Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχ...
Απάντηση: Το ταχίνι αναμφίβολα θα πρωταγωνισ τήσει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ολόκληρη τη Σαρακοστή. Είτε καταναλωθε ί για πρωινό στο ψωμί μα...
Απάντηση: 200 ν...
Απάντηση: 1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρ...
Απάντηση: http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF% 80%CE%B9%CF%84%CE% B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι πο...
Απάντηση: Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό...
Απάντηση: με χοντρό σιμιγδάλι...
Απάντηση: Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγοράζω πολύ...
Απάντηση: Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κ...
Απάντηση: Ενενηντα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Χαλβας με ταχινι

Απάντηση: Ο χαλβάς Φαρσάλων κ ο σιμιγδαλένιος πως στο καλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P
Απάντηση: Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το ταχινι ανεβαζει την πιεση
Απάντηση: φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: για να μη ζαχαροσουν
Απάντηση: Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σπάμε τα αβγά και χ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ το Flora, μαζί με το τυρί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Since last year
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: 2 κούπες βούτυρο 2 κούπες ζάχαρη 2 κο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο το ταψ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γιατί όχι.Πως αγοράζουμε συσκευασμένα προιόντα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικα: 400 γρ. αλεύρι 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εχεις αδεια;αν οχι ειναι πολυ δυσκολο και μπορε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μπλιαχ! υπαρχει ανθρωπος που να θελει να φαει μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα έχω κόψει εδώ και χρόνια.
Απάντηση: Φυτικη σαντιγη
Απάντηση: Στο σουπερ μαρκετ.Δεν ζητας κατι εξιδικευμενο,ε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Ο χαλβάς Φαρσάλων κ ο σιμιγδαλένιος πως στο καλό λέγονται δε μ αρέσουν καθόλου! Ο άλλος ο χαλβάς της Θεσσαλονίκης Μ αρέσει...κ μ αρεσει π δε μπορείς να φας πάνω από 1 κομματάκι γιατί μετά "μπουκώνει" (τουλάχιστον σ μένα) . Για κάποιο περίεργο λόγο είχα στο μυαλό μου ότι έχει λίγες θερμίδες...τη προηγούμενη εβδομάδα έμαθα τη πικρή αλήθεια...κ αρχίζω να βλέπω τον χαλβά με.άλλο μάτι :ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί μία από τις ιδανικότερες και ολοκληρωμένες τροφές που ενισχύουν την υγεία, ενώ μία μόνο κουταλιά του το πρωί... δίνει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια! Τι είναι το ταχίνι; Ταχίνι ή ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα στα αραβικά ή τεχίνα στα εβραϊκά ονομάζεται ο σησαμοπολτός και πρόκειται για ένα πολύτιμο τρόφιμο το οποίο οι Ασσύριοι, οι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Κινέζοι, είχαν ανακαλύψει χιλιάδες χρόνια πριν. Το ταχίνι είναι ένα αυθεντικό φυσικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ταχίνι αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και ολόκληρη τη Σαρακοστή. Είτε καταναλωθεί για πρωινό στο ψωμί μαζί με μέλι, είτε ως φαγητό (ταχινόσουπα, χούμους, κτλ), είτε ως γλυκό (χαλβάς, ταχινόπιτα, κουλουράκια με ταχίνι, κτλ) ή ακόμη και προσθέτοντάς το στον ελληνικό καφέ, είναι σίγουρο πως θα εμπλουτίσει τη διατροφή μας με πολλά θρεπτικά συστατικά. Έτσι, το ταχίνι προσφέρει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
1 κιλό ταχίνι,700 γρ.ζάχαρη,100 γρ.νερό,το χυμό από μησό λεμόνι,ή 1/4 κ.γ.κιτρικό οξί.τσουγένι,ή αλλιώς ρίζα από κέθρο,1 κ.γ.βανύλια.Βράζετε το χόρτο καλά(βγάζει ένα μαύρο ζουμί πυκρό-μηροδάτο.Πέρνετε 100 γρ.από αυτό και κάνετε το σιρόπι,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.Εν τω μεταξύ το ανακατεύετε(χτηπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.Ζεστένετε το ταχίνι με την βανύλια στους 50 βαθμούς,και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά,ζημώνοντας με μία μαρίζ,ή γάντι συλικόνης.Προερετικά προσθέτετε κατά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ήταν μεσάνυχτα, όλοι κοιμόντουσαν, φώτα σβηστά κι εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου να φάω χαλβά. Χαλβάς στο πιάτο μου, πιρούνι δίπλα μου, ζεστό φαΐ, φαΐ που χόρευε μεσ΄ το στομάχι μου ως το πρωί. Φέρτε μου μια κουβέρτα, δεν αισθάνομαι καλά, εσηκώθηκα το βράδυ κι έφαγα πολύ χαλβά. (δις) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με χοντρό σιμιγδάλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απ ότι νομίζω το μόνο ταχίνι που έχω δοκιμάσει και πρέπει να είναι ωμό (δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τη διαφορά) είναι το ταχίνι που αγοράζω πολύ τακτικά από το σουπερ μάρκετ Μετρο και είναι δικής του παραγωγής και όχι γνωστής μάρκας και μαλιστά αρκετά φθηνότερο από τα γνωστά. Δυστυχώς τα περισσότερο διάσημα νοθεύονται. Βέβαια μπορείς να ψάξεις και στο οικολογικό κατάστημα του Παπανικόλα στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα εκεί θα βρεις σίγουρα, αλλά θα είναι πιο ακριβό, αφού θα είναι και βιολογικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1/2 κιλό νισιστέ 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεσηζ; Βάζετε στη φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθίνει η ζάχαρη. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύετε σε 9 φλυτζάνια νερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το νισιστέ. Αφού λιώσει (γίνει ξανθό σιρόπι) η ζάχαρη της κατσαρόλας,ρίχνετε και τα υλικά του μπωλ. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει... Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
το ταχινι ανεβαζει την πιεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου,ειναι δυσκολο γιατι θα χρειαστεις καζανι απο χαλκο σε σχημα μισου πορτοκαλιου και τεχνικη για να τον γυριζεις ετσι ωστε να μην σου αρπαζει απο κατω καθως καιει το φλωγιστρο.Στο τελος θα χρειαστει να καψεις το κατω μερος ωστε να γινει η περιφημη κρουστα και να τον πεταξεις στον αερα (τουμπα) για να ερθει το πανω κατω.Ελπιζω να βοηθησα, 26 χρονια μαστορας στο χαλβα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να μη ζαχαροσουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το Flora Soft με βούτυρο στο μίγμα των κρόκων. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220°C για 10 λεπτά περίπου. Όταν β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ το Flora, μαζί με το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη. Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε και ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια. Βάζουμε στο καθένα 1/4 κουταλάκι μαρμελάδα και τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα αλειμμένο με λίγο Flo... Διαβάστε περισσότερα...
Τι υλικά χρειάζονται για μια black forest τούρτα;
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΟΔΑ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ-3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ-2 ΚΟΥΠΕς ΖΑΧΑΡΗ-3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ.ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 800ΓΡ.ΚΕΡΑΣΙ Η ΟΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΘΕΛΕΙΣ-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ-ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ-ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 2 κούπες βούτυρο 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι από φούρνο που φτιάχνεται το χωριάτικο ψωμί. 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 2 κούπες ινδοκάρυδο 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 2 βανίλιες 6 αυγά 2 βανίλιες ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 1 κιλό ζάχαρη 4 ποτήρια νερό Επιπλέον ινδικάρυδο για τη διακόσμηση ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. (Ακόμη κι από την προηγούμενη μέρα και το διατηρούμε στο ψυγείο. Προσοχή μόνο πώς θα το σκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι. Ανακατεύουμε, μέχρι ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί όχι.Πως αγοράζουμε συσκευασμένα προιόντα όπως λόγου χάρη τη μπογάτσα και την ψήνουμε εμείς? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 400 γρ. αλεύρι 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. μαργαρίνη 600 ml γάλα 2 αβγά 1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1.1/2 κ.γ. βανίλια Εκτελεση: Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα αβγά στο τέλος. Αφήστε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα. Ψήστε τις βάφλες σε ειδική ψηστιέρα (βαφλιέρα) και σερβίρετε με κρέμα σαντιγύ/μαρμελάδα τις αρεσκείας σας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχεις αδεια;αν οχι ειναι πολυ δυσκολο και μπορει να μπλεξεις. πρεπει να εχεις ( νομιζω ) αδεια απο το υγειονομικο, απο την εφορια και τα σχετικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπλιαχ! υπαρχει ανθρωπος που να θελει να φαει μαρμελαδα ΚΡΕΜΜΥΔΙ? μα ΚΡΕΜΜΥΔΙ?????????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα έχω κόψει εδώ και χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτικη σαντιγη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο σουπερ μαρκετ.Δεν ζητας κατι εξιδικευμενο,ειδη γαρνιρισματος ζητας.Στον τομεα με τα ειδη ζαχαροπλαστικης,σιροπια,κτ.λ. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 105 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.