Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέ...
Απάντηση: Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανι...
Απάντηση: Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα...
Απάντηση: γενικα αυτα δεν εχουν προβλημα..εχω και εγω επειδη μου γεννανε οι χελωνες..απλωσε του μαρουλι βρεγμενο με νερο,και βαλτο πανω η μπροστα στο φυλο,γι...
Απάντηση: lettuce salad (νομιζω...)...
Απάντηση: αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει...
Απάντηση: Το μαρούλι είναι ευρέως γνωστό για τη νόστιμη σαλάτα του. Ιδιότητες: Πέρα όμως από λαχανικό, το φυτό αυτό είναι και καλό κατευναστικό, αφού περιέ...
Απάντηση: ο μαρούλι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Είναι βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες. Τα πλούσια σε χλωροφύλη φύλλα του είναι πολύ θρεπτι...
Απάντηση: Σε σπορείο τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, Μάρτιο ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή. Μεταφύτευση περίπου μετά από 20 ημέρες. Δεν θέλει...
Απάντηση: Από την αρχή μέχρι το τέλος της καλλιέργειας πρέπει πάντα να παρατηρούμε τα φυτά. Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάτι που κινεί την περιέργεια συμβουλε...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Φυτεμα μαρουλιου

Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παίρνεις φυτώριο και το φυτεύεις περίπου στα 4...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για κάθε καλλιέργεια αρχικά γίνεται προετοιμασί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μαρούλι έχει υψηλές απαιτήσεις εδάφους. Απαι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μαρούλι, με τη μορφή που καλλιεργείται σήμερ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μαρούλι τύπου Κως ή Ρωμάνα είναι πιο θρεπτικ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος του μα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μαρούλι είναι φυτό ψυχρής εποχής και αναπτύσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μεταφύτευση γίνεται είτε μηχανικά είτε με τα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καθαρά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό κόστος καλλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ-ΦΥΤΕΜΑ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα αγγούρια ή καστραβέτσια είναι μονοετή φυτά,...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παίρνεις φυτώριο και το φυτεύεις περίπου στα 4 εκατοστά βάθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός της, ο οποίος σήμερα ονομάζεται ξυλοκέρατο, χαρούπι, καρούπι, κούτουρο ή κουντουχούδι ονομαζόταν αιγύπτιον σύκον ή κεράτιον. Κάπου αναφέρεται και με το όνομα ξυλόγλυκο. Αυτό το δέντρο είναι γνωστότατο, φαίνεται να κατάγεται από τη Μικρά Ασίας και ίσως την Κυρηναία, τη σημερινή Βάρκα της Τρίπολης (παράλια της Βόρειας Αφρικής) απ’ όπου, κατά πάσα πιθανότητα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέστερα οπωροφόρα δέντρα. Κατάγεται από την Κίνα και στην Ελλάδα ήρθε απ την Ιταλία κατά τον πρώτον αιώνα μ. X. και γι αυτήν μιλούν διάφοροι ιστορικοί, όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και αργότερα ο Γαληνός (129—201 μ. X.). Η βερικοκιά αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας όπως και τις ψηλές του καλοκαιριού, όμως φοβάται πολύ τις απότομες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανικό) που ήταν τότε το Τριανταφυλλίδειο Γεωργικό Σχολείο. Ο καρπός του δένδρου αυτού λέγεται ομοίως κακί, έχει δηλαδή το ίδιο όνομα με το δένδρο που τον κάνει. Και είναι κατακόκκινος όταν ωριμάσει και μοιάζει με στρογγυλή σφιχτή ντομάτα. Ωριμάζει Οκτώβριο - Νοέμβριο, τότε βλέπει κανείς σε μερικά μανάβικα της Αθήνας να πουλούν κακί μα με τα άλλα φρούτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα άσπρα και όμορφα λουλούδια της χωρίς να συλλογιστεί πως γύρω τα βουνά είναι χιονισμένα και μπορεί ξάφνου μια όψιμη παγωνιά να της τα ξεράνει και να χάσει τον καρπό της. Η αμυγδαλιά είναι δένδρο της Ασίας (Παλαιστίνης, Συρίας), όμως καλλιεργείται από τους αρχαιοτάτους χρόνους και στην Ευρώπη και στην Αφρική. Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνη της και μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γενικα αυτα δεν εχουν προβλημα..εχω και εγω επειδη μου γεννανε οι χελωνες..απλωσε του μαρουλι βρεγμενο με νερο,και βαλτο πανω η μπροστα στο φυλο,για να καταλαβει το νερο...ισως το εχεις αφησει πολυ καιρο χωρις νερο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
lettuce salad (νομιζω...) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι είναι ευρέως γνωστό για τη νόστιμη σαλάτα του. Ιδιότητες: Πέρα όμως από λαχανικό, το φυτό αυτό είναι και καλό κατευναστικό, αφού περιέχει υπνωτικές ιδιότητες. Ωφελεί το νευρικό σύστημα είναι κατά του ίκτερου και θεωρείται επίσης αποτελεσματικό στις περιπτώσεις νευρασθένειας. Οι «ηρεμιστικές» ιδιότητες του μαρουλιού, αποδίδονται στο συστατικό που έχει το λακτουάριο. Η ναρκωτική του ιδιότητα, δεν είναι τοξική για αυτό συνιστάται στα παιδιά. Eίναι επίσης κατά της γρίπης. Έχουν καταγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο μαρούλι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Είναι βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες. Τα πλούσια σε χλωροφύλη φύλλα του είναι πολύ θρεπτικά. Από το φυτό, μπορείτε να αφαιρείτε τμηματικά λίγα λίγα φύλλα για τη σαλάτα σας, ή να βγάλετε όλο το φυτό. Τα πιο νόστιμα φύλλα βρίσκονται στο εσωτερικό του (καρδιά του μαρουλιού), αλλά τα εξωτερικά είναι αυτά που έχουν την περισσότερη χλωροφύλλη και είναι πιο θρεπτικά.Σπορά Μαρουλιών Μπορείτε να σπείρετε τα μαρούλια απευθείας στον κήπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, Μάρτιο ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή. Μεταφύτευση περίπου μετά από 20 ημέρες. Δεν θέλει πολύ ζέστη. Φυτέυουμε συνήθως σε αποστάσεις 20×20 εκ. Συγκομιδή περίπου 50 ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από την αρχή μέχρι το τέλος της καλλιέργειας πρέπει πάντα να παρατηρούμε τα φυτά. Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάτι που κινεί την περιέργεια συμβουλευόμαστε έναν ειδικό για να αντιμετωπίσουμε τις τυχόν προσβολές. Η πρόληψη στην καλλιέργεια βοηθάει να μειώσουμε τα ποσοστά χρήσης χημικών λιπασμάτων για την αντιμετώπιση ασθενειών. Με την αμειψισπορά και όταν δεν έχουμε βάλει την προηγούμενη χρονιά μαρούλι, αντίδι, ραδίκι στο ίδιο μέρος, τότε αποφεύγονται μύκητες και βακτήρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για κάθε καλλιέργεια αρχικά γίνεται προετοιμασία του εδάφους. Η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα αρχικό σβάρνισμα ή θρυμματισμό με καταστροφέα των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας, που ακολουθείται με όργωμα με καλλιεργητή και μετά ξανά με σβάρνισμα. Ο βαθμός και ο αριθμός των παραπάνω εδαφοκατεργασιών εξαρτάται από την ποσότητα των υπολειμμάτων των προηγούμενων καλλιεργειών που θα πρέπει να ενσωματωθούν. Μετά την εδαφοκατεργασία και την προσθήκη εδαφοβελτιωτικών (π.χ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι έχει υψηλές απαιτήσεις εδάφους. Απαιτεί εδάφη πολύ γόνιμα, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, με καλή αποστράγγιση και πλούσια σε οργανική ουσία. Τα πιο κατάλληλα εδάφη για την καλλιέργεια του μαρουλιού είναι τα αμμοπηλώδη. Τα ελαφρά αμμώδη εδάφη προτιμώνται για πρώιμη παραγωγή. Το pH κυμαίνεται μεταξύ 5,5 και 7,0. Το μαρούλι δεν ανέχεται τα εδάφη με μεγάλες συγκεντρώσεις αλάτων, γιατί προκαλούν καθυστέρηση στην ανάπτυξη του φυτού και υποβάθμιση της ποιότητας των φύλλων του (φύλλα με σκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι, με τη μορφή που καλλιεργείται σήμερα, θεωρείται ότι προέρχεται από το άγριο μαρούλι που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Στην Ελλάδα το μαρούλι καλλιεργείται όλο το χρόνο αλλά κυρίως από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη. Οι ποικιλίες του χωρίζονται σε τρεις τύπους, δηλαδή: α) στο φυλλώδη, β) στο κεφαλωτό, γ) στο τύπο Ρωμάνα Το μαρούλι περιέχει διάφορες βιταμίνες (Α, Β, C και Ε) αλλά και υψηλά ποσοστά ασβεστίου που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ακό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι τύπου Κως ή Ρωμάνα είναι πιο θρεπτικό από τον κεφαλωτό τύπο μαρουλιού, γιατί έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C. Το μαρούλι επίσης είναι μια καλή πηγή ασβεστίου (Ca) και φωσφόρου (P). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος του μαρουλιού, η συχνότητα των ποτισμάτων του πρέπει να είναι τακτική με μικρές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο παραμένει συνεχώς υγρό το επιφανειακό έδαφος που είναι αναγκαίο για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού. Αντίθετα, μεγάλες διακυμάνσεις της υγρασίας του εδάφους λόγω ακανόνιστων ποτισμάτων μπορεί να προκαλέσουν πίκρισμα των φύλλων. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δεν είναι επιθυμητή, ιδιαίτερα κατά την εποχή που σχηματίζεται η κεφαλή, γιατί μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι είναι φυτό ψυχρής εποχής και αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές θερμοκρασίες (μπορεί να αντέξει έως -5 οC). Οι άριστες θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του μαρουλιού και την ποικιλία, την ηλικία του φυτού, την εποχή, την ένταση του φωτισμού και το επίπεδο CO2. Γενικά, συνιστάται η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας να κυμαίνεται από 5-7 οC χαμηλότερα από την αντίστοιχη θερμοκρασία της ημέρας κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεταφύτευση γίνεται είτε μηχανικά είτε με τα χέρια. Επίσης, μπορεί να γίνει μεταφύτευση γυμνόριζων φυτών ή μεταφύτευση φυτών σε: κύβους εδάφους, ατομικά γλαστράκια, κυπελάκια, σακουλάκια ή δίσκους. Τα φυτάρια μεταφυτεύονται όταν αποκτήσουν 3-5 φύλλα, ένα μήνα περίπου από τη σπορά στο σπορείο. Εάν η ανάπτυξη των σποροφύτων γίνεται σε μικρότερους κύβους ή σε μικρού όγκου υπόστρωμα, η μεταφύτευση γίνεται νωρίτερα (όταν τα φυτά έχουν αποκτήσει 2-3 φύλλα). Κατά τη μεταφύτευση με το χέρι συνήθως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό κόστος καλλιεργούν όλο και περισσότεροι στα μπαλκόνια τους. «Φέτος δεν έχουμε αγοράσει καθόλου μπρόκολο. Τρώμε αυτά που έχουμε φυτέψει στην ταράτσα», λέει ο κ. Νώντας Σαλταούρας που μένει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να φυτέψει σε μεγάλους τενεκέδες λαχανικά και αρωματικά φυτά, με στόχο τα προϊόντα που θα παράγει να είναι πιο καθαρά χωρίς χημικά. Κηπουρός ο ίδιος άλλωστε ήξερε πώς να τα περιποιηθεί. Η απόφασή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ-ΦΥΤΕΜΑ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες. Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η καλύτερη λύση. Επίσης πρέπει να στραγγίζει καλά για να μην κρατεί υγρασία και σαπίσουν οι σπόροι μας. Ο γενικός κανόνας στο βάθος φύτευσης είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του σπό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγγούρια ή καστραβέτσια είναι μονοετή φυτά, της οικογενείας των Κολοκυνθωδών. Έχουν φύλλα μεγάλα, παλαμοειδή και οδοντωτά με πέντε λοβούς, γκρίζα στη κάτω επιφάνεια και βαθειά πράσινα στην επάνω. Οι βλαστοί είναι τραχείς με γωνιές και πάντοτε έρποντες. Τα άνθη είναι μάλλον μικρά, κίτρινα και χωριστά το ένα γένος από το άλλο, στο αυτό φυτό. Τα αρσενικά ανοίγουν ποιό γρήγορα και είναι άπλα (σκέτα), τα δε θηλυκά παρουσιάζονται μαζί με ωοθήκη στο κάτω μέρος, η οποία αφού γονιμοποιηθεί, μεγαλών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 107 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.