Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη...
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος...
Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυ...
Απάντηση: αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν...
Απάντηση: Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να ανα...
Απάντηση: Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. Το πότισμα θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Ο αρακάς θα πρέπει να μεγαλώνει με την υγρασία του εδάφ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται...
Απάντηση: Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περιγραφή : Είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής, νάνο ύψους 0,30 - 0,40 μ. ή αναρριχώμενο, με έλικες, ύψους...
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να...
Απάντηση: Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

αρακας λεμονατος αργυρω

Απάντηση: Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :)
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπες στο site της argiro.gr
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά • 1 συσκευασία Αρακάς με άνηθο & κρεμμύδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium at...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα 250 γραμμάρια έχουν 237 θερμίδες.
Απάντηση: Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικα: 1 κιλο Κιμα Ανιθο Ριγανη Λιγο κρεμμυ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: θα πας με τρενο και θα κατεβεις ομονοια και μετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ναι κι εγώ διάβασα χτές,ότι σε κάποιον πού είχε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Να ρίξεις δυο πατάτες μέσα που θα απορροφήσουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: μισό κιλό μοσχαράκι 2 λεμόνια αλάτι ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ωπ, Αργυρουπολη κ εσύ; :Ρ Με μέτρο το κανονικό εισιτήριο είναι 8 ευρώ (εσύ,αν δεν κάνω λάθος εισαι ανήλικη, άρα 4 ευρώ- ΑΝ ειναι για σένα), κ με λεωφορείο ειναι 5 ευρώ (το μειωμένο 2.5 ευρώ) και το κοντινότερο εξπρές για αεροδρόμιο ειναι μάλλον της δάφνης (Χ97). (βέβαια για να πάρεις το εξπρές της δάφνης θα χρειαστεί να πάρεις από Αργυρουπολη το μετρό προς Δάφνη (άρα +1.4 το εισιτήριο- εκτός αν δικαιούσαι μειωμένο 0.70, οποτε συνολικά παει 6.40 ή 3.20 σε περίπτωση μειωμένου) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ορίστε: http://www.argiro.gr/Recipes :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει και το λογοπαίγνιο με το φύλλο και το φίλο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφανισιακα μαρεσει πολυ! Τα τραγουδια του δεν ξερω! Δεν ακουω ελληνικα... Μπορει ομως να εχω ακουσει καποιο τραγουδι του χωρις να ξερω πως ειναι εκεινου και να μου αρεσε. :Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ελπιζω να μην αργησα...υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη στη Στεμνιτσα, ενα χωριο κοντα στη Τριπολη, ψαξε τη σελιδα της σχολης στο internet, κανουν καλη δουλεια νομιζω εκει, και μετα τα ι.ε.κ. mokume στην Αθηνα. Αν θες κατι πραγματικα καλο, θα πρεπει να πας εξωτερικο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που ξερω ειναι ολες οι συνταγες περιπου ιδιες...η επιτυχια οφειλεται στην προσοχη,να μην βραση πολυ και λιωσει το κυδωνι,και να το βαλεις οταν το καθαρισεις σε νερο με χυμο λεμονιου.οσο για τη ζαχαρη,1 κιλο στο 1 κιλο κυδωνι,αναλογα ποσο γλυκο το θελεις!!! εγω π.χ βαζω λιγοτερη ζαχαρη,το προτιμο ελαφρυ.εκανα σημερα με επιτυχια και με χρωμα χρυσαφι, [οχι ροζ η κοκκινο] οπως το βλεπουμε συνηθως...καλη επιτυχια ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε στηρίγματα, πάνω στα οποία θα απλωθεί και θα στηριχθεί ο αρακάς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς προτιμά έδαφος με pH από 6 έως 6,5. Το πότισμα θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Ο αρακάς θα πρέπει να μεγαλώνει με την υγρασία του εδάφους χωρίς επιπλέον πότισμα. Το σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα επιλέξετε να σπύρετε τον αρακά, θα πρέπει να το βλέπει πολύ ο ήλιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καταγωγή : Από την Ευρώπη και την Ασία. Περιγραφή : Είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής, νάνο ύψους 0,30 - 0,40 μ. ή αναρριχώμενο, με έλικες, ύψους 1,50 - 2,00 μ. Η ρίζα του είναι πασσαλώδης, οι βλαστοί ποώδεις, εσωτερικά κενοί, με έλικες. Τα φύλλα του είναι σύνθετα με 3 - 5 ζεύγη φυλλιδίων. Τα άνθη του αυτογονιμοποιούνται. Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τα νωπά σπέρματά του. Κλίμα : Το μπιζέλι ευδοκιμεί σε ψυχρό καιρό με αρκετή υγρασία. Αντέχει στους παγετούς σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά γίνεται με σπαρτική σίτου κατάλληλα ρυθμισμένη και σε βάθος 5 εκ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κυμαίνονται συνήθως από 30 εκ. έως 60 εκ. ανάλογα με την ποικιλία. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών φύτευσης εξαρτάται από το αναμενόμενο μέγεθος των ώριμων φυτών. Σε περίπτωση πρώιμης φύτευσης, οι σπόροι τοποθετούνται πιο κοντά, αφού αναμένονται απώλειες λόγω του ψύχους. Η ποσότητα του σπόρου ανά στρέμμα κυμαίνεται από 6 έως 12 κιλά, ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων. Ο σπόρος συνηθίζεται ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρασία εδάφους 10 με 20οC, οι σπόροι φυτρώνουν σε 6 με 14 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε συνηθίζεται η μεταφύτευση του αρακά. Προτιμάμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο του κήπου ή του χωραφιού που θα αναπτυχθεί τελικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες 1 Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Υλικά 100γρ σολομός Χυμός 1 λεμονιού 50γρ (ζυγισμένο ωμό) κουσκούς 80ml (1/3 του φλιτζανιού) βραστό νερό 60γρ (1 μικρό κρεμμύδι) κομμένο σε λεπτές φέτες 90γρ (1 μέτρια) ώριμη ντομάτα για σάλτσα σε φέτες 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 30γρ ρόκα Εκτέλεση Τοποθετούμε το σολομό σε ένα σκεύος και τον περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού Ψήνουμε το σολομό σε μέτρια θερμοκρασία για 4-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι να είναι στριμωγμένες. Ρίχνουμε στο ταψί και το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά ν’ αναμειχθούν όλα τα υλικά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά • 1 συσκευασία Αρακάς με άνηθο & κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης 220γρ • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού • 0,5 φλιτζάνια νερό • αλάτι • πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 1'-2'. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύετε. Αφού πάρουν βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Spondylocladium atrovirens Αυτός ο ατελής μύκητας βρίσκεται σε κάθε έδαφος και προκαλεί μικρές έως μεγαλύτερες ζημιές παντού, δεν είναι ασθένεια καραντίνας και δεν προκαλεί ποτέ συνολική εξασθένηση ολόκληρων των φυτειών. Εύρος ξενιστών: Πατάτα Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται παντού στην Ε.Ε. και τα γύρω κράτη. Μόνο οι αγροί στους οποίους δεν έχει καλλιεργηθεί ποτέ πατάτα είναι απαλλαγμένοι από αυτόν τον μύκητα. Το παθογόνο προτιμά τα ψυχρά κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα 250 γραμμάρια έχουν 237 θερμίδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχν... Διαβάστε περισσότερα...
ελα που ομως η γιαγιακαα μου εκτος απο το τελειο φαγητο εκανεε και ζεστο ψωμακι κεικ με κακαο και τυροπιτακια σπτικαα... πως αντιστεκομαστε τωρα?? :OO σκευτομαι να φαω κατι απο αυτα για απογευματινο.. (εκτος απ το ψωμι δεν καιγομαι και πολυ) πφφ..τι να κανω..?????
Απάντηση:
φατα για πρωινο......!!!!!!!! σταματα να σου γινεται εμμονη ιδεα το φαγητο. γιατι δε μας λες κιλα και υψος που εχεις να σου πω εγω περιπου ποσο πρεπει να προσεχεις.... γιατι εκανα προγραμμα χρονια τωρα και πανω-κατω ξερω καποια πραγματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καρυδοπιτα Αργυρως: Υλικά 400 γραμμ. (4 φλ. τσαγιού) χοντροκομμένη καρυδόψιχα 180 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) φρυγανιά1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ1 κ.γλ. γαρίφαλο1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο2 κ.γλ. κανέλα200 γραμμ. βούτυρο Κερκύρας170 γραμμ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη1 πορτοκάλι (ξύσμα)75 ml (½ φλ. τσαγιού) κονιάκ7 αυγά χωρισμέναΓια το σιρόπι2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη2½ φλ. τσαγιού νερό1 βανίλια1 κ.σ. χυμός λεμόνι1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ. Εκτελεση: Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κιλο Κιμα Ανιθο Ριγανη Λιγο κρεμμυδι τριμμενο Αλατι πιπερι Εκτελεση: Βραζουμε λιγο ρυζι Και τα ανακατευουμε όλα μαζι Εχουμε στην κατσαρολα λιγο νερακι με λαδι και λιγο Τριμμενο κρεμμυδακι , αφου αρχισει να βραζει τοποθετουμε Τα γιουβαρελακια και όταν βρασουν κτυπαμε δυο αυγα και στο τελος λεμονι Με 1 κουταλια της σουπας αλευρι (για να δεσει η σαλτσα) Ριχνουμε τη μαρεγκα σιγα-σιγα να γινει η σαλτσα και είναι ετοιμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα πας με τρενο και θα κατεβεις ομονοια και μετα θα παρεισ την κοκκινη γραμμη και θα πας προσ αγιο δημητριο και θα κατεβεια και θα παρεις τα λεωφορεια 155 Α3 Α4 171 ! Διαβάστε περισσότερα...
Μια παράξενη και εντυπωσιακή διάγνωση έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, όταν ένας Αμερικάνος ασθενής με αναπνευστικό πρόβλημα στον πνεύμονα ζήτησε τη βοήθειά τους. Ο ασθενής, Ron Sveden πολεμούσε για μήνες το πρόβλημα αυτό με το εμφύσημα, αλλά όλο και χειροτέρευε, μέχρι που εισήχθη στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο φόβος που τον διακατείχε ήταν πως θα του βρουν καρκίνο, αλλά κάνοντας ακτινογραφία οι ειδικοί βρήκαν κάτι περίεργο που δεν είχαν ξαναδεί τα μάτια τ...
Απάντηση:
Ναι κι εγώ διάβασα χτές,ότι σε κάποιον πού είχε χάσει το χέρι του,στο ύψος τού ώμου φύτρωσε ένα δελφίνι. Το διαδίκτυο μας κατακλύζει με κάθε λογής μπούρδες,πού θα πρέπει να μην δίνουμε και μεγάλη σημασία και τίς κάνουμε θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να ρίξεις δυο πατάτες μέσα που θα απορροφήσουν μια μεγάλη ποσότητα οπότε θα είσαι εντάξει. Αλλά το λεμόνι κάνει καλό, ας είναι και λίγο παραπάνω! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: μισό κιλό μοσχαράκι 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι 1 κρεμμύδι μεγάλο λάδι 4 - 5 πατάτες μέτριες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάμε για λίγο το μοσχαράκι. Επειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχαράκι το πιπέρι και το αλάτι . Μετά προσθέτουμε τα λεμόνια τις πατάτες κομμένες και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου να δέσει η σάλτσα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.