Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Οι ντόπιες ποικιλίες μπάμιας στην Ελλάδα είναι οι Μπογιατίου, Μπ-35, Πυλαίας, Λασιθίου, Κιλκίς, Βελούδο και Λειβαδιάς. Καλλιεργούνται και κάποιε...
Απάντηση: Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευση, λίπανση...
Απάντηση: Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γιατί έχει πολλές ρίζες. Όταν έχουμε ποτιστική καλλιέργεια, τότε πρέπει να ποτίζουμε 1 με 2 φορές ανά...
Απάντηση: Η μπάμια πολλαπλασιάζεται με σπόρους. Για κάθε στρέμμα απαιτούνται 2,5 με 3 κιλά σπόρου. Σε καλές συνθήκες, χρειάζονται τέσσερες μέρες με μια βδομά...
Απάντηση: Η γεωγραφική καταγωγή τηε μπάμιας αμφισβητείται, με πιθανούς τόπους τη νότια Ασία, την Αιθιοπία και τη δυτική Αφρική. Πάντως το φυτό αυτό καλλιεργε...
Απάντηση: Για να φυτρώσουν οι σπόροι της μπάμιας θέλουν θερμοκρασίες 20-25οC. Κατάλληλες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της είναι μεταξύ των 25-35οC. Προτιμά...
Απάντηση: Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρο...
Απάντηση: Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη...
Απάντηση: ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένεια...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Φυτεμα μπαμιας

Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη χώρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΚΟΜΠΛΕΖΑΛ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΡΙΧΝ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ-ΦΥΤΕΜΑ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αγγούρια ή καστραβέτσια είναι μονοετή φυτά,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη χώρα μας. Η ήπειρος προέλευσης της είναι η Αφρική Ιδιότητες: Ενδείκνυνται για τους παχύσαρκους και όλους όσοι υποφέρουν από αρθριτικά Που τη συναντάμε: Παντού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ντόπιες ποικιλίες μπάμιας στην Ελλάδα είναι οι Μπογιατίου, Μπ-35, Πυλαίας, Λασιθίου, Κιλκίς, Βελούδο και Λειβαδιάς. Καλλιεργούνται και κάποιες ξένες ποικιλίες όπως οι Perkins Spineless, White Velvet, Perkin’s Mamoth, Dwarf Green Long Pod και η ινδική Pusa Sawani. Οι ξένες ποικιλίες δεν προτιμούνται ιδιαίτερα από τους Έλληνες καθώς παράγουν μεγάλους καρπούς. Αυτό όμως μπορεί να είναι και πλεονέκτημα. Στην χώρα μας καλλιεργούνται 27.000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευση, λίπανση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων και καταστροφή όλων των αφίδων. Τετράνυχος – Κίτρινα φύλλα που ξεραίνονται. Πάνω τους υπάρχουν μικρές κίτρινες ή κόκκινες κηλίδες. Εμφανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντιμετωπίζεται με εντομοκτόνο σαπούνι, 3 φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους τετράνυχους, πράσινους χρύσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικά η μπάμια είναι ανθεκτική στην ξηρασία γιατί έχει πολλές ρίζες. Όταν έχουμε ποτιστική καλλιέργεια, τότε πρέπει να ποτίζουμε 1 με 2 φορές ανά 15 μέρες. Αν το φυτό ξεκινήσει να υποφέρει από έλλειψη υγρασίας, τότε θα αρχίσει να αποβάλλει σταδιακά τα φύλλα του. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε θα χάσει τους λοβούς και όλα τα φύλλα και τελικά θα ξεραθεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μπάμια πολλαπλασιάζεται με σπόρους. Για κάθε στρέμμα απαιτούνται 2,5 με 3 κιλά σπόρου. Σε καλές συνθήκες, χρειάζονται τέσσερες μέρες με μια βδομάδα για να βλαστήσουν. Κάποιες ποικιλίες δεν επιτρέπουν τη γρήγορη βλάστηση, γιατί έχουν ένα σκληρό περίβλημα που την εμποδίζει. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, εμβαπτίζουμε τους σπόρους σε νερό για 24 ώρες και στη συνέχεια τους σπέρνουμε σε ζεστό έδαφος. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τους σπόρους σε χλιαρό νερό ή σε χλιαρή κοπριά για 24 ώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γεωγραφική καταγωγή τηε μπάμιας αμφισβητείται, με πιθανούς τόπους τη νότια Ασία, την Αιθιοπία και τη δυτική Αφρική. Πάντως το φυτό αυτό καλλιεργείται στις τροπικές, ημιτροπικές και θερμές εύκρατες περιοχές του κόσμου. Συγγενεύει με το βαμβάκι, το κακάο και τον ιβίσκο. Είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες και απαιτεί θερμό περιβάλλον. Αυτό την κάνει ένα καλοκαιρινό φυτό. Η ονομασία της, μπάμια, προέρχεται από την αραβική λέξη μπαμάι, γεγονός που υπονοεί ότι το φυτό έφτασε στη χώρα μας μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να φυτρώσουν οι σπόροι της μπάμιας θέλουν θερμοκρασίες 20-25οC. Κατάλληλες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της είναι μεταξύ των 25-35οC. Προτιμά τα ελαφρά αμμώδη ή αμμοπηλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση. Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει ως αρδευόμενη ή ξηρική. Στην ξηρική καλλιέργεια οι αποδόσεις είναι μικρότερες, δίνουν όμως πιο μικρούς και εύγευστους καρπούς. Η σπορά της μπάμιας γίνεται από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Μαΐου και χρησιμοποιούνται κατά στρέμμα 1,5 έως 2 κιλά σπόρος. Η καλλιέργεια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟΜΠΛΕΖΑΛ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΠΟΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ-ΦΥΤΕΜΑ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες. Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η καλύτερη λύση. Επίσης πρέπει να στραγγίζει καλά για να μην κρατεί υγρασία και σαπίσουν οι σπόροι μας. Ο γενικός κανόνας στο βάθος φύτευσης είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του σπό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγγούρια ή καστραβέτσια είναι μονοετή φυτά, της οικογενείας των Κολοκυνθωδών. Έχουν φύλλα μεγάλα, παλαμοειδή και οδοντωτά με πέντε λοβούς, γκρίζα στη κάτω επιφάνεια και βαθειά πράσινα στην επάνω. Οι βλαστοί είναι τραχείς με γωνιές και πάντοτε έρποντες. Τα άνθη είναι μάλλον μικρά, κίτρινα και χωριστά το ένα γένος από το άλλο, στο αυτό φυτό. Τα αρσενικά ανοίγουν ποιό γρήγορα και είναι άπλα (σκέτα), τα δε θηλυκά παρουσιάζονται μαζί με ωοθήκη στο κάτω μέρος, η οποία αφού γονιμοποιηθεί, μεγαλών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 6-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση φρέσκων: 50-95 ημέρες μετά την μετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 65-70 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 65-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-13 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-55 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-80 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.