Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετε" το...
Απάντηση: Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για να κάνεις κ...
Απάντηση: Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο...
Απάντηση: Βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis Dulcis, με πλούσια σύνθεση σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα. Τι προσφέρει: Με τακτική εξωτερ...
Απάντηση: Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται και σε όλε...
Απάντηση: Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για το σπαράγγι είναι το κολεόπτερο το οποίο τρέφεται αποκλειστικά από αυτό. Τα κολεόπτερα εμφανίζονται κατά την άνοιξη πρ...
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή είναι γνωστή στη βιομηχανία των ελιών ως μάτι ψαριού ή αεριοπάθηση. Ο βαθμός αλλοιώσεως του ελαιοκάρπου από την α¬σθένεια αυτή εξαρ...
Απάντηση: Grey-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Μικρομεσαίο κολοκυθάκι με γκρι-πράσινο χρώμα. Έχει εξαιρετική γεύση και υφή. Γίνονται γεμιστά, ψητά, βραστά...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένεια...
Απάντηση: ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Πως καταπολεμιτε η κολα στιν αμυγδαλια

Απάντηση: Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: δεν βρηκα κατι για την καλιεργεια του παρα μονο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγά...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μονο ποτησμα και αν εχεισ βαλε και λιγω κοπρια.
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιε...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τών Ροδιδών που πολλές φορές εντάσσεται στο γένος Προύνος. Το κοινότερο είδος είναι ο Προύνος η γλυκειά (Prunus dulcis) που φύεται σε όλες σχεδόν τις θερμές και ξηρές περιοχές της Παραμεσογειακής ζώνης όπου καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Για αυτόν το λόγο ο καθορισμός τού τόπου προέλευσής του είναι πολύ δύσκολος. Είναι δένδρο φυλλοβόλο με ύψος από 4 ώς 12 μέτρα και φύλλα ελλειψοειδή, λογχοειδή, οδοντωτά. Τα άνθη εκπτύσσονται πριν από τα φύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετε" το συγκεκριμένο φυτό. Δε θα πρέπει να περιμένετε επιπλέον σοβαρή παραγωγή από τις συγκεκριμένες κολοκυθιές. Όλη η δύναμη του φυτού πάει στο κολοκύθι που μεγαλώνει διαρκώς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για να κάνεις κάτι τέτιο θα πρέπει να εξετάσεις το χώμα που θα κάνεις την καλιέργια για το κάθε φυτό ξεχωριστά,και να καταπολεμάς τις ασθαίνιες χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων..π.χ μια συχνή ασθαίνια της καρυδιάς είναι η ανθράκωση και καταπολεμάτα με το ασβαίστομα του κορμού! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Τα μικρά κολοκυθάκια είναι πιο νόστιμα. Επίσης τα άνθοι γίνοται και γεμιστά. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis Dulcis, με πλούσια σύνθεση σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα. Τι προσφέρει: Με τακτική εξωτερική χρήση, το αμυγδαλέλαιο, εκτός του ότι απαλύνει τις ρυτίδες, μαλακώνει το άγριο δέρμα στους αγκώνες, σκληραίνει τα νύχια, θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και καθαρίζει αποτελεσματικά τις ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να τις ερεθίζει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών και μείωση της ποιότητας και της συνολικής παραγωγής. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Στο καρπούζι τα συμπτώματα που προκαλεί είναι νανισμός, διαστρέβλωση και μερική τοπική χλώρωση ή νέκρωση . Στο πεπόνι, τα φύλλα παραμορφώνονται και παραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για το σπαράγγι είναι το κολεόπτερο το οποίο τρέφεται αποκλειστικά από αυτό. Τα κολεόπτερα εμφανίζονται κατά την άνοιξη πριν τη συγκομιδή και προκαλούν ζημιές σε οφθαλμό, βράκτια και επιφανειακά στους βλαστούς. Κατατρώνε το φύλλωμα και τον πράσινο φλοιό και γενούν τα αυγά τους τα οποία επωάζονται για 1 εβδομάδα. Για να προστατευτεί η καλλιέργειά μας πρέπει κάθε φυτικό υπόλειμμα να απομακρύνεται και να καίγεται, έτσι τα έντομα στερούνται μέρους διαχείμανσης. Επίσης πρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή είναι γνωστή στη βιομηχανία των ελιών ως μάτι ψαριού ή αεριοπάθηση. Ο βαθμός αλλοιώσεως του ελαιοκάρπου από την α¬σθένεια αυτή εξαρτάται από το βαθμό μολύνσεως του με κολιβακτηρίδια, από τη θερμοκρασία στο χώρο συντηρήσεως του, την περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι και πιθανόν και απ' άλλους παράγοντες. Η υψηλή θερμο¬κρασία και η μικρή περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ευνοούν την εκδήλωση της ασθένειας και την έντο¬νη αλλοί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Grey-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Μικρομεσαίο κολοκυθάκι με γκρι-πράσινο χρώμα. Έχει εξαιρετική γεύση και υφή. Γίνονται γεμιστά, ψητά, βραστά. Συνεχίζει να παράγει κολοκυθάκια για πολύ καιρό. Costata Romanesco-C. pepo Ωρίμανση: 52-60 ημέρες Έχει μεγάλα φύλλα με γκρι-πράσινα και ανοιχτού πράσινου νευρώσεις και κηλίδες. Ιταλικού τύπου. Έχει πολύ γρήγορη παραγωγή σε κολοκύθια και αργότερα καλή παραγωγή σε αρσενικά λουλούδια που μπορούν να γίνουν γεμιστά. Η σάρκα του είναι νόστιμη κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν βρηκα κατι για την καλιεργεια του παρα μονο για το οτι κανει καλο Ο κόλιανδρος ή κορίανδρος θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα βότανα στον κόσμο, αφού αναφέρεται ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται για ένα μονοετές φυτό με έντονη μυρωδιά που χρησιμοποιείται ευρέως στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, την Ινδία, τη Νότια Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην αγορά ο φρέσκος κορίανδρος μπορεί να βρεθεί με την ονομασία «κινέζικος μαϊντανός». Το αιθέριο έλαιο των κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τη μελιγκρα θες να πεις. μπορεις να απελευθερωσεις πασχαλιτσα η οποια τρωει τις μελιγκρες ή διαβασε κι αυτο: http://www.valentine.gr/biogarden4_gr.php Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα φυτωριο αν βρεις ακομη καλυτερα. Δε μπορεις να παρεις υλικο πχ. απο φυτωριο στη Μακεδονια και να το βαλεις στην Τριπολη. Απο ν. Ηλειας θα ηταν η καλυτερη ποικιλια πιστευω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύψος). Τα φύλλα του είναι λεπτά, χρώματος πράσινου ανοικτού. Δεν είναι υπεραιωνόβιο όπως η Ελιά και η Συκιά. Επειδή είναι το πρώτο καρποφόρο δένδρο που ανθίζει, θεωρείται το σύμβολο της ανάστασης. Μάλιστα, ο Θεόφραστος αναφέρει ότι «…προανθεί δε των φύλλων και πρωιβλαστεί…». Τα άνθη, βγαίνουν αργά το χειμώνα, πριν την εμφάνιση των φύλλων. Επειδή μπορεί να ανθίσει ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, είναι πάρα πολλές φορές πιθανό να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμές 1 με 2 μέτρα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί με την συλλογή των καρπών,κόβεις τα πολύ ψηλά κλαδιά,και όποιο άλλο θέλει κόψιμο, και έτσι τα μαζεύεις στο ύψος σου! Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη μπορω να φυτεψω σπορους κολοκυθιου
Απάντηση:
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μονο ποτησμα και αν εχεισ βαλε και λιγω κοπρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.