Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αρκετό για απόψε! ;) Χοντρικά: γύρω στα 25 κιλά. Ακριβώς: μπες σε κάποιο σχετικό forum (π.χ. http:// ampelourgos.gr) να σε κατατοπίσουν καλύτερα...
Απάντηση: Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα και χαλάσε...
Απάντηση: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΙΚΕΡ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ PERLE ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
Απάντηση: φιλε μου την επαθες.αν βαζεις το τσιπουρο και τη ρακι σε πλαστικο δοχειο(μπουκαλι/ βαρελι),χαλαει και παιρνει τοσο μυρωδια οσο και γευση........ με...
Απάντηση: Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια καλή ρακύ και να φτιάξεις μόνος σου! είναι πολύ εύκολο!...
Απάντηση: καλησπέρα .. από την ηγουμενίτσα είναι η καταγωγή μου... εγώ πηγαίνω στα τσιμέντα στο μόλο ..... έχει πολύ πράμα...!!...
Απάντηση: Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δ...
Απάντηση: Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει α...
Απάντηση: Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ε...
Απάντηση: Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ρακομελο με τσιπουρο

Απάντηση: Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία δι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: νομιζω απο αγουρα σταφυλια, εχω δει κατι τετοιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια επικεντρώνεται στ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ο οικολογικός οικιακός αποστακτήρας INOX FORM α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για τιμή λίτρου δεν γνωρίζω επειδή δεν ξέρω κάπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα την περίσταση.Άν είναι για κρύωμα,καλύτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: το κατεξοχην τσιπουροσκουλικο ειναι το μονοδωλι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την πο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρακόμελο ονομάζεται το μείγμα που περιέχει ρακή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν ανακατεύοντας διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω απο αγουρα σταφυλια, εχω δει κατι τετοιο ειναι μια χαλια διαδικασια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια επικεντρώνεται στη καλλιέργεια των δημοφιλών σαρκοφάγων ψαριών, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα, τα οποία είτε αλιεύονται σε μικρές ποσότητες είτε είναι υπερ-αλιευμένα Αν και η παραγωγή του λαβρακιού και της τσιπούρας αποτελεί περίπου το 95% της συνολικής παραγωγής, η καλλιέργεια των νέων παρεμφερών είδών (φαγκρί, μυτάκι, μυλοκόπι, συναγρίδα κ.α.) κερδίζει έδαφος. Διαβάστε περισσότερα...
200 κιλα σταφυλια ζαμπελα.ποσο τσιπουρο βγαζει?
Απάντηση:
Αρκετό για απόψε! ;) Χοντρικά: γύρω στα 25 κιλά. Ακριβώς: μπες σε κάποιο σχετικό forum (π.χ. http://ampelourgos.gr) να σε κατατοπίσουν καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα και χαλάσει.Στο μπουκάλι,ένας φελός αρκεί για να διατηρηθεί για κάποιο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΙΚΕΡ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ PERLE ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου την επαθες.αν βαζεις το τσιπουρο και τη ρακι σε πλαστικο δοχειο(μπουκαλι/βαρελι),χαλαει και παιρνει τοσο μυρωδια οσο και γευση........ μετα ειναι για πεταμα εκτος αν δεν σε πειραζει να το πιεις ετσι,δυστυχως δεν φτιαχνει.να προτιμας γυαλινο μπουκαλι ή πλαστικο εαν προκειται να το καταναλωσεις συντομα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια καλή ρακύ και να φτιάξεις μόνος σου! είναι πολύ εύκολο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλησπέρα .. από την ηγουμενίτσα είναι η καταγωγή μου... εγώ πηγαίνω στα τσιμέντα στο μόλο ..... έχει πολύ πράμα...!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989, το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Τι μπαίνει στο καζάνι; Αν και υπάρχουν πολλές «συνταγές» -εξού και τα ούζα με διαφορετικό άρωμα και γεύση-, τα βασικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο οικολογικός οικιακός αποστακτήρας INOX FORM απευθύνεται σε ανθρώπους όπου ο σεβασμός της φύσης αποτελεί κύρια και ανώτερη αξία. Κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά στοιχεία του αποστάγματος εξασφαλίζοντας και διασφαλίζοντας την ποιότητα του προιόντος. Δημιουργήστε με παραδοσιακό τρόπο το δικό σας αγνό ποτό εύκολα, γρήγορα, σε λίγα λεπτά μόνο. Εσείς βάλτε την πρώτη ύλη και με τον αποστακτήρα της INOX FORM θα έχετε την δυνατότητα να παρασκευάσετε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακής και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Τοποθετούμε το μπρίκι στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει πλέον διαλυθεί το μέλι και προτού πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τιμή λίτρου δεν γνωρίζω επειδή δεν ξέρω κάπου να πουλάνε χύμα ρακόμελο.Εμφιαλωμένο όμως σε μπουκάλι 750ml κοστίζει γύρω στα 13 με 16 ευρω απο αυτά που γνωρίζω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την περίσταση.Άν είναι για κρύωμα,καλύτερα να είναι χλιαρό.Άν είναι σε σφηνάκια με την παρέα,μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.Όπως αρέσει στον καθένα,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές μέλι.Αφού ανάψουμε μία εστία,ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί.Προτού πάρει βράση το μείγμα,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο,καταναλώνουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να βάλουμε σε ένα μεγάλο καζάνι(είναι για μεγάλη ποσότητα)ρακί και αφού προσθέσουμε την επιθυμητή ποσότητα μέλι να το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα 100γρ είναι 280 θερμίδες.Ένα μικρό ποτηράκι είναι 150 θερμίδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το κατεξοχην τσιπουροσκουλικο ειναι το μονοδωλι! τωρα μπωρεις να χρησημοποιησεις φαραω ή αμερικανικο,με πολυ καλα αποτελεσματα. εναλακτηκα μπωρεις να χρησημοποιησεις μυδια και καβουρακια που ξετρελενουν τις τσιπουρες! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακριβώς ποιο μαγαζί ήτανε όχι ,αλλά ξέρω ότι ήτανε στο καπάνι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την ποσότητα βέβαια,αν και ωραίο θα είναι να το σερβίρετε σε μικρά κανατάκια όπως σερβίρεται το τσίπουρο.Άν εννοείται γυάλινη ή πήλινη πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακόμελο ονομάζεται το μείγμα που περιέχει ρακή και μέλι.Ανακατεύεις την επιθυμητή ποσότητα ρακής προσθέτοντας 1 με 2 κουταλιές μέλι ενω το θερμαίνεις(σε μπρίκι κατα προτίμηση).Όταν διαλυθεί το μέλι και προτού βράσει το μείγμα απομακρύνεις απο την φωτιά και καταναλώνεις.Έτοιμο το ρακόμελο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν ανακατεύοντας διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί και είναι χλιαρό είναι έτοιμο.Δεν πρέπει να βράσει.Χαλάει την γεύση του μετα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της.Αυτό αποστάζεται και το τελικό προιόν ονομάζεται ρούμι.Είναι άχρωμο,διάφανο.Άν το αφήσουμε να παλαιώσει για χρόνια σε δρύινο βαρέλι,παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα,αυτό οφείλεται στο βαρέλι(μπορεί να προστεθεί και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά ή τί είναι;Ημίγλυκα υπάρχουν τόσο λευκά,κόκκινα και ροζέ.Μερικές φορές είναι απο μόνα τους ημίγλυκα,δηλαδή αφήνονται λίγο παραπάνω να ζυμωθούν και να ανεβάσουν ζάχαρα,όχι τόσο πολύ καιρό όμως για να θεωρηθούν γλυκά,άλλες φορές (που είναι και το πιο συχνό)φτιάχνονται με την προσθήκη ζάχαρης.Απο γεὐση δεν είναι τόσο γλυκά όσο(για παράδειγμα)η Μαυροδάφνη.Είναι ελαφρώς πιο ξηρά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 50 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.