Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κά...
Απάντηση: Υλικά 8 κιλά σκληρό αλεύρι (κατά προτίμησης ολικής άλεσης ή μισό-μισό) 2 κιλά προζύμι 2 κουταλιές σούπας αλάτι Νερό όσο πάρει Προετοιμασ...
Απάντηση: Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια 1 αυ...
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ νερο,μαγια,αλευρι.εα ν εχετε μηχανημα τα βαζετε ολα μεσα και πιεζετε το κουμπι για να παρει γινει.Εαν δεν εχετε ανακατεψτε τα και καντε τα ζυμ...
Απάντηση: Συνταγη απο Βεφα Επτάζυμο λέγεται το ψωμί που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με ρεβιθομαγιά και, ως λίγα χρόνια πριν, κατόπιν παραγγελίας μερικοί φούρνοι...
Απάντηση: Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φουσκώσουν κα...
Απάντηση: ειναι πολυ απλο. σε ενα βαθυ πιατο σπαζεις 2-3 αυγα. ριχνεις λιγο αλατακι και λιγο πιπερι. στη συνεχεια τα χτυπας με ενα πιρουνι μεχρι να βγαλουν μ...
Απάντηση: γεια σου,εγωτα βαζω μεσα σε ενα βαθυ τηγανι(η κατσαρολακι) με λιγο λαδι,σαλτσα,πιπεριες και αλατοπιπερο(σαγανακι δλδ)και ελαχιστο νερο και μεσα σε...
Απάντηση: http:// www.sidages.gr/ συνταγές-μαγειρικής/ ελληνική-κουζίνα/ μύδια-ατμού-με- άσπρο-κρασί...
Απάντηση: Υλικα για 4 άτομα 1 κοτοπουλο ή 8 μπουτακια 1 φλιτζανακι του καφε ρύζι γλασε ή κριθαράκι 2 καροτα 1 πατατα λίγο σέλινο 2 κολοκυθια (προεραιτ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Πως γινεται σκορδαλια με ψωμι

Απάντηση: Όταν το φρέσκο και αφράτο ψωμάκι σας μπαγιατέψε...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Αρκετές κυρίες, ζουν με την ελπίδα να χάσουν μέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής Βράζο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πηλιορειτικο ποσε
Απάντηση: πλενω και στεγνωνω καλα τις μαριδες,τις αλατιζω...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 1 κιλό ή 1 λίτσο; έχει διαφορά!
Απάντηση: 1) Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά: 1 κρόκο αυγού 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.γ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σαλτσα για γαριδες - http://www.sidages.gr/%CF%...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 300 γραμμάρια γίγαν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μια συνταγή για κολοκυθοκευτέδες είναι αυτή: ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η κατάλληλη πυτιά για να πήζουμε το γάλα είναι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4-6 μερίδες: 500 γραμμάρια γίγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ξυλο!!!
Απάντηση: Φρόντισε η μηχανή του Εσπρέσσο να είναι ήδη ανο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 άτομα 800 γραμ ψαρονέφρι 1 φλιτ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Απάντηση:
Όταν το φρέσκο και αφράτο ψωμάκι σας μπαγιατέψει, συνήθως το πετάτε στα σκουπίδια ή το ταΐζετε στα πουλιά, σωστά; Λάθος... Το μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από βασικό υλικό για μπιφτέκια και κεφτέδες, μπορεί να μετατραπεί σε ωραιότατα σπιτικά κρουτόν για σούπες και σαλάτες! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε σε μικρά τετραγωνάκια, να τα απλώσετε σε ένα ταψί ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και να τα ψήσετε. Χίλιες φορές πιο νόστιμα από τα αγοραστά και σίγουρα πιο υγιεινά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρκετές κυρίες, ζουν με την ελπίδα να χάσουν μέσω συγκεκριμένης διατροφής το πλεονάζον λίπος απο τη περιφέρεια τους, τα λεγόμενα “ψωμάκια”. Θα πρέπει να διευκρινισθεί, ότι μία τέτοιου είδους διατροφή, φυσικά και δεν υπάρχει. Διατροφή, σημαίνει να ακολουθηθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφικού πλάνου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε διαιτώμενου, όχι όμως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σώματος του. Δεν νοείται με μία συγκεκριμένη διατροφή, ότι θα χαθεί αποκλειστικά το σωματικό λίπος από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής Βράζουμε τις φέτες κολοκύθας μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι και μετράμε ώστε να έχουμε 1,5 φλ. πολτό κίτρινης κολοκύθας με κρεμμύδι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 κιλό από το αλεύρι μαζί με τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και την μαγιά. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το γάλα και τον πολτό. Προσθέτουμε το χλιαρό ζουμί κολοκύθας και ανακατεύουμε σιγά-σιγά αλεύρι, τόσο ώστε ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς. Υλικά για ψωμί ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας πεντανόστιμο ψωμί είναι: α) 1 κιλό σκληρό αλεύρι (στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ το "Αλεύρι για παραδοσιακά ζυμωτά" από το ΑΒ. β) 1 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας (στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 8 κιλά σκληρό αλεύρι (κατά προτίμησης ολικής άλεσης ή μισό-μισό) 2 κιλά προζύμι 2 κουταλιές σούπας αλάτι Νερό όσο πάρει Προετοιμασία Αποβραδίς βγάζουμε από το ψυγείο το προζύμι μας Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως ΠαρασκευήΤο πρωί βάζουμε το αλεύρι μας σε μία σκάφη ή μεγάλη λεκάνη κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το προζύμι μας. Ζεσταίνουμε 4-5 κιλά νερό, το καλοκαίρι περίπου στους 40 βαθμούς κελσίου και το χειμώνα γύρω στους 50 γιατί κρυώνει γρηγορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια 1 αυγό 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 500 γρ. αλέυρι 1 κ.γ κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ: 100 γρ. ζάχαρη λευκή 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 60 γρ. βούτυρο 1 κ.γ κανέλα Από τα υλικά της ζύμης χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ νερο,μαγια,αλευρι.εαν εχετε μηχανημα τα βαζετε ολα μεσα και πιεζετε το κουμπι για να παρει γινει.Εαν δεν εχετε ανακατεψτε τα και καντε τα ζυμη και το βαζετε στο φουρνο αλλα μπορειτε να φτιαξετε αλλιως δηλαδη μολις κανετε την ζυμη πλαθετε με τα χερια σας εναν μεγαλο κυκλο απο ζυμη και αναβεται καπου φωτια και το ψυνετε πανω της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγη απο Βεφα Επτάζυμο λέγεται το ψωμί που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με ρεβιθομαγιά και, ως λίγα χρόνια πριν, κατόπιν παραγγελίας μερικοί φούρνοι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα άσπρο μυρωδάτο ψωμί. Ευωδίαζε ο τόπος, όταν η μητέρα μου το έφερνε στο σπίτι ζεστό και ροδοψημένο από το φούρνο της γειτονιάς μας. Η μαγιά που γίνεται από τα ρεβίθια δεν πετυχαίνει πάντα. Γι’ αυτό η μητέρα μου έβαζε ρεβίθια σε 3 διαφορετικά βάζα, για να χρησιμοποιήσει αυτά που άφριζαν περισσότερο κι είχαν το χαρακτηριστικ... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγές χωρίς γλουτένη
Απάντηση:
Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φουσκώσουν κατάλληλα (και δεν θα κάτσουν), αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου καθώς ψήνονται. Μπορείτε να χρωματίσετε την κρέμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής γι να δώσετε μια τελείως διαφορετική όψη στο κέικ σας Υλικά Για 8 μερίδες Για τα σοκολατένια στρώματα Φυτικό έλαιο(μαργαρίνη) 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη ¾ φλιτζανιού ριζάρευρο ½ φλιτζάνι ψίχα αμυγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι πολυ απλο. σε ενα βαθυ πιατο σπαζεις 2-3 αυγα. ριχνεις λιγο αλατακι και λιγο πιπερι. στη συνεχεια τα χτυπας με ενα πιρουνι μεχρι να βγαλουν μικρες φουσκαλες. (τωρα αν θελεις μπορεις να προσθεσεις τριμμενο παριζακι, ελιες, τυρι φετα, λιγο σκορδο..... ή οποια υλικα αρεσουν σε εσενα..... απλα πειραματισου στην αρχη με μικρες ποσοτητες υλικων.) σε ενα τηγανι ριχνεις λαδι και το αφηνεις να ζεσταθει για να μην κολλησουν τα αβγα. τα αφηνεις λιγο να ροδισουν και μετα τα γυριζεις απο την αλλη με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γεια σου,εγωτα βαζω μεσα σε ενα βαθυ τηγανι(η κατσαρολακι) με λιγο λαδι,σαλτσα,πιπεριες και αλατοπιπερο(σαγανακι δλδ)και ελαχιστο νερο και μεσα σε 5 λεπτακια ειναι ετοιμα.ετσι κι αλλιως αυτα ειναι σχεδον προμαγειρεμενα.(αν τα θελεις σκετα,μην βαλεις πολυ νερο γιατι θα γινουν πολυ λαπαδιασμενα και νερουλα.προσεχε γιατι την εχωπατησει κι εγω ετσι).καλη επιτυχια και καλη ορεξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sidages.gr/συνταγές-μαγειρικής/ ελληνική-κουζίνα/μύδια-ατμού-με-άσπρο-κρασί Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα για 4 άτομα 1 κοτοπουλο ή 8 μπουτακια 1 φλιτζανακι του καφε ρύζι γλασε ή κριθαράκι 2 καροτα 1 πατατα λίγο σέλινο 2 κολοκυθια (προεραιτικά) αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βραζεις το κοτοπουλο με αρκετο νεράκι μέχρι να βγαίνει απο το κόκκαλο. Το αφαιρείς και το μαδάς. Προσθέτεις στον ζωμό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι. Βράζεις στο ζωμό τα λαχανικά σου με το ρύζι. Στο τέλος προσθέτεις και το κοτοπουλο. Αν θες στο τέλος την αυγοκοβεις (2 αυγά, 1 λεμόνι). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πηλιορειτικο ποσε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.mpaxarika-aggeletos.gr/images/ mix_kotopoulo2.jpg..δοκιμασε το δεν εχεις τιποτα να χασεις.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πλενω και στεγνωνω καλα τις μαριδες,τις αλατιζω, τις αλευρωνω (καλυτερα με χοντρο αλευρι) και φροντιζω να φυγει απο πανω τους το περριτο αλευρι (μπορουμε να το κανουμε με κοσκινο),τηγανιζω σε πολυ λαδι ,καυτο για λιγη ωρα , τις ακουμπαω σε χαρτι να φυγει το πολυ λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κιλό ή 1 λίτσο; έχει διαφορά! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1) Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λεπτά. 2) Αν θέλετε αυγό λίγο μελάτο, βράστε το 5-6 λεπτά. 3) Αν θέλετε αυγό σφιχτό, βράστε το 8-10 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1 κρόκο αυγού 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.γ. ξύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (σε σκόνη) 4 σφηνάκια ελαιόλαδο ή 2 σπορέλαιο και 2 ελαιόλαδο ½ σφηνάκι νερό 1 κ.σ. λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Παρμεζάνα 2 αντζούγιες ψιλοκομμένες (προαιρετικά) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαλτσα για γαριδες - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE% AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE% BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 300 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές 2 φύλλα δάφνης 5-6 κόκκοι μπαχάρι 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο ξίδι αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τους γίγαντες από την προηγούμενη ημέρα. Τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε 1 λίτρο νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Καθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια συνταγή για κολοκυθοκευτέδες είναι αυτή: Υλικά 1 κιλό γλυκοκολόκυθο 1 φλυτζάνι αλεύρι λάδι για το τηγάνισμα άνηθο μαϊντανό αλάτι πιπέρι Παρασκευή «Ξύνουμε γλυκοκολόκυθο και το στίβουμε. Το ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τους κεφτέδες ή παίρνουμε κουταλιές, τους ρίχνουμε στο τηγάνι και τους τηγανίζουμε. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρνάμε και τους τηγανίζουμε και από την άλλη». Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πιθανών να θέλουν αλλαγή τα μπεκ, η ο ρυθμιστής πίεσης.... πρέπει να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη πυτιά για να πήζουμε το γάλα είναι εκείνη πού βγαίνει από τα μικρά ζώα ενόσω τρέφονται μόνον με γάλα. Οι περισσότεροι πρακτικοί τυροκόμοι στην Ελλάδα μεταχειρίζονται το μέσα μέρος της πυτιάς το όποιον λιώνουν σε νερό, κάνουν έναν πολτό και μ' αυτόν πήζουν το γάλα, το έξω μέρος το πετάνε, ενώ σ' αυτό βρίσκεται ή περισσότερη ουσία πού πήζει το γάλα και ή οποία πηγαίνει χαμένη. Σε μερικά μέρη κόβουν την πυτιά ολάκερη, δηλαδή το μέσα και το έξω μέρος μαζί και, αφού τη λιώσου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-6 μερίδες: 500 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς 2 ξερά κρεμμύδια 4 καρότα 3 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές 200 γραμμάρια καβουρμάς ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες. Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένετε και τους βράζετε για 45 λεπτά σε νερό χωρίς αλάτι. Οταν βράσουν, τους στραγγίζετε χωρίς να τους ξεπλύνετε. Ψιλοκόβετε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως το φτιαχνουν απο την αρχη
Απάντηση:
Φρόντισε η μηχανή του Εσπρέσσο να είναι ήδη ανοιχτή και ζεστή. Το μπρικι που θα φτιάξεις το αφρόγαλο πρέπει να είναι παγωμένο, ενω το φλυτζάνι του καφέ πρέπει να είναι ζεστό. Ρίχνεις το παγωμένο γάλα στο μπρίκι. Μη γεμίσεις το μπρίκι πάνω από το μισό γιατι θα σου ξεχειλίσει όταν φουσκώσει. Βάλε την άκρη του σωλήνα που βγάζει τον ατμό λίγο κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος και προς την άκρη του μπρικιού. Κράτα το μπρίκι σε γωνία 45 μοιρών και πάτα το μηχάνημα να ξεκινήσει για να σχηματιστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελει παρα πολυ να κολυμπαει μεσα και καφτο και θελουν 2-3λεπτα το πολυ μεσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 άτομα 800 γραμ ψαρονέφρι 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 1 φλιτζ του καφέ κόκκινο κρασί 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα 1 κουτ γλυκού ρίγανη,Αλάτι, πιπέρι 2 μεγάλες ντομάτες καλά πλυμένες 2 φλιτζ τσαγιού κασέρι λεπτοτριμμένο 800 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και τις αφήνετε να περιμένουν. Παίρνετε το ψαρονέφρι και το κόβετε σε χοντρές φέτες. Το κτυπάτε λίγο να αν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 28 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.