Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το ταχίνι αναμφίβολα θα πρωταγωνισ τήσει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ολόκληρη τη Σαρακοστή. Είτε καταναλωθε ί για πρωινό στο ψωμί μα...
Απάντηση: 200 ν...
Απάντηση: 1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρ...
Απάντηση: http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF% 80%CE%B9%CF%84%CE% B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι πο...
Απάντηση: Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι...
Απάντηση: Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγοράζω πολύ...
Απάντηση: Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κ...
Απάντηση: Ενενηντα...
Απάντηση: το ταχινι ανεβαζει την πιεση...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Χαλβας με ταχινι

Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Τη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αναλογα μα το μεγεθος.....οι τιμες κειμενονται...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ορίστε..! :) Εκτέλεση 1. Καθαρίζουμε τα κυδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: αργυρω λιμοντσελο http://www.argiro.gr/recipes/...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό τοποθετείς μέσα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εχει στον Σκλαβενιτη τον μεγαλο στην Χαλκηδονα.
Απάντηση: Στο κατάστημα "το Βάλσαμο" στν Πατρέω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μικρό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί μία από τις ιδανικότερες και ολοκληρωμένες τροφές που ενισχύουν την υγεία, ενώ μία μόνο κουταλιά του το πρωί... δίνει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια! Τι είναι το ταχίνι; Ταχίνι ή ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα στα αραβικά ή τεχίνα στα εβραϊκά ονομάζεται ο σησαμοπολτός και πρόκειται για ένα πολύτιμο τρόφιμο το οποίο οι Ασσύριοι, οι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Κινέζοι, είχαν ανακαλύψει χιλιάδες χρόνια πριν. Το ταχίνι είναι ένα αυθεντικό φυσικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ταχίνι αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ολόκληρη τη Σαρακοστή. Είτε καταναλωθεί για πρωινό στο ψωμί μαζί με μέλι, είτε ως φαγητό (ταχινόσουπα, χούμους, κτλ), είτε ως γλυκό (χαλβάς, ταχινόπιτα, κουλουράκια με ταχίνι, κτλ) ή ακόμη και προσθέτοντάς το στον ελληνικό καφέ, είναι σίγουρο πως θα εμπλουτίσει τη διατροφή μας με πολλά θρεπτικά συστατικά. Έτσι, το ταχίνι προσφέρει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό φαΐ, φαΐ που χόρευε μεσ΄ το στομάχι μου ως το πρωί. Φέρτε μου μια κουβέρτα, δεν αισθάνομαι καλά, εσηκώθηκα το βράδυ κι έφαγα πολύ χαλβά. (δις) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγοράζω πολύ τακτικά από το σουπερ μάρκετ Μετρο και είναι δικής του παραγωγής και όχι γνωστής μάρκας και μαλιστά αρκετά φθηνότερο από τα γνωστά. Δυστυχώς τα περισσότερο διάσημα νοθεύονται. Βέβαια μπορείς να ψάξεις και στο οικολογικό κατάστημα του Παπανικόλα στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα εκεί θα βρεις σίγουρα, αλλά θα είναι πιο ακριβό, αφού θα είναι και βιολογικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
το ταχινι ανεβαζει την πιεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο. Όταν λιώσουν και ομογενοποιηθούν μεταξύ τους προσθέτουμε τα πολύ καλά τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε το αλκοόλ και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μικρούς βόλους - σοκολατάκια. Τα τοποθετούμε σε δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Τέλος, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα πανάρουμε στην τριμμένη ινδική καρύδα. Τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αναλογα μα το μεγεθος.....οι τιμες κειμενονται απο 12 με 20 ευρω....εκτος αν ζητησεις κατι πολυ ιδιαιτερο ή δεν πας σε ενα μεσο ζαχαροπλαστειο οποτε η τιμη ανεβαινει λιγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ?
Απάντηση:
Η μάρκα είναι Kitchen Aid Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ορίστε..! :) Εκτέλεση 1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. 2. Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄. 3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. 4. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αργυρω λιμοντσελο http://www.argiro.gr/recipes/limoncello Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό τοποθετείς μέσα το βάζο με το μέλι και το βαζεις να βράσει (το νερό) μετά απ λίγη ώρα αρχίζει να ξεζαχαρώνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχει στον Σκλαβενιτη τον μεγαλο στην Χαλκηδονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι βουτηματα? πχ παξιμαδακια κανελας ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο κατάστημα "το Βάλσαμο" στν Πατρέως κάτω από την Κορίνθου. ειναι μαγαζί με βότανα,μπαχαρικά και βιολογικά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα, την κανέλλα και το λιωμένο Flora Soft σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό ταψάκι 20 εκ, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε το μείγμα στο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στρώνουμε το Carte D’Or Crème de Vanille στη βάση. Βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα ακτινίδια πάνω στο παγωτό σχηματίζοντας κύκλο. Συνεχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον ζωμό, το καγιέν και αλατοπιπερώνουμε ανάλαγα με τη γεύση μας. Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη. Θα πρέπει να είναι περίπου 11/2 (δείκτης) φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό. Παράλληλα,... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 21 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.