Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά...
Απάντηση: Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου...
Απάντηση: ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...
Απάντηση: Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http:// www.rotise.gr/ erotisi/pote- mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na- ginei- portokalia.htm...
Απάντηση: ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ.ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΤΗΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...
Απάντηση: Είναι τυρί τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο. Π...
Απάντηση: Οι ντόπιες ποικιλίες μπάμιας στην Ελλάδα είναι οι Μπογιατίου, Μπ-35, Πυλαίας, Λασιθίου, Κιλκίς, Βελούδο και Λειβαδιάς. Καλλιεργούνται και κάποιε...
Απάντηση: 3,70 ΤΟ ΚΙΛΟ...
Απάντηση: Το μαρούλι είναι φυτό ψυχρής εποχής και αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές θερμοκρασίες (μπορεί να αντέξει έως -5 οC). Οι άριστες θερμοκρασίες τ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Πως μπολιαζετε η συκια

Απάντηση: Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγετ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το σύκο είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΕΝΤΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι κυριότερες ποικιλίες αυτού του είδους που κα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Chenopodium album, Chenopodiace...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σχηματίζει μικρούς θάμνους 1-2 μ. περίπου που κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κυδωνιά (επιστ. Κυδωνέα η προμήκης, Cydonia o...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν γνωρίζω
Απάντηση: Η απόδοση της καλλιέργειας φτάνει την πρώτη τρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος ε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: εντελως κατα τυχη περυσι φυτεψα ενα,μονο επειδη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ανάλογα το σχήμα που έχει το χωράφι.... υπολόγι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: το ιοειδές potato...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους και η καταγωγή της είναι, πιθανότατα, η Ασία. Απομεινάρια της αρχαιότερης μορφής αγροκαλλιέργειας είναι τα απολιθωμένα και τα, σε πολύ καλή κατάσταση, διατηρημένα σύκα που βρέθηκαν από Αμερικανούς και Ισραηλινούς αρχαιολόγους, στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Αριθμός μικρών σύκων και άλλα μικρότερα κομμάτια ηλικίας 11.200 - 11.400 ετών, βρέθηκαν σε σπίτι σε νεολιθικό χωριό στην κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη, στο Ισραήλ. H αν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύκο είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των Ελλήνων και η ωρίμανσή του ξεκινάει από τα τέλη Ιουλίου ως και τον Σεπτέμβρη, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Δύο είναι οι επικρατέστερες ποικιλίες σύκων στη χώρα μας, τα «βασιλικά» και τα μαύρα σύκα. Η συκιά αναπτύσσεται και ευδοκιμεί σε διάφορα εδάφη και κλίματα που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρά κλίματα με πετρώδες έδαφος και χαμηλό υψόμετρο αλλά και σε ορεινές περιοχέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κόψε ενα κλαδί και φύτεψε το Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΕΝΤΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΡΜΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ........ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ Κ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΦΛΟΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ(ΚΥΚΛΙΚΑ)5ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ!!!!ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ(ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ)1ΕΩΣ 3.......ΔΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Κ ΣΦΙΧΤΑ ΤΟ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΝΟ ΣΧΟΙΝΙ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ).......μυστικο: πανω στο σχοινι που δεσαμε βαζουμε πηλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
και με ποιον τρόπο
Απάντηση:
Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http://www.rotise.gr/erotisi/pote-mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na-ginei- portokalia.html#AnswerBottom#ixzz1GqfuMC63 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ.ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΤΗΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι τυρί τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο. Παρασκευάζεται επίσης από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου πλήρους γάλακτος η ακόμα από φρέσκια κρέμα γάλακτος. Παρουσιάζει μέγιστη υγρασία 60% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 70%. Η συνεκτικότητά του χαρακτηρίζεται ως μαλακή με συμπαγή δομή. Η γεύση του είναι ευχάριστη, γλυκιά, με χαρακτηριστικό άρωμα. Οι καλύτερες ποιότητες προέρχονται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ντόπιες ποικιλίες μπάμιας στην Ελλάδα είναι οι Μπογιατίου, Μπ-35, Πυλαίας, Λασιθίου, Κιλκίς, Βελούδο και Λειβαδιάς. Καλλιεργούνται και κάποιες ξένες ποικιλίες όπως οι Perkins Spineless, White Velvet, Perkin’s Mamoth, Dwarf Green Long Pod και η ινδική Pusa Sawani. Οι ξένες ποικιλίες δεν προτιμούνται ιδιαίτερα από τους Έλληνες καθώς παράγουν μεγάλους καρπούς. Αυτό όμως μπορεί να είναι και πλεονέκτημα. Στην χώρα μας καλλιεργούνται 27.000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το μαρούλι είναι φυτό ψυχρής εποχής και αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές θερμοκρασίες (μπορεί να αντέξει έως -5 οC). Οι άριστες θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του μαρουλιού και την ποικιλία, την ηλικία του φυτού, την εποχή, την ένταση του φωτισμού και το επίπεδο CO2. Γενικά, συνιστάται η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας να κυμαίνεται από 5-7 οC χαμηλότερα από την αντίστοιχη θερμοκρασία της ημέρας κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κυριότερες ποικιλίες αυτού του είδους που καλλιεργούνται σήμερα στη χώρα μας είναι οι εξής: • Cardinal: Πρώιμη έγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι. Ωριμάζει από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Victoria: Πρώιμη λευκή ποικιλία με κουκούτσι, που ωριμάζει από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Καλλιεργείται στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. • Ροζακί: Λευκή ποικιλία με κουκούτσι, ωριμάζει από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. • Σουλτανίνα: Λευκή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω λάθος διάβασα σε κάποια κυριακάτικη εφημρίδα ένα άρθρο που έλεγε για τις επιδοτήσεις αυτής της εκτροφής. Πάντως σκέφεται σωστά...όντως η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι αρκετά προσοδοφόρα αν σκεφτεί κανείς ότι τον μεγαλώνεις δινοντάς του μόνο μουρεόφυλλα!!! Είναι το αποκλειστικό σνάκ του. Συνιστώ να μπείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και να το τσεκάρεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψασει'' θα ΄σχιματιστουν μικροί βολβοί κι αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μειωμένη εμπορική αξία του προϊόντος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Chenopodium album, Chenopodiaceae Βιολογία: Αυτό το ζιζάνιο είναι ετήσιο με ένα κύριο βλαστό ή πολλούς με ύψος 30-120cm και μερικές φορές μπορεί να φτάσει τα 180cm. Οι βλαστοί είναι όρθιοι, χωρίς τρίχες, ραβδωτοί, διακλαδισμένοι, ανοιχτού πράσινου ή κόκκινου χρώματος και το μήκος τους είναι 60-90cm. Οι κοτυληδόνες είναι ελλειπτικές με μήκος 12-15mm. Ο μαύρος σπόρος είναι συνεχώς κλεισμένος σε λεπτή μεμβράνη, η οποία του δίνει μια θαμπή εμφάνιση. Η λουβουδιά παράγει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σχηματίζει μικρούς θάμνους 1-2 μ. περίπου που καλλιεργούνται οπουδήποτε, αλλά καρποφορούν καλύτερα σε δροσερά κλίματα και όχι άνυδρα εδάφη. Παράγουν ρόγες μαλακές στην αφή, μεγαλύτερες από τα φραγκοστάφυλα. Η συγκομιδή τους γίνεται βαθμιαία Ιούλιο-Αύγουστο, αφού πάρουν το χρώμα τους που ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να είναι κίτρινο ή κόκκινο. Έχουν γλυκιά υπόξινη πολύ ευχάριστη γεύση και καταναλώνονται φρέσκοι ή χρησιμοποιούνται σε τούρτες ή μαρμελάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κυδωνιά (επιστ. Κυδωνέα η προμήκης, Cydonia oblonga) είναι οπωροφόρο δέντρο της οικογένειας των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την περιοχή του Καυκάσου ή το Ιράν. Ως καλλιεργούμενο φυτό προτιμά τα πηλοαμμώδη εδάφη, όπως επίσης και τα υγρά, αρκεί να στραγγίζονται καλά. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με μοσχεύματα, παραφυάδες και καταβολάδες. Ζει μέχρι και 50 χρόνια. Είναι δέντρο γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια, αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και «Μήλο της Αφροδίτης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η απόδοση της καλλιέργειας φτάνει την πρώτη τριετία στα 300-500 κιλά ανά στρέμμα, ενώ από τον 4ο χρόνο και μετά μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 4 τόνους. Η τιμή του εδώδιμου ροδιού διαμορφώνεται στο 1 ευρώ (α΄ ποιότητα), ενώ οι καρποί που προορίζονται για χυμό στα 0,40-0,50 λεπτά. Αν μάλιστα η καλλιέργεια είναι βιολογική, τότε οι τιμές διπλασιάζονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο από σπόρο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μήκος 3 εκατοστά , κόκκινο-καφέ χρώμα και έρχεται από μακριά, την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μετά την Ολυμπιάδα λόγω της ανεξέλεγκτης εισαγωγής για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους, φοινικοειδών από την Αίγυπτο. Πρώτη φορά εντοπίστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εντελως κατα τυχη περυσι φυτεψα ενα,μονο επειδη ειμαι Παναθηναικος δες εδω: http://velvinanafpaktou.blogspot.com/2009/01/blog- post_19.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http://www.plantprotection.hu/modulok/gorog/stone- fruit/ringspot_stone.htm Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα το σχήμα που έχει το χωράφι.... υπολόγισε 5 μέτρα απο δέντρο σε δέντρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: το ιοειδές potato spingle tuber (ακρωνύμιο: PsTVd) Το ιοειδές έχει μόνο ένα κέντρο νουκλεϊνικού οξέος χωρίς πολυπεπτιδικό περίβλημα. Είναι ευτυχώς πολύ σπάνιο, και πολλά στελέχη του ιοειδούς είναι ήπια, μη σοβαρά ιογόνα. Εύρος ξενιστών: Πατάτα, τομάτα και μερικά άλλα άγρια είδη Solanum, όπως τα Solanum nigrum και Solanum dulcamara. Εμφάνιση και σημασία: Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμφανίζεται αυτή η ασθένεια, αλλά εμφανίζεται στις Ανατολικές Ευρωπαϊκές ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 51 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.