Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν είσαι αρχάριος το κεφάλι της ρακέτας πρέπει αν είναι μεγάλο.Σε διευκολύνει στο να παίζεις,όσο μεγαλύτερο είναι το κεφάλι τόσο πιο πολύ δύναμη πα...
Απάντηση: Μία βαριά ρακέτα χρησιμοποιείτε συνήθως για αμυντικό παιχνίδι ενώ μία ελαφριά περισσότερο για επιθετικό με καρφώματα και γρήγορες μπάλες. Για κάποι...
Απάντηση: ε μα και εσυ...κοντα στο νερο παιζουμε ρακετες να βρεχονται λιγο τα ποδια μας :p χμ...βαλε καποια κρεμα που ειναι για εγκαυματα η after sun.πιστε...
Απάντηση: Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα και χαλάσε...
Απάντηση: Συνέντευξη με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας Δρ. Ανδρέα Καψωριτάκη. Η ρακή δεν είναι απλά ένα προϊόν αλλά και ένα σύμβολο εν...
Απάντηση: Όπως έγραψα & στην άλλη ερώτηση: Θα βρεις την σωστή (ή την original), θα την βάλεις στην κάρτα & θα το bootάρεις. Όπως δηλαδή έκανες με τ...
Απάντηση: Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια καλή ρακύ και να φτιάξεις μόνος σου! είναι πολύ εύκολο!...
Απάντηση: bon voyage-ρακιντζης...
Απάντηση: Καμία απολύτως.Απλά είναι διαφορά στην ονομασία απο περιοχή σε περιοχή βασικά.Στην βόρεια Ελλάδα το ονομάζουν τσίπουρο ενώ στην Κρήτη το ονομάζουν...
Απάντηση: Αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Άλλος προτιμάει δυνατή ρακή(κοντά ή και παραπάνω απο 40% αλκοόλ) για να πίνει λίγο και άλλος μπορεί να προτιμά ε...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ρακι τσικουδια

Απάντηση: Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Απαγορευεται αυτη η μαλακια και υπαρχει νομος γ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Γιατί δεν σε αφήνουν οι γονείς σου να βγεις,πες...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία δι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για τιμή λίτρου δεν γνωρίζω επειδή δεν ξέρω κάπ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ανάλογα την περίσταση.Άν είναι για κρύωμα,καλύτ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την πο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ρακόμελο ονομάζεται το μείγμα που περιέχει ρακή...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν ανακατεύοντας διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρα...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτό είναι.Απλά σε διάφορες περιοχές αλλάζει και η ονομασία του.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Γεια σας, έχω κάτι ρακέτες αλλα δεν με βολεύουν στην λαβή όταν είναι βρεγμένα τα χέρια μου. Ξέρετε που μπορώ να βρω κάτι για να βαλω στην λαβή των ρακετων έτσι ώστε να μην γλιστράνε τα χέρια?
Απάντηση:
Απαγορευεται αυτη η μαλακια και υπαρχει νομος γιαυτο...Επιπλεον σπατε ταρχιδια σε εμας που καθομαστε να κανουμε μπανιο και να χαρουμε την παραλια.Δεν ειμαι υποχρεωμενος ουτε "να σου πιασω το μπαλακι σου" ουτε να χτιζω οχυρο για να μη με πετυχεις. Και...οχι...δε μπορεις να κανεις κατι για να μη σου γλιστραει...Οποτε απο φετος το Καλοκαιρι δε θα μας ερχονται μονο μπαλακια...Θα φαμε και καμια ρακετα κατακεφαλα... Διαβάστε περισσότερα...
Πως παιζει να φτιαξω την διαθεση μου μεσα στο σπιτι??
Απάντηση:
Γιατί δεν σε αφήνουν οι γονείς σου να βγεις,πες ότι θες να πας μια βόλτα να πάρεις λίγο αέρα. Πόσο χρονών είσαι; Άκουσε μουσική,κάνε γυμναστική ή φτιάξε κάτι να φας και δες μια ταινία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ερασιτέχνη ή επαγγελματικό; Βαρύ κ σκληρό ή ποιο ελαφρύ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν είσαι αρχάριος το κεφάλι της ρακέτας πρέπει αν είναι μεγάλο.Σε διευκολύνει στο να παίζεις,όσο μεγαλύτερο είναι το κεφάλι τόσο πιο πολύ δύναμη παράγεται.Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μικρότερο κεφάλι. Ακόμα πρόσεξε να είναι σχετικά ελαφρυά.Το πάχος τους σκελετού του κεφαλιού της ρακέτα να είναι λιγάκι φραδύ.Οι ελαφρυές ρακέτες συνήθως έτσι είναι.Οι επαγγελματικές έχουν πιο λεπτό αλλά είναι πιο βαριές. Αυτά απο όσο ξέρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μία βαριά ρακέτα χρησιμοποιείτε συνήθως για αμυντικό παιχνίδι ενώ μία ελαφριά περισσότερο για επιθετικό με καρφώματα και γρήγορες μπάλες. Για κάποιον που επιθυμεί μια κανονική ρακέτα μία ρακέτα στα 380-400 γραμμάρια είναι ιδανική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ε μα και εσυ...κοντα στο νερο παιζουμε ρακετες να βρεχονται λιγο τα ποδια μας :p χμ...βαλε καποια κρεμα που ειναι για εγκαυματα η after sun.πιστευω θα ανακουφιστει καπως το εγκαυμα. αλλιως βαλε γιαουρτι:p σοβαρα ειχε καει η μυτη μου και εβαλα και μετα ηταν πολυ καλυτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα και χαλάσει.Στο μπουκάλι,ένας φελός αρκεί για να διατηρηθεί για κάποιο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνέντευξη με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας Δρ. Ανδρέα Καψωριτάκη. Η ρακή δεν είναι απλά ένα προϊόν αλλά και ένα σύμβολο ενός ελεύθερου και αγνού τρόπου ζωής, μιας παράδοσης που αρνείται να σβήσει, μιας κουλτούρας που διατηρεί τις ιδιαιτερότητες της. Ίσως γι’ αυτό σιγά-σιγά, η κρητική ρακή αρχίζει να κερδίζει όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και πολλούς από τους επισκέπτες που επιλέγουν να έρθουν στην Κρήτη. Γενιές και γενιές έχουν περάσει, μα η διαδικασία απόσταξης της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως έγραψα & στην άλλη ερώτηση: Θα βρεις την σωστή (ή την original), θα την βάλεις στην κάρτα & θα το bootάρεις. Όπως δηλαδή έκανες με την λάθος. Αν δεν έπαθε κάνα στραπάτσο ο bootloader τότε δεν θα χεις πρόβλημα... Από που την κατέβασες αν επιτρέπεται, XDA; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια καλή ρακύ και να φτιάξεις μόνος σου! είναι πολύ εύκολο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
bon voyage-ρακιντζης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καμία απολύτως.Απλά είναι διαφορά στην ονομασία απο περιοχή σε περιοχή βασικά.Στην βόρεια Ελλάδα το ονομάζουν τσίπουρο ενώ στην Κρήτη το ονομάζουν ρακή.Με τον ίδιο τρόπο παράγεται,ή ίδια διαδικασία ακολουθείται.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Άλλος προτιμάει δυνατή ρακή(κοντά ή και παραπάνω απο 40% αλκοόλ) για να πίνει λίγο και άλλος μπορεί να προτιμά ελαφριά(30% ή ακόμα λιγότερο αλκοόλ)για να πίνει ποσότητα.Στο εμπόριο πάντως δύσκολα θα βρεθεί ρακή πάνω απο 40%αλκοόλ μιας και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει απότομα μετά απο το 40%αλκοόλ και καταντάει ασύμφορο.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακής και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Τοποθετούμε το μπρίκι στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει πλέον διαλυθεί το μέλι και προτού πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% για να κοστίζει και πιο φτηνά λόγω του ποσοστιαίου ειδικού φόρου κατανάλωσης.Η σπιτική ρακή μπορεί να είναι απο 30% αλκοόλ εως όσο δυνατό θέλει να το κάνει κάποιος,δεν υπάρχει περιορισμός.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τιμή λίτρου δεν γνωρίζω επειδή δεν ξέρω κάπου να πουλάνε χύμα ρακόμελο.Εμφιαλωμένο όμως σε μπουκάλι 750ml κοστίζει γύρω στα 13 με 16 ευρω απο αυτά που γνωρίζω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την περίσταση.Άν είναι για κρύωμα,καλύτερα να είναι χλιαρό.Άν είναι σε σφηνάκια με την παρέα,μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.Όπως αρέσει στον καθένα,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές μέλι.Αφού ανάψουμε μία εστία,ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί.Προτού πάρει βράση το μείγμα,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο,καταναλώνουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να βάλουμε σε ένα μεγάλο καζάνι(είναι για μεγάλη ποσότητα)ρακί και αφού προσθέσουμε την επιθυμητή ποσότητα μέλι να το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σε ότι ναναι δεν παίζει κανένα ρόλο.Ανάλογα την ποσότητα βέβαια,αν και ωραίο θα είναι να το σερβίρετε σε μικρά κανατάκια όπως σερβίρεται το τσίπουρο.Άν εννοείται γυάλινη ή πήλινη πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς φόρους και κοστίζει πιο φτηνά.Σε κάβα έχω βρεί με 8 ευρω το λίτρο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακόμελο ονομάζεται το μείγμα που περιέχει ρακή και μέλι.Ανακατεύεις την επιθυμητή ποσότητα ρακής προσθέτοντας 1 με 2 κουταλιές μέλι ενω το θερμαίνεις(σε μπρίκι κατα προτίμηση).Όταν διαλυθεί το μέλι και προτού βράσει το μείγμα απομακρύνεις απο την φωτιά και καταναλώνεις.Έτοιμο το ρακόμελο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν ανακατεύοντας διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί και είναι χλιαρό είναι έτοιμο.Δεν πρέπει να βράσει.Χαλάει την γεύση του μετα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.