεμίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.Απο πανω μπορειτε να ρίξετε δίαφορα μυρωδικά. Σερβίρονται ζεστές. Υλικά : 8 πατάτες μέτριες στρογγυλές 4 φλιτζάνια διάφορα τυριά τριμμένα 1 φλιτζάνι κρέμα γά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κυδώνια και τα κόβουμε "κυδωνάτα". Τα βάζουμε όλα στο ταψί.Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πιπέρι και το αλάτι.Τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Υλικά : 1 κιλό πατάτες 4 κυδώνια 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα λάδι αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε- όπως στον μουσακά- λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί.Χρησιμοποιούμε ταχινέλαιο το οποίο ρίχνουμε στι πατάτες,στο ταψί, μαζί με ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, πράσινο πιπέρι και λίγο μουστάρδα. Τα βάζουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε ελάχιστο λεμόνι και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθέι περίπου 50'. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε ροδέλες φέτες από ώριμες ντομάτες και μόλις ψηθεί το φαγητό, το βγά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 8 πατάτες ίσου μεγέθους 3 κουταλιές της σούπας κύμινο 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι 50 γρ. φυτικό βούτυρο Εκτέλεση : Πλένουμε τις πατάτες, τις βουρτσίζουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε στη μέση. Αναμειγνύουμε το αλάτι με το κύμινο και βουτάμε την επίπεδη και κομμένη επιφάνεια της πατάτας στο μείγμα αυτό. Αν τις θέλουμε αλάδωτες, τις βάζουμε σε ταψί χωρίς φυτικό βούτυρο. Διαφορετικά αλείφουμε το ταψί με τα 50 γρ. βουτύρου. Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 βαθμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου 1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους 1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο Αλάτι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή αρακά 1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο 1 φλιτζάνι λάδι Αλάτο, πιπέρι 1 κρασοπότηρο λεμόνι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα κουκιά ή τον αρακά και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και τις αγκινάρες. Καθώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό πατάτες 6 σκελίδες σκόρδο ½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι 1,5 φλιτζάνι λάδι 1 κρασοπότηρο λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3-4 εκ. (Αν είναι μανιτάρια τα κόβουμε ψιλές φέτες). Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες. Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα-ίσα να σκεπαστού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατάτες 3 αυγά 3 κρεμμύδια ½ πράσο Αλάτι πιπέρι λάδι Εκτέλεση 1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 2 βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας πολύ καλά. 3 καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 4 ρίχνουμε και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και στη συνέχεια, παίρνουμε το μαχαίρι μας και δημιουργούμε τρύπες για να βάλουμε το σκόρδο. Το χοιρινό μπούτι πρέπει να είναι ξεκοκκαλισμένο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις τρύπες που έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο και αλείφουμε το εσωτερικό μέρος του κρέατος με μουστάρδα για να πάρει γεύση. Στο ταψί βάζουμε το χοιρινό μπούτι, σφίγγοντας ελαφρά το κρέας προς τα μέσα για να πάρει ωραίο σχήμα και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ευθείες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το Flora, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες με το απάκι μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια τις πατάτες και το απάκι σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το Flora και την κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με λίγο Flora ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιxτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Tips • Καλό θα είναι να μην πολτοποιήσουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή το multi γιατί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το Flora Soft μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον μαϊντανό, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ακόμα. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας με τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά ο πάτος της Fritata μας. Στη συνέχεια αποσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθια που μπορεί να έχει και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και δεντρολίβανο (δεν ξεχνάμε να ρίξουμε και στην κοιλίτσα του). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με ρίγανη και δεντρολίβανο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και τοποθετούμε γύρω του τις πατάτες. Περιχύνουμε με το Flora Soft με βούτυρο, με το χυμό λεμονιού και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις καρυκεύουμε εξωτερικά με αλάτι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 60΄. Χονδροτρίβουμε τα πιπέρια όλα μαζί, τα βάζουμε σε ένα πιάτο μεγάλο και πανάρουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Λιώνουμε σε 500 ml καυτό νερό τους σπιτικούς ζωμούς και κρατάμε το ζωμό στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Μόλις μαραθεί ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς να βράσουν. Τις στραγγίσουμε. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 29 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.