Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: αυτο το δεντρο θελει πολυ νερο και ειδικα το καλοκαιρι...
Απάντηση: καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης...
Απάντηση: Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα...
Απάντηση: Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> προτηγανισμένες ή πώς κάνεις τις προτηγανισμένες -> μαγειρεμένες;...
Απάντηση: Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλα...
Απάντηση: Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του ματιού της κουζίνας και το μέγεθος που θα τις κόψεις και έπειτα το κατά πόσο βρασμένες τις προτιμάς...
Απάντηση: Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως κ...
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα... καρκινογόνων χη...
Απάντηση: Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικ...
Απάντηση: παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarket και τις βαζεις η στο φουρνο η στο τηγανι ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!!...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ποτισμα πατατας

Απάντηση: Εγώ εκεί που δουλεύω παρασκευή-Σάββατο τη μερίδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: κοιτα γενικοτερα ειναι η αληθεια οτι δεν βγαινο...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ένα φρούτο που μπορεί να μην ανήκει στις καθημε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φασόλι αγαπά το νερό, γι’ αυτό τα ποτίσματα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμέν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Οι υψηλές αζωτούχες λιπάνσεις έχουν ως αποτέλεσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κατά το στάδιο της εκρίζωσης της πατάτας συστήν...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας γ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για όλος τους επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μελιτζάνα είναι ένα φυτό που χρειάζεται πολύ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πριν την εγκατάσταση της φυτείας πατάτας θα πρέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η σωστή επιλογή της απόστασης φύτευσης θα δώσει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το μαρούλι, με τη μορφή που καλλιεργείται σήμερ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Εγώ εκεί που δουλεύω παρασκευή-Σάββατο τη μερίδα την έχει 2.10 :Ρ 2.30 με σως ή τυρί, 2.50 με σως και τυρί ή τυρί κ μπέικον ή σως κ μπέικον και 2.80 με σως κ τυρί κ μπέικον Διαβάστε περισσότερα...
Τις κάνατε ποτέ; Σας βγήκαν καλές; Όσες φορές τις έχω κάνει,κολάνε μεταξύ τους και κολάνε και στο στόμα.Δηλαδή καμμία σχέση με τις τηγανιτές που κάνουν χρουτσου-χρούτσου. Σκέφτομαι να κάνω μια τελευταία προσπάθεια οσωνούπω,αλλά αναρωτιέμαι αν ξέρετε τίποτα παραπάνω. Τι κάνω λάθος;Όπως ακριβώς το έχω βρει εδώ τις κάνω http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiganites- patates-xoris-tipseis.html
Απάντηση:
κοιτα γενικοτερα ειναι η αληθεια οτι δεν βγαινουν και πλ πετυχημενες. για να μην κολανε βαλε μια λαδοκολα απο κατω. σαν τις τιγανητες παντως μην περιμενεις να βρεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυσκολη ερωτηση...μερικες πληροφοριες βρηκα εδω Το πρώτο σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Το ακτινίδιο παθαίνει ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες την περίοδο της ανθοφορίας, δηλαδή τέλη Απρίλιου με μέσα Μαΐου. Αν είναι από 2 έως 0 καίγονται οι στήμονες, ενώ αν πέσει κάτω από -4 ξεραίνονται και νέοι βλαστοί, οπότε αυτής της περιόδου οι θερμοκρασίες σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Τον χειμώνα αντέχει μέχρι και τους -17 με -20 σίγουρα, αφού δ... Διαβάστε περισσότερα...
χεχεχεχ :Ρ
Απάντηση:
Χαχαχα καλά που δεν παρήγγειλε κάνα χταπόδι! :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο το δεντρο θελει πολυ νερο και ειδικα το καλοκαιρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα το πατούσα πολλές φορές μην τυχών και πάει πιο γρήγορα...:p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς πώς κάνεις τις φρέσκες πατάτες -> προτηγανισμένες ή πώς κάνεις τις προτηγανισμένες -> μαγειρεμένες; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δε κάνω λάθος ,παίζει λίγο ρόλο η δύναμη του ματιού της κουζίνας και το μέγεθος που θα τις κόψεις και έπειτα το κατά πόσο βρασμένες τις προτιμάς .Επίσης ΜΗΝ βάλεις αλάτι κατά το βράσιμο ,γιατί δεν βράζουν με τίποτα οι άτιμες . Πάντως σε γενικά πλαίσια θέλουν γύρω στην μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα... καρκινογόνων χημικών ουσιών, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι προτηγανισμένες πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων χημικών... ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες. Όπως εξηγούν στην «Επιθεώρηση Γεωργικής και Διατροφικής Χημείας (JAFC), οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιρνεις κατεψυγμένες πατατες απο το supermarket και τις βαζεις η στο φουρνο η στο τηγανι ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φρούτο που μπορεί να μην ανήκει στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως το βατόμουρο, κατέχει σημαντική θέση στη ζαχαροπλαστική των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο ρεύμα κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια. Έχει αυξημένη ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης, δεδομένου ότι ανήκει και στα λεγόμενα «super foods», με πολύ υψηλή διατροφική αξία. Βέβαια, η καλλιέργειά του στη χώρα μας παραμένει ακόμα σε εμβρυικό στάδιο. Ήδη η εταιρεία Geoplant στην Ηλεία πειραμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Πες μου ειδος ταινιας, αμα ξερεις και τιτλο even better 2. Τι πατατακια θελεις, εγω απο ολα τρωω 3. Βαλε και κανα αναψυκτικο, καμια μπυριτσα (Corona Extra κατα προτιμιση) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι αγαπά το νερό, γι’ αυτό τα ποτίσματα γίνονται τακτικά και άφθονα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας το πότισμα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσουν τα άνθη είτε από την υπερβολική υγρασία είτε από την έλλειψη νερού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι υψηλές αζωτούχες λιπάνσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων κονδύλων με πολύ νερό και χαμηλή ξηρή ουσία πράγμα που τις καθιστά ευαίσθητες κατά το στάδιο της μεταφοράς και αποθήκευσης. Επιφανειακές αζωτούχες λιπάνσεις δεν πρέπει να γίνονται σε κανονικές συνθήκες ανάπτυξης παρά μόνο μετά από πολλές βροχές και στο αρχικό στάδιο των πρώτων 30 ημερών μετά τη βλάστηση. Επίσης, δεν θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή διαφυλλικών λιπάνσεων. Το Άζωτο, ο Φώσφορος και το Κάλιο θα πρέπει να ενσωματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψασει'' θα ΄σχιματιστουν μικροί βολβοί κι αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μειωμένη εμπορική αξία του προϊόντος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά το στάδιο της εκρίζωσης της πατάτας συστήνεται να γίνει ελαφριά άρδευση για να αποφευχθεί η προσβολή των κονδύλων από τη λίτα. Θα πρέπει να ρυθμιστεί κατάλληλα και η μηχανή εκρίζωσης έτσι ώστε να μην γίνεται η πτώση των κονδύλων από μεγάλο ύψος. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η εκρίζωση όταν το έδαφος είναι ξηρό για να μην τραυματίζονται οι κόνδυλοι από τους σβόλους. Σε περίπτωση που οι συγκομισμένες πατάτες είναι πολύ υγρές θα πρέπει να στεγνώσουν για κάποιες μέρες καλυπτόμενες από διά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή ποιότητα των κονδύλων. Όσοι χειρισμοί θα γίνουν κυρίως για περονόσπορο και λίτα θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Για την καταπολέμηση ασθενειών εδάφους και νηματώδων συνίσταται να γίνεται αμειψισπορά 2ετης ή 3ετης πχ σιτηρά-ψυχανθές-πατάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νότιου Αιγαίου και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι καιρός να προετοιμασθούν τα χωράφια για τη φύτευση της πρώιμης ανοιξιάτικης πατάτας. Στη Νότια Κρήτη η φύτευση της πατάτας μπορεί να αρχίσει τέλη Δεκεμβρίου ενώ πιο βόρεια μπορεί να γίνει μέχρι αρχές Φεβρουαρίου. Η καλλιέργεια διαρκεί 120 με 140 μέρες και μπορεί να έχουμε παραγωγή από αρχές Απριλίου (νότια Κρήτη) μέχρι αρχές Μαΐου, στις βορειότερες περιοχές. Να αποφύγουμε τα χωράφια όπου παρουσι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για όλος τους επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας που εντοπίζονται στην καλλιέργεια της πατάτας ενημερώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους γεωπόνους του Κέντρου, όσοι καλλιεργητές διαπιστώσουν έστω και κάποια από τα συμπτώματα των ασθενειών που πλήττουν την πατάτα, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα το Περιφερειακό Κέντρο (στο τηλ. 2810-224948) ή τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μας δουλευεις? 10 εισαι η 19? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελιτζάνα είναι ένα φυτό που χρειάζεται πολύ νερό. Ποτίζετε τακτικά ώστε το χώμα να είναι υγρό αλλά όχι βρεγμένο. Τους πολύ θερμούς μήνες του καλοκαιριού, όταν το φυτό έχει καρπούς, θα πρέπει να την ποτίζετε περισσότερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πριν την εγκατάσταση της φυτείας πατάτας θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος που θα δεχτεί το σπόρο για τη γρήγορη και κανονική ανάπτυξη του φυτού. Το έδαφος θα πρέπει να είναι ψιλοχωματισμένο και να έχει κανονική υγρασία. Προτείνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να γίνει μια άροση σε βάθος 40-45 εκατ και μια καλλιέργεια με περιστροφική τσάπα πριν τη φύτευση όταν το έδαφος είναι στο ρώγο του ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σβόλων κατά την εκρίζωση. Ανάλογα με την καλλιεργούμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή επιλογή της απόστασης φύτευσης θα δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις και ποιοτικότερο συγκομισμένο προϊόν. Συνήθως η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι 60-65 εκατ. και πάνω στη γραμμή 15-20 εκατ. Οι πιο πυκνές φυτεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερων μετρίου μεγέθους κονδύλων. Σε περίπτωση που επιθυμούμε μεγαλύτερους κονδύλους τοποθετούμε τον πατατόσπορο πάνω στη γραμμή σε απόσταση 27-30 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι, με τη μορφή που καλλιεργείται σήμερα, θεωρείται ότι προέρχεται από το άγριο μαρούλι που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Στην Ελλάδα το μαρούλι καλλιεργείται όλο το χρόνο αλλά κυρίως από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη. Οι ποικιλίες του χωρίζονται σε τρεις τύπους, δηλαδή: α) στο φυλλώδη, β) στο κεφαλωτό, γ) στο τύπο Ρωμάνα Το μαρούλι περιέχει διάφορες βιταμίνες (Α, Β, C και Ε) αλλά και υψηλά ποσοστά ασβεστίου που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ακό... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.