Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ, τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο και τα πουδράρουμε με το τριμμένο γκούντα. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημέν...
Απάντηση: Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε, πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, το αλεύρι, τα...
Απάντηση: Μέσα σε ταψάκι καρυκεύουμε τα φιλέτα του σολομού με αλατοπίπερο, τα περιχύνουμε με τον χυμό των μοσχολέμονων και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαρινα...
Απάντηση: Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμ...
Απάντηση: Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε τα με το Flora Soft με βούτυρο έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμ...
Απάντηση: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το Flora soft με βούτυρο . Μόλις το...
Απάντηση: Βάζουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Βουτάμε τα σνίτ...
Απάντηση: Και τα δύο, αλλά πιο πολύ κρέας. Έφαγα τόοοοοσο ψάρι στον Παναμά, που το σιχάθηκα, μήνες έκανα να φάω μετά το ξέμπαρκο...
Απάντηση: Η σπεσιαλιτέ μου αν κ δε μ πολυαρεσει σα γλυκό :Ρ κάνω φανταστικά τρίγωνα πανοραματος με φανταστική κρεμα :Ρ αλλα πολλές θερμίδες ρε παιδί μου.. Υ...
Απάντηση: Οχι...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Ποσα γραμμαρια ειναι μια κανονικη μεριδα κρεας

Απάντηση: O συνδιασμός αυτών των δύο.Το κρέας προτιμώ να...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκ...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Α΄ΜΕΡΟΣ Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εκτέλεση για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για να είναι γευστικό ένα πιάτο, σε περίπτωση π...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ανάλογα με την κρέμα γάλακτος πόσα λιπαρά είναι...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: μετρια φωτια γτ δυνατη κοβει σε χροντο ντε τε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 2 Συστατικά:1 κρεμμύδι κομ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά (για 6 μερίδες): 600γρ. ωμά νούτολς απ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Για την κρέμα: 400 γρ φασόλια Πλακέ Μεγα...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά για 4 άτοµα: Για την κρέμα: 400...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: 3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο, κατσικίσ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά: - 200 γραμμάρια spread τυριού - 1 φύλλ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ολ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο κ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Υλικά: 500 γραμ. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 4...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ 4 αραβικές πίτες 4 κρεμμύδια μέτρ...συνέχεια απάντησης

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
O συνδιασμός αυτών των δύο.Το κρέας προτιμώ να το "συνεδεύω" με λαχανικά παρά με πατάτες τηγανιτές. :p Εκτός αν είναι κοκκινιστό οπότε πάει καλύτερα με πατάτες η ρύζι. :3 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα σκόρδα ή τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,στο τηγάνι με σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό, ώστε να μαλακώσουν.Ρίχνουμε λίγο λάδι,αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τα αυγά.Ανακατεύουμε το τηγάνι, όλο το μείγμα, μέχρι να ροδίσει. Ευλογία μαγειρείου : Την ομελέτα την αναδεικνύουν αισθητά διάφορα χορταρικά , κυρίως τα άγρια.Τα τσιγαρίζουμε λίγο στην αρχή και ύστερα τα ενώνουμε με τα αυγά. Υλικά : 2-3 αυγά 6-7 σκόρδα ή κρεμμυδάκια 2-3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι νερό αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α΄ΜΕΡΟΣ Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες.Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό,αφού τις αλατίσουμε επί μία ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες και ύστερα τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε έναν ταβά και, όταν ροδίσουν , προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει (στο μπλέντερ).Αφού βράσουν για δεκαπέντε λεπτά τα υλικά μας, ρίχνουμε τα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα, έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μισό γάλα και σιγά - σιγά το μισολιωμένο Flora Soft με βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει το μείγμα να γίνεται παχύρρευστο και ο χυλός να πάρει γυαλιστερή υφή. Αν θέλουμε οι κρέπες μας να έχουν περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ, τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο και τα πουδράρουμε με το τριμμένο γκούντα. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε πάνω τους τις φέτες από το προσούτο και στη συνέχεια το κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε, πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τα φυλλαράκια από το κλωναράκι θυμαριού. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε για αρκετή ώρα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τους δύο ζωμούς, ανακατεύουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέσα σε ταψάκι καρυκεύουμε τα φιλέτα του σολομού με αλατοπίπερο, τα περιχύνουμε με τον χυμό των μοσχολέμονων και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Flora Soft με βούτυρο μαζί με το κατίκι Δομοκού, το ξύσμα των μοσχολέμονων και το σχοινόπρασσο και δημιουργούμε μια κρέμα τυριού. Αλείφουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα της κρέμας τυριού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25΄. Προσέχουμε μη μας στεγνώσει το κρέας του σολομού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί νερό και επίσης, με προσοχή, αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε τα με το Flora Soft με βούτυρο έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με μισό ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό. Αφήνουμε να δέσουν λίγο τα υγρά και βγάζουμε κοτόπουλο από το τηγάνι. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μπρόκολο που έχουμε ήδη βράσει, προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει και χυλώσει το μπρόκολο με το τυρί. Σερβίρουμε το κοτόπουλο, είτε ανακατεμένο με το μπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το Flora soft με βούτυρο . Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον Knorr σπιτικό ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ , κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να μισό καλύψει τα φιλέτα από το κοτόπουλο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μίγμα των αυγών. Ρίχνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το Flora Soft με βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς να κάψουν. Παίρνουμε ένα - ένα τα σνιτσελάκια μας από το μίγμα των αυγών και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και τα δύο, αλλά πιο πολύ κρέας. Έφαγα τόοοοοσο ψάρι στον Παναμά, που το σιχάθηκα, μήνες έκανα να φάω μετά το ξέμπαρκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπεσιαλιτέ μου αν κ δε μ πολυαρεσει σα γλυκό :Ρ κάνω φανταστικά τρίγωνα πανοραματος με φανταστική κρεμα :Ρ αλλα πολλές θερμίδες ρε παιδί μου.. Υλικά: 700 γρ γάλα 300 γρ κρεμα γάλακτος 80 γρ κορν φλαουρ 400γρ ζάχαρη 2 αυγά ολόκληρα 4 κροκοι 2 βανιλιες 2κσ βούτυρο... Λοιπόν, σε ενα μπολ βάζεις τη ζάχαρη κ το κορν φλαουρ και ανακατεύεις... Προσθέτεις τα αυγά κ τους κρόκους κ χτυπάς πολύ ώρα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.(με το σύρμα χτυπάς) Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Για να είναι γευστικό ένα πιάτο, σε περίπτωση που περιέχει κρέας, πέρα από καλομαγειρεμένο πρέπει να είναι και μαλακό. Παρόλο που για ορισμένα είδη και κομμάτια κρέατος αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, ορισμένες φορές όσο το μαγειρεύουμε τόσο παρατηρούμε ότι σκληραίνει. Αρχικά, αν πιστεύουμε ότι το κομμάτι που πρόκειται να μαγειρέψουμε είναι ένα σκληρό κρέας, ξεκινάμε την προετοιμασία νωρίτερα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο κάμποσες ώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα με την κρέμα γάλακτος πόσα λιπαρά είναι;να προσέχεις στα συστατικά να μην έχει υδρογονωμένα λιπαρά και πόσες θερμίδες-λιπαρά έχει.η μπεσαμέλ ανάλογα τι βάζεις μέσα βούτυρο-λάδι γενικά νομίζω ότι έχει λιγότερες θερμίδες.ερώτηση την μπεσαμέλ εκτός απο το παστίτσιο που άλλου την χρησιμοποιείς; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μετρια φωτια γτ δυνατη κοβει σε χροντο ντε τε.. επισης μη βαλεις λεμονι οταν τη φτιαχνεις γτ επισης θα κοψει οπως κοβει κ το λαδι... αντι για λαδι χρισημοποιησε βιταμ.. προσθετει γευση κ δν κοβει αντιθετα τη σφιγγει λιγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 2 Συστατικά:1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (sticks)2 κουταλιές σούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά σούπας σόγια1 κουταλιά σούπας σουσάμιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήςΘερμίδες: 172 kcalΠρωτεΐνη: 4 γρ.Υδατάνθρακες: 15 γρ.Λίπος: 9 γρ.Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ. ΟδηγίεςΣε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις τό ελαιό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (για 6 μερίδες): 600γρ. ωμά νούτολς από αυγό (4 σακουλάκια των 150γρ. ή 3 των 200γρ.) - 680 kcal 750γρ. ωμό χοιρινό ή κοτόπουλο καθαρισμένο από το εμφανές λίπος/δέρμα - 995 kcal 300γρ. κουνουπίδι - 85 kcal 200γρ. καρότα - 50 kcal 6 κουταλάκια γλυκού wok oil - 165 kcal 3 κουταλιές σούπας teriyaki sauce - 50 kcal 4 κουταλιές σούπας dark soya sauce - 10 kcal Σύνολο θερμίδων ανά μερίδα: 340 kcal Οδηγίες παρασκευής: Κόβουμε το κοτόπουλο ή το χοιρινό σε μακρόστεν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την κρέμα: 400 γρ φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα 1 στέλεχος σέλερι ,1 καρότο 1 κρεµµύδι,1 φύλλο δάφνης 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, λευκό πιπέρι Για τις γαρίδες και την σως 12 μεγάλες γαρίδες ½ ματσάκι μαϊντανό 1 ντομάτα ή 4 τοματίνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες μαζί με την δάφνη, το κομμένο καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο. Βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα φασόλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 άτοµα: Για την κρέμα: 400 γρ φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα 1 στέλεχος σέλερι ,1 καρότο 1 κρεµµύδι,1 φύλλο δάφνης 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, λευκό πιπέρι Για τις γαρίδες και την σως 12 μεγάλες γαρίδες ½ ματσάκι μαϊντανό 1 ντομάτα ή 4 τοματίνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες μαζί με την δάφνη, το κομμένο καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο. Βράζουμε έως ότο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες 1 Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Υλικά 100γρ σολομός Χυμός 1 λεμονιού 50γρ (ζυγισμένο ωμό) κουσκούς 80ml (1/3 του φλιτζανιού) βραστό νερό 60γρ (1 μικρό κρεμμύδι) κομμένο σε λεπτές φέτες 90γρ (1 μέτρια) ώριμη ντομάτα για σάλτσα σε φέτες 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι 30γρ ρόκα Εκτέλεση Τοποθετούμε το σολομό σε ένα σκεύος και τον περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού Ψήνουμε το σολομό σε μέτρια θερμοκρασία για 4-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό) 1 σταγόνα υγρή τυροπιτιά διαλυμένη σε 5 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.γ. γιαούρτι πρόβειο (από κεσεδάκι με πέτσα) Ζεσταίνετε το γάλα στους 35 βαθμούς (αν δεν είναι παστεριωμένο το ζεσταίνετε στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35). Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε μέσα στο γάλα 2 κουταλιές από το διάλυμα της τυροπιτιάς και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε την κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: - 200 γραμμάρια spread τυριού - 1 φύλλο ζύμης κουρού - ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια λευκό τυρί τριμμένο - 6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια - 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι - 4 αυγά - λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα της τάρτας - λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε τη φόρμα της τάρτας - ελαιόλαδο - αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο 75γρ βούτυρο 200γρ. κάστανα κομμένα σε λεπτές φέτες Ελαιόλαδο 4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένο σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός 200γρ. γλυκό κρασί Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο να κάψει, και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ολόκληρα 1 λουκάνικο χοιρινό ½ κιλό σπανάκι 100 γρ. μυζήθρα γλυκιά τριμμένη 150 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο ( ή ένα πικάντικο κεφαλοτύρι) 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1 κουτ. σουπ. μαργαρίνη 2 κουτ. σουπ. αλεύρι μαλακό 3 φλιτζ. τσαγ. γάλα χλιαρό 1 κουτ. γλυκ. τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βράζομε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό, καθαρίζομε και χαράζομε βαθιά τα κρεμμύδια. Τα ρίχνομε μέσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δειτε βίντεο). Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι μπόλικο, πιπέρι, κλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή και κατεψυγμένο) 120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ασπρισμένο βούτυρο (ghee) 1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (βάζω 2-3) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κουταλάκι αλάτι περίπου 1/2 κουταλάκι ζάχαρη (ή 1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη) 125 ml νερό 1/2-1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα (από ασιατικό εστιατόριο) Εκτέλεση: 1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ. και ψιλοκόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 500 γραμ. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 4 λωρίδες μπέικον αλάτι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον σε κομματάκια. Βάζουμε το λάδι σε τηγανάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Ρίχνουμε της πατάτες στο λάδι και αφού έχουν μισοτηγανιστεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 4 αραβικές πίτες 4 κρεμμύδια μέτρια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ½ φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά Aλάτι & Πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 85 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.