Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ναι μου αρέσει.Αλλά τις περισσότερες φορές επειδή η μαμά μου μαγείρευε πάντα το βράδυ έ μου έγινε συνήθεια!!!Κακό το ξέρω αλλά το έχω συνηθίσει...ό...
Απάντηση: Πόσο εντύπωση θα σας έκανε αν μαθαίνατε ότι όλα τα δημητριακά, δεν είναι μόνο πλούσια πηγή υδατανθράκων, αλλά περιέχουν και μικρές ποσότητες πρωτεϊ...
Απάντηση: Τιατι να πειραζει;δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα,...
Απάντηση: Για την υγεία της καρδιά μας θέλουμε σύμμαχο την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, την άσκηση, και βεβαίως την ενημέρωσή μας ως καταναλωτές. Σήμερ...
Απάντηση: Τι είναι το λίπος; Τα λίπη είναι χημικές ουσίες που αποτελούνται από άτομα άνθρακα, με μια καρβοξυλική ομάδα στο ένα άκρο και μια μεθυλική ομάδ...
Απάντηση: To τυρί έχει μεγάλη θρεπτική αξία ως τροφή (πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες), είναι εύπεπτο και εύγευστο και κατέχει μια σημαντική θέση στη σύνθεση...
Απάντηση: Τα ω3 λιπαρά οξέα, τα συναντάμε κυρίως σε λιπαρά ψάρια και σε ιχθυέλαια, σε φυτικές τροφές όπως η αντράκλα και σε φυτικά λίπη. Περιέχονται επίσης κ...
Απάντηση: Ο κλασσικός διαχωρισμός των λιπαρών ουσιών σε βλαπτικά για την υγεία κορεσμένα λιπαρά (ανευρίσκονται κλασσικά σε βούτυρο και τα ζωικά προϊόντα, έχο...
Απάντηση: Αποτελεί αγαπημένη τροφή των περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Δυστυχώς όμως, ενοχοποιείται συχνά, λόγω της υψηλής θερμιδικής του αξίας, αλλά και τ...
Απάντηση: Η απώλεια βάρους στη διάρκεια μιας δίαιτας είναι λογικό να σας φτιάχνει τη διάθεση. Μια νέα μελέτη όμως έρχεται να υποστηρίξει ότι όταν η δίαιτα εί...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ποσα λιπαρα εχει το τυρι

Απάντηση: αναλογως ποια κιτρινα εννοεις!τα γκουντα ειναι...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Το τυρί αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα ω-3 λιπαρά μας κάνουν πιο όμορφους Το τελευ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υπάρχουν τροφές τόσο πλούσιες θρεπτικά που θεωρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Ποιες είναι οι σημαντικότερες «πηγές» Τα τελευ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η Ελλάδα παράγει μια μεγάλη γκάμα τυριών, το πι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Λίγα λόγια γενικά για το τυρί: Ο Ελληνικός Κώδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα ω-3 λιπαρά μας κάνουν πιο όμορφους Το τελ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα τυριά αποτελούν από τα αρχαία χρόνια ως σήμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Καλύπτουν εξεζητημένες γευστικές απαιτήσεις, συ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το τυρί παρασκευάζεται από το γάλα. Στάδια π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Σύμφωνα με όλες τις στατιστικές, η χώρα μας κατ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Γευστικά μπορείς και είναι και πολύ νόστιμες, π...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Ποσα λιπαρα εχει η φετα, είναι πιο λιπαρή από τα κίτρινα τυριά;
Απάντηση:
αναλογως ποια κιτρινα εννοεις!τα γκουντα ειναι κοντα στο 45% λιπαρα τα ημισκληρα ποιο λιγο.η φετα εχει σαφως λιγοτερα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
auto thelw na mathw ki egw Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι κάνει καλό σε συνδυασμό και με άλλα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τυρί αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Ένα ερώτημα που ωστόσο τίθεται πολλές φορές και από πολλούς είναι το κατά πόσο μπορεί να καταναλώνεται από κάποιον που έχει υψηλή χοληστερίνη. Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα εξαρτάται από το τυρί και ιδιαιτέρως από την περιεκτικότητα του σε κορεσμένα λιπαρά. Τα κίτρινα τυριά είναι πολύ πιο πυκνά και κατά συνέπεια και πιο λιπαρά σε σχέση με τα λευκά. Για το λόγο αυτό τα λευκά τυριά είναι προτιμότερα. Ωστόσο, ακόμη κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μου αρέσει.Αλλά τις περισσότερες φορές επειδή η μαμά μου μαγείρευε πάντα το βράδυ έ μου έγινε συνήθεια!!!Κακό το ξέρω αλλά το έχω συνηθίσει...όταν όμως βαριέμαι να μαγειρέψω είναι η καλύτερη επιλογή!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσο εντύπωση θα σας έκανε αν μαθαίνατε ότι όλα τα δημητριακά, δεν είναι μόνο πλούσια πηγή υδατανθράκων, αλλά περιέχουν και μικρές ποσότητες πρωτεϊνών αλλά και λιπαρών! Η μικρή περιεκτικότητα λιπαρών περιέχεται εκ φύσεως, κυρίως στο φύτρο του καρπού και δε σχετίζεται με προβλήματα υγείας, όπως συμβαίνει με το λίπος που βρίσκεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, μιας και τα δημητριακά ολικής άλεσης στη φυσική τους μορφή δεν περιέχουν ούτε χοληστερόλη, ούτε κορεσμένο λίπος. Αυτό όμως δεν ισχύε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τιατι να πειραζει;δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την υγεία της καρδιά μας θέλουμε σύμμαχο την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, την άσκηση, και βεβαίως την ενημέρωσή μας ως καταναλωτές. Σήμερα η βιομηχανία τροφίμων μας βοηθά, καθώς βλέπουμε στον χώρο των αλλαντικών να μειώνονται τα λιπαρά (light προϊόντα) αλλά και να αντικαταστώνται μερικώς τα ζωικά λίπη με ελαιόλαδο. Τα αλλαντικά με ελαιόλαδο ανέτρεψαν τα διατροφικά δεδομένα γιατί είναι τα μόνα αλλαντικά στην χώρα μας με πιστοποίηση από τους εγκυρότερους παγκοσμίους οργανισμούς για τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι είναι το λίπος; Τα λίπη είναι χημικές ουσίες που αποτελούνται από άτομα άνθρακα, με μια καρβοξυλική ομάδα στο ένα άκρο και μια μεθυλική ομάδα στο άλλο. Η μεθυλική ομάδα αποτελείται από 1 άτομο άνθρακα και 3 άτομα υδρογόνου. Η κυριότερη ομάδα λίπους είναι τα τριγλυκερίδια ή απλά λίπη που αντιπροσωπεύουν το 95% των λιπών της διατροφής μας. Εκτός βέβαια από τα απλά λίπη υπάρχουν δύο ακόμη κατηγορίες, τα σύνθετα λίπη, που παράγονται από απλά λίπη σε συνδυασμό με άλλες ουσίες (φωσφολιπίδια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To τυρί έχει μεγάλη θρεπτική αξία ως τροφή (πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες), είναι εύπεπτο και εύγευστο και κατέχει μια σημαντική θέση στη σύνθεση του πρωινού γεύματος. Η μέθοδος παρασκευής του καθορίζει και την περιεκτικότητά του σε πρωτείνη. Έτσι, τα τυριά μπορεί να περιέχουν απο 10 μέχρι 30% (κυρίως τα σκληρά τυριά) πρωτείνες. Για το λόγο αυτό, τα τυριά έχουν μεγάλη βιολογική αξία και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των παιδιών, που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε αμινοξέα συγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ω3 λιπαρά οξέα, τα συναντάμε κυρίως σε λιπαρά ψάρια και σε ιχθυέλαια, σε φυτικές τροφές όπως η αντράκλα και σε φυτικά λίπη. Περιέχονται επίσης και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια. Τα σημαντικότερα ω3 λιπαρά οξέα είναι τρία. Το α-Λινολενικό οξύ : Είναι διατροφικώς απαραίτητο στον άνθρωπο, αποτελεί το κύριο συστατικό του λινελαίου, ενώ σε μικρότερα ποσοστά συναντάται στο κραμβέλαιο και στο σογιέλαιο. Το Είκοσα-πεντα-εν-οϊκό οξύ(ΕPA): Περιέχεται στο σολωμό, στο μπακαλιάρο στις σαρδέλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κλασσικός διαχωρισμός των λιπαρών ουσιών σε βλαπτικά για την υγεία κορεσμένα λιπαρά (ανευρίσκονται κλασσικά σε βούτυρο και τα ζωικά προϊόντα, έχουν στερεά μορφή σε θερμοκρασία δωματίου) και σε ευεργετικά για την υγεία ακόρεστα λιπαρά (ανευρίσκονται κλασσικά σε φυτικά έλαια είναι ρευστά σε θερμοκρασία δωματίου και έχουν ευεργετική δράση στην υγεία) δεν ισχύει πλέον σήμερα. Ήδη από τον εικοστό αιώνα, μία νέα κατηγορία λιπαρών, τα τρανς λιπαρά εισήχθησαν μαζικά από την βιομηχανία τροφίμων (... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελεί αγαπημένη τροφή των περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Δυστυχώς όμως, ενοχοποιείται συχνά, λόγω της υψηλής θερμιδικής του αξίας, αλλά και των κορεσμένων λιπαρών και αλατιού που περιέχει. Ωστόσο, παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, αν ανατρέξουμε στα διατροφικά οφέλη του και στον τρόπο παρασκευής του, αλλά και στις αναρίθμητες ποικιλίες, γεγονός που βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου τυριού, ανάλογα με τις θρεπτικές ανάγκες και φυσικά τις γευστικές προτιμήσεις του κάθε ατόμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απώλεια βάρους στη διάρκεια μιας δίαιτας είναι λογικό να σας φτιάχνει τη διάθεση. Μια νέα μελέτη όμως έρχεται να υποστηρίξει ότι όταν η δίαιτα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, αυτή η θετική επίδραση ενδέχεται να είναι βραχύβια. Ερευνητική ομάδα από την Αυστραλία αξιολόγησε τις αλλαγές στη διάθεση που μπορεί να φέρει μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σε υδατάνθρακες. Αυτό που διαπίστωσε είναι ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους από την έναρξη της δίαιτας, η χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την σωστή λειτουργία των γονάδων. Οι προσταγλαδίνες του σπέρματος προέρχονται από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ορισμένοι άντρες με υπογονιμότητα έχουν χαμηλά επίπεδα σπερματικών προσταγλαδινών. Συμπληρώματα απαραιτήτων λιπαρών οξέων μπορεί επίσης να βοηθήσουν και σε άλλες καταστάσεις. Απαραίτητα λιπαρά οξέα λείπουν σε οργανισμούς στους οποίους πέφτουν τα μαλλιά, σε άτομα που μπορεί να έχουν πιτυρίδα, έκζεμα ή να μην κλείνουν οι πληγές τους καλά, σε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA), συμπεριλαμβανομένων του... εικοσιπεντανοϊκού οξέως (EPA) (20:5 n-3) και του δοκοσαεξανοϊκού οξέως (DHA) (22:6 n-3). Το Α-λινολενικό οξύ (ALA) (18:3 n-3) είναι ένα ω-3 λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων μερικών σπόρων (λιναρόσπορος), ξηρών καρπών και φυτικών ελαίων. Τα ΑLΑ δεν συντίθενται στον άνθρωπο. Έτσι, τα επίπεδα των EPA και DHA καθορίζονται από την κατανάλωση της τροφής. Υπάρχουν ανησ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ω-3 λιπαρά μας κάνουν πιο όμορφους Το τελευταίο χρονικό διάστημα, φυσικά και μέσω της διαρκούς και από πολλές πηγές ενημέρωσης που υπάρχει και από το internet, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν την άμεση συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ σωστής και ισορροπημένης διατροφής από τη μια πλευρά, με την υγεία και την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου από την άλλη. Το δέρμα μας αποτελεί το «βαρόμετρο» της εσωτερικής σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης του οργανισμού μας και φυσικά είναι η εικό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν τροφές τόσο πλούσιες θρεπτικά που θεωρούνται φυσικά συμπληρώματα διατροφής . Εάν έχεις ταυτίσει την ανάπτυξη μόνο με προϊόντα που βρίσκονται σε κουβάδες ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το καθημερινό γεύμα μπορεί να μετατραπεί σε μια ενεργειακή βόμβα, αρκεί να περιέχει τα σωστά υλικά. Παρακάτω υπάρχουν δέκα τροφές με σπάνια διατροφικά χαρακτηριστικά, ικανά να οδηγήσουν την ανάπτυξη στα άκρα. Τυρί τύπου cottage Το τυρί τύπου cottage έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος ενώ είναι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιες είναι οι σημαντικότερες «πηγές» Τα τελευταία χρόνια, η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων και τα οφέλη της είναι στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος. Τα ω-3 αποτελούν απαραίτητα λιπαρά οξέα, δηλαδή είναι απαραίτητο να προσλαμβάνονται από την τροφή, καθώς ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να τα συνθέσει. Ο βασικός τους ρόλος στον οργανισμό είναι η αντιφλεγμονώδης δράση τους και πολλά από τα οφέλη τους, όπως στα καρδιαγγειακά και την αρθρίτιδα, οφείλονται στη δράση αυτή. Αρχίζοντας ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η λήψη σε καθημερινή βάση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής βοηθά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και Ωμέγα -3 λιπαρών οξέων για γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, είναι έγκυες ή θηλάζουν ήταν το κύριο συμπέρασμα επιστημονικής εκδήλωσης που οργανώθηκε, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 από την Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στο ξεν. MET στη Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η χορήγηση κατά την κύηση και τον θηλα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων ελαττώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ενώ μειώνει το ποσοστό αιφνιδίων θανάτων καθώς και την ολική θνητότητα στα άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο στις δυτικές κοινωνίες η ημερήσια πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων δεν καλύπτει ούτε το 50% της συνιστώμενης ποσότητας. Τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε στην Ιαπωνία σε 19.000 άτομα έδειξαν ότι η πρόσληψη ενός γραμμαρίου ω-3 λιπαρών την ημέρα μείωσαν κατά 19% τον μείζονα καρδιαγγειακό κίνδυνο. Εξάλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Ελλάδα παράγει μια μεγάλη γκάμα τυριών, το πιο γνωστό όλων και παγκοσμίως είναι η αγαπημένη φέτα, αλλά σ’ αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε και τα υπόλοιπα τυριά! Τί σημαίνει τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης δηλαδή Π.Ο.Π. Όταν πλέον ένα παραδοσιακό εθνικό προϊόν αναγνωριστεί σαν Π.Ο.Π. τότε κανείς δεν μπορεί να ονομάσει ένα άλλο προϊόν έστω και σχετικό με το όνομα του παραδοσιακού προϊόντος που προστατεύεται. Έτσι βάση νομοθεσίας και θέλοντας να προστατεύσουν από την εξαφάνισή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λίγα λόγια γενικά για το τυρί: Ο Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών ορίζει το τυρί ως “Το προϊόν που προκύπτει από τη πήξη του γάλακτος με τη δράση πυτιάς ή ενζύμων, την αποστράγγισή του για αποβολή του τυρογάλακτος και την ωρίμανσή του”. Με λίγα λογια, το τυρί προέρχεται από τη πήξη του γάλακτος και τη στράγγιση του. Η πήξη γίνεται με τη δράση (πυτιάς) ενζύμων, αλλά μπορεί να γίνει και με όξίνιση η θέρμανση. Μάλιστα όλοι οι βοσκοί της Μεσογείου φτιάχνουν το τυρί τους με θέρμανση του γά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ω-3 λιπαρά μας κάνουν πιο όμορφους Το τελευταίο χρονικό διάστημα, φυσικά και μέσω της διαρκούς και από πολλές πηγές ενημέρωσης που υπάρχει και από το internet, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν την άμεση συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ σωστής και ισορροπημένης διατροφής από τη μια πλευρά, με την υγεία και την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου από την άλλη. Το δέρμα μας αποτελεί το «βαρόμετρο» της εσωτερικής σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης του οργανισμού μας και φυσικά είναι η ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα τυριά αποτελούν από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα μια άριστη λύση για τη μακρά συντήρηση του γάλακτος. Ταυτόχρονα αποτελούν απολαυστική και χορταστική πρόταση για κάθε γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας. Αν και υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες διαθέσιμες ποικιλίες τυριών με διαφορετική υφή, γεύση και άρωμα, όλα τα είδη διατηρούν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πολύτιμα στη διατροφή του ανθρώπου. Το γνωστότερο ίσως συστατικό των τυριών και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλύπτουν εξεζητημένες γευστικές απαιτήσεις, συνδυάζονται περίφημα με καλά κρασιά και αποτελούν εξαίρετη λιχουδιά για απαιτητικούς ουρανίσκους. Για το λόγο αυτό, επιχειρείται τον τελευταίο καιρό η προώθηση της τυροφαγίας ως η ύψιστη γαστρονομική απόλαυση. Οι Γάλλοι μάλιστα περηφανεύονται ότι έχουν ένα διαφορετικό τυρί για κάθε μέρα του χρόνου! Τα τυριά με μούχλα έχουν λίγους αλλά φανατικούς καταναλωτές, οι οποίοι, όμως, δεν χάνουν ευκαιρία να τα γευτούν σε πρωτότυπες γαστριμαργικές ποικιλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, οπότε θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα και τον τύπο τυριού που καταναλώνετε. Παρόλα αυτά αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι αυτό είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πρόσληψη λίπους από τα τυριά που καταναλώνετε: Προτιμάτε τυριά που περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα λίπους, π.χ. τυρί Cottage, κατίκι, τυρί χαμηλών λιπαρών, ricotta, Brie κλπ. Τα τυριά που ενδεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τυρί παρασκευάζεται από το γάλα. Στάδια παρασκευής τυριού: Προεργασία του γάλακτος (τυποποίηση και παστερίωση) Πήξη του γάλακτος, που γίνεται με προσθήκη πυτιάς (όπου πήζει και αποχωρίζεται το τυρόγαλα), οξίνιση, ή με την προσθήκη του ενζύμου ρεννίνη. Μετά την πήξη απομένει το τυρόπηγμα που περιέχει: καζεΐνη, λίπος, λίγη λακτόζη, άλατα. Ενώ το τυρόγαλα περιέχει: αλβουμίνη και γλοβουμίνη, το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης, λίπος μικρή ποσότητα, άλατα. Τεμαχισμός τυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σύμφωνα με όλες τις στατιστικές, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού, με 23 κιλά/ κάτοικο ετησίως, γεγονός που δείχνει την προτίμησή μας στην πολύτιμη αυτή ομάδα τροφίμων. Έχουμε μάλιστα καταφέρει να έχουμε 20 τυριά χαρακτηρισμένα ως Π.Ο.Π. (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης). Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε ένα εξαίσιο τυρί το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό από το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος για το ροκφόρ, το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά τυριά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γευστικά μπορείς και είναι και πολύ νόστιμες, παρ όλα αυτά, η φέτα αφαιρεί το σίδηρο από τις φακές και χάνουν την ιδιότητά τους σαν φακές. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 25 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.