Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλ...
Απάντηση: Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και...
Απάντηση: Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός της, ο οποίο...
Απάντηση: Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέ...
Απάντηση: Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανι...
Απάντηση: Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλιές ξίδι 2...
Απάντηση: Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα...
Απάντηση: Σοβαρά τώρα, γράφτηκες για να ρωτήσεις αυτό; Τέσπα, ας πω & εγώ ένα όχι αν & δεν ξέρω καν για ποιά λες... Αφού το λένε οι παραπάνω, τους...
Απάντηση: αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει...
Απάντηση: Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει το ρόλο της πρόσληψης σκόρδου και τα πλεονεκτήματα που αυτή φέρει σε σχέση με τα καρδιαγγειακά νοσήματα...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Φυτεμα σκορδου

Απάντηση: Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Επί αιώνες το σκόρδο εκθειάζεται όχι μόνο για τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλα λαχανικά της ίδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παρά την αποκρουστική μυρωδιά του, είναι αγαπητ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ται...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σκόρδο αποδίδει καλύτερα σε μέτριας σύστασης...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΣΚΟΡΔΟ To σκόρδο (Αllium sativum L.) είναι φυτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η φύση έχει εφοδιάσει τα προϊόντα της με πολύτι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σκόρδο (allium sativum) ανήκει μαζί με το κρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις, στα παράλια και παραποτάμια μέρη, στις ανοιχτές κοιλάδες, στα χαμηλά οροπέδια και στις πλαγιές που έχουν μικρή κλίση. Με άλλα λόγια θέλει υγρό αέρα και δροσερό το καλοκαίρι. Σε θέσεις που δέρνονται από ανέμους δυνατούς, δεν πρέπει να φυτεύοντας αχλαδιές γιατί βλάπτονται. Σχετικά με το χώμα η αχλαδιά έχει απαιτήσεις. Θέλει το χωράφι να είναι ψαχνό, δυνατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν.Ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τα αυγά.Ανακατεύουμε το τηγάνι, όλο το μείγμα, μέχρι να ροδίσει. Ευλογία μαγειρείου : Την ομελέτα την αναδεικνύουν αισθητά διάφορα χορταρικά , κυρίως τα άγρια.Τα τσιγαρίζουμε λίγο στην αρχή και ύστερα τα ενώνουμε με τα αυγά. Υλικά : 2-3 αυγά 6-7 σκόρδα ή κρεμμυδάκια 2-3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι νερό αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να χτυπηθούν, πρώτα σε σιγανή και έπειτα στη μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε τη σκορδαλιά κατά τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο γουδί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός της, ο οποίος σήμερα ονομάζεται ξυλοκέρατο, χαρούπι, καρούπι, κούτουρο ή κουντουχούδι ονομαζόταν αιγύπτιον σύκον ή κεράτιον. Κάπου αναφέρεται και με το όνομα ξυλόγλυκο. Αυτό το δέντρο είναι γνωστότατο, φαίνεται να κατάγεται από τη Μικρά Ασίας και ίσως την Κυρηναία, τη σημερινή Βάρκα της Τρίπολης (παράλια της Βόρειας Αφρικής) απ’ όπου, κατά πάσα πιθανότητα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέστερα οπωροφόρα δέντρα. Κατάγεται από την Κίνα και στην Ελλάδα ήρθε απ την Ιταλία κατά τον πρώτον αιώνα μ. X. και γι αυτήν μιλούν διάφοροι ιστορικοί, όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και αργότερα ο Γαληνός (129—201 μ. X.). Η βερικοκιά αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας όπως και τις ψηλές του καλοκαιριού, όμως φοβάται πολύ τις απότομες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανικό) που ήταν τότε το Τριανταφυλλίδειο Γεωργικό Σχολείο. Ο καρπός του δένδρου αυτού λέγεται ομοίως κακί, έχει δηλαδή το ίδιο όνομα με το δένδρο που τον κάνει. Και είναι κατακόκκινος όταν ωριμάσει και μοιάζει με στρογγυλή σφιχτή ντομάτα. Ωριμάζει Οκτώβριο - Νοέμβριο, τότε βλέπει κανείς σε μερικά μανάβικα της Αθήνας να πουλούν κακί μα με τα άλλα φρούτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές άνηθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες. Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα άσπρα και όμορφα λουλούδια της χωρίς να συλλογιστεί πως γύρω τα βουνά είναι χιονισμένα και μπορεί ξάφνου μια όψιμη παγωνιά να της τα ξεράνει και να χάσει τον καρπό της. Η αμυγδαλιά είναι δένδρο της Ασίας (Παλαιστίνης, Συρίας), όμως καλλιεργείται από τους αρχαιοτάτους χρόνους και στην Ευρώπη και στην Αφρική. Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνη της και μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σοβαρά τώρα, γράφτηκες για να ρωτήσεις αυτό; Τέσπα, ας πω & εγώ ένα όχι αν & δεν ξέρω καν για ποιά λες... Αφού το λένε οι παραπάνω, τους εμπιστεύομαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει το ρόλο της πρόσληψης σκόρδου και τα πλεονεκτήματα που αυτή φέρει σε σχέση με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι θετικές επιδράσεις φαίνεται να επικεντρώνονται στη μείωση της ολικής και της LDL χοληστερόλης, καθώς επίσης και των τριγλυκεριδίων. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η πρόσληψη σκόρδου μπορεί να βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας θρομβόσεων, ενώ κάποιες μελέτες δείχνουν προληπτικές ιδίοτητες και σχετικά με την αρτηριακή υπέρταση. Ωστόσο, ο αριθμός των... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επί αιώνες το σκόρδο εκθειάζεται όχι μόνο για τη νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, αλλά και για τις ιατρικές ιδιότητές του... στις οποίες περιλαμβάνεται η ικανότητά του να μας προστατεύει από το κρυολόγημα. Η ιδιότητα αυτή ως φαίνεται είναι αληθινή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες κλινικές μελέτες, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Σε μία από αυτές που δημοσιεύθηκε το 2001, Βρετανοί επιστήμονες παρακολούθησαν 146 υγιείς εθελοντές επί περισσότερες από 12 εβδομάδες, από τον Νοέμβριο έως τον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι, το σκόρδο και άλλα λαχανικά της ίδιας κατηγορίας όπως το πράσο, σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιδημιολογικές και εργαστηριακές έρευνες, περιέχουν συστατικά που δυνατόν να έχουν ουσιαστικές αντικαρκινικές δράσεις. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν φυτικές θειούχες χημικές ουσίες (allium και allicin) οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αντικαρκινική δράση αλλά και για τη χαρακτηριστική έντονη οσμή τους. Άνδρες που καταναλώνουν τουλάχιστο 10 gr ημερησίως από τα λαχανικά αυτά, έχουν σημαντικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παρά την αποκρουστική μυρωδιά του, είναι αγαπητό ως καρύκευμα σε πολλούς ανθρώπους. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες το τοποθετούν στην κορυφή των ευεργετικών φυτών. Ιδιότητες: Το σκόρδο είναι απολυμαντικό και διασταλτικό των αιμοφόρων αγγείων. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες οφείλονται στα συστατικά του και κυρίως στην Αλιζίνη. (η ουσία που του προσδίδει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά). Περιέχει ιώδιο. Το σκόρδο είναι τονωτικό του στομάχου, ρίχνει την πίεση του αίματος. Είναι κατά του αρθρίτη, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκευή της: βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά. Έχει διαφορετική γεύση από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψασει'' θα ΄σχιματιστουν μικροί βολβοί κι αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μειωμένη εμπορική αξία του προϊόντος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-8 μήνες μετα τη φύτευση των σκελίδων και η συγκομιδή γίνεται περίπου τον Μάιο ως τον Αύγουστο. Αφού συγκομιστουν από το χωράφι, τα σκόρδα παραμένουν μια εβδομάδα σε σωρούς και στη συνέχεια γίνεται η διαλογή όπου απομακρύνονται αλλοιωμένοι βολβοί. Για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 0 C και τη σχετική υγρασία κατω του 60%. Σ'αυτες τις συνθήκες αυτοθήκευσης οι βολβοί διατηρούνται άνετα για 6-7 μήνες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο αποδίδει καλύτερα σε μέτριας σύστασης εδάφη με PH 6-7, καλά στραγγιζόμενα που ευνοούν την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο για ξερό. Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. Συγκομίδή 80+ ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΚΟΡΔΟ To σκόρδο (Αllium sativum L.) είναι φυτό βολβοειδές με χαρακτηριστική καυστική γεύση. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του σκόρδου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα . Είχε χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση διάφορων νοσημάτων όπως του ίκτερου, της φρενίτιδας, των οιδημάτων του αυχένα ,της φυματίωσης και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Αντιμικροβιακές ιδιότητες Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις με γνωστότερη την αλλισίνη. Σ’ αύτη την ουσία οφείλεται η αντιμικροβιακή ιδιότητά του. Δρα ενισχύοντα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φύση έχει εφοδιάσει τα προϊόντα της με πολύτιμες φυτοδραστικές ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό από την φθορά. Το πιο αποτελεσματικό από όλα όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες των τελευταίων 50 ετών είναι το σκόρδο. Τροφή και φάρμακο που οι γιατροί της αρχαιότητας συνιστούσαν για τη θεραπεία 61 παθήσεων. Το σκόρδο ήταν δημοφιλές από την εποχή του Ομήρου. Οι αφροδισιακές και θεραπευτικές του ιδιότητες είχαν γίνει αντιληπτές στον άνθρωπο από τότε. Έτρωγαν σκόρδο κάθε μέρα με ψωμί και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο (allium sativum) ανήκει μαζί με το κρεμμύδι στα βολβοειδή λαχανικά. Και τα δύο περιέχουν μεν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, η σημαντικότερη ωστόσο είναι η αλισίνη, που απαντάνται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες στο σκόρδο. Ολες οι αντιοξειδωτικές δίαιτες (detox diets) συνιστούν λαχανικά με βολβούς. Το allium sativum μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Μάλιστα, ένας αιγυπτιακός πάπυρος του 1500 π.Χ. αναφέρεται σε 22 «θεραπευτικές» δράσεις του. Προσφερόταν ως τονωτικό και «θεραπε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού 2 σκελίδες σκόρδο 1 λίτρο ελαιόλαδ Οδηγίες Παρασκευής Πλένετε 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα. Τον βάζετε σε ένα μπουκάλι με 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με την φλούδα (πλυμένες και αυτές και καλά σκουπισμένες) και ρίχνετε 1 λίτρο ελαιόλαδο. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 εβδομάδες, ανακινώντας το πού και πού. Ανοίγετε το μπουκάλι, σουρώνετε το ελαιόλαδ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.