Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά για το ρολό 1,5 – 2 κιλά χοιρινό σε ένα κομμάτι, κατάλληλο για ρολό 4 μήλα φιρίκια 50 γρ. καρυδόψυχα αλάτι, πιπέρι 1,5 φλ. τσαγιού χυμό...
Απάντηση: Τωρα γιατι εισαι κακο κοριτσι; Τετοια ωρα λενε τετοια πραγματα; :) Ευτυχως σημερα θα φαω μακαρονια με κιμα !!!!!!!! Πολυ ωραια η συνταγη...
Απάντηση: Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο...
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΆ 1 νουά γύρω στο 1,2 κιλά 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί 1 κουτ γλυκού κόκκους...
Απάντηση: Εγώ πάλι τα τρώω με τζατζίκι ή με πάπρικα !...
Απάντηση: Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα...
Απάντηση: Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πουλάνε...
Απάντηση: Γλυκίζει ελαφρώς σαν γεύση.Είναι ενα ενισχυμένο κρασί στην ουσία.Ένα παρόμοιο στη γεύση του είναι το Port.Αλλιώς για να γίνει πιο κατανοητό,φανταστ...
Απάντηση: Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να υπερωριμάσ...
Απάντηση: Να την αφησεις στη φωτια για να πιει το ζουμι και να δεσει...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Σαλτσα μαδερα

Απάντηση: Για τη σάλτσα ροδιού: 1 φλ. χυμό ροδιού ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: Για το χοιρινό: ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Υλικά συνταγής: Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2 κιλά κρέας 250 γρ βούτυρο Για τη σάλτσα 1...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: http://sintagoulis.gr/tag/%CE%B1+%CE%BB%CE%B1+%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: http://syntages.matia.gr/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: σουτζουκακια - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σάλτσα κόκκινη για μακαρόνια - http://www.sidag...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γαρίδες Σαγανάκι http://www.sidages.gr/%CF%8...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σαλτσα για γαριδες - http://www.sidages.gr/%CF%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΝΑΙ ΕΛΕΦΡΑ ΟΜΩΣ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με κρεμα γαλακτος,σκορδο και βασιλικο.Γευστικα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πως φτιάχνουμε άσπρη σάλτσα για ρύζι
Απάντηση: 500 γρ Κιμάς Μοσχάρι, καθαρό από λίπος Καρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΜΕ CORN FLOWER
Απάντηση: Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Για τη σάλτσα ροδιού: 1 φλ. χυμό ροδιού 2 κ.σ ούζο 50 γρ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ούζο. Η σάλτσα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: Για το χοιρινό: 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μερίδες 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 4 κλωναράκια σέλερι 4 καρότα 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ 1 φλιτζάνι λευκό κρασί αλάτι πιπέρι Για τον πουρέ φασολιών: 4 φλιτζάνια φασόλια μέτρια Φαρσάλων βρασμένα 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα 1 φλιτζάνι χλιαρός ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου ελαιόλαδο ξίδι αλάτι ψιλοκομμένος μαϊνταν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά συνταγής: Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε… 2 μεγάλες μπριζόλες από μοσχαρίσια σπάλα 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο 2 κουταλιές αλεύρι 1 κούπα ροκφόρ κομμένο κομματάκια 1 κούπα ανθότυρο 1 κούπα ζωμού λαχανικών αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν όλο το νερό τους. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπωλ, ραντίζουμε με λάδι και αλατοπίπερο και τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 κιλά κρέας 250 γρ βούτυρο Για τη σάλτσα 1 κεφάλι σκόρδο 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι 600 ml ξύδι 70 ml άσπρο κρασί αρετσίνωτο νερό 5 φύλλα δάφνη 1 κλαδάκι δεντρολίβανο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες , το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα ώσπου να κοκκινίσει και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο νερό μέχρι να ψηθεί, καλά ρίχνοντας κατά διαστήματα βούτυρο. Μόλις γίνει το κρέας το βάζουμε σε μια πιατέλα. Το βούτυρο το ρίχνουμε σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για το ρολό 1,5 – 2 κιλά χοιρινό σε ένα κομμάτι, κατάλληλο για ρολό 4 μήλα φιρίκια 50 γρ. καρυδόψυχα αλάτι, πιπέρι 1,5 φλ. τσαγιού χυμός μήλου 4 κουτ. βούτυρο βαμβακερός σπάγγος και αλουμινόχαρτο για τη σάλτσα 2 ρόδια (μόνο τα σπόρια) 1 μικρό ξερόκρεμμύδι 2 κουτ. βούτυρο τους χυμούς από το ταψί που ψήθηκε το ρολό επιπλέον 2 κουτ. σπασμένη καρυδόψυχα Εκτέλεση Ανοίγετε το κρέας σε ένα παραλληλόγραμο (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το ετοιμάσει). Το αλατοπιπερώνετε καλ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι λέτε να την δοκιμάσουμε? http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/? aid=460105.Την ανακάλυψα πρίν λίγο σε αυτό το σάιτ.
Απάντηση:
Τωρα γιατι εισαι κακο κοριτσι; Τετοια ωρα λενε τετοια πραγματα; :) Ευτυχως σημερα θα φαω μακαρονια με κιμα !!!!!!!! Πολυ ωραια η συνταγη............. :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΆ 1 νουά γύρω στο 1,2 κιλά 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί 1 κουτ γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι 1 κλαράκι κανέλα 4-5 γαρίφαλα 1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα 2 φύλλα δάφνης 2 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 κουτ γλυκού θυμάρι Αλάτι, πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ 250 γραμ χειροποίητα μακαρόνια ή χυλοπίτες 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο για τα μακαρόνια 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο για το κρέα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ πάλι τα τρώω με τζατζίκι ή με πάπρικα ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πουλάνε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γλυκίζει ελαφρώς σαν γεύση.Είναι ενα ενισχυμένο κρασί στην ουσία.Ένα παρόμοιο στη γεύση του είναι το Port.Αλλιώς για να γίνει πιο κατανοητό,φανταστείτε τη γεύση της Μαυροδάφνης,αλλά λιγότερο γλυκό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να υπερωριμάσει οπότε στην ουσία είναι σχεδόν ξυδιασμένο κρασί.Δεν έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται περισσότερο στη μαγειρική σαν συμπλήρωμα για γεύση,για να δώσει χρώμα ή ακόμα και σαν βάση για σάλτσες.Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε.Απο τιμή,κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να την αφησεις στη φωτια για να πιει το ζουμι και να δεσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/poylerika/snitsel- kotopoyloy-me-omi-saltsa http://www.greekmasa.gr/index.php? option=com_content&task=view&id=2532&Itemid=49 http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/221105/ snitsel-kotopoulou-me-omi-saltsa/ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CE%B1+%CE%BB%CE%B1+%CE% BA%CF%81%CE%B5%CE%BC?stags=1&adv=1 Εδω εχει συνταγες φαγητων α λα κρεμ..Α λα κρεμ εννοουμε παντα τη κρεμα γαλακτος που πεφτει πανω απο τη φαγητα,δεν την φτιαχνουμε την αγοραζουμε ετοιμη και την ριχνουμε.Στην ουσια ειναι γαλα παχυρευστο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://syntages.matia.gr/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84% CF%83%CE%B5%CF%82/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83% CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AD% CE%B6-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1% CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1.html κοιταξτε και εδω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σουτζουκακια - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE% BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE% B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%90%CE% BA%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σάλτσα κόκκινη για μακαρόνια - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF% 84%CF%83%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF% 84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BA%CE%B1%CF% 83%CE%AD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γαρίδες Σαγανάκι http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE% AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE% BD%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82 http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%C... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαλτσα για γαριδες - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE% AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE% BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Στην ίδια κατηγορία είναι και ο συζυγός μου-δημ.υπάλληλος-και στην κρήτη έχει κτήματα με εσπεριδιοειδη και ελιες
Απάντηση:
δεν μπορεις νομιμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΝΑΙ ΕΛΕΦΡΑ ΟΜΩΣ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΤΑ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με κρεμα γαλακτος,σκορδο και βασιλικο.Γευστικα δεν θα ειναι τοσο πετυχημενο ομως.Ο τοννος ειναι καλυτερος με κοκκινη σαλτσα.Δηλαδη σοταρεις κρεμμυδι και μετα νερακι,λαδι pumarro,αλατι,πιπερι,πιπεριες,βασιλικο και τοννο.Βραζουν ολα μαζι και ειναι απιστευτο.Δοκιμασε το κι ετσι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως φτιάχνουμε άσπρη σάλτσα για ρύζι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
500 γρ Κιμάς Μοσχάρι, καθαρό από λίπος Καρότα Κρεμμυδάκια Chives Λίγο μαϊντανό Λίγο Κονιάκ Λίγο Κρασί Λευκό Λίγο ελαιόλαδο 3 σκελίδες Σκόρδο Θυμάρι Μοσχοκάρυδο Μπαχάρι Λευκό πιπέρι Μαύρο πιπέρι 1 κουτί κρέμα γάλακτος Παρμεζάνα Αλάτι θαλασσινό χοντρό Για κάθε μερίδα: 100 γρ ζυμαρικών Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο που to έχουμε προηγουμένως λιώσει. Στη συνέχεια προσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
καλύτερη συνταγή για κοτόπουλο στο γκρίλ με μεξικάνικη σάλτσα λαχανικών - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%BC%CE%B5%CE% BE%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE% BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE% B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-mexicalli Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρέατα: , ο συνδυασμός των κρεάτων με το κρασί εξαρτάται από το χρώμα τους, τη σύσταση τους, το άρωμα της σάρκας, τον τρόπο μαγειρέματος και ασφαλώς τις σάλτσες και τα καρυκεύματα. Τα λευκά ή κόκκινα κρέατα που μαγειρεύτηκαν με κρασί, συνοδεύονται με κρασί της ίδιας κατηγορίας ή το κρασί που χρησιμοποιήθηκε στη σάλτσα. Αυτό αποτελεί βασικό κανόνα. Η συνήθεια που έχουν ορισμένες οικοκυρές, αλλά και μάγειροι, να μαγειρεύουν με κρασιά αλλοιωμένα (ξινισμένα, οξειδωμένα) αποτελεί μεγάλο σφάλμα. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις με ένα sherry.Το vinsanto μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα port και το αντίστροφο. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 33 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.