Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P...
Απάντηση: Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχ...
Απάντηση: Υλικά για 4 – 6 άτομα: 500 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι Θες/νίκης 250 γρ τόνο κονσέρβα σε νερό 1 κρεμμύ...
Απάντηση: Υλικά για 4 – 6 άτομα: 350 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων 6 φύλλα μαρουλιού 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 4 αγγουράκια τουρσί 2 κ.σ...
Απάντηση: 200 ν...
Απάντηση: 1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρ...
Απάντηση: 278 χλμ...
Απάντηση: ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ...
Απάντηση: Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Χαλβας φαρσαλων

Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζα...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Η Φάρσαλος, όπως ήταν γνωστή η πόλη κατά την αρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: στο google δινεισ αυτο που θελεισ και στο βγαζε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Θρυμματίζουμε σε βαθύ μπολ το τυρί και το αναμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πραγματικό προζύμι δεν γίνετε με το να κρατά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ναι...βαλε merenda
Απάντηση: παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ
Απάντηση: ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη
Απάντηση: Υλικα: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζωική κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μια κουπα αλευρι ειναι 125 γραμμαρια. οποτε 200...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πά...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Φάρσαλος, όπως ήταν γνωστή η πόλη κατά την αρχαιότητα, ήταν μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Θεσσαλίας και ανήκε στην Φθιώτιδα τετραρχία, τής οποίας ήταν πρωτεύουσα.Ήταν η πατρίδα τού γένους των Εχεκρατηδών, που συμμάχησαν με τους Αθηναίους κατά τους Περσικούς Πολέμους. Από το 400 π.Χ. οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν στον τύραννο των Φερών με επιτυχία.Απο τά Φάρσαλα διήλθε η στρατιά του Ξέρξη. Νότια τών Φαρσάλων κοντά στο όρος Ναρθάκιο ( Κασιδιάρης ) έγινε το 394 π.χ. η γνωστή μάχη μεταξύ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 – 6 άτομα: 500 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι Θες/νίκης 250 γρ τόνο κονσέρβα σε νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ή ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 5 με 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 – 6 άτομα: 350 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων 6 φύλλα μαρουλιού 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 4 αγγουράκια τουρσί 2 κ.σ. κάπαρη 8 φέτες τσίρο Για το ντρέσινγκ: 1 λεμόνι 2 κ.γ σκόνη μουστάρδα ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το μαρούλι σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό φαΐ, φαΐ που χόρευε μεσ΄ το στομάχι μου ως το πρωί. Φέρτε μου μια κουβέρτα, δεν αισθάνομαι καλά, εσηκώθηκα το βράδυ κι έφαγα πολύ χαλβά. (δις) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
στο google δινεισ αυτο που θελεισ και στο βγαζει η στο συνταγεσ τισ παρεασ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Θρυμματίζουμε σε βαθύ μπολ το τυρί και το αναμιγνύουμε με τα χτυπημένα αυγά. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα σύκα. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και απλώνουμε 2 φύλλα αλειμμένα επίσης με Flora. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το μίγμα των τυριών και λίγη ποσότητα από το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων. Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο αλείφουμε με λίγο Flora και πασπαλίζουμε με τυρί και ξηρά φρούτα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πραγματικό προζύμι δεν γίνετε με το να κρατάμε ένα κομμάτι απο ζύμη που έχει φουσκώσει με μαγιά .Με αυτόν τον τρόπο ανακαλλιεργούμε την μαγιά . Για να φτιάξουμε το αυθεντικό προζύμι βάζουμε μία χούφτα αλεύρι και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός.τόποθετούμε αυτό σε ένα τάπερ που κλείνει ερμητικά και το αφήνουμε για 24 ώρες.Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε στο ίδιο μίγμα τόσο χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη ( μόνο νερό , όχι αλεύρι). το αφήνουμε πάλι για 24 ώρες κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι...βαλε merenda Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μου αρέσει η μαύρη με φουντούκια σοκολάτα! Της της ιον(break)!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του. Εκτελεση: 1.Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζωική κρεμα γάλακτος 1 βανίλια σε σκόνη 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1-2 σφηνάκια κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ Οδηγίες 1.Τοποθετήτε όλα το υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε δυνατά μέχρι να δέσουν. 2.Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε την να σταθεί στο ψυγέιο για μία με δύο ώρες. Λίγα μυστικά ακόμαΜπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα λικέρ και αρωματα ζαχαροπλαστικής στην σαντιγύ σας. Προσωπικα πιστεύω ότι το κονιάκ και η βανίλια είναι η καλύτερη και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
μια κουπα αλευρι ειναι 125 γραμμαρια. οποτε 200 γραμμαρια αλευρι ειναι δυο κουπες οχι ομως τελειως "γεματες" Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα. Υλικά: - 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά) - 1 κιλό ζάχαρη - 1½ ποτήρι νερό - ½ λεμόνι (το χυμό) Εκτέλεση: Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω) άχνη ή ζάχαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδαρτες-μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησημοποιω mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο. Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασιν/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.