Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα ενα και τ...
Απάντηση: η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη...
Απάντηση: πως φυτευουν το κουκουτσι μανγκο...
Απάντηση: εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικρη ηλιοφαν...
Απάντηση: ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο- Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες...
Απάντηση: Όχι γιατί θα βγει νερατζιά. Πρέπει να αγοράσεις φυτώριο...
Απάντηση: ψαξε στο google θα βρεις ομάδες που κανουν ανταλλαγες σπόρων ντόπιων...
Απάντηση: Εγώ ενανα ενα πείραμα..Αυγουστο μήνα φύτεψα σέ μιά γλάστρα αρκετούς σπόρους,καί πότιζα τήν γλάστρα κανονικά ολο τόν χειμώνα.. Τόν επόμενο Αυγουστο...
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστο...
Απάντηση: Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ποτε φυτευουμε τους σπορους τσικα

Απάντηση: Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Την άνοιξη δε γίνονται αυτά?
Απάντηση: Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε τότε μην ξεχάσετε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Όσοι ασχολούνται με τη γη έχουν μάθει να συλλέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η σταφιδα γινεται απο ολα τα ειδη σταφυλιου. Α...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εννοείς καλλιέργεια στο σπίτι; αμέ...υπάρχουν σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβρι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένει...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους έλλη...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία κ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
ΘΑΦΑΣ ΤΑ ΜΟΖΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΚΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΙΤΕΨΗΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΕΜΟΛΗΣ ΔΗΣ ΟΤΗ ΓΙΝΗ ΔΕΝΔΡΑΚΗ ΚΕ ΜΙΝΑ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΙΤΕΦΣΗ ΑΠΟ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΧΟΜΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Την άνοιξη δε γίνονται αυτά? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε τότε μην ξεχάσετε να κάνετε τρύπες για αποστράγγισης στον πάτο του, με ένα τρυπάνι. Επίσης, όπως κάνετε και στις γλάστρες σας και εδώ πρέπει να βάλετε χαλίκι ή ελαφρόπετρα στον πάτο για καλύτερη αποστράγγιση. Βήμα 1 Προσθέστε χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία Βήμα 2 Ανοίξτε ένα λάκο λίγο μεγαλύτερο από την μπάλα χώματος του σπορόφυτου Βήμα 3 Βγάλτε προσεκτικά το σπορόφυτο από το γλαστράκι του για να μην σπάσουν οι ρίζες του Βήμα 4 Φυτέψτε το Βήμα 5 Κλείστε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα ενα και τα φυτευης ( θελη καποια διαδικασια για να τα βγαλης απο τον κορμο, αν θελης πεσμου να σου εξηγησω πως γηνετε) κοιτα πρωτα να δης αν εχει στα πλαγια μικρα, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η σε πρασιά, η σε αυλάκι ανά 10 εκατοστά περίπου. φυτεύεται από τώρα μέχρι τον Οκτώβρη αλλά για καλύτερη παραγωγή την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως φυτευουν το κουκουτσι μανγκο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικρη ηλιοφανεια.επισης χρειαζεσαι και σχετικα χαμηλη θερμοκρασια.εαν το θελεις για το σπιτι σου καλυτερα ειναι να το αφησεις να αναπτυχθει στο υπογειο.χρειαζεσαι: α)τελαρα καλλιεργειας μανιταριων ή κορμο οξυας β)χρειαζεσαι μιγμα αχυρου με ασβεστη για υποστρωμα ή καποιο αλλο αργανικο υποστρωμα,κυριως απο σταυλο γ)προγραμμα φυτοπροστασιας ή προληπτικης φυτοπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι γιατί θα βγει νερατζιά. Πρέπει να αγοράσεις φυτώριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε στο google θα βρεις ομάδες που κανουν ανταλλαγες σπόρων ντόπιων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ ενανα ενα πείραμα..Αυγουστο μήνα φύτεψα σέ μιά γλάστρα αρκετούς σπόρους,καί πότιζα τήν γλάστρα κανονικά ολο τόν χειμώνα.. Τόν επόμενο Αυγουστο ειδα νά βγαίνουν φυντανάκια καί τά αφησα νά μεγαλώσουν μέχρι τήν ανοιξη κανονικά, καί μετά τά εβγαλα από τήν γλάστρα "ανοιξη πάντα μιλάμε"καί κάθε φυντανάκι τό φύτεψα στήν αυλή μου ξεχωριστά, καί τώρα μεγαλώνουν κανονικά,εχουν ψηλώσει,ειναι μιά χαρά.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγάλουμε τους βολβούς από το χώμα και να τους βάλουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τους ξαναφυτέψουμε τον Οκτώβρη. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τους βολβούς σε ένα τελάρο με άχυρα σε δροσερό και σκιερό προς σκοτεινό μέρος. Όπως θα βγάλουμε τις τουλίπες θα παρατηρήσουμε πως γύρω από τον βολβό θα έχουν σχηματιστεί πιο μικροί βολβοί , τα βολβίδια. Αυτά μπορούμε να τα φυτέψουμε στα τέλη του καλοκαιριού αλλά θα σχηματίσουν μόνο φύλλα την άνοιξη ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όσοι ασχολούνται με τη γη έχουν μάθει να συλλέγουν σπόρους. Οι πρωτάρηδες που τώρα ασχολούνται, αναρωτιούνται πως θα τους συλλέξουν, διότι... στη γεωργία πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα. Η ομάδα Πελίτι Ηράκλειου που ενεργά πλέον ασχολείται με τη διάδοση και την προσφορά των ντόπιων ποικιλιών ετοίμασε και ένα εγχειρίδιο συλλογής σπόρων διότι τα ερωτήματα ... πέφτουν βροχή! Τα "φώτα" της έδωσε η ομάδα και στο MadeinCreta. Βασική αρχή συλλογής σπόρων Συλλέγουμε σπόρο α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετοίμασε τη γλάστρα με φυτόχωμα,τράβηξε μερικά κλωνάρια φρέσκα από μια υπάρχουσα γαρυφαλιά,τραβηξε τα φύλλα από την κάτω μεριά του κλώνου για 4-5 εκατοστά όσο δηλ. θα χωθεί στο χώμα, μετά αφού βρεξετε το μέρος του κλώνου που θα φυτευθεί περάστε το από ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε το στην καινούργια γλάστρα.Πιάνουν πολύ εύκολα Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΡΑΣ,ΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.
Απάντηση:
Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον εφτά σεμινάρια σχετικά με το φυτό Ζέα. αν θες τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη απάτη γύρω από το θέμα. σε ενα από τα σεμινάρια που πήγα υπήρχαν δύο "παραγωγοί" οι οποίοι ο καθένας για τον εαυτό του έλεγε ότι είχε σπόρους Ζέας. Οι σπόροι τους όμως ήταν διαφορετικοί, και οι τιμές τους ξεκινούσαν από 10 ευρώ το κιλό (για το στάρι θες περίπου 20-25... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σταφιδα γινεται απο ολα τα ειδη σταφυλιου. Αν ειναι απο σταφιλη τυπου Σουλτανα η Σουλταλινη, Η Σουλτανα δεν εχει κουκουτσια, ειναι ξανθη και ειναι αυτη που χρησιμοποιειται στην ζαχαροπλαστικη. Στα χωρια ομως οταν καποια σταφυλια μενουν αδιαθετα, αυτα τα κανουν σταφιδα, κυριως για οικογενειακη καταναλωση,και αυτη η σταφιδα γινεται απο τα συνηθισμενα σταφυλια. Δεν εχω ακουσει ποτε να αφαιρουν τα κουκουτσια απο τις σταφιδες, αλλα μπορει να γινεται και αυτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς καλλιέργεια στο σπίτι; αμέ...υπάρχουν στα φυτώρια ειδικοί σάκοι που είναι μπολιασμένοι με σπόρους μανιταριών...κοστίζουν αν θυμάμαι καλά 15-18 ευρώ αλλά θα σου αποφέρουν τουλάχιστον 15 ΚΙΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!! Νομίζω πως είναι αρκετά καλή αναλογία (λιγότερο απο 1 ευρώ το κιλό!!) Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ψεκάζεις με νερό (τρελαίνονται για υγρασία, φυσικά αφού είναι μύκητες!) και να είναι σε σκιερό μέρος. Σύντομα απο τις οπές των σάκων (υπάρχουν ή τις ανοίγεις εσύ) θα ξεπεταχτούν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οποίους πιάνει αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται παρά να κόψεις ένα κομμάτι (μόσχευμα) και να το φυτέψεις με το κομμένο μέρος προς το χώμα...τόσο απλά. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα που θα τους βρεις, αλλά μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι με μια αναζήτηση στο site θα βρεις αρκετές απαντήσεις. Π.χ.: http://www.rotise.gr/erotisi/poy-mporo-na-bro- sporoys-sitarioy-zeas-gia-agora.html Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους έλληνες. Πρόκειται για το Ιπποφαές, το οποίο μόλις τα τελευταία δυο χρόνια "δοκιμάζεται" επί ελληνικού εδάφους, από μεμονωμένους παραγωγούς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η υψηλή θρεπτική αξία, η ανθεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, οι πολλαπλές χρήσεις του, αλλά και οι υψηλές λιανικές τιμές που επιτυγχάνει, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φυτού, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων. Τιμή Όπως πληροφορεί η Διεύθυνσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλλόγους στον Εβρο, στα Γιαννιτσά, στην Καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός συνεταιρισμός κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης Τυχερού Εβρου, που ιδρύθηκε το 1991 από παραγωγούς της περιοχής. Με σκοπό την καλλιέργεια, τυποποίηση και εξαγωγή νωπού σπαραγγιού, η ομάδα παραγωγών Τυχερού που αποτελείται από 23 μέλη, εξάγει το ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 46 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.