Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε...
Απάντηση: Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το...
Απάντηση: Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σ...
Απάντηση: Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπ...
Απάντηση: Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο...
Απάντηση: Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή αρακά 1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο 1 φλιτζάνι...
Απάντηση: Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμ...
Απάντηση: Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λ...
Απάντηση: Ορίστε: http:// www.argiro.gr/ Recipes :)...
Απάντηση: Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αρακας λεμονατος αργυρω

Απάντηση: Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, α...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και καλά απαστραγγιζόμενο. Δύο εβδομάδες πριν φυτέψετε τους σπόρους θα πρέπει να σκάψετε καλά το χώμα και να το εμπλουτίσετε με οργανική ύλη. Ποτίστε το έδαφος καλά και συνεχίστε να το ποτίζετε. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, θα αναπτυχθούν όποιοι σπόροι από αγριόχορτα υπάρχουν στο χώμα. Στο τέλος των δύο εβδομάδων, σκάψτε ξανά και παραχώστε τα αγριόχορτα που έχουν αναπτυχθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα σχετικά καθαρό χώμα. Δε θα αποφύγετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, αλλά είναι ανεκτικός και σε μέρη με μερική ηλιοφάνεια. Επιλέξετε να φυτέψετε αρακά σε ένα μέρος του κήπου που το βλέπει ο ήλιος ή σε ένα μέρος που έχει σκιά κάποιες ώρες της ημέρας. Μην επιλέγετε τοποθεσίες που τις πιάνει δυνατός αέρας. Τα φυτά θα ταλαιπωρηθούν και δε θα έχουν καλή απόδοση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετε σε δύο περιόδους. Το Φθινόπωρο και στο τέλος του Χειμώνα. Οι εποχές σποράς του αρακά είναι: Φθινόπωρο: Οκτώβριος, Νοέμβριος Τέλος Χειμώνα-Άνοιξη: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος Για να έχετε συνεχή παραγωγή, μη σπείρετε όλους τους σπόρους την ίδια μέρα. Να τους σπείρετε με χρονική απόσταση 15 ημερών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τον αρακά σε γλάστρες. Σε γλάστρες με διάμετρο 25 εκατοστά, μπορείτε να φυτέψετε από ένα φυτό αρακά. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα ανάλογα υποστυλώματα, πάνω στα οποία θα μπορέσει να αναρριχηθεί το φυτό. Τα υποστυλώματα μπορεί να είναι απλά καλάμια ή ότι άλλο έχετε πρόχειρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι σπόροι αρακά, πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1,5 με 2 εκατοστά. Για να ανοίξετε την τρύπα μέσα στην οποία θα βάλετε τους σπόρους αρακά, χώστε το δάκτυλό σας (δείκτης) στο χώμα, μέχρι την πρώτη άρθρωση. Ρίξτε μέσα στην τρύπα 3 σπόρους αρακά. Καλύψτε την τρύπα με χώμα ώστε αυτό να έρθει σε επαφή με τους σπόρους. Ποτίστε αμέσως. Η ομοιόμορφη επαφή του χώματος με τους σπόρους είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε αυτοί να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να βλαστήσουν. Όταν βλαστήσουν οι σπόροι και ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κάθε φυτό θα πρέπει να απέχει από το άλλο, 15 με 30 εκατοστά. Όσο πιο πολύ απέχουν τόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φυτά. Αν σπείρετε τον αρακά σε σειρές, η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει από την άλλη 60 με 90 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να προετοιμάσετε τους σπόρους αρακά για φύτεμα μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Μέθοδος Α Τοποθετήστε τους σπόρους μέσα σε μία πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και καλύψτε τους με αυτή (φάκελος). Βρέξτε την πετσέτα Διατηρήστε την πετσέτα βρεγμένη για διάστημα μερικών ημερών Μετά από 3 ημέρες αρχίσετε να ελέγχετε τους σπόρους, ανοίγοντας την πετσέτα Θα δείτε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να βγάζουν φύτρες Επιλέξτε τους σπόρους με φύτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς μπορεί να μεγαλώσει στην πλειοψηφία των εδαφών. Χρειάζεται χώμα με αρκετά θρεπτικά συστατικά. ΔΕΝ χρειάζεται όμως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο. Τα φυτά του αρακά έχουν την ιδιότητα να αντλούν το άζωτο που χρειάζονται από τον αέρα. Τα ψυχανθή (όπως ο αρακάς), έχουν τη μοναδική ικανότητα να δημιουργούν μία συμβιωτική σχέση με ριζόβια βακτήρια-αζωτοβακτήρια-αζωτοδεσμευτικά βακτήρια (Rhizobium και Bradyrhizobium) ώστε να δεσμεύουν το ελεύθερο άζωτο του ατμοσφαιρικού αέρα και να το μετατρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 10 αγκινάρες ½ κιλο΄κουκιά φρέσκα ή αρακά 1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο 1 φλιτζάνι λάδι Αλάτο, πιπέρι 1 κρασοπότηρο λεμόνι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα κουκιά ή τον αρακά και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και τις αγκινάρες. Καθώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί νερό και επίσης, με προσοχή, αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λεωφορείο ειναι 5 ευρώ (το μειωμένο 2.5 ευρώ) και το κοντινότερο εξπρές για αεροδρόμιο ειναι μάλλον της δάφνης (Χ97). (βέβαια για να πάρεις το εξπρές της δάφνης θα χρειαστεί να πάρεις από Αργυρουπολη το μετρό προς Δάφνη (άρα +1.4 το εισιτήριο- εκτός αν δικαιούσαι μειωμένο 0.70, οποτε συνολικά παει 6.40 ή 3.20 σε περίπτωση μειωμένου) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι εκεινου και να μου αρεσε. :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη δουλεια νομιζω εκει, και μετα τα ι.ε.κ. mokume στην Αθηνα. Αν θες κατι πραγματικα καλο, θα πρεπει να πας εξωτερικο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν το καθαρισεις σε νερο με χυμο λεμονιου.οσο για τη ζαχαρη,1 κιλο στο 1 κιλο κυδωνι,αναλογα ποσο γλυκο το θελεις!!! εγω π.χ βαζω λιγοτερη ζαχαρη,το προτιμο ελαφρυ.εκανα σημερα με επιτυχια και με χρωμα χρυσαφι, [οχι ροζ η κοκκινο] οπως το βλεπουμε συνηθως...καλη επιτυχια ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε στηρίγματα, πάνω στα οποία θα απλωθεί και θα στηριχθεί ο αρακάς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. Το πότισμα θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Ο αρακάς θα πρέπει να μεγαλώνει με την υγρασία του εδάφους χωρίς επιπλέον πότισμα. Το σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα επιλέξετε να σπύρετε τον αρακά, θα πρέπει να το βλέπει πολύ ο ήλιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περιγραφή : Είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής, νάνο ύψους 0,30 - 0,40 μ. ή αναρριχώμενο, με έλικες, ύψους 1,50 - 2,00 μ. Η ρίζα του είναι πασσαλώδης, οι βλαστοί ποώδεις, εσωτερικά κενοί, με έλικες. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με 3 - 5 ζεύγη φυλλιδίων. Τα άνθη του αυτογονιμοποιούνται. Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τα νωπά σπέρματά του. Κλίμα : Το μπιζέλι ευδοκιμεί σε ψυχρό καιρό με αρκετή υγρασία. Αντέχει στους παγετούς σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ. ανάλογα με την ποικιλία. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών φύτευσης εξαρτάται από το αναμενόμενο μέγεθος των ώριμων φυτών. Σε περίπτωση πρώιμης φύτευσης, οι σπόροι τοποθετούνται πιο κοντά, αφού αναμένονται απώλειες λόγω του ψύχους. Η ποσότητα του σπόρου ανά στρέμμα κυμαίνεται από 6 έως 12 κιλά, ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων. Ο σπόρος συνηθίζεται ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρασία εδάφους 10 με 20οC, οι σπόροι φυτρώνουν σε 6 με 14 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες 1 Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Υλικά 100γρ σολομός Χυμός 1 λεμονιού 50γρ (ζυγισμένο ωμό) κουσκούς 80ml (1/3 του φλιτζανιού) βραστό νερό 60γρ (1 μικρό κρεμμύδι) κομμένο σε λεπτές φέτες 90γρ (1 μέτρια) ώριμη ντομάτα για σάλτσα σε φέτες 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 30γρ ρόκα Εκτέλεση Τοποθετούμε το σολομό σε ένα σκεύος και τον περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού Ψήνουμε το σολομό σε μέτρια θερμοκρασία για 4-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι να είναι στριμωγμένες. Ρίχνουμε στο ταψί και το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά ν’ αναμειχθούν όλα τα υλικά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 83 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.