Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γ...
Απάντηση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβο...
Απάντηση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το Flora soft με βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ζυμώνουμε μέχρι ν...
Απάντηση: Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ή το ρυζάλευρο σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρε...
Απάντηση: Διαλύουμε 2 Σπιτικούς Ζωμούς Λαχανικών Knorr σε 1 λίτρο ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τ...
Απάντηση: Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινό σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Καθαρίζουμε...
Απάντηση: Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Μουλιάζουμε τ...
Απάντηση: Ξεπλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό από τα μοσχολέμονα. Σε ένα φαρδύ...
Απάντηση: Διαλύουμε και βράζουμε ελαφρά τους 2 κύβους κότας Knorr σε 1½ λίτρο ζεστό νερό μαζί με το φακελάκι σκόνη από τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης και σ...
Απάντηση: Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη. Σε μ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Συνταγη για ριζοτο

Απάντηση: Βγάζουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα πλένο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις μπάμιες σε τρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αναμιγνύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά της γέμ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Διαλύουμε τους 2 Σπιτικούς Ζωμούς Λαχανικών Kno...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για τον κιμά Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρια, καθαρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κριθαράκι και το μου...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, ουρά, πό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για την τάρτα Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε μία φαρδιά λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα, με μπό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Διαλύουμε τους κύβους Knorr Κότας σε 1½ λίτρο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, πρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών σε 1½ λίτρο ζεστό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση:
Βγάζουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε καρεδάκια. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα. Εάν έχει πούπουλα, την καψαλίζουμε πρώτα και στη συνέχεια την πλένουμε καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σέλινο, δάφνη, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα του πορτοκαλιού, λίγο αλάτι, και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τη γαλοπούλα και τη βράζουμε για μία ώρα. Στο μεταξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, μαζί με το μισό ελαιόλαδο να γίνουν ένας πολτός. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε σε βαθύ μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα τον κιμά σε ένα χοντρό οβάλ φύλλο, πάχους ενός δαχτύλου περίπου.Στρώνουμε την επιφάνειά του... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις μπάμιες σε τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Τις ραντίζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε για 10΄ να μαριναριστούν. Τις ξαναπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά. Ρίχνουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα, τις σοτάρουμε στο Flora Soft και στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο ταψί που τις είχαμε μαρινάρει νωρίτερα. Προσθέτουμε στο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αναμιγνύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί. Στρώνουμε μέσα τα πρώτα 4 φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με Flora Soft με βούτυρο. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση και να στρώνουμε και να αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο τα φύλλα έως το 7ο φύλλο. Από το 8ο μέχρι το 11ο φύλλο, που είναι το κέντρο του μπακλαβά, πασπαλίζουμε με περισσότερη γέμιση. Από το 12ο και μέχρι το 14ο φύλλο πασπαλίζουμε το καθένα με ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτουμε στο τέλος το ποτό και τα αμύγδαλα. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το Flora, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το Flora soft με βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που θα πλάθεται και θα ανοίγει σε φύλλο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Την ανοίγουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλα μικρά ή μεγάλα, και τα κόβουμε σε λωρίδες με την ειδική ροδίτσα. Τις τυλίγουμε σαν ρολά ή τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ή το ρυζάλευρο σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ή το ρυζάλευρο και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Σε όλο αυτό το διάστημα ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, για να μη κολλήσει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Ρίχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε 2 Σπιτικούς Ζωμούς Λαχανικών Knorr σε 1 λίτρο ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το σκόρδο με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και το Flora, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό σταδιακά (κατά μέσο όρο το ριζότο απορροφά υγρά 3 φορές τον όγκο του). Προσθέτουμε τα μύδια 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινό σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, και κόβουμε τα φύλλα από τα μυρώνια. Πλένουμε τα μανιτάρια ελαφρά κάτω από τρεχούμενο νερό, ενώ ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml νερό και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια από τα φρέσκα μανιτάρια. κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το εσαλότ σε μία κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 100 ml χλιαρό νερό. Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια. Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε. Στην ίδια κατσαρόλα ξανθαίνουμε το εσαλότ η τα ξερά κρεμμυδάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό Flora. Π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό από τα μοσχολέμονα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στην συνέχεια μαγειρεύουμε τη σύβρασή μας. Όταν δέσει ελαφρά η σύβραση όλων των υλικών, περιχύνουμε με αυτήν τα φιλέτα της γλώσσας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25΄. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε και βράζουμε ελαφρά τους 2 κύβους κότας Knorr σε 1½ λίτρο ζεστό νερό μαζί με το φακελάκι σκόνη από τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης και στη συνέχεια το αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα από το Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε σταδιακά τον αρωματικό ζωμό κότας από τον κρόκο Κοζάνης. Σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότερα υγρά, προσθέτουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη. Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους 2 Σπιτικούς Ζωμούς Λαχανικών Knorr σε 1 λίτρο ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Συνθλίβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε τα μύδια και ξεπλένουμε τα όστρακα. Τα αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι και το μισό κρασί. Κρατάμε αυτά που έχουν ανοίξει. Βγάζουμε τα μύδια από το κέλυφος, κρατάμε όμως μερικά για το γαρνίρισμα. Σουρώνουμε τα υγρά από το μαγείρεμα και τα κρατάμε. Καθαρίζουμε τα καλαμάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τον κιμά Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα σιγοβράζουμε για 20΄ έως ότου ο κιμάς γίνει τρυφερός και τραβήξει τα υγρά του Για τη βάση του μουσακά Τηγανίζουμε τα λαχανικά στη φριτέζα μας, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί Για τη μπεσαμέλ Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Ψήνουμε το αλεύρι μέσα στο σκεύος με το flora soft με βούτυρο μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρια, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες και καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο Τρίβουμε τη φέτα Ταϋγέτου ή το ταλαγάνι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες των κρεμμυδιών και προσθέτουμε ½ ποτήρι καυτό νερό, τα σκεπάζουμε και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και μαραθούν. Ψιλοκόβουμε τις ξεφλουδισμένα πομοντόρια σε μικρό καρεδάκι. Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι, τις βουτάμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κριθαράκι και το μουσκεύουμε με 2 ποτήρια κρύο νερό για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τους σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου μαζί με το καυτό νερό, το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξεμπλέκουμε και το χτενίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μαλακό στα χέρια μας. Φτιάχνουμε λουρίδες ανάλογα με το τι μέγεθος κανταΐφι θέλουμε να φτιάξουμε. Σκεπάζουμε το κανταΐφι με μία βαμβακερή πετσέτα για να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια της παρασκευής του. Με τη βοήθεια του πινέλου το αλείφουμε με το λιωμένο Flora με βούτυρο καλά. Τοποθετούμε μπροστά μας τις λουρίδες, τις κάνουμε πέταλο με την κλίση του πέταλου προς τα εμάς και πάνω στο φαρδύ μέρος ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βραστό γάλα στο μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις η κρέμα πήξει αποσύρουμε την κατσαρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, ουρά, πόδια και τη ράχη της -προσοχή δεν τα πετάμε, θα τα χρειαστούμε αργότερα. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού, χαρακώνουμε τη ράχη κάθε γαρίδας ελαφρά, με μια οδοντογλυφίδα, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τις κρατάμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας από το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και να κάψει. Ρίχνουμε τα κεφάλια και όλα τα υπόλοιπα μέρη από τις γαρίδες που έχουμε αφαιρέσει και τα σοτάρουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την τάρτα Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκ. Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό. Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε το μίγμα σε μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μία φαρδιά λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε τρίβοντας την ζύμη μας. Προσθέτουμε τα αυγά το ένα μετά το άλλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Κατόπιν προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μας σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα του λε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο και το χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και ένα-ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία τους. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τo αφήνουμε για λίγο να λιώσει και να απελευθερώσει το άρωμά του, χωρίς να μας καεί. Προσθέτουμε τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους κύβους Knorr Κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τo μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά (κατά μέσο όρο το ριζότο απορροφά υγρά 3 φορές τον όγκο του). Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό κότας : το ρύζι δεν πρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, συμπληρώνουμε με 2 λίτρα νερό και βράζουμε πολύ καλά για 20 λεπτά (Σημείωση: δεν πετάμε το νερό, γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα). Βουτάμε στη σάλτσα μας ολόκληρο τον αστακό για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του σε έντονο πορτοκαλί. Όταν ο αστακός είναι έτοιμος, τον ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό για να μπορέσουμε στη συνέχεια να τον χωρίσουμε στη μέση και να τον κόψουμε κατά μήκος, κρατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Απλώνουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τον ξερό βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 190 °C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό λαχανικών. Τον προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και σε χαμηλή θερμοκρασία τις μαγειρεύουμε έως ότου αρχίσουν τα υγρά τους να μειώνονται. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το θυμάρι, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με το Flora Soft με βούτυρο. Όταν η σάλτσα μας αρχίζει να δένει, σπάμε τα αυγά μέσα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Εάν θέλουμε τα ανακατεύουμε για να δέσει γρηγορότερα ο καγιανάς μας. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.