Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβο...
Απάντηση: Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δ...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Σε ένα...
Απάντηση: Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το Flo...
Απάντηση: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακ...
Απάντηση: Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το Flora Soft μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το...
Απάντηση: Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθια που μπορεί να έχει και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το...
Απάντηση: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις καρυκεύουμε εξωτερικά με αλάτι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο...
Απάντηση: Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα...
Απάντηση: μπορεις να παρεις τηλ στο υπουργειο γεωργιας η ακομα και στα κεπ...
 
Αποτελέσματα αναζήτησης ερωτήσεων

Πατατα καλλιεργεια

Απάντηση: Οι πατάτες είναι σήμερα από τις πλέον διαδεδομέ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αλήθεια είναι πως οι πατάτες χρειάζονται κήπο...συνέχεια απάντησης
Απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις:
Απάντηση: Οι πατάτες είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Εγώ εκεί που δουλεύω παρασκευή-Σάββατο τη μερίδ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σ...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην...συνέχεια απάντησης
Απάντηση: Κάλλος + έργο.

Απαντήσεις ερωτήσεων

Απάντηση:
Οι πατάτες είναι σήμερα από τις πλέον διαδεδομένες σοδειές. Η ευκολία στην παραγωγή και η μεγάλη θρεπτική τους αξια είναι στοιχεία τα οποία συνέβαλαν στη γρήγορη διάδοσή τους. Σήμερα η πατάτα είναι η τέταρτή σοδειά παγκοσμίως. Οι πατάτες είναι πολύ πλούσιες σε άμυλο (καλή πηγή ενέργειας), κάλιο κι άλλες βιταμίνες και μέταλλα σε μικρότερες ποσότητες. Μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων βρίσκονται στη φλούδα, γι’αυτό αν η φλούδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να καταναλωθεί μαζί με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αλήθεια είναι πως οι πατάτες χρειάζονται κήπο και μεγάλη επιφάνεια για να τις καλλιεργήσετε, αλλά είναι εφικτό να μεγαλώσουν και σε μικρότερο εμβαδό, αν τους παρέχετε αυτό που χρειάζονται που δεν είναι άλλο από τη θερμότητα και ήλιο. Για να πετύχετε στην καλλιέργεια πατάτας σε ένα μπαλκόνι χρειάζεται μόνο να ανακυκλώσετε τέσσερα μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτου και να φτιάξετε στο μπαλκόνι το δικό σας μικρό κήπο με πατάτες. Με τέσσερα λάστιχα, με δύο κιλά σπόρους πατάτες και καλό χώμα μπορείτε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πατάτες είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό του κόσμου. Ψητές, βραστές ή τηγανητές είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα φαγητά. Γιατί λοιπόν να μην τις καλλιεργούμε στο σπίτι μας; Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή περιγραφή: Ύψος: 30- 60 εκ. Απόσταση φύτευσης: 60×60 εκ. για κάθε φυτό Καλλιεργητική περίοδος: άνοιξη- καλοκαίρι- φθινόπωρο Χρόνος από την σπορά ως τη συγκομιδή: 12 εβδομάδες Εποχή φύτευσης: αρχές άνοιξης- Μάρτιος (θερμοκρασία εδάφους: 7 βαθμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και στη συνέχεια, παίρνουμε το μαχαίρι μας και δημιουργούμε τρύπες για να βάλουμε το σκόρδο. Το χοιρινό μπούτι πρέπει να είναι ξεκοκκαλισμένο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις τρύπες που έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο και αλείφουμε το εσωτερικό μέρος του κρέατος με μουστάρδα για να πάρει γεύση. Στο ταψί βάζουμε το χοιρινό μπούτι, σφίγγοντας ελαφρά το κρέας προς τα μέσα για να πάρει ωραίο σχήμα και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ευθείες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το Flora, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες με το απάκι μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια τις πατάτες και το απάκι σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το Flora και την κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με λίγο Flora ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιxτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Tips • Καλό θα είναι να μην πολτοποιήσουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή το multi γιατί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το Flora Soft μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον μαϊντανό, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ακόμα. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας με τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά ο πάτος της Fritata μας. Στη συνέχεια αποσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα εντόσθια που μπορεί να έχει και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και δεντρολίβανο (δεν ξεχνάμε να ρίξουμε και στην κοιλίτσα του). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε κι αυτές με ρίγανη και δεντρολίβανο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και τοποθετούμε γύρω του τις πατάτες. Περιχύνουμε με το Flora Soft με βούτυρο, με το χυμό λεμονιού και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις καρυκεύουμε εξωτερικά με αλάτι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 60΄. Χονδροτρίβουμε τα πιπέρια όλα μαζί, τα βάζουμε σε ένα πιάτο μεγάλο και πανάρουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Λιώνουμε σε 500 ml καυτό νερό τους σπιτικούς ζωμούς και κρατάμε το ζωμό στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Μόλις μαραθεί ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς να βράσουν. Τις στραγγίσουμε. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να παρεις τηλ στο υπουργειο γεωργιας η ακομα και στα κεπ Διαβάστε περισσότερα...
Τοχω δει και αλλου,σε σοκολατες,μπισκοτα και γενικα λιγο πολυ σε ολα!!εγω νομιζα μονο στο γαλα και το κοτοπουλο ειχε πρωτεϊνες..
Απάντηση:
Έλα μωρέ, πιστεύεις το τι λένε τα συστατικά... Φυσικά βέβαια πρέπει να τα διαβάζουμε, για να έχουμε μια γενική ιδέα, π.χ ποια και πόσα Ε περιέχει. Αλλά πιθανόν οι πρωτείνες που περιέχουν τα πατατάκια θα είναι τόσο αλλοιωμένες που αμφιβάλλω αν θα έπρεπε να τις αναφέρει έτσι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ εκεί που δουλεύω παρασκευή-Σάββατο τη μερίδα την έχει 2.10 :Ρ 2.30 με σως ή τυρί, 2.50 με σως και τυρί ή τυρί κ μπέικον ή σως κ μπέικον και 2.80 με σως κ τυρί κ μπέικον Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416 (Τμήμα Επιδοτήσεων και νέων αγροτών). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακου κατι ευκολο και πεντανοστημο κοψε τις πατατες σε στρογγυλες φετες (ομες) σε ενα ταψι διαστασεων οτι θες φετες στρογγυλες απλωσετες να καλυφθει ο πατος.ριχνεις κρεμε γαλακτος να καλυφθουν αν θελεις λιγο ελαιολαδο ριξε οτι κασερι και αλαντικο και μανυταρια.ψηνεις 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησουν και ειναι τελειο. σαν πιτσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενας ανθρωπος που δεν εχει νιωσει την αγαπη σιγουρα εχει εγκαταστησει την μοναξια στο πετσι του για τα καλα και θα ειναι παρα πολυ δυσκολο να την αντικαταστησει με την αγαπη που θα του φαινεται και κατι αγνωστο, ποσο μαλλον να πρεπει και να την προσφερει κιολας σε καποιον αλλον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου. Σήμερα το ακτινίδιο καλλιεργείται και στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία). Το ακτινίδιο, για να ευδοκιμήσει χρειάζεται περιοχές με ήπιο χειμώνα και θερμό και υγρό καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό, στον ελληνικό χώρο καλλιεργείται στην Πιερία, όπου έχει κατοχυρωθεί με ονομασία προέλευσης (ΠΓΕ) από το 2002, στην περιοχή του ποταμού Σπερχειού στη Φθιώτιδα όπου έχει κατοχυρωθεί με πιστοπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρέτσου). Οι ευνοϊκοί τύποι εδαφών είναι ανάλογοι με το είδος τού υποκειμένου επάνω στο οποίο εμβολιάζεται η Αμυγδαλιά. Γενικά όμως η αμυγδαλιά κάνει σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών , ακόμη και σε πετρώδη και με μεγάλη κλίση εδάφη. Οι ιδανικότερες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς είναι οι μεσογειακές με τις ακόλουθες ιδιομορφίε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοιτα εχω κι εγω πιντσερ το οποιο προσφατα αντιμετωπισε προβλημα με το συκωτι του και γενικα πληροφορηθηκα αρκετα για τη διατροφη τους. γενικα να προσεχεις τι της δινεις, μην εχει πολλα λιπαρα και μην το παρακανεις με την ποσοτητα. μπορεις να την ταισεις που και που με ορισμενα φαγητα που τρως κι εσυ (κρεας, μακαρονια, αυγο,κλπ) αλλα μην το παρκανεις. και προπαντως καθολου γλυκα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να κανεις ενα ουρανοξυστη Διαβάστε περισσότερα...
χεχεχεχ :Ρ
Απάντηση:
Χαχαχα καλά που δεν παρήγγειλε κάνα χταπόδι! :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλο μαλλον υπαρχει κριση στον καλιτεχνικο χωρο και το ριξανε στο εμποριο καλης η κακης διατροφης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπαίνω σε ανανσέρ.Έχω κλεισοφοφία.Μπορεί να λιποθυμίσω αν κλείστω.Ακόμα και στο 5ο πάω απο τις σκάλες xD Αλλά και να έμπαινα δεν νομίζω οτι θα το πατούσα πολλές φορές μην τυχών και πάει πιο γρήγορα...:p Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΡΑΣ,ΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.
Απάντηση:
Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον εφτά σεμινάρια σχετικά με το φυτό Ζέα. αν θες τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη απάτη γύρω από το θέμα. σε ενα από τα σεμινάρια που πήγα υπήρχαν δύο "παραγωγοί" οι οποίοι ο καθένας για τον εαυτό του έλεγε ότι είχε σπόρους Ζέας. Οι σπόροι τους όμως ήταν διαφορετικοί, και οι τιμές τους ξεκινούσαν από 10 ευρώ το κιλό (για το στάρι θες περίπου 20-25... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
είναι είδος βακτηρίου μέλος του γένους (Ψευδομονάδων). Είναι η πιο συχνή αιτία λοιμώξεων από ψευδομονάδα στον άνθρωπο. Ευθύνεται επιπλέον για ασθένειες στα ζώα και τα φυτά. Απαντάται σε διάφορες τοποθεσίες του φυσικού περιβάλλοντος, στο έδαφος και στο νερό. Το 10% των ανθρώπων την φέρει ως μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Μπορεί να επιβιώσει κάτω από δυσμενείς συνθήκες για τους περισσότερους οργανισμούς και αντιστέκεται στην φαγοκυττάρωση και είναι ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν γινεται γιατι τα αποτελεσματα θα βγουν λαθος.θα πρεπει να εχεις σταματησει την αντιβιωση καμια δεκαρια μερες για να βγει σωστη η καλλλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 94 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.